Organizacja na PGE Arenie
Moderator: Mod's Team
Hej, to mój pierwszy post na tym forum ale sądzę, że wartoby pomyśleć nad jakimś fajnym powitaniem na początek. Im lepiej zespół zostanie przyjęty tym większe szanse na super koncert i być może jakieś bonusowe piosenki. Wiemy doskonale, że u nas publika podobno jest super więc może warto to wykorzystać. Poza akcjami tj flaga i bransoletki możnaby np pomyśleć nad jakimś super powitaniu. Mnie osobiście rozkłada na łopatki powitanie z Wembley: http://www.youtube.com/watch?v=JUUHcplVRlMkubas782 pisze:Chodzi za mną pewien pomysł od dawna na zorganizowanie czegoś na koncercie. Czegoś, co w przeciwieństwie do bransoletek i flagi nie będzie prawie nic kosztować. Wiadomo, że pierwszą zwrotkę Wanted śpiewa na większości koncertów publika. Może by tak wpłynąć na organizatorów, żeby na każdym siedzeniu położyć małą kartkę z tekstem 1 zwrotki, bo jak wiadomo, nie każdy zna język angielski i twórczość BJ na tyle, żeby z pamięci to zaśpiewać. Myślę, że 25 tysięcy śpiewających osób zrobiłoby naprawdę fajne wrażenie na chłopakach z BJ. Wiem, że to nic oryginalnego, ale jak wspomniałem, nie kosztowałoby to dużoPotraktujcie to jako moją luźną propozycję
Jeśli macie jakieś kontakty z organizatorem może możnabyłoby coś takiego wykombinować na początek lub jakieś inne, owacyjne powitanie- tylko jak zmotywować wszystkich do intensywnego klaskania? z pewnością działa zasada jak i oni klaszczą to i ja też powinienem- może jakoś z takim przyjęciem warto pokombinować? Co o tym sądzicie?
tylko do takiego przywitania przydałyby się jakieś bębny/ werble... coś co zmotywowałoby publiczność do klaskania w ich rytm- tak jak na wysłanym przeze mnie wcześniej koncercie. Pytanie czy jest szansa takie coś załatwić lub jak takie coś załatwić lub to zastąpić. Też uważam, ze takie przywitanie zapadłoby im na długo w pamięć tym bardziej, że na większości koncertów powitania są zwykłe- klaski, krzyki a później cisza
-
- Gdańsk Supporter
-
Save a Prayer
Nie sądzicie, że trochę za dużo tych wszystkich "akcji"? Powitanie o tej godzinie, rozwinięcie flagi o tej godzinie, bransoletki na pierwszy bis, funklubowe koszulki....zaraz znów coś wskoczy.. trochę to wszystko takie wyreżyserowane i wg planu... podczas koncertu będę musiała się skupić na tym, czy o danej godzinie czy piosence wykonałam "zadanie" zamiast cieszyć się z muzyki. Jak mają nas zapamiętać, to zapamiętają, tak czy siak.
Mi się wydaje, że jak na pierwszy koncert u nas to nie jest tak wiele bo:KasiaBJ pisze:Nie sądzicie, że trochę za dużo tych wszystkich "akcji"? Powitanie o tej godzinie, rozwinięcie flagi o tej godzinie, bransoletki na pierwszy bis, funklubowe koszulki....zaraz znów coś wskoczy.. trochę to wszystko takie wyreżyserowane i wg planu... podczas koncertu będę musiała się skupić na tym, czy o danej godzinie czy piosence wykonałam "zadanie" zamiast cieszyć się z muzyki. Jak mają nas zapamiętać, to zapamiętają, tak czy siak.
- flaga- ok to jest ustalone kiedy ją wyciągnąć
- bransoletki- to w trakcie koncertu
- koszulki- o tym w trakcie koncertu raczej nie trzeba pamiętać
a powitanie byłoby na początku wiec w niczym by nie przeszkadzało a wręcz nastawiło zespół do tego, że nie jesteśmy sztywna i drętwą publiką a fajnymi, ciepłymi ludźmi którzy bardzo cieszą się z tego że zespół nas w końcu odwiedził.
Tyle lat starań powinno być dobrze uhonorowane:)
No ale to tylko moja propozycja na coś fajnego a nie wiążącego się z kosztami a mogącego wpłynąć na długość koncertu
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Mogłoby być fajnie, ale jest kilka ale...Aga_Lk pisze:(...)możnaby np pomyśleć nad jakimś super powitaniu. Mnie osobiście rozkłada na łopatki powitanie z Wembley: http://www.youtube.com/watch?v=JUUHcplVRlM
Jeśli macie jakieś kontakty z organizatorem może możnabyłoby coś takiego wykombinować na początek lub jakieś inne, owacyjne powitanie- tylko jak zmotywować wszystkich do intensywnego klaskania? z pewnością działa zasada jak i oni klaszczą to i ja też powinienem- może jakoś z takim przyjęciem warto pokombinować? Co o tym sądzicie?
Na Wembley to nie była akcja fanowska, tylko zwykłe intro prowokujące do klaskania w rytm i towarzyszyło ono otwarciu każdego koncertu trasy
Dzisiaj intro jest zupełnie inne, rytm inny i zagłuszyć te powitalne dźwięki klaskaniem, byłoby bardzo ciężko. Rzućcie okiem poniżej jak będzie wyglądać wejście zespołu na scenę w Gdańsku i może wtedy zacznijmy coś ewentualnie planować
http://www.youtube.com/watch?v=achWqChQbIQ
Gdyby cały stadion klaskał w rytm, pewnie robiłoby to wrażenie, ale niestety nie ma realnej sposobności, by każdego powiadomić o takich planach
Moja propozycja to po prostu od pierwszego utworu skakać, klaskać, bawić się, szaleć... zarażać dobrą energią wszystkich wokół... wszystko, byleby nie statystować
-
- Gdańsk Supporter
-
I Believe
Skończy się Ira wystarczy że ok. 20 osób zacznie tak klaskać a reszta powinna podłapać
jeśli nie to trudno...ale grupka na dole w czym problem
zaczniecie jakiś rytm wybijac, reszta się podłączy i będzie git
lub nie będzie/ Akcji nigdy za wiele ! dzięki takim koncertom ma się wspomnienia na całe życie. Jak najbardziej jestem ZA klaskaniem jak w filmiku lub nawet innym
żeby BJ słyszeli w szatniach/garderobach że tłum czeka
wtedy pozytywnie się nastawi na koncert!
P.s kiedy w końcu flaga wchodzi? za dużo postów niech ktoś napisze
P.s kiedy w końcu flaga wchodzi? za dużo postów niech ktoś napisze
Też myślałam o tym, żeby to klaskanie zrobić jak skończy grać Ira lub ewentualnie gdyby udało się ustalić dokładną godzinę o której wyjdzie Bon Jovi i zacząć klaskać chwilę przed tym bo w tym intro ich nowym to ciężko wyklaskać.
Dobrze by było jakby właśnie załatwić coś co będzie dawało tło do tego klaskania- nie wiem może jest szansa na załatwienie żeby np jakieś bębny załatwić lub chociażby wykorzystać prekusitę z Ira;) Nie wiem.... albo poprostu gdyby grupa na płycie zaczęła klaskać i osoby tutaj wtajemniczone - chodzi mi właśnie o takie rytmiczne klaskanie które wg mnie daje największe efekty to może reszta by podłapała. Chociaż najlepsze byłoby coś co wybijałoby rytm- czy można załatwić takie coś z organizatorem? jak sądzicie?
Uważam, że dobre powitanie to podstawa energii zespołu na cały koncert:)
Dobrze by było jakby właśnie załatwić coś co będzie dawało tło do tego klaskania- nie wiem może jest szansa na załatwienie żeby np jakieś bębny załatwić lub chociażby wykorzystać prekusitę z Ira;) Nie wiem.... albo poprostu gdyby grupa na płycie zaczęła klaskać i osoby tutaj wtajemniczone - chodzi mi właśnie o takie rytmiczne klaskanie które wg mnie daje największe efekty to może reszta by podłapała. Chociaż najlepsze byłoby coś co wybijałoby rytm- czy można załatwić takie coś z organizatorem? jak sądzicie?
Uważam, że dobre powitanie to podstawa energii zespołu na cały koncert:)
- Kama97
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Klaskanie to bardzo fajny pomysł. Ważne, żeby wszystkie akcje tego typu zacząć zaraz na początku, nie czekać do bisów. Trzeba odrazu wprawić ich w dobry nastrój, może uda sie wtedy ( jak zobaczą, że od początku, szalejmy, klaszczmy, śpiewamy, flagi itp. ) sprawić, że zagrają coś specjalnego
Zobaczą, ze jest super publika i jak zejdą przed bisami to jeszcze się dogadają żeby jaką nagrodę nam dać za takie przyjęcie superowe 

10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
- black
- Gdańsk Supporter
-
I Believe
Myślę, że o takim klaskaniu wcale nie trzeba jakoś ludzi powiadamać, wystarczy, jeśli ileś tam "świadomych" osób z forum zacznie, a kolejne się dołączą
Świetny pomysł jak dla mnie.
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
last.fm
-
- It's My Life
[quote="Damned"] (...)Dzisiaj intro jest zupełnie inne, rytm inny i zagłuszyć te powitalne dźwięki klaskaniem, byłoby bardzo ciężko. Rzućcie okiem poniżej jak będzie wyglądać wejście zespołu na scenę w Gdańsku i może wtedy zacznijmy coś ewentualnie planować
ja sądzę, że tutaj mogłyby pomóc tylko wuwuzele
ja sądzę, że tutaj mogłyby pomóc tylko wuwuzele