Organizacja na PGE Arenie

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

AlanPolonia pisze:Widzieliscie jak sie przygotowuja wlosi?? ustawiaja scene na szerokosc stadionu - z takim rozwiazaniem sie jeszcze nie spotkalem...

http://www.ticketone.it/tickets.html?fu ... 2477157741
Jest to o tyle fajne rozwiązanie, że osoby siedzące na trybunach naprzeciw sceny wszystko ładnie widzą
Thalion pisze:
PrestigeMJM pisze:
iwwka pisze:nie byłabym taka pewna tego zakazu - trzeba będzie się dokładnie dowiedzieć u organizatora.
Na tą chwilę mamy informację, że artysta nie zgadza się na wnoszenie aparatów na teren koncertu. Zarówno aparatów profesjonalnych, jak i kieszonkowych/kompaktowych do 5 Mpix.
A zgadza się na wnoszenie telefonów komórkowych? ;)
Ja mam nieprofesjonalny kieszonkowy kompakt 11 Mpix, więc z tego, co tu piszecie - mogę go teoretycznie wnieść :cfaniak:
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Miracle-BJ pisze:pasowało by naprawdę coś takiego wymyślić, aby ten koncert pozostał w pamięci chłopaków na dłużej albo na zawsze, a nie poczucie „..no dobra, fajnie było …”.
Mam bardzo podobne wrażenie - chciałabym, żeby nie pisali potem o koncercie, że "podobnie jak na koncercie GnR, fani przynieśli róże" albo "tak jak w Udine były ułożone flagi". Chciałabym: "po raz pierwszy w historii na koncercie fani...".

Wiadomo, że każda taka "duża rzecz" wymaga pracy - flaga polska szyta na mecz to było też trudne i olbrzymie przedsięwzięcie (również finansowe).

Dobrze, że pojawia się dużo pomysłów, to w końcu coś może ustalimy:). Nawiązanie do 30-lecia zespołu? - jak dla mnie super:)

Coś co jeszcze wymyśliłam - koncert w Lipsku pokazał mi, że na tym forum są ludzie, którzy umieją zrobić fajne DVD (pozdrawiam :). Może np. spróbować nagrać film od fanów i wyświetlić go zespołowi (jeżeli nie na ich telebimach - nie wiem na ile można dogadać się z organizatorem???, to na jakimś projektorze na przeciwległej stronie - na białym płótnie???). Teledysk mógłby składać się z nagranych przez fanów z całej PL filmików - np. nasze buźki lub miasta lub zainteresowania... Kto będzie chciał coś pokazać BJ, to dorwie jakiś telefon lub kamerkę i coś tam prześle od siebie. Po złożeniu mogłoby wyjść coś ciekawego. Ale przymusu by nie było i nie trzeba byłoby się wysilać na naukę tekstów piosenek itp. czy zmuszać mniej zaangażowanych fanów do czegokolwiek. Nie słyszałam o czymś takim, choć może się mylę...

Nie krzyczcie tylko na mnie, że to znów niemożliwe, niewykonalne - rzucam jakieś pomysły, jak uznacie za możliwe i złapiecie to ok, jak nie - będziemy szukać dalej czegoś innego. Balony zawsze przecież w kieszeń można wziąć (w Lipsku miałam:)!!!
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
agu
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: agu »

Miracle-BJ pisze:Dla mnie może być to i to !

HAAAAAAAAAAAAAA! A może by tak narobić pierogów ruskich i zanieść Ryśkowi ;/
o pierogach i ja pomyślałam, gdzieś na początku ;)
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

KM pisze:Może np. spróbować nagrać film od fanów i wyświetlić go zespołowi (jeżeli nie na ich telebimach - nie wiem na ile można dogadać się z organizatorem???, to na jakimś projektorze na przeciwległej stronie - na białym płótnie???). Teledysk mógłby składać się z nagranych przez fanów z całej PL filmików - np. nasze buźki lub miasta lub zainteresowania... Kto będzie chciał coś pokazać BJ, to dorwie jakiś telefon lub kamerkę i coś tam prześle od siebie. Po złożeniu mogłoby wyjść coś ciekawego. Ale przymusu by nie było i nie trzeba byłoby się wysilać na naukę tekstów piosenek itp. czy zmuszać mniej zaangażowanych fanów do czegokolwiek. Nie słyszałam o czymś takim, choć może się mylę...
Bardzo fajny pomysł, tylko trzeba się upewnić, że taki film da się wyświetlić. Jest dość czasu, żeby zapytać się organizatora i (jeśli się zgodzi) to coś nagrać i złożyć.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

KM pisze:Może np. spróbować nagrać film od fanów i wyświetlić go zespołowi (jeżeli nie na ich telebimach - nie wiem na ile można dogadać się z organizatorem???, to na jakimś projektorze na przeciwległej stronie - na białym płótnie???). Teledysk mógłby składać się z nagranych przez fanów z całej PL filmików - np. nasze buźki lub miasta lub zainteresowania... Kto będzie chciał coś pokazać BJ, to dorwie jakiś telefon lub kamerkę i coś tam prześle od siebie.
Albo chociaż pokaz slajdów zrobiony z naszych zdjęć, na których przekazujemy jakieś podniosłe przesłania. :p Mniej pracy przy montażu, tak myślę.
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

M.J. pisze:
KM pisze:Może np. spróbować nagrać film od fanów i wyświetlić go zespołowi (jeżeli nie na ich telebimach - nie wiem na ile można dogadać się z organizatorem???, to na jakimś projektorze na przeciwległej stronie - na białym płótnie???). Teledysk mógłby składać się z nagranych przez fanów z całej PL filmików - np. nasze buźki lub miasta lub zainteresowania... Kto będzie chciał coś pokazać BJ, to dorwie jakiś telefon lub kamerkę i coś tam prześle od siebie.
Albo chociaż pokaz slajdów zrobiony z naszych zdjęć, na których przekazujemy jakieś podniosłe przesłania. :p Mniej pracy przy montażu, tak myślę.
Super ! i film, i pokaz slajdów mi się podobają bardzo, chyba czegoś takiego nikt jeszcze nie robił, nie ?
Awatar użytkownika
black
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: black »

Kama97 pisze:
M.J. pisze:
Super ! i film, i pokaz slajdów mi się podobają bardzo, chyba czegoś takiego nikt jeszcze nie robił, nie ?
Jestem za filmem, genialny pomysł!
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: M.J. »

Na koncercie - nie przypominam sobie. Słyszałam o kilku takich akcjach ale w ramach podziękowań za show, spamowanie na twitterach i facebookach etc. :)
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

pokaz slajdów? mało kreatywne. Poza tym, wątpie by chciało im sięto oglądać, po za tym taka akcja nie ma trwać nie wiadomo ile minut, tylko chwile góra 3-5, mało to ciekawe wg mnie.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Jeśli chodzi o film to ja bym raczej proponowała zrobić to w trakcie całej wyprawy na koncert, w czasie naszego spotkania itd. Tak bardziej dla nas, a nie dla widowni koncertu ;) Coś w stylu pamiątkowego dvd na przykład, które potem jakoś stworzymy, żeby każdy miał swoją kopię ;)
Jako atrakcja stworzona przez fanklub dla BJ to tak trochę byłoby to słabe.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Ja myślałam o krótkim, bardzo dynamicznym spotowym filmiku, który nie będzie miał szansy ich znudzić, a jego przesłaniem byłoby: dzięki, że w końcu przyjechaliście i za te 30 wspólnych lat...

A film po koncercie (jak z Lipska) to już może być baaaarrdzo długi i z tego co wiem - i tak jest coś takiego w planach.
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

KM pisze:Ja myślałam o krótkim, bardzo dynamicznym spotowym filmiku, który nie będzie miał szansy ich znudzić, a jego przesłaniem byłoby: dzięki, że w końcu przyjechaliście i za te 30 wspólnych lat...

w dalszym ciągu uważam to za głupote sory ;p

http://www.youtube.com/watch?v=JUUHcplVRlM przed wejściem zespołu i na koniec możemy poklaskać tak samo jak kiedyś na wembley! ponadto, meksykańskie fale w trakcie koncertu! i można zrobić młyn jak na meczach na trybunach ;p
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

hm to może wierszyk.. wyjdą 3 dziewczęta z kiteczkami i wstążeczkami oraz gozdzikiem w ręku na środek i wyrecytują"Jonie Jonie coś ci dam to serduszko które mam.. a w tym sercu róży kwiat, przyjeżdzaj nam do Polski przez 100 lat''?

nie no te slajdy i filmiki to troche się mija z celem jak Bartek mówi, motyw z klaskaniem jest fajany i prosty, a z tym 30 leciem, wystarczy flaga w DC z jakimś napisem, ze sie czekało tyle lat na nich i dziekujemy, musi byc prosty przekaz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
AlanPolonia
I Believe
I Believe

Post autor: AlanPolonia »

z wyswietlenie bedzie problem choc pomysl fajny. nawet jesli organizatorzy by sie zgodzili to przed koncertem zespol nie jest na arenie - przyjezdzaja samochodami i od razu wlaczaja intro wiec to odpada, a podczas koncertu telebimy maja juz co wyswietlac
20/06/2010 - London
10/06/2011 - Dresden
17/07/2011 - Udine
19/06/2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

monjovi pisze: nie no te slajdy i filmiki to troche się mija z celem jak Bartek mówi, motyw z klaskaniem jest fajany i prosty, a z tym 30 leciem, wystarczy flaga w DC z jakimś napisem, ze sie czekało tyle lat na nich i dziekujemy, musi byc prosty przekaz.
Więc my chcemy być lepsi od Udine czy zrobić tak jak na kazdym innym koncercie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”