Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Magnum
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Magnum »

Jeśli będzie 25 tys osób to będzie sporo. W Stanach np sprzedają po 20 tysięcy hale, czasem mniej i jakoś nikt nie narzeka, bo po prostu jest mniej miejsca.
02.03.2008 - Philadelphia
24.03.2010 - Philadelphia
19.06.2013 - GDAŃSK
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Ja bym nie wykluczał, że powrócą do nas, nawet jeżeli frekwencja wyniesie nieco ponad 20 000 osób. Przykładowo, w Bristolu zawsze jest mniej więcej tyle osób na stadionowym koncercie BJ i nie przeszkadza to w niczym, by zespół wracał tam przy okazji kolejnych tras.

Obrazek
Tuż przed koncertem, Bristol 2011

Inną sprawą jest, że stadion w Anglii ma pojemność trybun właśnie w granicach 20 000, a PGE ponad 40 000, stąd pytanie do organizatorów, dlaczego na tak dużym obiekcie zdecydowali się organizować koncert? Duża część miejsc siedzących i płyty będzie po prostu wolnych... jednak znając polską publiczność i biorąc pod uwagę długie lata czekania na ten koncert... musi być dobrze ;)

Pomysł z kartonami fajny, ale bądźmy realistami... z tego forum o akcji dowie się max. kilkaset osób z tego tylko część podłapie temat i weźmie czynny udział. W praktyce będzie kilkadziesiąt kartonowych ludzików, które nie zrobią żadnej różnicy... Pomimo wszystko wejdę w to i zrobię swojego kartonowego ludzika, o ile podtrzymacie ten pomysł ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Jest jeszcze sporo czasu...Nawet jak organizatorzy dali spokój z promocją to jest szansa jeszcze na zwiększenie frekwencji pod warunkiem że najpóźniej na początku maja wychodzi nowy singiel z fajnym video(i musi to być 'I'm With You' bo się nadaje na Europę) i druga sprawa: ludzie muszą być pewni, że Richie jest na bank w Europie... ;)
Te 2 sprawy załatwione i rzeczywiście można jeszcze sprzedać trochę biletów...
Póki co i tak jest dobrze... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Mytha
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Mytha »

To ile tych biletów jest w końcu sprzedanych??
20 tysięcy to dużo - stadion za wielki :D . W sumie górne sektory mogłyby być wolne. :cfaniak: Może organizator liczył na bum - ale ten kto nad tym myślał to nie pomyślał :PPP Bo w sumie dla nas ze śląska byłoby lepiej dojechać do Warszawy - ja sama wahałam się czy jechać długo - uwielbiam BJ, ale ten Gdańsk mnie jakoś zniechęcał... I być może wielu z śląska zniechęcił :zly:

Ale widzę, że bilety nadal znikają ;] Bo te co ja chciałam najpierw już są wykupione i to rzędy całe. Ale fakt dużo wolnych.
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Mkwiatek93 pisze:Na niektórych meczach siatkówki w egzotycznych krajach wpuszczają seniorów za darmo i zwołują wojsko na trybuny by jakaś publika była :whoeva:
Przypomniała mi się ta babcia która w pierwszym rzędzie dziergała na drutach jakiś gustowny szaliczek... :D
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

http://muzyka.onet.pl/newsy/rock/zdrowa ... omosc.html

Śmiech na sali.

Gdy przeczytałem ' Zdrowa Promocja', sądziłem, że rozchodzi się o to, że na siłę się nie muszą promować i nie wyskakują nikomu z lodówki.

To co przeczytałem dalej, stopniowo coraz bardziej sprawiało, że moja ręka podążała do głowy, żeby się za nią złapać.....
Reklama w przychodniach... a aptekach.... Co to ma być? Do kogo kierowana jest ta promocja? Do starszych osób, których koncerty nie interesują, które mają ledwo na lekarstwa? Nie jestem specem od marketingu i gówno o nim wiem, ale dla mnie to dziwny strasznie ruch promocyjny...
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Myślę, że chodzi o prywatne przychodnie, jeżeli się nie mylę to pomysł nie najgorszy ;)
bartekbb23

Scrooge pisze:Myślę, że chodzi o prywatne przychodnie, jeżeli się nie mylę to pomysł nie najgorszy ;)
I prywatne szpitale? Common.... chorzy ludzie nawet w prywaciakach mają większe problemy niż koncerty. Bardziej w pamięc wchodzą stałe reklamy np na przystankach autobusowych, w radiach jadąc samochodem, a nie migające gówno przez 5 sekund, raz na 10 minut.
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Również uważam, że to chybiony pomysł. Już lepiej wyświetlać takie spoty na telewizorach w komunikacji publicznej. Tam przynajmniej są ludzie, którzy pomyślą o rozrywce...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Mogliby jeszcze walnąć takie reklamy w przedszkolach i domach pogrzebowych... :D
Takie ekrany mają prawie wszystkie uczelnie, może tam mistrzowie reklamy powinni coś wykombinować? Oczywiście o wschodzie Polski mowy nie ma, jasna sprawa. dzięki... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
bartekbb23

Mogliby jeszcze walnąć takie reklamy w przedszkolach i domach pogrzebowych... :D
Takie ekrany mają prawie wszystkie uczelnie, może tam mistrzowie reklamy powinni coś wykombinować? Oczywiście o wschodzie Polski mowy nie ma, jasna sprawa. dzięki... ;)
Powinny być reklamy przy uczelniach, na uczelniach, plakaty na uczelniach, tablicach informacyjnych, akademikach no i na przystankach. Nie wiem jak wy, ale kiedy ja jadę np tramwajem, czy autobusem i jadę ileś tych przystanków, czy czekam na pojazd na przystanku to w końcu z samych nudów zaczynam się interesować tą reklamą. Wynając tanio jakichś studenciaków, czy firmę reklamową, która zajęłaby się obejściem uczelni, domów studenckich, czy nawet klubów. Btw, ciekawe czy w sklepach muzycznych w gdańsku, np rock n roll wisi choć wzmianka o tym koncercie, aż się przejdę przy okazji, ale śmiem wątpić. Pewie wielu 'muzyków' śmieje się na dźwięk Bon Jovi, ale na pewno są i tacy, którzy znają i cenią solówki sambory z najpopularniejszych kawałków.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Powitanie najlepszych fanów w Gdańsku! :lol:

Obrazek
BJ - It's my life - Always !
Betii
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Betii »

Czy nie powinniśmy wzorem Niemców przenieść koncertu z PGE na np.stadion Arki w Gdyni?liczba miejsc około 16 tys.plus z 10 na plycie i był by przynajmniej klimat...Żałośnie wygląda ta ilość wolnych miejsc na stadionie w Gdańsku..MJM Prestige - POBUDKA!
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

nie da rady, sprzedano ponad 25 tys biletow , podobno :D
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Właśnie czytałam na fcb o tym jak się Niemcy skarżą że BJ będzie grać na mniejszej scenie i nie będzie samochodzika :P
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”