Jestem jak najbardziej za jednakowymi koszulkami dla nas z forum i do tego coś podobnego jak na meczach, jakieś bannery, lub właśnie kolorowe sensowne kartki. Jak to mówił Jobs, musi być prosto ale zaskakująco i zachęcająco
Organizacja na PGE Arenie
Moderator: Mod's Team
- M.Ssed
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Nauczyć tekstu? Wątpię aby w takim tłumie i szumie udałoby się komuś nauczyć totalnie nieobeznanych tekstu. Jeżeli już koniecznie chcecie śpiewać, to coś chwytliwego, znanego, ewentualnie wydrukować tekst na kartkach i porozdawać, ale to pewnie finansowo niezbyt, chociaż w sumie...
Jestem jak najbardziej za jednakowymi koszulkami dla nas z forum i do tego coś podobnego jak na meczach, jakieś bannery, lub właśnie kolorowe sensowne kartki. Jak to mówił Jobs, musi być prosto ale zaskakująco i zachęcająco
. Fajnie by było gdyby ktoś był ogarnięty w sprawie tych dużych bannerów piłkarskich, wtedy się takie coś zacznie od GC i będzie leciało po całym stadionie, a tak poza tym to pewnie większość akcji zacznie się i skończy w gc lub dc 
Z kim ja nie rozmawiam to każdy mówi nie i to niekiedy ludzie, którzy jakieś tam utwory bon jovi nawet lubią i są świadomi, że to bon jovi. A rozmawiam z ludźmi mieszkającymi w Gdańsku bądź okolicach ; /kejt93bub pisze:Dokładnie. Dzisiaj na uczelni jak gadałam ze znajomymi, to było "Ooo no właśnie my też chcemy pojechać." W grę wchodziły najczęściej trybuny i płyta, a to ludzie, którzy naprawdę nie słuchają BJ na co dzień. W końcu legenda, nie?
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- bad_name62
- I Believe
- Ulubiona płyta: These Days
- myszorkowa
- Keep The Faith
Zapalniczki i/lub komórki to jest coś, co można zrobić bez problemu, tylko trzeba wybrać jedną piosenkę tak jak to było na U2 w Chorzowie, tylko tutaj akurat Bono był głównym ultrasem:)
http://www.youtube.com/watch?v=21sSPnfL0gs Jeśli ktoś nie widział to polecam zobaczyć.
Bez problemu ludzie na płycie mogą się ubrać na czerwono a na trybunach na biało. Będzie miało to też inną formę niż także przy okazji koncertów U2 w Polsce i utworu New Year's Day.
Przy okazji witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na tym forum. Pozdrawiam z Rybnika. Miałem nadzieję, że Bon Jovi zagra w moim mieście, ale zdaję sobie sprawę, że na ten zespół spokojnie powinno przyjść więcej niż 30 tysięcy osób (maksymalna pojemność stadionu w Rybniku).
http://www.youtube.com/watch?v=21sSPnfL0gs Jeśli ktoś nie widział to polecam zobaczyć.
Bez problemu ludzie na płycie mogą się ubrać na czerwono a na trybunach na biało. Będzie miało to też inną formę niż także przy okazji koncertów U2 w Polsce i utworu New Year's Day.
Przy okazji witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na tym forum. Pozdrawiam z Rybnika. Miałem nadzieję, że Bon Jovi zagra w moim mieście, ale zdaję sobie sprawę, że na ten zespół spokojnie powinno przyjść więcej niż 30 tysięcy osób (maksymalna pojemność stadionu w Rybniku).
Uważam, że pomysł ze STAY byłby świetny tylko że faktycznie - nie wszyscy, którzy będą na koncercie, czytają to forum i będą wiedzieli o pomyśle a nawet jeśli będą wiedzieli to nie będzie im sie chciało sięgać do piosenki, której być może nawet nie znają...
Natomiast na 100 % musimy wszyscy nauczyć się Wanted dead or alive. Byłam w 2011 r. na koncercie w Barcelonie i Jon pierwszej zwrotki nawet nie zaczął śpiewać oddając to zadanie w ręce a raczej usta widowni. Włączył się dopiero w refrenie. Byłby niezły kwas gdyby tak zrobił u nas a tu garstka ludzi zna tekst....
Natomiast na 100 % musimy wszyscy nauczyć się Wanted dead or alive. Byłam w 2011 r. na koncercie w Barcelonie i Jon pierwszej zwrotki nawet nie zaczął śpiewać oddając to zadanie w ręce a raczej usta widowni. Włączył się dopiero w refrenie. Byłby niezły kwas gdyby tak zrobił u nas a tu garstka ludzi zna tekst....
Co do piosenki, to pomysł jest zaiste świetny, ale trochę .. trudny do wykonania w praktyce. Naprawdę trudno byłoby zmobilizować wystarczającą ilość osób do nauczenia się tekstu. A sądzę że 80% ludzi będących na koncercie może nawet nie znać tego utworu.
Kilka bardziej wykonalnych to np:
-Sektorówka z flagą Polski albo jak już wyżej pisaliście z jakimś konkretniejszym napisem.
-Kartoniada to dobry pomysł. Ale w to trzeba by już jakoś organizatorów zaangażować, bo z tym jest naprawdę dużo roboty.
-Konfetti jest spoko. Każdy tnie gazety itd. Bierze ze sobą ich dość sporą ilość i rozdaje osobom w koło. Problem by to chyba nie był. Ale konfetti trzeba by rzucić jak jeszcze będzie jasno. Musi być jakiś efekt w końcu
-Mi chodzi coś takiego po głowie jeszcze.. Kiedyś chyba na jakimś koncercie było coś w takim stylu. Ludzie w DC i GC podnieśli do góry kartki z napisem "Stick To Your Guns" i chłopaki ją zagrali. Można by to powtórzyć, z inną piosenką czy nawet tą samą. Bo nie ukrywam że chciałbym ją na żywo usłyszeć.. i pewnie nie tylko ja
Trudne do wykonania by to nie było, poprostu każdy zainteresowany przynosi kartkę A4/A3 w zależności od możliwości z napisanym tytułem jakiejś konkretnej piosenki którą by się już ustaliło w drodze głosowania na forum 
-No i ofc. biało-czerwone balony. Wyciągane podczas np. 2 piosenki i podrzucane do góry! Jeżeli zaangażować by do tego trybuny wyglądałoby to świetnie
Kilka bardziej wykonalnych to np:
-Sektorówka z flagą Polski albo jak już wyżej pisaliście z jakimś konkretniejszym napisem.
-Kartoniada to dobry pomysł. Ale w to trzeba by już jakoś organizatorów zaangażować, bo z tym jest naprawdę dużo roboty.
-Konfetti jest spoko. Każdy tnie gazety itd. Bierze ze sobą ich dość sporą ilość i rozdaje osobom w koło. Problem by to chyba nie był. Ale konfetti trzeba by rzucić jak jeszcze będzie jasno. Musi być jakiś efekt w końcu
-Mi chodzi coś takiego po głowie jeszcze.. Kiedyś chyba na jakimś koncercie było coś w takim stylu. Ludzie w DC i GC podnieśli do góry kartki z napisem "Stick To Your Guns" i chłopaki ją zagrali. Można by to powtórzyć, z inną piosenką czy nawet tą samą. Bo nie ukrywam że chciałbym ją na żywo usłyszeć.. i pewnie nie tylko ja
-No i ofc. biało-czerwone balony. Wyciągane podczas np. 2 piosenki i podrzucane do góry! Jeżeli zaangażować by do tego trybuny wyglądałoby to świetnie
- black
- Gdańsk Supporter
-
I Believe
To samo uważam jeśli chodzi o "Stay", lepiej coś bardziej znanego.iwwka pisze:Uważam, że pomysł ze STAY byłby świetny tylko że faktycznie - nie wszyscy, którzy będą na koncercie, czytają to forum i będą wiedzieli o pomyśle a nawet jeśli będą wiedzieli to nie będzie im sie chciało sięgać do piosenki, której być może nawet nie znają...
Chyba najbardziej jestem za balonami, smirkiem i zapalniczkami, jakiś tekst na kartkach też byłby fajny
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
last.fm
A czemu trybuny wg Ciebie trzeba angażować jakoś specjalnie, oddzielnie? myślisz, że tu na forum nie ma osób, które kupią bilet na trybunę? Nie dzielmy się na DC, GC, płytę i trybuny - wszyscy na tym koncercie będziemy razem i nie ma znaczenia gdzie będziemy się bawić.Jeżeli zaangażować by do tego trybuny wyglądałoby to świetnie
[ Dodano: 2012-11-08, 19:31 ]
Pomysł ze smirkiem jest ok - najlepiej jeszcze niech każdy z nas zaopatrzy się w kilka - koszt niewielki a zawsze można w odpowiednim momencie dać sąsiadowi, który nie będzie go miał.