Organizacja na PGE Arenie

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Nauczyć tekstu? Wątpię aby w takim tłumie i szumie udałoby się komuś nauczyć totalnie nieobeznanych tekstu. Jeżeli już koniecznie chcecie śpiewać, to coś chwytliwego, znanego, ewentualnie wydrukować tekst na kartkach i porozdawać, ale to pewnie finansowo niezbyt, chociaż w sumie...

Jestem jak najbardziej za jednakowymi koszulkami dla nas z forum i do tego coś podobnego jak na meczach, jakieś bannery, lub właśnie kolorowe sensowne kartki. Jak to mówił Jobs, musi być prosto ale zaskakująco i zachęcająco ;). Fajnie by było gdyby ktoś był ogarnięty w sprawie tych dużych bannerów piłkarskich, wtedy się takie coś zacznie od GC i będzie leciało po całym stadionie, a tak poza tym to pewnie większość akcji zacznie się i skończy w gc lub dc ;)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

kejt93bub pisze:Dokładnie. Dzisiaj na uczelni jak gadałam ze znajomymi, to było "Ooo no właśnie my też chcemy pojechać." W grę wchodziły najczęściej trybuny i płyta, a to ludzie, którzy naprawdę nie słuchają BJ na co dzień. W końcu legenda, nie?
Z kim ja nie rozmawiam to każdy mówi nie i to niekiedy ludzie, którzy jakieś tam utwory bon jovi nawet lubią i są świadomi, że to bon jovi. A rozmawiam z ludźmi mieszkającymi w Gdańsku bądź okolicach ; /
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Moja mama jest fanką, to od niej się zaraziłam. Ale nawet się nie cieszyła z tego newsa i nie jedzie ze mną :P ma konkretnie to gdzies...
Więc jest różnicy między fanami a fanami...
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
bad_name62
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: bad_name62 »

Stay pasuje idealnie :D Będą wiedziec ze jestesmy wiekszymi fanami niz sie spodziewali a na dodatek bedziemy spiewac ze maja zostac :D "Stay, just a little longer" ;p
I've been everywhere, still I'm standing tall .. :)
slawun95
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: slawun95 »

Piosenka- świetny pomysł. Ogarnijmy jakieś megafony i w ten sposób załatwmy sprawę. Jeden to za mało, ale tak z 10 osób w GC/DC i już <w przerwie> słyszalni będziemy.
Awatar użytkownika
myszorkowa
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: myszorkowa »

WOW ludzie podziwiam waszą kreatywność :brawo: ja niestety nie jestem zbyt kreatywna ani obeznana w tak wielkich imprezach :zniesmaczony: ale cóż... Kwestia doświadczenia? :D Ja mogę zaproponować dużą flagę Polski z napisem Bon Jovi is our life (wybaczcie niedociągnięcia dopiero się uczę angielskiego xd)
Krzysztof
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Krzysztof »

Zapalniczki i/lub komórki to jest coś, co można zrobić bez problemu, tylko trzeba wybrać jedną piosenkę tak jak to było na U2 w Chorzowie, tylko tutaj akurat Bono był głównym ultrasem:)

http://www.youtube.com/watch?v=21sSPnfL0gs Jeśli ktoś nie widział to polecam zobaczyć.

Bez problemu ludzie na płycie mogą się ubrać na czerwono a na trybunach na biało. Będzie miało to też inną formę niż także przy okazji koncertów U2 w Polsce i utworu New Year's Day.

Przy okazji witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na tym forum. Pozdrawiam z Rybnika. Miałem nadzieję, że Bon Jovi zagra w moim mieście, ale zdaję sobie sprawę, że na ten zespół spokojnie powinno przyjść więcej niż 30 tysięcy osób (maksymalna pojemność stadionu w Rybniku).
joanna
I Believe
I Believe

Post autor: joanna »

no mam nadzieje ze stadion sie zapelni bo inaczej bedzie wstyd
iwwka
I Believe
I Believe

Post autor: iwwka »

Uważam, że pomysł ze STAY byłby świetny tylko że faktycznie - nie wszyscy, którzy będą na koncercie, czytają to forum i będą wiedzieli o pomyśle a nawet jeśli będą wiedzieli to nie będzie im sie chciało sięgać do piosenki, której być może nawet nie znają...
Natomiast na 100 % musimy wszyscy nauczyć się Wanted dead or alive. Byłam w 2011 r. na koncercie w Barcelonie i Jon pierwszej zwrotki nawet nie zaczął śpiewać oddając to zadanie w ręce a raczej usta widowni. Włączył się dopiero w refrenie. Byłby niezły kwas gdyby tak zrobił u nas a tu garstka ludzi zna tekst....
Select
I Believe
I Believe

Post autor: Select »

Co do piosenki, to pomysł jest zaiste świetny, ale trochę .. trudny do wykonania w praktyce. Naprawdę trudno byłoby zmobilizować wystarczającą ilość osób do nauczenia się tekstu. A sądzę że 80% ludzi będących na koncercie może nawet nie znać tego utworu.

Kilka bardziej wykonalnych to np:
-Sektorówka z flagą Polski albo jak już wyżej pisaliście z jakimś konkretniejszym napisem.

-Kartoniada to dobry pomysł. Ale w to trzeba by już jakoś organizatorów zaangażować, bo z tym jest naprawdę dużo roboty.

-Konfetti jest spoko. Każdy tnie gazety itd. Bierze ze sobą ich dość sporą ilość i rozdaje osobom w koło. Problem by to chyba nie był. Ale konfetti trzeba by rzucić jak jeszcze będzie jasno. Musi być jakiś efekt w końcu :D

-Mi chodzi coś takiego po głowie jeszcze.. Kiedyś chyba na jakimś koncercie było coś w takim stylu. Ludzie w DC i GC podnieśli do góry kartki z napisem "Stick To Your Guns" i chłopaki ją zagrali. Można by to powtórzyć, z inną piosenką czy nawet tą samą. Bo nie ukrywam że chciałbym ją na żywo usłyszeć.. i pewnie nie tylko ja :P Trudne do wykonania by to nie było, poprostu każdy zainteresowany przynosi kartkę A4/A3 w zależności od możliwości z napisanym tytułem jakiejś konkretnej piosenki którą by się już ustaliło w drodze głosowania na forum :D

-No i ofc. biało-czerwone balony. Wyciągane podczas np. 2 piosenki i podrzucane do góry! Jeżeli zaangażować by do tego trybuny wyglądałoby to świetnie :D
Awatar użytkownika
black
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: black »

iwwka pisze:Uważam, że pomysł ze STAY byłby świetny tylko że faktycznie - nie wszyscy, którzy będą na koncercie, czytają to forum i będą wiedzieli o pomyśle a nawet jeśli będą wiedzieli to nie będzie im sie chciało sięgać do piosenki, której być może nawet nie znają...
To samo uważam jeśli chodzi o "Stay", lepiej coś bardziej znanego.

Chyba najbardziej jestem za balonami, smirkiem i zapalniczkami, jakiś tekst na kartkach też byłby fajny :D
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
iwwka
I Believe
I Believe

Jeżeli zaangażować by do tego trybuny wyglądałoby to świetnie :D
A czemu trybuny wg Ciebie trzeba angażować jakoś specjalnie, oddzielnie? myślisz, że tu na forum nie ma osób, które kupią bilet na trybunę? Nie dzielmy się na DC, GC, płytę i trybuny - wszyscy na tym koncercie będziemy razem i nie ma znaczenia gdzie będziemy się bawić.

[ Dodano: 2012-11-08, 19:31 ]
Pomysł ze smirkiem jest ok - najlepiej jeszcze niech każdy z nas zaopatrzy się w kilka - koszt niewielki a zawsze można w odpowiednim momencie dać sąsiadowi, który nie będzie go miał.
sonoaga
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: sonoaga »

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :)
Dołączając się do wątku, a gdyby tak rzucić hasło na facbooku z taka mini "petycją" żeby zazałożyć koszulki z napisem Stay ?
Pomysł mi się bardzo spodobał :)
iwwka
I Believe
I Believe

sonoaga pisze:Witam wszystkich po dłuższej przerwie :)
Dołączając się do wątku, a gdyby tak rzucić hasło na facbooku z taka mini "petycją" żeby zazałożyć koszulki z napisem Stay ?
Pomysł mi się bardzo spodobał :)
Albo napis "never say goodbye"
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Balony to dobry pomysł, zapalniczki/komórki/zimne ognie też fajne :)
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”