O, to tak jak u mnie. I przy tej okazji to mój pierwszy wpis na tym forum. Witam się zatemdjpj1 pisze: to mój pierwszy koncert Bon Jovi(choc zbierałem sie wiele lat)
Wiedeń 22.07.2011
Moderator: Mod's Team
-
- Little Bit Of Soul
-
- Little Bit Of Soul
Szukam transportu na koncert do Wiednia!! Wyjazdownia zrobiła mi kapitalną niespodziankę i odwołała wyjazd 4 dni przed koncertem
(nie ukrywam, to ma być antyreklama
) . Zostałem z biletem za 6 stów i moja ostatnia deska ratunku to osoba która ma jakieś wolne miejsce w aucie. Może być też rower, motor, kajak, samolot.. obojętnie.
BTW Czy są tutaj jakieś osoby, które też zostały hojnie obdarowane przez kochaną wyjazdownię?
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)

BTW Czy są tutaj jakieś osoby, które też zostały hojnie obdarowane przez kochaną wyjazdownię?
-
- Little Bit Of Soul
Dostałem maila we wtorek tydzień temu z potwierdzeniem, że wyjazd się odbędzie bo zgłosiło się 15osób. Dzisiaj koło 13 dostałem sms-a z informacją, iż 4 osoby odpadły bo zdecydowały się na wyjazd własnym autem dlatego pojedzie bus 8-osobowy, a reszta musi się pożegnać z wyjazdem.. Szkoda słów. Czysty brak profesjonalizmu. 

Cholera, współczuję Wam. Niepoważni Ci ludzie, którzy zrezygnowali w ostatniej chwili, czysty egoizm
Na waszym miejscu okazałbym solidarność z tymi, którzy zostali bez transportu i zrezygnował z Wyjazdowni, skoro tak lecą w kulki to też bym z nimi poleciał. W ogóle by nie zarobili na wyjeździe, a nie że bus 8 osób
Szybka rezygnacja i szybkie wynajęcie innego busa wraz z osobami, które miały jechać. No, ale na to pewnie nie ma co liczyć, bo Ci którzy mają spokojne miejsce w 8 osobówce będą do miały w poważaniu co z innymi...

-
- Little Bit Of Soul
-
- Little Bit Of Soul
Przemyslav wysłałem Ci @
Słuchajcie, jest mi cholernie głupio bo to ja ludzi nakręcałem na ten wyjazd z tą Firmą...sami wyprowadzili mnie z równowagi i grzecznie acz stanowczo powiedziałem co o tym myślę...powiem tak: nie spodziewałem się takiego burdelu
Normalnie z duszą na ramieniu będę jechał do tego Poznania czy aby na pewno ów wyjazd dojdzie w ogóle do skutku...sam nie wiem co o tym myśleć

Po części rozumiem te kilka osób bo pewnie poirytowały się tym chlewem i uniosły (co stanowczo wykluczała osoba która organizowała ten przejazd..też ciekawe bo wychodzi na to że kłamała) ehh sam gdybym dowiedział sie z tydzień wczesniej to może inaczej bym się bujał do tego Wiednia ale z drugiej strony frajersko zrobiła Firma że nie zbiera od ludzi kasy "z góry" z zastrzeżeniem że nie mogą się wycofać chyba że znajdą kogoś na swoje miejsce...ja jestem alikiem i wiem o takich sprawach a co dopiero mówić o ludziach którzy zajmują się tym "zawodowo"
Słuchajcie, jest mi cholernie głupio bo to ja ludzi nakręcałem na ten wyjazd z tą Firmą...sami wyprowadzili mnie z równowagi i grzecznie acz stanowczo powiedziałem co o tym myślę...powiem tak: nie spodziewałem się takiego burdelu
Normalnie z duszą na ramieniu będę jechał do tego Poznania czy aby na pewno ów wyjazd dojdzie w ogóle do skutku...sam nie wiem co o tym myśleć

Po części rozumiem te kilka osób bo pewnie poirytowały się tym chlewem i uniosły (co stanowczo wykluczała osoba która organizowała ten przejazd..też ciekawe bo wychodzi na to że kłamała) ehh sam gdybym dowiedział sie z tydzień wczesniej to może inaczej bym się bujał do tego Wiednia ale z drugiej strony frajersko zrobiła Firma że nie zbiera od ludzi kasy "z góry" z zastrzeżeniem że nie mogą się wycofać chyba że znajdą kogoś na swoje miejsce...ja jestem alikiem i wiem o takich sprawach a co dopiero mówić o ludziach którzy zajmują się tym "zawodowo"

-
- It's My Life
Niech lepiej Przemyslav nim rzuci oszczerstwa powie nam kiedy wpłacił zaliczkę za ów przejazd
Bo ja 2 tygodnie temu zarezerwowałem miejsce w busie, wpłąciłem zaliczkę i jadę..a jak ktoś nie umie zadbac o miejsce w busie niech nie zwala na firme przewozową. Jakoś parę osób jechało z nimi do Drezna i co..dojechali cali
wrócili cali
? wiec darowac sobie piepszenie, no kiedyś Pan zapłacił za Busika
ja jezdziłem i ze SKaw toure, i z Shortcutem, i z Koldecure, i z To-bilety ( jak jeszcze istnialy ) i zadna z tych firm ciała nie dała nigdy ( na to samo licze z WYjazdownią -- bo kontak z Panią AGatą jest super )...a jak ktoś jest lewy i nie umie dopilnowac spraw to sam sobie winny 
Livin' On the Prayer
-
- Little Bit Of Soul
Szkoda, że ktoś od razu wyciąga pochopne wnioski na mój temat.. O miejsca pytałem równo 15dni temu i już wtedy mówiłem, że piszę się na taki wyjazd. Tylko, że wtedy było o 2 osoby za mało aby doszedł on do skutku. Osoby się zgłosiły i otrzymałem wiadomość (12 lipca), iż mam zarezerwowane miejsce i jadę. Pieniądze wysłałem 16 lipca, a 18 dostałem sms-a z informacją, że 4 osoby zmieniły zdanie i jadą włąsnym autem, dlatego wyjedzie jeden 8-osobowy bus zamiast busa dla osób piętnastu i w związku z tym nadmiar osób jest wykreślony z listy..
Dzisiaj dowiedziałem się, że Wyjazdownia pozbyła się swojego większego busa kosztem autokaru na 51 osób, a wyjazd zleciła innej firmie. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, iż samochód jaki wyjedzie do Wiednia to bus 17-osobowy. Wychodzi na to że zostałem okłamany, nie wiem tylko dlaczego.. Bardzo dziwna sytuacja.
thorgal_30.. nie chcę się z tobą kłócić. Możesz mi wierzyć lub nie, ale to co tutaj napisałem to 100% prawda. Może i wcześniejsze wyjazdy przebiegały dobrze, bezproblemowo. Nie mówię, że dla większości i ten taki będzie. Z drugiej strony nie wiesz przecież czy było tak pięknie, bo jak widzisz dopiero po moim poście dowiedziałeś się o zaistniałej sytuacji, więc skąd wiesz że wcześniej ktoś nie miał podobnego problemu. Po co miałbym niby rzucać oskarżenia bez przyczyny?
Dzisiaj dowiedziałem się, że Wyjazdownia pozbyła się swojego większego busa kosztem autokaru na 51 osób, a wyjazd zleciła innej firmie. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, iż samochód jaki wyjedzie do Wiednia to bus 17-osobowy. Wychodzi na to że zostałem okłamany, nie wiem tylko dlaczego.. Bardzo dziwna sytuacja.
thorgal_30.. nie chcę się z tobą kłócić. Możesz mi wierzyć lub nie, ale to co tutaj napisałem to 100% prawda. Może i wcześniejsze wyjazdy przebiegały dobrze, bezproblemowo. Nie mówię, że dla większości i ten taki będzie. Z drugiej strony nie wiesz przecież czy było tak pięknie, bo jak widzisz dopiero po moim poście dowiedziałeś się o zaistniałej sytuacji, więc skąd wiesz że wcześniej ktoś nie miał podobnego problemu. Po co miałbym niby rzucać oskarżenia bez przyczyny?
-
- It's My Life
16 lipca.. no stary.. sobota.. banki wtedy nie księgują.. wiec twoja wpłata mogła wpłynąć co najwyzej 18-stego.. jak ktoś zwleka na 4 dni przed koncertem posyła hajs to sam jest niepoważny
BUS nie jest z gumy, jak komuś zależy to pilnuje swoich spraw. Pierwsze co sie robi po zgłoszeniu rezerwacji to wpłaca umówioną kwotę... zeby pózniej mieć podstawy do jakichś roszczeń. aczkolwiek nawet firma shortcut ma w regulaminie wyjazdów..ze po wpłacie mogą odwołać wyjazd na koncert na 5 dni przed terminem. wystarczy czytać i pilnowac swoich spraw. jezeli jest tak jak piszesz i sie pofatygowałeś z wpłatą 4 dni przed koncertem to ja się nie dziwie ze nie ma miejsca dla Ciebie.. sorry prawo rynku -- popyt --podaż.. a jak sie jedzie na koncert , w dodatku zagraniczny to trzeba z transportem myśleć a nie biadolić. Ja np. miałem nagranego od marca pana Marka Pszczółkę z forum.. możecie przeczytać jego posty w tym watku na którejś poczatkowej stronie... ustaliliśmy na PW ( w marcu
)ze jedzie autem i mnie wezmie... dzwonię 3 tyg przed koncertem zeby sie przypomniec i pytam co z koncertem i wyjazdem, co słysze ( a kiedy jest ten koncert
oddzwonie ) i cisza. No to co załatwiam muszkietera..wpisuję sie na listę i czekam na info... co sie dzieje.. tam grupa z kielc sie wycofuje i nie ma przejazdu.. zostaje wyjazdownia... zgłaszam się, wpłącam zaliczkę i jadę... ale to trzeba myśleć i działac, a nie czekac az ktoś za nas coś zrobi. a Ty myslisz ze taka firma jak ta co organizuje wyjazdy nie musi wczesniej wpłacić zaliczki za busa
ze sie biznes kręci za "dziękuję".. no jeśli 4 dni przed koncertem sobie przypominasz o zaliczce.. no to dla mnie nie jestes partnerem do polemiki. EOT

Livin' On the Prayer
-
- Little Bit Of Soul
Nie wiem czemu się na mnie tak uwziąłeś ale ok...
Po pierwsze wysłałem sms-a, że zaliczkę wpłacę później bo nie mam możliwości zrobienia przelewu. Po drugie po co ta gadka o zaliczce skoro, jak twierdzi Wyjazdownia chodzi o brak wystarczającej liczby osób? Po trzecie nie musisz mnie uczyć.. wiem że w sobotę przelewy nie funkcjonują. Po czwarte cieszę się, że masz taki refleks i szybko dzwonisz, wpłacasz zaliczkę itd... wogóle jesteś niezwykle mądry i błyskotliwy. Po piąte skoro ja nie jestem partnerem do polemiki to tym bardziej nie jest nią wyjazdownia. A na koniec.. nie wiem, może jeździsz na koncerty co tydzień i wogóle, ale uwierz mi.. ja też nie wyjeżdżam pierwszy raz.![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Po pierwsze wysłałem sms-a, że zaliczkę wpłacę później bo nie mam możliwości zrobienia przelewu. Po drugie po co ta gadka o zaliczce skoro, jak twierdzi Wyjazdownia chodzi o brak wystarczającej liczby osób? Po trzecie nie musisz mnie uczyć.. wiem że w sobotę przelewy nie funkcjonują. Po czwarte cieszę się, że masz taki refleks i szybko dzwonisz, wpłacasz zaliczkę itd... wogóle jesteś niezwykle mądry i błyskotliwy. Po piąte skoro ja nie jestem partnerem do polemiki to tym bardziej nie jest nią wyjazdownia. A na koniec.. nie wiem, może jeździsz na koncerty co tydzień i wogóle, ale uwierz mi.. ja też nie wyjeżdżam pierwszy raz.
-
- It's My Life
ja się nie uwziąłem. Po prostu szkalujesz firmę, której działalność jest nastawiona na pomoc Fanom w dotarciu na różne koncerty w różnych częściach Europy . Sam nie dopełniasz elementarnych podstawowych rzeczy a pózniej masz jakiekolwiek roszczenia. Piszesz ze nie masz mozliwosci zrobienia przelewu, hm a co to w Zielonej Górze nie ma banków, nie ma Poczty Polskiej
Hm, az sie kiedyś wybiorę, bo to naprawdę ewenement
nie jezdze co tydzien, ale jezdze czesto. choćby ostatnio w czerwcu wyjazd na Judas Priest do Pragi.. nie uzbierała sie odpowiednia grupa i dostaliśmy wybór..albo dopłącamy po 40 zeta..albo oddają kasę i nici z wyjazdu. na tydzień przed koncertem. wszyscy sie zgodzili na dopłate i było super. Kiedyś jechałem na inny koncert, pare osób zrezygnowało, na trasie wynikły pewne okolicznosci, koniec konców przewoznik nic na grupie nei zarobił ( ba nawet był w tył kilka stów )...ale wyjazd sie odbył. Szkalujesz, a wierz mi to wcale lekki kawałek chleba.. uzerasz sie z podpitymi fanami, z takimi co to miejsca rezerwuja a ich nie opłacają, albo gubią sie po koncercie. Ok, taka karma - sami sobie wybrali taki biznes, ale nie mają obowiązku czekac na ostatnią chwilę,az jasnie Pan zdecyduje sie wpłacić kase. Przyznaj zawaliłeś,a teraz swoją frustracje wylewasz na Bogu ducha winna firmę. 
Livin' On the Prayer