Wspólny wyjazd do Drezna

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

A są tu może jakieś osoby które jadą Shortcut z Poznania?
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

Jesli zadna inna opcja nie wypali, a shortcut wyruszy z Poznania to pewnie sie z nimi zabiore ;)
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
Marzena_BL
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Marzena_BL »

Hej, dostałam odpowiedź z firmy Skaw-Tour, przewidują koszt wyjazdu tam i z powrotem od 200 do 150 zł (a może i mniej) w zależności od ilości osób, bo mają różne pojazdy, którymi mogą nas przewieźć. Konkretniejsze przeliczenie mogą zrobić w momencie kiedy będzie wiadomo ile mniej więcej osób byłoby chętnych. Dlatego mam prośbę, określcie się do 6 marca kto byłby chętny na ten transport na trasie Kraków-Katowice-Wrocław-Drezno i z powrotem, a ja 7 marca wyślę prośbę o konkretniejsze informacje do firmy. Zresztą oni sami deklarują się, że też się ogłoszą i może znajdzie się jeszcze ktoś chętny z poza forum...
A gdyby się tu nie udało - zawsze można próbować wynająć jakieś busa....
Czekam zatem na wstępne zgłoszenia :)
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

W takim razie ja jestem chętna!
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Ja jestem chetna! Dołaczam sie we Wrocławiu :)
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
thorgal_30
It's My Life
It's My Life

Post autor: thorgal_30 »

no to ja tyż ;-) heh jest nas 4ka... :/
Livin' On the Prayer
Marzena_BL
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Trochę nas mało.... Napisałam jeszcze do jednej firmy zapytanie o wynajęcie najmniejszego busa... Zobaczymy jak to wycenią....
thorgal_30
It's My Life
It's My Life

to myślę ze jak nic nie wypali to chyba jednak opcja zeby sie w czwartek na wieczór lub w piątek nad ranem zebrać i jechac w spólnie pociągami to nie bedzie takie złe...ale to ostateczność..zresztą bez nas sie koncert nie odbędzie ;-)
Livin' On the Prayer
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Nie da się ukryc, ze wygodniej by było busem niz pociagiem, no ale jak nic innego nie bedzie mozliwe to i tak dojedziemy :D
Marzena_BL
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Cóż, na wyjazd ze Skaw-Tourem napewno jest nas za mało :( Napisałam w sumie do trzech firm wynajmujących busy i najmniejszy bus jaki mogą zaoferować kosztuje 1800zł. W cenie zawarte są wszystkie opłaty za autostrady, a jeśli chodzi o parking pokrywają koszt do 15 Euro. W busie mieści się 8 osób + kierowca. To jest najtańsza propozycja, najdroższa była 2400zł. Biorąc po uwagę ta najtańszą propozycję i naszą czwórke chętną do wyjazdu wychodzi po 450zł na głowę.... Troche dużo z jednej strony, ale z drugiej - bus dowiezie nas na miejsce, poczeka i zawiezie z powrotem do Polski.. Być może znajdzie się jeszcze ktoś chętny, żeby te koszty mogły się jeszcze bardziej rozłożyć... Poprosiłam jeszcze jednego bardzo znajomego kierowcę, żeby przeliczył mi koszt wyjazdu samochodem osobowym... Jak będę już go znała dam znać.....
thorgal_30
It's My Life
It's My Life

samochód osobowy jest prosty do obliczenia, wg google maps z krakowa do drezna masz 522 km w jedną strone... czyli ok. 1050 km w dwie, załozmy ze trzeba bedzie gdzies zjechac lub dojechac po kogos to daje ok 1100 km w dwie strony, przy załozeniu ze samochód spali około 7 litrów na 100 km ( bardzo orientacyjnie ) to daje 77 litrów razy 5 zł.. daje to 385 zł , koszt paliwa... podzielic na 4 osoby daje to 91, 25 zł ... załozmy ze chcemy dac kierowcy zarobic te 200 zł koszt wzrasta do 141,25 zł.. tylko trzeba znalezc chetnego kierowce z samochodem... ja co prawda niedawno prawko zrobiłem, ale taka trasa hmmm to by było wyzwanie, no i nie mam fury jeszcze.
Livin' On the Prayer
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

thorgal_30 pisze: ja co prawda niedawno prawko zrobiłem, ale taka trasa hmmm to by było wyzwanie, no i nie mam fury jeszcze.
Fure tez mozna kupic. Powiedzmy, że chcemy tylko dojechac i wrocic, wiec wystarczy nam jakas furmanka za 2000zł. Rozbijamy na 4 osoby i ogień. :D
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Jako że wyjazd z Wrocławia raczej nie wypali, na Skaw-Tour jest nas za mało, a na busy nas raczej nie stać, ja proponuje się po prostu dopisać do wyjazdu z Poznania lub Warszawy z Shortcut'em. Ja tak zrobiłam i dopisałam się do Wawy.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

jovizna pisze: Fure tez mozna kupic. Powiedzmy, że chcemy tylko dojechac i wrocic, wiec wystarczy nam jakas furmanka za 2000zł. Rozbijamy na 4 osoby i ogień. :D
Popieram!
Z tym, że koszty można ograniczyć o połowę - przecież chodzi o to żeby dojechać na czas; wracać można wolniej :D

A tak poważniej:
w shortcut z Poznania są wciąż wolne miejsca
andrzej
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

wyjazd z Warszawy

Post autor: andrzej »

Witam wszystkich,
Chciałbym dowiedzieć się ile osób jedzie z Shortcut z Warszawy?
Kto z was ma rezerwację lub bilety na Golden Circle?

Pozdrawiam
Andrzej
ODPOWIEDZ

Wróć do „The Circle Tour 2010 / Open Air Tour 2011”