Kto pyta, nie błądzi.

Możesz tutaj zadać dowolne pytanie odnośnie zespołu.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
KondZik

Post autor: KondZik »

Miracle-BJ pisze:
prezes1 pisze:Babka chce aby Jon ją poprowadził do ołtarza... :)
Serio? Ale wymyśliła! Jon ma córkę i to ją poprowadzi kiedyś do ołtarza, a nie jakąś obcą babę co ma taki kaprys :D
A ona bierze ten ślub w tym samym kościele co Jon, że tak się zapytam z ciekawości?
To się nazywa mieć spalony mózg. Co za ludzie... Taborety.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Miracle-BJ pisze:O co tutaj lata? :D

http://www.youtube.com/watch?v=jGcooOFLBng
zacząłem oglądać, a tu jakaś amerykańska Drzyzga czy inna kawa na śniadanie... To ma być pomysł na program? ;/

Ja chcę, żeby Jon trzymał mnie za rękę podczas wizyty u dentysty - zrobi ktoś o tym program?

:D
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

KondZik pisze:
Miracle-BJ pisze:
prezes1 pisze:Babka chce aby Jon ją poprowadził do ołtarza... :)
Serio? Ale wymyśliła! Jon ma córkę i to ją poprowadzi kiedyś do ołtarza, a nie jakąś obcą babę co ma taki kaprys :D
A ona bierze ten ślub w tym samym kościele co Jon, że tak się zapytam z ciekawości?
Dzięki

[ Dodano: 2013-09-10, 19:53 ]
Nie chcę zanudzać nikogo a zwłaszcza Kondzika

http://www.smoothjazz1059.com/rssItem.a ... d=30088933
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Damned, i imp, dziękuję za odpowiedzi! Może się pobawię z tym ściąganiem ścieżki z dvd ;]
KondZik

Miracle-BJ pisze:
KondZik pisze:
Miracle-BJ pisze: Serio? Ale wymyśliła! Jon ma córkę i to ją poprowadzi kiedyś do ołtarza, a nie jakąś obcą babę co ma taki kaprys :D
Dzięki

[ Dodano: 2013-09-10, 19:53 ]
Nie chcę zanudzać nikogo a zwłaszcza Kondzika

http://www.smoothjazz1059.com/rssItem.a ... d=30088933
Oj wybacz :) To nie było w Twoją strone.
Chodziło mi o totalnie idiotyczny pomysł i chodziło mi zarówno o tą panne młodą jak i dziennikarzy.
To tylko moja opinia, subiektywna.
Awatar użytkownika
DirtySecret
It's My Life
It's My Life

Post autor: DirtySecret »

Miracle-BJ, w tej samej kaplicy ślubów co Jon - to nie kościół.

Co za idiotyczny pomysł :D
ja bym sie obawiała czy ja w takim wypadku w ogóle dotrę do tego ołtarza czy raczej namawiałabym po drodze Pana JBJ żeby ze mna uciekł hahah :P

Bardziej podoba mi sie pomysł Tomkera z dentystą. Mam znajomości w mediach... działamy?? ;)
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

DirtySecret pisze: Bardziej podoba mi sie pomysł Tomkera z dentystą. Mam znajomości w mediach... działamy?? ;)
DirtySecret - ok - jak świrować to na całego, zrobię stronę z petycją JonBonJoviTakeMyHandAndADentistWillMakeItISwear.pl, a potem ruszamy do tv :D ;)
Awatar użytkownika
DirtySecret
It's My Life
It's My Life

brzmi jak plan :spoko:
KondZik

http://www.youtube.com/watch?v=7MorNRyOFXo

1:56
Ten riff Richiego to jest z jakiegoś kawałka ?
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Znalazłam takie wypowiedzi R i J z dekady Crush , czy na serio tak myślał/myśleli?

Richie: ... Niedobrze nam się robiło na samą myśl o piosenkach takich jak na naszej płycie "Slippery When Wet". "Crush" nie znaczy nic takiego, ale jest seksy i fajnie się go słucha. Najważniejsze jednak, że działa na wyobraźnię. Jak ją słyszę, od razu natychmiast zaczynam sobie wyobrażać kilka dziewczyn pod prysznicem. "Crush" spodobał mi się od razu, kiedy tylko Jon wymyślił ten kawałek. Pomyślałem, że jest odlotowy. Ma w sobie seks, moc i radość...

A Jon na temat TYFLM

... Gdybym miał napisać podziękowania na tej płycie, podziękowałbym wam za to, że mnie kochacie. Podziękowałbym również Bradowi Pittowi, co pewnie wzbudziłoby istną lawinę plotek! Ale prawdę mówiąc, często czerpię tematy piosenek z filmów. W tym konkretnym przypadku poszedłem do kina na "Joe Black". W końcówce tego filmu Brad trzyma w ramionach Ciare Forlani i dziękuje jej za miłość. W tym momencie pomyślałem: "Muszę lecieć do domu", no i szybko pobiegłem i napisałem refren podobny do "Always", "Bed Of Roses", czy innych ballad, które napisałem przez lata. Zawsze piszę je sam. Przychodzi mi to bardzo łatwo. W filmie zobaczyłem szkic historii, pomyślałem, że to dobry pomysł, który mogę zamieć w piosenkę w kilka minut...
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Pamiętam te wypowiedzi. Są prawdziwe tylko tłumaczenie nie jest za dobre(u Richiego zwłaszcza). Mówił o tytule albumu a nie 'kawałku'. I ogólnie mieli dosyć piosenek typu 'Bad Name'. O tym była mowa.
Wypowiedź Jona jest ok.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
KondZik

prezes1 pisze:Pamiętam te wypowiedzi. Są prawdziwe tylko tłumaczenie nie jest za dobre(u Richiego zwłaszcza). Mówił o tytule albumu a nie 'kawałku'. I ogólnie mieli dosyć piosenek typu 'Bad Name'. O tym była mowa.
Wypowiedź Jona jest ok.
Fakt, było coś takiego z tym Bad Name i podobnymi.
W sumie zawsze mnie ciekawi czy artysta czasem już nie ma dość swoich utworów które gra kilka razy w tygodniu. :)
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Kiedyś czytałam, że Jon z czasem znienawidził Livin', bo wszędzie ludzie oczekiwali od niego by to zaśpiewał i tak przez ponad 20 lat. Mnie dziwi jak ludzie teraz go proszą o Always, bardzo się przy tym męczy :whoeva:
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

jak już przy Always jesteśmy, to czy jest szansa żeby Jon chociaż trochę odzyskał dawną świetność głosową? Chodzi mi o to czy jest szansa na zlikwidowanie jego nosówki, lub chociaż osłabienie jej. Pytam bo niby nie może już wyciągać wysokich partii np. w Livinie, a jakoś Always z MSG to cudo, jak to z tym jest amigos? :)
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
Awatar użytkownika
DirtySecret
It's My Life
It's My Life

Ja myślę, że owa "nosówka" nie jest stałym efektem, a zabiegiem, który sobie wymyślił (czy ktoś mu raczej wymyślił) aby przy tak intensywnym eksploatowaniu głosu jak najmniej obciążać gardło i struny głosowe. Jestem przekonana, że jak jest wypoczęty, rozluźniony i przygotowany, to wyciaga stare dźwięki (może nie tak pięknie jak kiedyś ale przynajmniej na względnym luzie), ale robi to tylko na specjalne okazje ;)
Inna sprawa, że wydaje mi się, iż nawet to jego nosowe śpiewanie brzmiało by dużo fajniej gdyby nie rozciągał aparatu gębowego przy wydobywaniu głosek w poziomie (jak żaba :D ) tylko bardziej w pionie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zadaj pytanie (Q&A)”