Kto pyta, nie błądzi.
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- It's My Life
Link do działu z tekstamiewaika789 pisze:ahaaa i jeszcze ma ktoś tekst piosenki River Runs Dry?
-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
Zostały jeszcze trzy piosenki z The Circle, które nie były wykonywane na żywo. Stąd moje pytanie, do tych, którzy słuchają BJ dłużej niż ja: czy zespół zawsze gra całe płyty na promocyjnej trasie czy może nigdy się to nie zdarza? I czy w ogóle grają czasami jakieś bonusy?
Jeśli ktoś wie i nie musi wertować iluś tam set list z paru dobrych lat, to będę wdzięczna za odpowiedź
Jeśli ktoś wie i nie musi wertować iluś tam set list z paru dobrych lat, to będę wdzięczna za odpowiedź
na trasie HAND zespół zagrał wszystkie bo tak obiecał na początku, aczkolwiek jedną piosenkę zagrał dopiero na ostatnim koncercie na Giantsach aby spełnić obietnice bo wcześniej nie zagrał jej a był oto ' I AM' . Na LH to nie niemiało miejsca, chyba, że liczymy koncert nagrany na DVD LH THE Concert, a jeśli nie i liczymy zwykłe koncerty to nie, nie zagrał wszystkich utworów z LH z tego co pamiętam.Dorota pisze:Zostały jeszcze trzy piosenki z The Circle, które nie były wykonywane na żywo. Stąd moje pytanie, do tych, którzy słuchają BJ dłużej niż ja: czy zespół zawsze gra całe płyty na promocyjnej trasie czy może nigdy się to nie zdarza? I czy w ogóle grają czasami jakieś bonusy?
Ostatnio zmieniony 16 marca 2010, o 21:11 przez bartekbb23, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie znam sytuacji sprzed 5 lat, zaczalem sie interesować bj dopiero pod koniec trasy i to był jeden z pierwszych newsów jakie przeczytalem na tej stronie i zapamiętało mi się że ktoś tak napisał. Ta piosenka to I AM.Dorota pisze:A mówiłeś, że oni niczego nie obiecująbartekbb23 pisze:bo tak obiecał na początkuOk, żartuję.
Dziękuję za odpowiedźA swoją drogą, to mogliby już chyba tych 3 piosenek nie grać. Chociaż "Learn to love" live to jestem ciekawa...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Oólnie coverów Bj jest sporo,. ale zależy o jakie Ci chodzi. Jeśli Ci chodzi o podobne covery co do YYGLABName mandaryny to runaway, loprayer, bad name słyszałem w róznych techno/dancowskich wersjach. Są też covery winnej stylistyce np Atreyu - YGLABName czy Paul Anka - IMLife.Czy są jakieś inne covery Bon Jovi tzn. taki jak ma Mandaryna do YGLABN?:P
Bartek Ci odpisał, ale zapomniał o tym, ze Lost Highway było grane całe nie tylko w Chicago (koncert na DVD), ale także w Newark. Ogólnie na trasie grano wszystkie kawałki z LHighway. Wcześniej chyba wszystkich piosenek nie zagrali, ale jeśli tak to są pojedyncze utwory hmm I want you czy Open All Night z Bouncea.Zostały jeszcze trzy piosenki z The Circle, które nie były wykonywane na żywo. Stąd moje pytanie, do tych, którzy słuchają BJ dłużej niż ja: czy zespół zawsze gra całe płyty na promocyjnej trasie czy może nigdy się to nie zdarza? I czy w ogóle grają czasami jakieś bonusy?
Jeśli natomiast chodzi o The Circle to Jon zapowiadał, że będą całego grać na koncertach więc spokojnie reszta piosenek się pojawi. Ogólnie podobno na koncertach w Londynie będą grane całe albumy jak np SWWet, LHighway czy The Circle.
Na podstawie moich zbiorów (w razie wątpliwości mogę podać konkretny koncert, gdzie zagrano):
I want you zagrali akustycznie w 1992 w Nassau. Płyty: Bon Jovi, TLFR, HAND, LH były na pewno całe zagrane.
Z pozostałych płyt nie wiem czy zagrali: Price of love, Secret dreams, Without love, Woman in love, Hearts breaking even, Bitter wine, If that's what it takes, Save the world, She's a mystery, Love me back to life, Open all night. Ich nie mam (jak ktoś ma, to jestem zainteresowany). Reszta została zaśpiewana przynajmniej raz (jak np. I am jedynie na ostatnim kocerscie trasy HAND).
Z boxetu zagrali: Why aren't you dead, The radio saved my life tonight, Open all night, Miss Fourth of July, Love ain't nothing but a four letter word, Only in my dreams, I get a rush, These arms are open all night, Garageland, Thief of hearts
Z Youg guns grano: Billy get your guns, Blaze of glory, Blood money, Never say die, Bang a drum.
Z DA nie mam Learning how to fall, resztę Jon na pewno zaśpiewał. David śpiewał In these arms (w końcu też ma na solowej płycie;) )
Nie wiem czy Richie zaśpiewał Rest in peace, You're not alone, Chained, Harlem rain, Downside of love.
Z dem (najwięcej rarytasów było na świątecznych koncertach w Red Bank) zagrali:
Summertime blues, Diamond ring w '91, Keep the faith (w wersji reagee i gospel), Good guys don't always wear white, All I want is everything, I wish everyday could be like Christmas, I'd die for you '95, Something for the pain (zanim TD wyszło; trochę inna wersja), Fields of fire, Como yo nadie te ha amado (hiszp. This ain't a love song), Life's too short for days like these, Hush, Shadow dancing, Older (demo Just older), akustyczne It's my life, Last man standing '2003, Runaway '2000, Blaze of glory '2005, Whole lot of lonely (demo z LH),
Z solowych dem zagrano: Don't leave me tonight, Head over heels, Please come home for Christmas, We all sleep alone, Cuando estas por amor (hiszp. In it for love), This time, Tumblin' dice (dema Davida).
Zatem jeśli Jon powiedział, że zagrają całe LH, to zagrają, choćby brakująca piosenka miała być dopiero na ostatnim koncercie jako ostatni utwór
Może też coś z boxetu dorzucą.
I want you zagrali akustycznie w 1992 w Nassau. Płyty: Bon Jovi, TLFR, HAND, LH były na pewno całe zagrane.
Z pozostałych płyt nie wiem czy zagrali: Price of love, Secret dreams, Without love, Woman in love, Hearts breaking even, Bitter wine, If that's what it takes, Save the world, She's a mystery, Love me back to life, Open all night. Ich nie mam (jak ktoś ma, to jestem zainteresowany). Reszta została zaśpiewana przynajmniej raz (jak np. I am jedynie na ostatnim kocerscie trasy HAND).
Z boxetu zagrali: Why aren't you dead, The radio saved my life tonight, Open all night, Miss Fourth of July, Love ain't nothing but a four letter word, Only in my dreams, I get a rush, These arms are open all night, Garageland, Thief of hearts
Z Youg guns grano: Billy get your guns, Blaze of glory, Blood money, Never say die, Bang a drum.
Z DA nie mam Learning how to fall, resztę Jon na pewno zaśpiewał. David śpiewał In these arms (w końcu też ma na solowej płycie;) )
Nie wiem czy Richie zaśpiewał Rest in peace, You're not alone, Chained, Harlem rain, Downside of love.
Z dem (najwięcej rarytasów było na świątecznych koncertach w Red Bank) zagrali:
Summertime blues, Diamond ring w '91, Keep the faith (w wersji reagee i gospel), Good guys don't always wear white, All I want is everything, I wish everyday could be like Christmas, I'd die for you '95, Something for the pain (zanim TD wyszło; trochę inna wersja), Fields of fire, Como yo nadie te ha amado (hiszp. This ain't a love song), Life's too short for days like these, Hush, Shadow dancing, Older (demo Just older), akustyczne It's my life, Last man standing '2003, Runaway '2000, Blaze of glory '2005, Whole lot of lonely (demo z LH),
Z solowych dem zagrano: Don't leave me tonight, Head over heels, Please come home for Christmas, We all sleep alone, Cuando estas por amor (hiszp. In it for love), This time, Tumblin' dice (dema Davida).
Zatem jeśli Jon powiedział, że zagrają całe LH, to zagrają, choćby brakująca piosenka miała być dopiero na ostatnim koncercie jako ostatni utwór
- misiek_93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
DziękieNZu pisze:Jako 7.utwór na koncercie w Jokohamie 17.06.1993 na trasie KTF.
W rewanżu powiem, że Richie Rest in Peace co najmniej raz wykonywał np. 29.11.1991 - Red Bank, New Jersey. Harlem Rain również przynajmniej raz mianowicie wiem, że śpiewał to 29 marca 2007 w NashvilleeNZu pisze:Nie wiem czy Richie zaśpiewał Rest in peace, You're not alone, Chained, Harlem rain, Downside of love.