Kto pyta, nie błądzi.
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Obi to pas do kimona, wiadomo w której kulturze. W oprawie książek, płyt i w ogóle wydawnictw, obi to taki kawałek karteczki (pasek właśnie) z azjatyckimi "krzaczkami", czyli takie potwierdzenie, że edycja jest azjatycka. Niby niewiele, niby nic, a dla świrów- kolekcjonerów:) znaczenie ma.
A pytanie już nieważne; posprawdzałam, wszystko jasne. Nie wiem skąd było we mnie przekonanie, że to powinno wyglądać inaczej...
W temacie organizowania koncertów się nie odzywam. Dla mnie nieistotne czy jest czy nie jest jakieś "wprowadzenie", czy kto obmyśla support. Na koncercie ma być BJ, jak najdłużej się da!
I tak zawsze za krótko...
A pytanie już nieważne; posprawdzałam, wszystko jasne. Nie wiem skąd było we mnie przekonanie, że to powinno wyglądać inaczej...
W temacie organizowania koncertów się nie odzywam. Dla mnie nieistotne czy jest czy nie jest jakieś "wprowadzenie", czy kto obmyśla support. Na koncercie ma być BJ, jak najdłużej się da!
I tak zawsze za krótko...
- Talia
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Jako, że już za tydzień koncert BJ w Dreźnie chciałabym się Was zapytać, tych którzy byli na poprzednich koncertach czy to w Niemczech czy gdzieś indziej w Europie, jak to jest z wnoszeniem rzeczy na koncert - co można a co lepiej zostawić? Najbardziej interesuje mnie sprawa aparatu (konkretnie coś pokroju Nikon Coolpix P80), spotkałam się z opiniami, że nie można, albo, że można wnosić te najprostsze jak również, że na koncertach za granicą z wnoszeniem aparatu fotograficznego nie ma żadnego problemu. Dzięki z góry za pomoc 
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ilu uczestników koncertu, tyle opinii. Mnie zazwyczaj przeszukiwali... nie wiem czemu, bo groźnie chyba nie wyglądam. Sprawdzali banery, torbę, aparat... baa - raz nawet nie chcieli mnie z nim wpuścić (lumix fz8) najlepiej zawsze przycinać głupa i udawać, że Nicht verstehen
wtedy na pewno Cię wpuszczą, bo nie będą marnowali czasu ani nie będą też zatrzymywać kolejki, by wytłumaczyć o co im chodzi 
A tak bardziej serio to wszystko zależy od Twojego miejsca na koncercie. Bardziej przeszukują sektory bliżej sceny, co jest oczywiste. Milej zabawy.
A tak bardziej serio to wszystko zależy od Twojego miejsca na koncercie. Bardziej przeszukują sektory bliżej sceny, co jest oczywiste. Milej zabawy.
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
popieram:) na pytania o jakość sprzętu odpowiadać zdziwionym: łaa, to to ma tą funkcję?!:) itp. itd.jovizna pisze:Ilu uczestników koncertu, tyle opinii. Mnie zazwyczaj przeszukiwali... nie wiem czemu, bo groźnie chyba nie wyglądam. Sprawdzali banery, torbę, aparat... baa - raz nawet nie chcieli mnie z nim wpuścić (lumix fz8) najlepiej zawsze przycinać głupa i udawać, że Nicht verstehenwtedy na pewno Cię wpuszczą, bo nie będą marnowali czasu ani nie będą też zatrzymywać kolejki, by wytłumaczyć o co im chodzi
i tak i nie, jak im to wychodzi - wiadomo po ostatnich, całkiem niezłych, filmikach na YTjovizna pisze:A tak bardziej serio to wszystko zależy od Twojego miejsca na koncercie. Bardziej przeszukują sektory bliżej sceny, co jest oczywiste.
Ogólnie sprawa niestety absolutnie nieprzewidywalna... bywa, że plastikowa butelka krystalicznie czystej (wody:) wody oczywiście!) stanowi, w oczach bramkarzy, zagrożenie masakryczne...Orchidea pisze:Jako, że już za tydzień koncert BJ w Dreźnie chciałabym się Was zapytać, tych którzy byli na poprzednich koncertach czy to w Niemczech czy gdzieś indziej w Europie, jak to jest z wnoszeniem rzeczy na koncert - co można a co lepiej zostawić?
powodzenia;)
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Mam pytanie do osób, które były już na koncercie/koncertach i kupowały bilety z Backstage with JBJ. Próbowałam wyciagnąć informacje od tych ich ludzi od konsultacji, ale wiadomo, iz Amerykanie procesują różnie, więc miałam problemy.
Moje pytania:
1) o której najlepiej sie stawiac na miejsce?
2) co musieliscie miec ze soba, zeby odebrac rzeczony bilet? dowod osobisty, dowod wpłaty, 3 ostatnie numerki karty kredytowej + karta członkowska? boje się, ze bedą robic problemy, bo bilet kupowal moj wujek (jako prezent), a jego tam nie będzie;p
3) czy wpuszczają niepełnoletnie osoby, czy musze miec jakąs zgodę czy cokolwiek?
w ogole poprosilabym o jak najlepsze wskazowki jak sie poruszac całym tym chaosie i zając dobre miejsce, bo mam wrazenie, ze trochę nieograniam.
z góry dziękuje
Moje pytania:
1) o której najlepiej sie stawiac na miejsce?
2) co musieliscie miec ze soba, zeby odebrac rzeczony bilet? dowod osobisty, dowod wpłaty, 3 ostatnie numerki karty kredytowej + karta członkowska? boje się, ze bedą robic problemy, bo bilet kupowal moj wujek (jako prezent), a jego tam nie będzie;p
3) czy wpuszczają niepełnoletnie osoby, czy musze miec jakąs zgodę czy cokolwiek?
w ogole poprosilabym o jak najlepsze wskazowki jak sie poruszac całym tym chaosie i zając dobre miejsce, bo mam wrazenie, ze trochę nieograniam.
z góry dziękuje
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Najlepiej to tylko biletkondzik pisze:A ja mam pytanie co brać na koncert z racji, że bedzie to mój pierwszy taki koncert.
Nie mam nic a myślałem nad kupnem flagi Polskiej i sam napis POLAND.
No nie wiem wole się poradzić.
Na to pytanie nikt nie udzieli Ci odpowiedzi. Jak masz ochotę i czas to możesz ustawić się w kolejce 2 dni wcześniej.1) o której najlepiej sie stawiac na miejsce?
Dowód osobisty to na pewno i jakieś potwierdzenie kupna ( może e - mail? ), ewentualnie karta członkowska, ale tego chyba nie sprawdzają.2) co musieliscie miec ze soba, zeby odebrac rzeczony bilet? dowod osobisty, dowod wpłaty, 3 ostatnie numerki karty kredytowej + karta członkowska? boje się, ze bedą robic problemy, bo bilet kupowal moj wujek (jako prezent), a jego tam nie będzie;p
Hmm wujek kupował to na backstege ze swojego konta???

Poniżej 14 roku życia chyba wymagana jest jakaś zgoda...3) czy wpuszczają niepełnoletnie osoby, czy musze miec jakąs zgodę czy cokolwiek?
Przede wszystkim musisz ustawić się w dobrej kolejce
Golden hmm pewnie 2 listy jedna backstageowa druga zwykła.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
nie, kupił na moje konto, ale karta kredytowa jest na jego nazwisko. mam nadzieje ze wystarczą dowod wplaty i 3 ostatnie nr kartyjovizna pisze:Hmm wujek kupował to na backstege ze swojego konta??? jeśli tak, to będziesz miała problem...
dzięki Bogu już mnie to nie dotyczy;pjovizna pisze:Poniżej 14 roku życia chyba wymagana jest jakaś zgoda...
jovizna pisze:Przede wszystkim musisz ustawić się w dobrej kolejce potem tylko będziesz odliczałą czas...
dziękuję Ci bardzo, mam nadzieję, że instynkt sie we mnie obudzi i jakoś pójdziejovizna pisze:Golden hmm pewnie 2 listy jedna backstageowa druga zwykła.
[ Dodano: 2011-06-03, 23:27 ]
Z tego co pisze Jovizna wynika, że na 100pro były dwie, ale jak w tym roku jest się okaże. Myślę, że są dwie, inaczej kupowanie z backstage nie mialoby wiekszego sensu, nie?Dand pisze:jak już lecimy z tymi pytaniami....
Kolejka dla Golden jest jedna dla tych z Backstage i dla zwykłych czy są to jakieś dwie osobne kolejki ? ;>
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Oto kilka świętych prawd od Rebeki, która będzie sprawowała pieczę nad listami FC.
Pierwszeństwo wejścia otrzymują TYLKO I WY??CZNIE CZ?ONKOWIE FUNCLUBU, KTÓRZY ZAKUPILI BILETY POPRZEZ STRONę BACKSTAGE. Oznacza to, iż osoba, która jest członkiem FC a zakupiła bilet np. GOLDEN CIRCLE poprzez stronę np. eventim nie ma tego przywileju. Bilety FC przekazywane są na miejscu w dniu koncertu. Na kilka dni przed powinniście dostać maila z informacją gdzie dokładnie będzie można się zgłaszać po bilety.
Jest kilka kategorii biletów, więc będzie też kilka list.
1. Crush
2.Bounce/Diamond
2.Golden
- przede wszystkim zwróć uwagę czy jesteś wpisana na właściwą listę.
- na listę możesz wpisać tylko siebie.
- zostaje Ci nadany numer - na liście i na dłoni.
- co jakiś czas będziecie ustawiani raz po raz, aby upewnić się, że wszyscy wpisani na liście czekają grzecznie w kolejce a nie np. wrocili spac do hotelu.
- mozesz opuścić kolejkę, aby pójśc po jedzenie, do toalety albo porozmawiać z innymi itp. ale nie możesz wpisać się na listę i iść zwiedzać miasto na następne 5 godzin, bo po prostu zostaniesz z niej wykreślona.
-do odbioru potrzebne ID i potwierdzenie.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Też mam pytanko, może nawet głupsze ale jade pierwszy raz na taki koncert i chce być na wszystko przygotowany ;p
Mianowicie chodzi mi o to czy na początku jest jakaś główna brama przez , która wchodzą wszyscy a potem się kieruje do konkretnej kolejki czy od razu staje się w kolejce np. na golden circle. Wcześniej wywnioskowałem z tego co pisaliście ,że od razu do jednej kolejki ale popatrzyłem dzis na bilet i tam są jakby dwa paski do oderwania więc domyślam się ,że będzie przejscie przez jakies dwie bramy.
Mianowicie chodzi mi o to czy na początku jest jakaś główna brama przez , która wchodzą wszyscy a potem się kieruje do konkretnej kolejki czy od razu staje się w kolejce np. na golden circle. Wcześniej wywnioskowałem z tego co pisaliście ,że od razu do jednej kolejki ale popatrzyłem dzis na bilet i tam są jakby dwa paski do oderwania więc domyślam się ,że będzie przejscie przez jakies dwie bramy.