Versus

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Edge Of The Broken Heart
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Smolek pisze:za ten moment po solówce, a przed refrenem !! (za każdym razem jestem po prostu wzruszony, genialne zagrane):

"Ooohh, and when I hold out my hands
I'll be reaching for you
I give it all that I've got, that's all I can do
When you're waiting for love I'll be waiting for you"
Zabawne- ale to wlasnie TEN moment jest dla mnie najwazniejszy w tym numerze...

Glos na Edge Of The Broken Heart, ale to tylko minimalna "wygrana"- bo "Starting All Over Again" ( mysle rzecz jasna o tej wersji z japonskiego wydania "Keep The Faith") jest swietny rowniez- Richie gra tam z prawdziwa pasja !! ( uwielbiam to intro...)

Ale "Edge..." to inna historia- o bardziej dramatycznym wydzwieku, bardziej chwytajacym za serce... To nie jest tak, ze "EOTBH" jest lepszym numerem od "SAOA"- po prostu czesciej go slucham ;)
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Bon Jovi - Edge Of A Broken Heart. Czuć taki fajny klimat lat 80 !!!
...and just only rock...
EVENo

Post autor: EVENo »

Edge Of The Broken Heart 6:2 Starting All Over Again

Prayer 94' (Cross Road) VS It's My Life (This Left Feels Right)
Versus nadesłany przez użytkownika Smolek

Mój głos: Prayer 94'
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Prayer 94'
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

IMLife
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Jeszcze kilkanascie lat temu wybralbym, bez zastanowienia "Prayer 94" ( uwielbiam te czesc spiewana przez Richiego w refrenie- ehhh...). Ale glos leci na... It's My Life- za liryczna oprawe i za klimat, ktorego NIGDY sie nie spodziewalem po wysluchaniu wersji pierwotnej ( tak przy okazji- nie lubie "Its My Life z "Crush'a"-powaznie :PPPP !!- to dla mnie tylko spotkanie "You Give Love..." i "Livin..." w jednym kawalku :P )

W kazdym razie "It's My Life" w wersji "akustycznej" to cos, co daje temu utworowi wymiaru niezwyklego i zaskakujacego... To numer pelen emocji, sily.... Sam nie wiem- te wykonanie trafia do mnie bardzo mocno (i brzmi bardzo swiezo zarazem- nie slysze w nim zadnych aluzji to przeszlosci...) !!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Jednak Prayer 94' :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Jaro
It's My Life
It's My Life

Post autor: Jaro »

Uwielbiam obydwie piosenki, ale głos idzie na It's My Life (This Left Feels Right). Dlaczego ? Wyjaśnił już to ROCKSTAR. Podpisuję się pod tym ;]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

ROCKSTAR pisze:
Smolek pisze:za ten moment po solówce, a przed refrenem !! (za każdym razem jestem po prostu wzruszony, genialne zagrane):

"Ooohh, and when I hold out my hands
I'll be reaching for you
I give it all that I've got, that's all I can do
When you're waiting for love I'll be waiting for you"
Zabawne- ale to wlasnie TEN moment jest dla mnie najwazniejszy w tym numerze...
Mój też. ;) Uwielbiam ten moment. Ten piękny głos Jaśka, i te zwolnione tempo. Coś pięknego. :))
ROCKSTAR pisze:Jeszcze kilkanascie lat temu wybralbym, bez zastanowienia "Prayer 94" ( uwielbiam te czesc spiewana przez Richiego w refrenie- ehhh...).
Ja też uwielbiam cześć śpiewaną przez Ryśka, w tej piosence. ;) Jednak cała piosenka jest świetna. I za każdym razem na żywo brzmi świetnie. Jak wiemy pierwszy raz pojawiła się w 1989 roku, kiedy BJ zapoczątkowali koncerty Unplugged. Uwielbiam też z koncertu dla MTV, z 1992 roku. Potem nagrali specjalnie na składankę Cross Road, ale już wcześniej grali ją na żywo, tylko później zdecydowali się ją nagrać w studiu. Grają ją w jakichś programach, czy coś w tym stylu. Jednak niestety nie grają jej na trasie, a szkoda..

Teraz IML. ;) Płytę This Left Feels Right za często nie słucham, ale na niej jest jedna niesamowita perełka - It's My Life. Świetna zaaranżowana piosenka, zdecydowanie najlepsza piosenka na tej płycie. Uwielbiam ją, parę razy zagrali ją na żywo, m.in w jedynym koncercie promującym ta płytę, czy w 2007 w ramach występu Unplugged. Jednak wygrywa minimalnie Prayer 94'. ;)
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2011, o 15:46 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
piopio
It's My Life
It's My Life

Post autor: piopio »

It's My Life
EVENo

Post autor: EVENo »

Prayer 94' (Cross Road) 4:4 It's My Life (This Left Feels Right)

Save The World VS Bells Of Freedom
Versus nadesłany przez użytkownika Smolek

Mój głos: Bells Of Freedom
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Dwie patetyczne poprockowe ballady...

Makaronizm Bells Of Freedom jest dla mnie nie do zniesienia. Ciągliwy wokal. Co prawda barwa głosu Jona bardzo fajna ale utwór mega-megaprzeciętny.Takie pitu pitu...

Save The World to przede wszystkim rasowe gitarowe intro w stylu Bon Jovi 90. Zresztą już po samym wejściu Tico ciężko przeć się wrażeniu , że konstrukcją przypomina... Always. I wspomnienia związane z czasami liceum. Kiedy to było... Mój głos na Save The World
Za intro, za tamtego Wielkiego Jona, za tamto stylowe granie i przede wszystkim za moment "I got to confess sometimes I'm a mess & sometimes I step out of line... Like this old tattoo I ain't shiny or new with you by my side nothing matters
"
Awatar użytkownika
kade17
I Believe
I Believe

Post autor: kade17 »

Save The World
I don't give a dawn how it's supposed to be
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Jedne z moich ulubionych piosenek po 2000 roku. Jednak wybieram Save The World za świetne intro, łatwo wpadający refren, za najważniejszy dla mnie moment w tej piosence: "Our love is even stronger, Than god hoped it could be, Baby, all it takes is, Just a little faith in me, To feel like". A także za moment od 4:17 do końca. Naprawdę świetna piosenka. BOF jest bardzo dobra piosenką, ale nie ma takich wielkich momentów, co wymieniłem w Save The World.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”