POJEDYNEK TELEDYSKÓW BON JOVI
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Ulubiona płyta: All
- Margaretka
- It's My Life
To tak w temacie teledysków - pamiętacie co kiedyś Jon powiedział?:
"I hate videos. If you wanted to torture me you'd tie me down and force me to watch our first five videos. Five times you're chump before you learn what you're doing. The first time we'd just made a record and we were all excited and some asshole decides we're going to make a video for 'Runaway.' So instead of making it about what the song's about, he decides to put a concept to it with his little niece in it. It's the worst piece of shitt I ever saw in my life
. There's a girl with like fire coming out of her eyes. They dressed the band. Richie's wearing a jumpsuit and shoes that are three sizes too big. They kept squirting us down with this greasy solution to make it look like we were sweating. We all look like assholes.
(wywiad udzielony magazynowi "Spin" - numer z kwietnia 1987 - ten konkretny cytat jest na stronie 98)
"I hate videos. If you wanted to torture me you'd tie me down and force me to watch our first five videos. Five times you're chump before you learn what you're doing. The first time we'd just made a record and we were all excited and some asshole decides we're going to make a video for 'Runaway.' So instead of making it about what the song's about, he decides to put a concept to it with his little niece in it. It's the worst piece of shitt I ever saw in my life
(wywiad udzielony magazynowi "Spin" - numer z kwietnia 1987 - ten konkretny cytat jest na stronie 98)
- Din_Winter
- Have A Nice Day
Najbardziej wyrównany z dotychczasowych pojedynków - pomiędzy Born, a Be there -
15 do 11 wygrywa Born to be my baby
Wyniki dotychczasowych walk:
Runaway - She Don't Know Me 6:12
She Don't Know Me - Only Lonely 4:10
Only Lonely - In and Out of Love 2:16
In and Out of Love - Silent night 9:5
In and Out of Love - You Give Love a Bad Name 3:15
You Give Love a Bad Name - Livin' on a prayer 1:20
Livin' on a prayer - Wanted Dead or Alive 16:8
Livin' on a prayer - Never say goodbye 16:7
Livin' on a prayer - Wild in the Streets 5:12
Wild in the Streets - Bad Medicine 14:3
Wild in the Streets - Born To Be My Baby 2:26
Born To Be My Baby - I'll be there for you 15:11
13-a walka:
Born To Be My Baby (grudzień' 88, Wayne Isham)

http://www.youtube.com/watch?v=Ahf2B_eZUc4
vs.
Lay Your Hands On Me (lipiec '89, Wayne Isham)
http://www.youtube.com/watch?v=EhjSzibOIH4
Teledysk Lay Your Hands On Me to montaż koncertowych ujęć z trasy koncertowej (Tacoma Dome / Washington & the Memorial Coliseum / Regan)
15 do 11 wygrywa Born to be my baby
Wyniki dotychczasowych walk:
Runaway - She Don't Know Me 6:12
She Don't Know Me - Only Lonely 4:10
Only Lonely - In and Out of Love 2:16
In and Out of Love - Silent night 9:5
In and Out of Love - You Give Love a Bad Name 3:15
You Give Love a Bad Name - Livin' on a prayer 1:20
Livin' on a prayer - Wanted Dead or Alive 16:8
Livin' on a prayer - Never say goodbye 16:7
Livin' on a prayer - Wild in the Streets 5:12
Wild in the Streets - Bad Medicine 14:3
Wild in the Streets - Born To Be My Baby 2:26
Born To Be My Baby - I'll be there for you 15:11
13-a walka:
Born To Be My Baby (grudzień' 88, Wayne Isham)

http://www.youtube.com/watch?v=Ahf2B_eZUc4
vs.
Lay Your Hands On Me (lipiec '89, Wayne Isham)

http://www.youtube.com/watch?v=EhjSzibOIH4
Teledysk Lay Your Hands On Me to montaż koncertowych ujęć z trasy koncertowej (Tacoma Dome / Washington & the Memorial Coliseum / Regan)
Ostatnio zmieniony 23 października 2013, o 00:32 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Głosuję na Lay Your Hands on Me!
Teledysk nagrywano 8 i 9 maja 1989 roku w Memorial Coliseum w Portland oraz 10 maja 1989 w Tacoma Dome, w mieście Tacoma. Warto dodać, że było to kilka dni po ślubie Jona i jest to pierwszy teledysk, w którym JBJ nie jest już kawalerem

Memorial Coliseum, Portland

Tacoma Dome, Tacoma
Teledysk nagrywano 8 i 9 maja 1989 roku w Memorial Coliseum w Portland oraz 10 maja 1989 w Tacoma Dome, w mieście Tacoma. Warto dodać, że było to kilka dni po ślubie Jona i jest to pierwszy teledysk, w którym JBJ nie jest już kawalerem

Memorial Coliseum, Portland

Tacoma Dome, Tacoma
- KM
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
LYHOM ma niesamowitą energię (czyli jak to na koncercie BJ:), dość nowatorskie wydaję mi się być to, że w oficjalnym video śpiewają fani, teledysk jest dość "męski" - oczy Jona przykryte okularami, dużo ekspresji, mocnych ruchów, więc dynamika jest znaczna. W sumie kojarzy mi się z jakimś koncertem Stevena Tylera i Aerosmith
- skoki, chusty, płaszcz...
Jednakże w tym zestawieniu wolę Born to be i już nie mam problemu (jak przy walce BTBMB z I'll be there 4U), żeby wskazać swojego faworyta:)
Jednakże w tym zestawieniu wolę Born to be i już nie mam problemu (jak przy walce BTBMB z I'll be there 4U), żeby wskazać swojego faworyta:)
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Lay Your Hands On Me za te efekty pirotechniczne i płaszcze, za energie i tańce
a ogólnie to z sentymentu
jakieś 50 lat temu kupiłam New Jersey (album nie stan) internet mieli wybrańcy, a na mojej wersji płyty jako dodatek był teledysk do LYHOM w każdym badz razie w takiej jakości, ze widziałam każdy pojedynczy pixel, ale mimo wszystko oglądałam go codziennie 
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- DirtySecret
- It's My Life
Bardzo mu do twarzy!Damned pisze: Warto dodać, że było to kilka dni po ślubie Jona i jest to pierwszy teledysk, w którym JBJ nie jest już kawalerem![]()

Lay Your Hands uwielbiam, przy tym teledysku najbardziej zawsze żałuję, że nie miałam możliwości zaznać tego koncertowego szału w tamtych latach. Też mi się kojarzy stylówka z Aerosmith i podoba mi się bardzo ale... miłością ogromną darzę BORN TO BE i na niego głosuję