Versus

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
piopio
It's My Life
It's My Life

Post autor: piopio »

Bang A Drum
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Bang a Drum
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Wybieram Billy Get Your Guns

Bang A Drum - taka piosenka - balladka jakich wiele, choć trochę lepiej przemyślana niż Billy.
Billy taka fajna, dobrze się słucha, żywsza, bo Bang w pewnym momencie taka nudnawa jak flaki z olejem - solówka niezła.

Choć obie przypomniałem sobie na You Tube - 'skacząc' więc opinia może być nietrafna. W ogóle to płyt Jona prawie w ogóle nie słucham.

Ale Kocham Blaze i Dyin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bang do Dyin to jak Learn to Love do Bed Of Roses.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

A jak wybieram "Bang a Drum"- ten poczatek :"tu, tu, tu, tu, tum,para pa, para pa, para pa, tu, tu, tu, tu, tum..." :P !! No co? Podoba mi sie i juz :)

Generalnie to byla jedna z pierwszych piosenek Jona, ktora nauczylem sie grac na gitarze...

No jeszcze 3 minuta i 38 sekunda, kiedy Jon spiewa: "but as long as my heart keeps on bangin', I got a reason to believe" ( z akcentem na "to believe")- jaki on mial wtedy silny glos...

"Billy..." jest swietny, ale "Bang..." bardziej mnie chwyta za serca po prostu.

Tyle ode mnie :)
specops
I Believe
I Believe

Post autor: specops »

Billy Get Your Guns
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Niesamowicie ciężki wybór. Obydwie piosenki uwielbiam. Dobra niech będzie Bang A Drum, ale nie pytajcie się dlaczego, bo nie wiem czy będę potrafił odpowiedzieć. ;) Głos: Bang A Drum

PS. Tak na marginesie EVENo mógłbyś dać jakieś dwie piosenki Ryśka, bo Jona już drugi raz były. ;)
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, o 18:36 przez Smolek, łącznie zmieniany 2 razy.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

zdecydowanie Bang A Drum. Uwielbiam głos Jona w tym kawałku.
Awatar użytkownika
kade17
I Believe
I Believe

Post autor: kade17 »

mam podobnie...

głos: Bang A Drum
I don't give a dawn how it's supposed to be
EVENo

Post autor: EVENo »

Smolek pisze:PS. Tak na marginesie EVENo mógłbyś dać jakieś dwie piosenki Ryśka, bo Jona już drugi raz były. ;)
Będą, nie bój się :P Pomysłów u mnie dostatek :D

Billy Get Your Guns 2:7 Bang a Drum

Social Disease VS If I Was Your Mother
Mój głos: If I Was Your Mother
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

If I Was Your Mother !! !! !! Kapitalna piosenka. Jedna z moich najlepszych. Szkoda, że kiedyś częściej tego nie grali, przede wszystkim w latach 90. Social Disease jest dla mnie jedną z najgorszym piosenek BJ. Wysłuchałem możne ją tylko parę razy. ;) Głos: If I Was Your Mother
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

IF I WAS YOUR MOTHER! Geniaaaalna piosenka, tak jak Smolek uważam, że mogliby ją grać zdecydowanie częściej, zwłaszcza zaraz po wydaniu Keep The Faith, bo głos Jona w tamtych czasach i w tej piosence był niesamowity, mocny i zadziorny. Uwielbiam ją.
piopio
It's My Life
It's My Life

Post autor: piopio »

If I Was Your Mother - bez zastanowienia. Ta piosenka ma w sobie takiego kopa, że często jej słucham rano żeby się obudzić. Mogliby chociaż raz zagrać ją znowu na żywo (moje marzenie), wiem, że już Jon nie ma tak silnego głosu, ale raz na jakiś czas przydałoby się zagrać coś mocniejszego - chociażby dla urozmaicenia. Na pewno koncerty co 2-3 dni takie coś wykluczają, tak samo taka długa trasa jak ostatnio. Cóż zobaczymy co nam zaserwują ;]
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Zastanawiające jest dlaczego wybrałeś tak extremalnie różne piosenki. Zestawienie będące raczej pytaniem retorycznym. Z jednej strony bardzo średnia piosenka (za inną nie można uznać Social Disease), a z drugiej najpotężniejszy utwór w dorobku Rockerów z New Jersey, który wypadałoby skonfrontować z choćby Sad But True Metalliki. Swoją drogą dzięki osobie Boba Rocka Bon Jovi osiągnęli swoje rockowe apogeum.

Przy I'd Die For You wybór nie byłby już taki oczywisty. Przy Let It Rock też bym się wahał. Tam mamy porządne gitarowe granie.

Mój głos oczywiście na IF I WAS YOUR MOTHER - za niemalże metalowy wygar , przeszywające solo, znakomite wprowadzenie do piosenki za sprawą rękodzieła Tico Torresa, idealne zwolnienia, za kwintesencję mocnego rocka.

Co do Social... Bardzo fajna piosenka. Zresztą ja częściej słucham tamtych płyt. Może następnym razem wytypowałbys coś z pierwszych płyt jak np. Love Lies, King Of The Mountain czy Hardest Part Is The Night... To są naprawdę fajne kawałki.

[ Dodano: 2011-11-17, 23:44 ]
piopio pisze:If I Was Your Mother - (...)przydałoby się zagrać coś mocniejszego - chociażby dla urozmaicenia. Na pewno koncerty co 2-3 dni takie coś wykluczają, tak samo taka długa trasa jak ostatnio. Cóż zobaczymy co nam zaserwują ;]
:o To pojechałeś/aś!
Ile Bon Jovi ma tych mocniejszych piosenek? 5, 10? Co ma powiedzieć taki Anselmo czy Dickinson?
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

no łatwiejszego wyboru nie można by sobie wyobrazić, gdybyś zestawił Matkę z Hakiem, Niepodzielnym czy Hej Boże możnaby się wahać, ale w tym - bez mrugnięcia okiem !!!

IF I WAS YOUR MOTHER !!!
...and just only rock...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

If I Was Your Mother - choć w moim wypadku wybór nie był aż tak ewidentny jak Wasz, uwielbiam ten numer, ale do Social Disease mam również spory sentyment :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”