POJEDYNEK TELEDYSKÓW BON JOVI

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Welcome
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
wranglerek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: All

Post autor: wranglerek »

WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME
And I blame this world for making a good man evil
It's this world that can drive a good man mad
And it's this world that turns a killer into a hero
Well I blame this world for making a good man bad
Awatar użytkownika
Cleevleen
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Cleevleen »

Who Says. Między innymi za wypadające lustro i Tico wyżywającego się artystycznie na ścianie ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A nie lepiej byłoby zrobić zbiorcze głosowanie na którym zestawiłoby się wszystkie teledyski Po Welcome z IML i każdy miałby oddać głos albo na IML albo na kontrkandydata?

I tym sposobem moglibyśmy później podać zbiorcze wyniki i przejśc do 2 fazy konkursu z jakimś zwycięzcą. Jakby IML z kimś przegrało to wrucilibyśmy do gry z tym teledyskiem i doszli do końca.

Dziwne rozwiązanie z przejściem do finału. Czyli piosenka która raz już wszystkich pokonała musi jeszcze raz się zmierzyć z kimś tam? To jest trochę manipulacyjne i krzywdzące, bo na pewno mocno mobilizujące przeciwników do oddania głosu na przeciwnika.
Nie kumam tego finału. Powinien być 1 zwycięzca tej zabawy + potem z pozostałych jakaś dogrywka.

Z obecnych klipów zdecydowanie Welcome - jest świeży, dobrze zrobiony, i wygląda bardzo dobrze. Jeden z lepszych klipów.
Who Says? dla mnie taka nisko-budżetówka.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Tomker pisze: P.S. Zdjęcia nadal nie doszły...
Oj już zapomniałeś jak wyglądam?!
Prędzej zobaczysz mnie live niż na zdjęciu ;]

Glosuję na Welcome. Who Says kojarzy mi się z potem wylewanym na siłowni ;] Przez rok, non stop puszczali ten teledysk. W ogóle BJ to jest chyba ulubiony zespół pań prowadzących zajęcia fitness. Ostatnio słyszałam Wanted w wersji dance :D Brzmiało to dość interesująco.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Damned pisze: Trzeba dodać, że Who Says przyniósł pierwszą w historii nagrodę Grammy dla BJ, dlatego po dziś dzień utwór ten jest uważany za jeden z najważniejszych w historii zespołu i dlatego też jest grany na każdym koncercie.
Coś jest na rzeczy z tą piosenką, ostatnio podczas mojej wizyce w Saturnie w głośnikach brzmiało BJ 'The Greatest Hits'.. tak jak kilka piosenek przeminęło bez echa w momencie gdy zaczęło się 'Who Says', klienci zaczęli mimowolnie podrygiwać i kiwac się w rytm.. czekałam, aż zaczna krzyczec ''It's all right' :D :whoeva:

A głosuje na Welcome :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

WELCOME :))
Awatar użytkownika
madzik_78
It's My Life
It's My Life

Post autor: madzik_78 »

A mój głos na na Who Says , ja tam mimo wielu krytycznych głosów wobec tej piosenki bardzo ją lubię, brzmi dla mnie jakoś tak optymistycznie :))
madzia
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

Mimo, że bardzo lubię Who Says to jeśli mamy wybierać między teledyskami to wybieramWelcome to wherever you are :))
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

"Welcome to Wherever You Are" czyli napinania się ciąg dalszy kontra
"Tribute to Bob the Builder"...

Każdy ma swoje zdanie co do piosenki i klipu. Przekonanego nie ma co na siłę przekonywać ale... można przedstawić swój punkt widzenia.

Kiedy pierwszy raz uslyszałem "Welcome to Wherever You Are" pomyslałem, ze po - przepraszam za wyrażenie - debilnym "Have A Nice day" jest to pewne novum, powiew świeżości. Oczywiście piosenka bardziej pasowala by do albumu "How To Dismantle An Attomic Bomb" grupy U2, wydanego zresztą rok wcześniej... W szczególności ten refrenowy Bonowski zaśpiew "to wherever u aaaaaare..." w pierwszym refrenie. Tekst naiwny ale kawałek się bronił. Piosenka niestety przeszła bez echa. Dla mnie jednak byl to sygnał, ze Bon Jovi zaczęli dość ostro "inspirować się (czyt. zrzynać) z takich zespołów jak wspomniane U2 (niedoścignione w swoim poprockowym fachu zresztą) czy też całej masy poprockowych amerykańskich zespolików.

"Who Says You Can't Go Home" to dla mnie stylistyczny gwóźdź do trumny. Fakt, że juz wcześniej ten zespół nagrywal kawałki o podobnym poziomie artystycznym ale... nie spodziewałem się czegoś tak durnego. Jak to ujęła kiedyś moja dziewczyna - to kompromitujące, zenujące, że dojrzali muzycy nagrywają coś tak prostackiego. Wręcz wulgarnego muzycznie.

"Who Says..."
to ten kawałek, który przerzucam słuchając "HAND". Jeszcze przed premierą tego albumu, znajac nazwy piosenek, spodziewalem się po takim tytule czegoś niebanalnego. Nie czegoś tak durnego.

Prawda, że trzeci singiel z HAND przyniósł zespołowi pierwszą w historii nagrodę Grammy ale... w jakiej kategorii? Bon Jovi nie mają szans na Grammy w kategoriach czysto rockowych. Nie z taką muzyką. Głos oddaję na "Welcome..."

Pozdrawiam.

Mariusz
Awatar użytkownika
Domii
It's My Life
It's My Life

Post autor: Domii »

Mój głos na Who Says.. piosenka to zupełnie nie moja bajka ale teledysk mi się podoba ;)
I'm a devil on the run
A six gun lover
A candle in the wind
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Bardzo spoko klip do Who Says, budowa domów, szczytny cel, fajnie.
Do samego kawałka się odnosić nie będę, bo i po co;)
Mój głos idzie na Welcome. Szkoda, że BJ nie można spotkać tak pogrywających na ulicy, niczym pan Witek z Atlantydy (który jakiś czas temu bawił w Sopocie) ;)
Jeśli już przy Sopocie jestem, to choć Bon Jovi tam nie było;), również jakiś czas temu, na Monciaku grał chłopak. A co grał? Otóż udało mi się załapać na Bed of Roses :D Nie udało się natomiast ukryć uśmiechu;)
Stick to your guns.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Welcome to Wherever You Are :))
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Mrsadler1997
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Mrsadler1997 »

Welcome to whatever you are.
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Welcome
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”