p.s. dzieki już poprawiam
POJEDYNEK TELEDYSKÓW BON JOVI
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
It's My Life jest oczywiscie świetny, uwielbiam ten teledysk, ale nie mam żadnego sentymentu, nie od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z zespołem. Sam utwór był mi zawsze obojętny troche oderwany od mojej 'bondżoviowej' rzeczywistości, ale był (i jest) to hit na ogromną skalę, niestety czasami po prostu słysząc gdzieś IML zapominam kto go nagrał
Lubie takie romantyczne bzdety i bardzo podoba mi się teledysk do All About Lovin' You ! Miałam niezłe ''WOW'' gdy zobaczyłam końcówke
ciągle mam wycinki z Bravo ze sprawozdaniem z kręcenia teledysku 
Zatem AALY
a i ..nie głosuje na przekór

Lubie takie romantyczne bzdety i bardzo podoba mi się teledysk do All About Lovin' You ! Miałam niezłe ''WOW'' gdy zobaczyłam końcówke
Zatem AALY
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Tomker, 'It's My Life" nie wygra wszystkich pojedynków do końca. Przyjdzie moment, że ludziom się znudzi głosowanie na ten klip i zaczną oddawać głosy na inne teledyski. Myślę, ze ciężką przeprawą dla "It's My Life" będzie muzyczna zrzyna z niej czyli "Have A Nice Day". To teledysk na porównywalnym poziomie. Z interesującą historią, szalejejącą publiką. Trochę nachalnie skierowany do małolatów - sorry, moja opinia i jej nie zmienię.Tomker pisze:Sam Bora - sprawdź siłę swojego oddziaływania - tym razem zniechęć do IML![]()
p.s. dzieki już poprawiam
Wydaje mi się jednak, że jeśli jakikolwiek utwór ma szansę pokonać magahit z albumu "Crush" to jest to właśnie "Have A Nice Day". Cicho liczę, ze namiesza "Make A Memory"... Poza tym - NIE WIDZĘ KONKURENCJI dla "It's My Life". Ta piosenka - ten klip - powinna w wielkim finale zetrzeć się z "Livin'On A Prayer". Dwa kultowe klipy. Dwa rockowe arcydzieła. I nie jest to w najmniejszym stopniu nadużycie Przyjacielu (jeśli moge tak napisać). To utwory ikoniczne. Oba przetrwały próbę czasu i oba są symbolami tego zespołu dla mas. Również dla nas - fanów i słuchaczy.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Nie wiem co się mieściło w tym budynku. Faktycznie na Google Street ciężko go zlokalizować. Najprawdopodobniej drobna nieścisłość wdarła się do moich zapisków i budynek ten znajduje się nie na przecznicy, a na jednej z tych ulic... w każdym razie 10 lat temu na pewno pojawiła się informacja o obydwóchDamned, a nie wiesz co mieściło się w tym budynku? (oglądam street view, ale jakoś nie natrafiłem na taką elewację. Albo jest bardziej w głąb, albo ją zmienili. Łatwiej było by znaleźć wiedząc co było w budynku:)

Monika, a nie ma tam jakiejś informacji gdzie dokładnie kręcono video?monjovi pisze:ciągle mam wycinki z Bravo ze sprawozdaniem z kręcenia teledysku
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Póki co znalazłam tylko mały wycinek dotyczący kręcenia teledysku... reszty nie moge znaleźć
a jest tam napisane ''wypasiony apartamentowiec na Manhattanie'' he he 

[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Nie sądzę, żeby HAND miał szansę z IML...Sam Bora pisze: Myślę, ze ciężką przeprawą dla "It's My Life" będzie muzyczna zrzyna z niej czyli "Have A Nice Day". To teledysk na porównywalnym poziomie. Z interesującą historią, szalejejącą publiką. Trochę nachalnie skierowany do małolatów - sorry, moja opinia i jej nie zmienię.
Dlatego, że pomimo, iż IML - też jest skierowany głównie do młodych, to "przygoda" bohatera jest na "bardziej męskim" poziomie niż bardzo fajna, ale zdecydowanie bardziej dziecinna (przy czym nie chcę, żeby to zabrzmiało zbyt pejoratywnie) zabawa z naklejkami w HAND.
Make A Memory... Może gdyby "warstwa dźwiękowa" teledysku była lepsza
Za to pełna zgoda co do ponadczasowości Livina i IML. To oczywiste, że stały się ikonami BJ. I to bardzo dobrymi. Przy czym przy całych ich "ikonowościach", jak widać wcale nie muszą się podobać wszystkim bardziej od innych teledysków, co wprowadza fajny, mały akcent niepewności

P.S. Pewnie że możesz - ja się o takie rzeczy nie obrażam
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Głos - It's My Life
AALY - pamiętam jak dużo osób porównywało pierwsze zdjęcia AALY do klipu Always. Coś w tym jest. Są pewne sceny które wyglądają podobnie. Można zobaczyć jak Jon ewaluował przez 9 lat.
Klip jest ładny w sam raz na okres zimowy.
Ciekawostką jest, że śnieg nie był planowany na dzień kręcenia i jest to całkowity przypadek, że się pojawił
AALY - pamiętam jak dużo osób porównywało pierwsze zdjęcia AALY do klipu Always. Coś w tym jest. Są pewne sceny które wyglądają podobnie. Można zobaczyć jak Jon ewaluował przez 9 lat.
Klip jest ładny w sam raz na okres zimowy.
Ciekawostką jest, że śnieg nie był planowany na dzień kręcenia i jest to całkowity przypadek, że się pojawił