POJEDYNEK TELEDYSKÓW BON JOVI

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Sam Bora - sprawdź siłę swojego oddziaływania - tym razem zniechęć do IML :D ;)

p.s. dzieki już poprawiam :D
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

imll
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

It's My Life jest oczywiscie świetny, uwielbiam ten teledysk, ale nie mam żadnego sentymentu, nie od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z zespołem. Sam utwór był mi zawsze obojętny troche oderwany od mojej 'bondżoviowej' rzeczywistości, ale był (i jest) to hit na ogromną skalę, niestety czasami po prostu słysząc gdzieś IML zapominam kto go nagrał :) :whoeva:

Lubie takie romantyczne bzdety i bardzo podoba mi się teledysk do All About Lovin' You ! Miałam niezłe ''WOW'' gdy zobaczyłam końcówke ;) ciągle mam wycinki z Bravo ze sprawozdaniem z kręcenia teledysku :D

Zatem AALY :) a i ..nie głosuje na przekór :P :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Tomker pisze:Sam Bora - sprawdź siłę swojego oddziaływania - tym razem zniechęć do IML :D ;)

p.s. dzieki już poprawiam :D
Tomker, 'It's My Life" nie wygra wszystkich pojedynków do końca. Przyjdzie moment, że ludziom się znudzi głosowanie na ten klip i zaczną oddawać głosy na inne teledyski. Myślę, ze ciężką przeprawą dla "It's My Life" będzie muzyczna zrzyna z niej czyli "Have A Nice Day". To teledysk na porównywalnym poziomie. Z interesującą historią, szalejejącą publiką. Trochę nachalnie skierowany do małolatów - sorry, moja opinia i jej nie zmienię.

Wydaje mi się jednak, że jeśli jakikolwiek utwór ma szansę pokonać magahit z albumu "Crush" to jest to właśnie "Have A Nice Day". Cicho liczę, ze namiesza "Make A Memory"... Poza tym - NIE WIDZĘ KONKURENCJI dla "It's My Life". Ta piosenka - ten klip - powinna w wielkim finale zetrzeć się z "Livin'On A Prayer". Dwa kultowe klipy. Dwa rockowe arcydzieła. I nie jest to w najmniejszym stopniu nadużycie Przyjacielu (jeśli moge tak napisać). To utwory ikoniczne. Oba przetrwały próbę czasu i oba są symbolami tego zespołu dla mas. Również dla nas - fanów i słuchaczy.
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

All About Lovin' You
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Have a Nice Day to faktycznie jest już jakiś konkretny 'rywal' dla naszego faworyta, IMO oczywiście. Ale poczekamy, zobaczymy;)
Stick to your guns.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Damned, a nie wiesz co mieściło się w tym budynku? (oglądam street view, ale jakoś nie natrafiłem na taką elewację. Albo jest bardziej w głąb, albo ją zmienili. Łatwiej było by znaleźć wiedząc co było w budynku:)
Nie wiem co się mieściło w tym budynku. Faktycznie na Google Street ciężko go zlokalizować. Najprawdopodobniej drobna nieścisłość wdarła się do moich zapisków i budynek ten znajduje się nie na przecznicy, a na jednej z tych ulic... w każdym razie 10 lat temu na pewno pojawiła się informacja o obydwóch :cfaniak:
monjovi pisze:ciągle mam wycinki z Bravo ze sprawozdaniem z kręcenia teledysku
Monika, a nie ma tam jakiejś informacji gdzie dokładnie kręcono video? :))
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Póki co znalazłam tylko mały wycinek dotyczący kręcenia teledysku... reszty nie moge znaleźć :( a jest tam napisane ''wypasiony apartamentowiec na Manhattanie'' he he :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
usunięty użytkownik 4858

Sam Bora pisze: Myślę, ze ciężką przeprawą dla "It's My Life" będzie muzyczna zrzyna z niej czyli "Have A Nice Day". To teledysk na porównywalnym poziomie. Z interesującą historią, szalejejącą publiką. Trochę nachalnie skierowany do małolatów - sorry, moja opinia i jej nie zmienię.
Nie sądzę, żeby HAND miał szansę z IML...
Dlatego, że pomimo, iż IML - też jest skierowany głównie do młodych, to "przygoda" bohatera jest na "bardziej męskim" poziomie niż bardzo fajna, ale zdecydowanie bardziej dziecinna (przy czym nie chcę, żeby to zabrzmiało zbyt pejoratywnie) zabawa z naklejkami w HAND.

Make A Memory... Może gdyby "warstwa dźwiękowa" teledysku była lepsza ;)

Za to pełna zgoda co do ponadczasowości Livina i IML. To oczywiste, że stały się ikonami BJ. I to bardzo dobrymi. Przy czym przy całych ich "ikonowościach", jak widać wcale nie muszą się podobać wszystkim bardziej od innych teledysków, co wprowadza fajny, mały akcent niepewności :cfaniak:

P.S. Pewnie że możesz - ja się o takie rzeczy nie obrażam ;)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Dzięki Monika. Przypomniałem sobie, że na jednym z singli AALY mam Making of Video... włączyłem to, ale niestety nie ma tam wzmianki o tym gdzie dokładnie znajduje się budynek... Zrobiłem za to kilka screenów:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

a z zewnątrz to coś w ten deseń :
Obrazek
Obrazek
Wanted... :cfaniak:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2013, o 00:14 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Nie lubię żadnego teledysku z HAND, tak więc wciąż jestem wierna It's My Life!
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

It's My Life :))
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

It's My Life!

Najpierw były ząbki, potem bluzeczka a teraz ząbki i buziuchna jak po liftingu, no Jasio laleczka malowana wręcz...I te trzymanie mikrofoniku - takie pełne czci i godności... ;) :D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Głos - It's My Life

AALY - pamiętam jak dużo osób porównywało pierwsze zdjęcia AALY do klipu Always. Coś w tym jest. Są pewne sceny które wyglądają podobnie. Można zobaczyć jak Jon ewaluował przez 9 lat.
Klip jest ładny w sam raz na okres zimowy.

Ciekawostką jest, że śnieg nie był planowany na dzień kręcenia i jest to całkowity przypadek, że się pojawił ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”