To jest dobry sam kiedyś miałem założyć.
Wiadomo, ze nie będziemy sie z e sobą zgadzać, ale ok
Zacznijmy od tego:
- Complicated - jak dla mnie cały tekst to nieporozumienie. Facet w tym wieku nie powinien pisać tak infantylnych tekstów.
O nawet nie wiesz jak bardzo sie z Tobą NIE zgadzam

Uważam, ze to jest jeden z ich najlepszych tekstów jaki napisali. Zadziorny, dający powera, . To nie jest jakiś tekst wybitny, ale dający kopa. We Got It Going On tez daje kopa, ale inaczej (zdecydowanie gorzej mimo iż i tak tekst jest ok).
A fragment:
"I'm smart enough to know what I don't know
I'm fool enough to stay when I should go"
Jest genialny + rewelacyjnie saspiewany.
Ja widziałbym do tego teledysk w którym zespól gra w zakładzie psychiatrycznym a głównym bohaterem jest obłąkany koleś, którym targają emocje, myśli itp trochę byłby to brutalny teledysk i zupełnie nie w stylu Bon Jovi
A z tekstów które mnie dobijają. Hmm nie ma takich, ale są pewne fragmenty których nie trawie w danych piosenkach i uważam za niepotrzebne. np
Born To BE My Baby:
Rainy night and the worked all day
We both got jobs caus there's bills to play
To jest tak super piosenka a zaczyna sie taka kicha jakich mało. Ten fragment to nieporozumienie.
Jesli sie czepiamy I'Die For You które bardzo lubię i tekst mi zupełnie nie przeszkadza to tutaj jest coś podobnego (tylko podrasowane):
I'd hold you
I'd need you
I'd get down on my knees for you
And make everything alright
If you were in these arms
To mnie w tej piosence (TDays) zawsze irytowało:
I know Rome's still burning
Though the times have changed
This world keeps turning round and round and round and round
Myślę, ze trochę ich poniosło w probowaniu nadania tej piosence jakiejś ponadczasowości.
Ale tak naprawdę jest chyba jeden tekst za który powinni sie wstydzić (w mojej opinii). Jest to : Put The Boy Back In Cowboy
They should have put her in the movies
My little country - cutie
She's the reason I believe god made blue jeans
I was a slicker from the city
When I met that little filly
I was six feet tall
Till she brought me to my knees
I sold my forghein car for a pick up truck
And have a drink Champaign
now its jack straight up
When you better like Hank here
Or you rather love
What's up?
TO tylko fragment, ale świadczący jak można zrobić tandetny tekst.
Jakby oni na Lost Highway nagrali więcej takich piosenek to chyba bym spalił ta zakupiona płytkę.
Podsumowując. Nie ma tekstu poza PBBICowboy za który powinni sie wstydzić. DO mnie tylko ten jeden nie trafia reszta mimo iż coś mi sie nie podoba to da sie tego słuchać.