Hymn Bon Jovi

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
margaritavip22
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: margaritavip22 »

Oczywiście że to Livin on a prayer :) Od tej piosenki i wogóle od albumu slippery when wet zaczeła sie Bon Jovi-mania w Ameryce:)
johnbonjovi14

Post autor: johnbonjovi14 »

Uważam że na ten tytuł zasługuje utwór It's my life , ponieważ to jest obecnie w POlsce najbardziej kojarzony utwór z Bon Jovi

Jakby ktoś chciał zobaczyć filmiki Bon jovi , których jeszcze zapewne nie widział zapraszam do strony w opisie
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

A ja uważam, że "It's my life" nie zasługuje na tytuł hymnu. Mi hymn kojarzy się z czymś co ma reprezentować zespół, z czymś co ukazuje jego świetność. "It's my life" może i faktycznie jest najbardziej rozpoznawane W POLSCE, ale nie na świecie, a poza tym Bon Jovi nagrali wiele innych, lepszych piosenek, które moim zdaniem bardziej zasługują na miano hymnu (np. "Wanted dead or alive", "Always", "Livin' on a prayer").
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

dla BJ hymnem bedzie Wanted, a jesli chodzi o najbardziej rozpoznawalną piosenke to bedzie raczej Its my life, dlatego ze znają ją wszyscy, starzy fani zespołu, młodsze pokolenie <np. nasze> jak i ludzie cco kojarzą BJ tylko z tą piosenką.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
EVENo

Post autor: EVENo »

Hymn Bon Jovi? To już wg mnie zależy od czasu.
Lata 80. to na pewno "Livin on a Prayer" i "Wanted Dead or Alive"
Lata 90. moim zdaniem "Keep the Faith" ale i "Always" śmiało może być
Dzisiejsze czasy... "It's My Life"
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Ja się również z ami zgodzę, ''It's my life'' lub '' Always'' te piosenki ''zasługują'' na miano hymnu. ''It's my life'' to najczęściej słyszany przeze mnie w RADIO ZET :P Ale tak jak pisze EVENo to zależy od czasów, wiadomo inne lata inny rodzaj muzyki
Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

ewaika789 pisze:'It's my life'' to najczęściej słyszany przeze mnie w RADIO ZET
W RMF FM rowniez, czesto graja takze wlasnie "Always" i "Livin' on a prayer" :lol: wiec nie ma co tu duzo mowic - Polacy kojarza Bon Jovi wlasnie z tymi utworami
"Like Frankie said: I did it my way!"
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Dla fanów Bon Jovi jak i dla samego zespołu hymnem jest Wanted , IML moze byc swego rodzaju hymnem dla młodego pokolenia osob ,ktore po przez ten utwór kojarzą Bon Jovi. Nie mozna tez zapomniec o sile Always. Na pewnej imprezie jak to puściłem to kazdy znał refren.
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dandi pisze:Dla fanów Bon Jovi jak i dla samego zespołu hymnem jest Wanted

eee ja tam uważam się za fana ale jakoś nie odbieram mimo wszystko tego utworu za hymn :P
Dandi pisze:Nie mozna tez zapomniec o sile Always. Na pewnej imprezie jak to puściłem to kazdy znał refren.
puszczasz always na imprezach....? xDD albo musicie być już mocno narąbani alkoholem, bądź coś palicie albo i gorzej :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

bartekbb23 pisze: albo musicie być już mocno narąbani alkoholem, bądź coś palicie albo i gorzej :D
:D :D :D Oczywiscie bylo to w koncowej czesci imprezki kiedy to ledwo udalo mi sie wstukać na wrzucie "Bon jovi" :P
Obrazek
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Nie czytałam tego co napisaliście 6 stron wstecz i mogę sie powtórzyć ale według mnie każdy lubi inną piosenkę i dla każdego inna może być hymnem ale jak dal mnie to mogły by być '' Always'' lub '' It's my life'' ( ale to tu bardziej w Polsce)
Moncza
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Moncza »

A może chciał zaimponować jakiejś dziewczynie. Wiesz laski lecą na to. Wiem coś o tym. :D :D :D
Co do hymnu to także się zgadzam z kolegą według mnie to "Wanted"
Jedyna rzecz warta życia: Bezgranicznie Kochać kogoś, Kto Kocha nas bezgranicznie !
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Moncza pisze:A może chciał zaimponować jakiejś dziewczynie. Wiesz laski lecą na to. Wiem coś o tym. :D :D :D
jak rzeczywiście byli już na takim odlocie to żeby zaimponować laskom wystarczy stanąć na jednej nodze przez sekundę :P
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Na hymn pasuje najbardziej Wanted Dead or Alive (przynajmniej jak dla mnie). Każdy ma prawo do swojego zdania i upodobania. Jak poznałem muzykę bon jovi i zetknąłem się z takimi piosenkami jak właśnie Wanted Dead or Alive
czy Bad Medicine to nie mogłem ich z początku zrozumieć, łatwo wchodziło mi w ucho Livin' On A Prayer lub Born To Be My Baby ale Wated to omijałem przez długi czas, dopiero kiedy już znałem dobrze prawie wszystkie piosenki bon Jovi to zacząłem wsłuchiwać sie w te których nie rozumiałem i okryłem w sobie coś czego nigdy nie pojmowałem, nigdy wcześniej nie pomyślał bym że mogla mi sie podobać ta czy inna piosenka, zawsze jak mi sie nie podobała za 1 razem to czułem ze już nigdy mi sie nie spodoba, a tu jednak było inaczej. Teraz kiedy bon jovi jest moim najlepszym i najbardziej szanownym zespołem to śmiało mogę powiedzieć że hymn grupy to Wanted Dead or Alive, teraz nie mogę zrozumieć siebie że kiedyś nie podobała mi sie ta piosenka.
IT'S MY LIFE
Moncza
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Moncza »

bartekbb23 pisze:jak rzeczywiście byli już na takim odlocie to żeby zaimponować laskom wystarczy stanąć na jednej nodze przez sekundę :P
Jejciu i to naprawdę działa ??
Jedyna rzecz warta życia: Bezgranicznie Kochać kogoś, Kto Kocha nas bezgranicznie !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”