Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Re: :)

Post autor: wiki525 »

TheRock pisze:Wiki, obrażasz ludzi tym postem, pisząc mieliśmy rację a Ci co jej nie lubią nie mają.
Jeżeli jara Cię muzyka ze szczytów list przebojów to Twoja sprawa. Tutaj jest "kilku" fanów słuchających solidnej, rockowej, klasycznej muzyki niezależnie od tego czy jest na popowych listach czy nie.

Rockstar, do tej pory Bon Jovi znakomicie godziło pop, rock (nawet hardrock) i listy przebojów zachowując przy tym swój niepowtarzalny styl i powiedzmy jakość, za to ich kocham(łem). Tę piosenką przekroczyli jednak tę moją granicę szmiry, może resztą albumu się cofną trochę, ale na razie nie mam zamiaru słuchać tego czegoś i pisać, że jest dobre, mimo, że pochodzi od mojego wielkiego i legendarnego zespołu. Trzeba mieć trochę etyki muzycznej COME ON !! Owszem Ci co od zawsze lubili disco, pop, czy house pewnie, że są fajnymi ludźmi - jaka muzyka? rzecz gustu, niech słuchają czego chcą - ale Bon Jovi dla mnie zawsze było Bon Jovi, wiem co lubię i nie będę zmieniał moich upodobań muzycznych tylko dlatego, że BWC pochodzi od nich. Zresztą ten utwór dla mnie nic nie ma z Bon Jovi - jedynie głos Johna.

Nigdy nie podobało mi się np, Saturday Night czy Capt. Crush, ale uważam, że są bonjoviaste, nawet ost. Who Says czy LH można zaakceptować, choć omijam je z daleka, ale BWC totalnie wyrzucam z mojej bajki o Bon Jovi, sorry. Jeżeli chodzi o BWC jestem totalnym protestantem :)

Jeżeli kogoś obraziłam to sorry nie o to mi chodziło :)
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Re: :)

Post autor: DefLeppard »

mi tez BWC przypomnialo zaraz capitana crusha, z biegiem czasu podoba mi sie ta piosenka szkoda tylko ze (jak dla mnie) to ta marna produkcja troche psuje jej klimat.

co do IML dla mnie to był powót do korzeni. Melodyjność, lekko rockowy pazur, chóralny refren i jak sie okazało tego oczekiwali (nie wszyscy?)fani. Mnie osobiscie ten klimat zachwycił.
Dla mnie Bon Jovi zawsze sie kojazyli z lekkim melodyjnym PROSTYM rockiem łatwo wpadającym w ucho, BWC jest lekkie melodyjne i wpada w ucho lecz brakuje mi tego zabarwienia rockowego...szkoda. Ale jak zawsze czekam na całą płyte i jestem pewien (albo chciałbym byc pewien) że znajde na niej kilka utworów które mnie zachwycą, do tej pory tak było.

reasumując: ja bardzo lubie Bon Jovi i mimo ze w odtwarzaczu rzadką lądują 2 ostatnie płyty (LH i Cyrkiel) to i tak w jakims stopniu sie z nimi utożsamiam.
Do You Wanna Get Rocked???????????
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

DefLeppard i KondZik- dzięki! Miło mi... :))
Co do podobieństwa z Captain Crash - rzeczywiście rytm BCW pozwala mi wyobrazić sobie fanów machających rękami w identyczny sposób jak przy Crashu...Wypróbujemy w Gdańsku!
Natomiast rozumiem nostalgię Bartka, sam uważam These Days za opus magnum BJ a My Guitar Lies Bleeding to coś pięknego, kompozycyjne mistrzostwo i perfekcyjne solo Richiego...HAND, Bounce i Crush są OK(z wyjątkami oczywiście)...Dla mnie coś się wydarzyło złego po ich przygodzie z country i tworzeniu takich 'perełek' jak "the more things change'...
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Post autor: DefLeppard »

prezes1 pisze:DefLeppard i KondZik- dzięki! Miło mi... :))
:) gdym tylko pamietał jaki ja miałem nick w tamtych czasach. hehe co forum to mam inny ale ważne ze kojarze starych dobrych znajomych z kilku rockowych forum
Do You Wanna Get Rocked???????????
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

prezes1 pisze:Witam wszystkich!
Ponieważ rzadko się udzielam na forum najpierw coś o mnie. Jestem starszym bratem Crasha, z którym to współtworzyliśmy chyba pierwszą stronę o BJ: 'Fields of Fire'.
Cześć! Szczerze mówiąc nie pamiętam Twojego "nicka", ale stronkę FOF pamiętam:) Pozdrawiam i życzę udanego 19.06.2013!!!

Obrazek
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

KM, jakże mogłam ośmielić się na przemieszczanie w granicach sektora GC posiadając na niego bilet. Przepraszam. Dobrze, że po powrocie z toalety nie sprawdzali czy stanęłam ponownie na śladach swoich stóp. :) Jeśli takie zachowanie jest nadużyciem z mojej strony - biję się w pierś.

Czasy FoFire, komnaty pamięta nie tylko Adrian :lol: z tej lepszej lub gorszej strony.
Btw chyba nie każdy może pochwalić się zdjęciem z Hugh. <jealous>
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Na FoFire pisałem newsy, artykuły i recenzje. Nie udzielałem się za bardzo na forum i nie brałem udziału w tych wszystkich 'wojenkach' ;)
A co do zdjęć - to nie tylko z Hugh! Z jaśnie panem też! :))
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Kontynuując offtop muszę powiedzieć, że świetnie pamiętam FoF i tę rywalizację, która towarzyszyła obu stronom :D Eh, ale czas leci...

Koniec offtopu :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
KondZik

Post autor: KondZik »

Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

KondZik pisze:O teledysku

http://www.derryjournal.c...video-1-4682998

The single and accompanying video ‘Because We Can’ is released today in the USA
Serio? Wie ktoś coś na ten temat?
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

prezes1 pisze:Refren też jest za bardzo w stylu boysbandów(przynajmniej takie robi wrażenie, może z powodu tego że refrenem zaczynają BWC).
"You Give Love A Bad Name" też się zaczyna refrenem, mimo to świetny kawałek.
Po ocenie jednego utworu wiele osób sie boi jakie będę kolejne utwory na nowym albumie.
26 stycznia 2013 maja być zaprezentowane na koncercie utwory z nowgo albumu. Mi akurat sie podoba że zespół idzie w różnych kierunkach, dzięki temu nie dostaje kopi poprzednich albumów. Mimo że lubie ciężką muzykę heavy metalową, to zespół Bon Jovi zawsze próbował wpisywać się w aktualne nurty i mi osobiście to zawsze odpowiadało.
"Because We Can' ma ciekawy potencjał. Richie jest jak najbardziej wokalnie słyszalny w tym utworze, a czasem lubi grać łagodniej na swoim wiośle. Mi osobiśce ten utwór sie spodobał za pierwszym odsłuchaniem.
Lata 80 i 90 się skończyły, jeśli chcecie je usłyszeć w wykonaniu Bon Jovi, będzie okazja na koncertach usłyszeć zagrane na żywe te utwory.

A teraz słucham sobie z płyty utworu "Born To Be My Baby (Video Version)" (podoba mi się bardziej niż albumowa) :D
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
tomivalley
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: tomivalley »

Powiem tak(być może wielu oceni,że gówno się znam)ale piosenka na miare moich oczekiwań.Nie brakuje niczego.A takie rzeczy jak IML i LOTP pisze się czasem tylko raz na całe życie....dość długo słucham ich i wiem.Mi WWBTF też nie bardzo przypadło,ale mają swój styl i kto ich słucha od dawna rozpoznaje go.Ten zespół to Jon Bon Jovi plus chłopaki.Zresztą posłuchajcie wypowiedzi Jona....Nie ma co liczyć na niesamowity hit.Zresztą ta piosenka i tak przejdzie w PL bez echa.bo wiadomo....ona tańczy dla mnie....:) Tekst o wiele mądrzejszy.Więc come down.Piosenka jak na nich jest okej....Słowa też...Trzymają poziom uważam.
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Post autor: wiki525 »

tomivalley pisze:Powiem tak(być może wielu oceni,że gówno się znam)ale piosenka na miare moich oczekiwań.Nie brakuje niczego.A takie rzeczy jak IML i LOTP pisze się czasem tylko raz na całe życie....dość długo słucham ich i wiem.Mi WWBTF też nie bardzo przypadło,ale mają swój styl i kto ich słucha od dawna rozpoznaje go.Ten zespół to Jon Bon Jovi plus chłopaki.Zresztą posłuchajcie wypowiedzi Jona....Nie ma co liczyć na niesamowity hit.Zresztą ta piosenka i tak przejdzie w PL bez echa.bo wiadomo....ona tańczy dla mnie....:) Tekst o wiele mądrzejszy.Więc come down.Piosenka jak na nich jest okej....Słowa też...Trzymają poziom uważam.
Zgadzam się ;)
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
Diva
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Diva »

hej
strasznie tu rzadko bywam ale full roboty,dom, rodzina itp ... tak czy inaczej no kurcze ta piosenka mi wogole nie lezy brzmi jak spozniony hymn kampani wyborczej Obamy - ktorego zreszta Jon wspieral :D ,dla mnie straszna ,straszna i jeszcze raz straszna - tesknie za starym Bon Jovi
boski koncert, wciąż o nim myślę
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Diva pisze:hej
strasznie tu rzadko bywam ale full roboty,dom, rodzina itp ... tak czy inaczej no kurcze ta piosenka mi wogole nie lezy brzmi jak spozniony hymn kampani wyborczej Obamy - ktorego zreszta Jon wspieral :D ,dla mnie straszna ,straszna i jeszcze raz straszna - tesknie za starym Bon Jovi
Dokladnie.. Jak to Adrian mowil w innym temacie Bon Jovi czesto zmieniali swoje brzmienie itp. To sie zgadza. Zgadza sie tez, ze od 2000 roku to juz bardziej pop-rock czy modern-rock i wlasciwie nawet juz to zaszokowalo wielu fanow, ale z 'Because We Can' to nie jest po prostu kolejna zmiana. Tutaj po raz pierwszy Bon Jovi wydali singla, ktory z rockiem nie ma nic wspolnego, jest czystym popem w najgorszym wydaniu... Melodia przyjemna, spoko. Ale chodzi mi o produkcje.. Plastikowe dziadostwo.. Az tak po bandzie jeszcze nie pojechali..
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”