Dand pisze:Adrian, zgoda co do tego. Biorąc pod uwagę to jaka muzyka obecnie króluje to BWC wpisuje sie w ten nurt niemal idealnie. Jest to 100% piosenka dla mas, zrobiona wedle obecnie panującego wzoru.
Ale...
Popatrzmy na taka Adele. Wyszła znikąd , olała wszystkich, zrobiła single oraz cała płytę wedle własnego stylu, własnych przemyśleń, po prostu bez ściemy i co ? i ludzie to kupili i to jak widać kupili tak,że reszta jej może buty czyścić. Bo ludzi docenili to,że nawet jeśli nie wykonuje ich ulubionego stylu to jest prawdziwą artystką a nie dziwnym wynalazkiem. To pokazuje,że mając ambitne utwory można osiągnąć sukces i nawet ciemny lud potrafi to zauważyć. Oczywiście ambitny też może wpadać w ucho.
Ciesze się, że się zgadzasz
Bon Jovi z Because We Can zrobiło to samo co w czasach KTF, Bad Name czy Always.
A teraz jak rozumiem masz oczekiwania odnośnie tak komercyjnego zespołu jakim jest Bon Jovi, że zrobić coś takiego na co mogła sobie pozwolić Adele czyli nagrywać w swoim stylu to samo, aż ktoś wpadł na to, ze to jest chwytliwe, pomógł jej, wypromował i mamy bum.
Tylko pomijasz, że Adele wydała kilka innych albumów, które popularne stały się dopiero teraz. A przecież już po "Chaising Pavements" wiadomo było, że ma talent i że jest to chwytliwe.
Tylko ilu artystom się tak udało? Adele, Duffy, Winehouse... a pozostałą milionów artystów?? którzy przeszli totalnie bez echa? Bon Jovi nie są zespołem, który ma przejść bez echa.
Przecież KTF czy TDays to też mega komercyjne albumy, tylko w odpowiednim na swoje czasy stylu. Takie TAALSong to słodki i chytliwy numerek. Hearts Breaking Even to też zrzyna z wielkiego hitu Cryin, a nie z mega artystycznego dzieła.
Więc nie patrzyłbym na artystów takich jak Adele, bo Bon Jovi nigdy nie patrzyli. Owszem zawsze odnośili się do Stonesów czy Beatelsów, ale to mogą pokazać na reszcie albumu.
[/quote]
@maggiemotion1 @johnshanks1 @Anarminda Or even better - bring back Bob Rock who knows how to produce a rock album!
@Neurotica0 how bout kiss my ass,I make records the way my artists want.if they want pop we go there if they want rock we go there.get it?
Internet to straszna sprawa. Każdy może pokazać jakie ma wielkie ego i odnosić się ze swoimi potrzebami, żadzami, pragnieniami i jechać po innych, którzy się nie zgadzają.
Podejrzewam, że Shanks dostał niezłe baty, tak samo jak Sambora i było im na pewno przykro + czuli frustrację czytając tego typu wpisy. A robiąc przecież to co kochają.
Jeśli chcecie sobie to wyobrazić, to jako sympatycy KTF fajnie by się wam czytało na Twitterze np Boba Rocka wpisy typu:
Man!You killed this band. KTF is NOT TRUE Bon Jovi. This shit is fuckin joke! Pseudo intelligent songs, pop sugar ballads like bed of roses or i want you. I ashamed with this band now! Man stay away from this great band. I want you leave them or die.
Tragedia! Masakra. Ja rozumiem, że każdy chcę aby Bon Jovi grało to co mu się naprawdę podoba, ale to co zrobił koleś to jest dla mnie ŻENADA i szczyt wybujabego ego, prostactwa, chamstwa i debilizmu.
Mi się nie podoba produkcja, ale tego typu teksty świadczą o problemach kolesia ze swoi ego.
co wy na to ? ;p
Ale to chyba wszyscy o tym wiedzą. Bon Jovi ma być na czasie i Shanks jest od tego, aby brzmiało na czasie. Ale to też jego odpowiedzialnosć. Bo owszem Fun i Mumford to teraz absolutny top, ale można też wstawić piosenki w stylu Foo Fighters, które osiągneło sukces jako jedyny mocniejszy rockowy band ostatnio.
Tattoo pewnie wielu z was zna a tutaj drugi singiel Van Halen również produkcji Shanksa, obrazilby sie ktoś jakby w piosenkach BJ była taka właśnie produkcja ?
https://www.youtube.com/watch?v=Tj3ul98CnRg
Tatoo - US Billboard Hot 100 67
To nie jest kierunek dla zespołu takiego jakim zawsze było Bon Jovi.
Chociaż widzę szansę aby piosenka z takimi gitarami znalazła się na reszcie albumu, ale nie na 1 singlu.
I zdecydowanie wolałbym produkcję Undivided czy ostatniego Foo Fighters niż Tatoo tak swoją drogą.