Not Running Anymore
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Zgadzam się z tym i osobiście bardzo bym sobie tego życzyła. Pożyjemy, zobaczymy.Adrian pisze: Nagroda - przyznaje je "Hollywoodzkie Stowarzyszenie Prasy Zagranicznej" i oczywiści Adele ma największe szanse bo to hicior. Jednak takie głosowania zawsze rządzą się swoimi prawami, a niektórzy głosujący lubią być orginalni i nie głosować na to co jest popularne. Piosenka Jona jest na wyższym poziomie artystycznym (w moijej opinii) od Adele co daje odrobinę nadzieji. Nie wiem jak pozostali ale myślę, że jedynie Jon może pokonać Adele chociaż będzie to bardzo trudne.
Ja z dnia na dzień sama coraz bardziej przekonuję się do NRA
Bardzo cieszy mnie ta nominacja i z całego serca życzę Jonowi, aby wygrał Złoty Glob, jednak muszę powiedzieć, że mi ta piosenka niestety do gustu nie przypadła :kwasny: Bez przerwy odnoszę wrażenie, że czegoś w niej brakuje, ale ciężko mi określić czego konkretnie. Głos Jona wydaje się jakiś taki zmęczony, wymuszony. Ogólnie cała kompozycja troszkę mnie przynudza :down: . Wszystko to nie zmienia faktu, że to Jonowi będę najmocniej kibicować
. Tak jak wspominaliście - Adele pokonać będzie baaardzo trudno (jak dla mnie "Skyfall" to utwór fenomenalny), ale kto wie, może spotka nas pozytywne zaskoczenie?
EDIT: Dziękuję za zwrócenie uwagi
EDIT: Dziękuję za zwrócenie uwagi
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2012, o 16:14 przez patcoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Co do Not Running Anymore to warto wspomnieć, że utwór nagrany do filmu Stand Up Guys co wszyscy wiedzą, ale nie wszyscy wiedzą, że w filmie tym gra Weronika Rosati, ma grać jaką krótką scene, jest prostytutką. Właśnie oglądam starsze odcinki Kuby W. i tam opowiada o tej roli.
http://www.filmweb.pl/film/Stand+Up+Guys-2012-629520
http://www.filmweb.pl/film/Stand+Up+Guys-2012-629520
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No rola życia po prostuKondZik pisze:Co do Not Running Anymore to warto wspomnieć, że utwór nagrany do filmu Stand Up Guys co wszyscy wiedzą, ale nie wszyscy wiedzą, że w filmie tym gra Weronika Rosati, ma grać jaką krótką scene, jest prostytutką. Właśnie oglądam starsze odcinki Kuby W. i tam opowiada o tej roli.

-
- Have A Nice Day
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Gloria, jaka aktorka, takie dostaje roleGloria pisze:No rola życia po prostuKondZik pisze:Co do Not Running Anymore to warto wspomnieć, że utwór nagrany do filmu Stand Up Guys co wszyscy wiedzą, ale nie wszyscy wiedzą, że w filmie tym gra Weronika Rosati, ma grać jaką krótką scene, jest prostytutką. Właśnie oglądam starsze odcinki Kuby W. i tam opowiada o tej roli.

Co do samej piosenki/teledysku, rzeczywiście ten bez wstawek filmowych jest przyjemniejszy, natomiast co do samego utworu, coraz bardziej się do niego przekonuję i zaczynam rozumieć co śpiewa Jon
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Learning how to fly with a broken wing...
-
- Have A Nice Day
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Bardzo podoba mi się powyższe zdanie. A oglądając wywiad nabrałam ochoty na ten film, Jon chyba traktuje to naprawdę osobiście.I think it’s telling that I’ve had those same relationships with my band, for example ... I’ve been with the same band for 30 years. I’ve been with the same wife for 30-plus years. I’ve been with the same record company for 30 years. Loyalty, friendship, trust, honor — that’s the foundation on which everything I’ve ever done has been built.
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
U Lettermana :
http://www.youtube.com/watch?v=FVkXSMULvTU
Jak dla mnie Jon brzmi tutaj lepiej niż w soundtrackowej wersji.
http://www.youtube.com/watch?v=FVkXSMULvTU
Jak dla mnie Jon brzmi tutaj lepiej niż w soundtrackowej wersji.

moim marzeniem jest zeby Jon przystanal na moment w tym melancholijnym mruczeniu i nagral tak osobista plyte i dojrzala jaka jest NRA.Wg mnie utwor jest zblizony w klimacie do Cohena "Halleluja" ktora mi bardzo przypomina a ktory to cover byl duzym sukcesem Johna z zespolem i wyspiewal go rewelacyjnie.Rowniez daje sie wyraznie odczuc podobienstwo do poznych utworow Springsteena takze w sposobie spiewania.Charakterystyczna niedbalosc, cedzenie przez zeby, spiew przez nos jest dopelnieniem reszty, nieodzowna jej czescia
Niesamowita jest ta kompozycja, w swojej prostocie, doskonala i kompletna swiadczaca o wyczuciu oraz dojrzalosci muzycznej w/w. Na O.S.T. wydaje sie idealnie pasowac.Genialne!
"..You can rule the whole world but it don't mean one damn thing.."