Przykro mi , ale karta nie ma już jak na razie żadnego znaczenia, wcale nie jest potrzebna.ipsum pisze:Czy nie tak to funkcjonuje, ze aby dostac sie pod scene, kupuje sie ALBO bilet GC, ALBO zwykly na plyte, ale wtedy trzeba pokazac karte Backstage ?
KONCERT: 25 Maj 2008 - Lipsk - KTO CHęTNY !!!
Moderator: Mod's Team
To w takim razie co to sa za bilety na eventim.de oznaczone jako Stehplatz Front Of Stage ? (oczywiscie w chwili obecnej ich niema - byly tylko przez chwile jak ruszyla przedsprzedaz)
Przeciez to chyba to samo miejsce przed scena, jak to ktore bedzie mial posiadajacy bilet Gold Circle kupiony przez Backstage...
Przeciez to chyba to samo miejsce przed scena, jak to ktore bedzie mial posiadajacy bilet Gold Circle kupiony przez Backstage...
ipsum pisze:To w takim razie co to sa za bilety na eventim.de oznaczone jako Stehplatz Front Of Stage ? (oczywiscie w chwili obecnej ich niema - byly tylko przez chwile jak ruszyla przedsprzedaz)
Ale backstagowcy mają wstęp jako pierwsi, i jezeli zajmą cały sektor to te osoby co mają bilety z poza fanclubu to wtedy chyba mają wałka i idą do dalszego sektoru, zresztą nie wiem, spytaj się może Jovizny albo kogoś kompetentnego bardziej ode mnie.
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dobra. Wykorzystałam swój talent i za jego pomocą postaram się wytłumaczyć kwestie sektora i biletów Golden Circle. Mogę mówić tylko na przykładzie Anglii.
Backstage ma zawsze pierwszeństwo wejścia na stadion do sektora GC. Następnie w miarę wolnego miejsca, które pozostało wpuszcza się ludzi, którzy mają wykupiony GC, ale nie kupili go przez Backstage tylko np. przez eventim ( jak widać na załączonym obrazku). Jeśli grupa FC jest dość liczna i zajmuje cały sektor, to wtedy robi się kolejny za sektorem GC i tam trafiają wszyscy Ci, którzy mają GC a nie zmieścili się do tego wewnętrznego sektora.

Backstage ma zawsze pierwszeństwo wejścia na stadion do sektora GC. Następnie w miarę wolnego miejsca, które pozostało wpuszcza się ludzi, którzy mają wykupiony GC, ale nie kupili go przez Backstage tylko np. przez eventim ( jak widać na załączonym obrazku). Jeśli grupa FC jest dość liczna i zajmuje cały sektor, to wtedy robi się kolejny za sektorem GC i tam trafiają wszyscy Ci, którzy mają GC a nie zmieścili się do tego wewnętrznego sektora.

10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Ok, dzieki za wyjasnienia. Ale mam jeszcze pare pytan 
1. Czyli zeby kupic bilet GoldCircle musze kupic karte, np 1 year membership za 50$ + ten konkretny bilet GC na stronie BackstageJBJ, czy karty nie musze kupowac i mozna kupic sam bilet GC?
2. Interesuje mnie tylko Gelsenkirchen GoldCircle, a juz ich nie ma na stronie. Czy to znaczy ze juz ich nie bedzie, czy moze trzeba trafic w chwile kiedy sie na stronie akurat pojawia, bo mam wrazenie ze codziennie na backstagejbj sa inne. Tak jakby losowo. Jak to funkcjonuje?
3. Czy ktos kto kupil bilet FrontOfStage na eventim.de musi byc o jakiejs wyznaczonej godzinie tak jak posiadacz biletu GoldCircle z BackstageJBJ?
1. Czyli zeby kupic bilet GoldCircle musze kupic karte, np 1 year membership za 50$ + ten konkretny bilet GC na stronie BackstageJBJ, czy karty nie musze kupowac i mozna kupic sam bilet GC?
2. Interesuje mnie tylko Gelsenkirchen GoldCircle, a juz ich nie ma na stronie. Czy to znaczy ze juz ich nie bedzie, czy moze trzeba trafic w chwile kiedy sie na stronie akurat pojawia, bo mam wrazenie ze codziennie na backstagejbj sa inne. Tak jakby losowo. Jak to funkcjonuje?
3. Czy ktos kto kupil bilet FrontOfStage na eventim.de musi byc o jakiejs wyznaczonej godzinie tak jak posiadacz biletu GoldCircle z BackstageJBJ?
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
GC na Backstage może kupić osoba, która jest zapisana do FC. Kosztuje to 50$ czyli obecnie ok.120 PLN. Twoje członkostwo musi być ważne również wtedy, gdy będziesz odbierał swój bilet np.25 maja w Lipsku. Sama karta obecnie nic nie znaczy, to wyłącznie taka mała pamiątka. Oni posiadają listę z nazwiskami osób, które na dany koncert zakupiły bilet i według tej listy będą tixy wydawane.1. Czyli zeby kupic bilet GoldCircle musze kupic karte, np 1 year membership za 50$ + ten konkretny bilet GC na stronie BackstageJBJ, czy karty nie musze kupowac i mozna kupic sam bilet GC?
Mam wątpliwości co do ich ponownego pojawienia się na stronie. Stuttgart, Frankfurt , Monachium I Gelsenkirchen zostały przez Backstage wyprzedane. Nie wydaje mi się, ze jeszcze trafią do sprzedaży, chociaż mogę się mylić. Może zdarzyć się np. taka sytuacja, że zespół nie będzie potrzebował tyle miejsca ile planowano na swoje graty i będą mogli sektor powiększyć i dorzucić kolejne bilety na sprzedaż.2. Interesuje mnie tylko Gelsenkirchen GoldCircle, a juz ich nie ma na stronie. Czy to znaczy ze juz ich nie bedzie, czy moze trzeba trafic w chwile kiedy sie na stronie akurat pojawia, bo mam wrazenie ze codziennie na backstagejbj sa inne. Tak jakby losowo. Jak to funkcjonuje?
W zeszłym roku miałam wykupiony GC (nie z Backstage) i powiem tyle, że kolejka zaczyna tworzyć się już od 8-9 rano i tylko Ci, co byli wcześniej zostali wpuszczeni do sektora Backstage, Jeśli zamierzałbyś przyjechać później, to lepiej kupić sobie po prostu zwyczajny bilet na płytę general admission.3. Czy ktos kto kupil bilet FrontOfStage na eventim.de musi byc o jakiejs wyznaczonej godzinie tak jak posiadacz biletu GoldCircle z BackstageJBJ?
To wszystko zależy jednak od kraju/miasta w którym odbywa się koncert. Inaczej będzie to wyglądało w Londynie a inaczej w jakimś małym niemieckim miasteczku.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Jezeli chcesz szybko i wygodnie (i fundusze na to pozwalaja) to najlepiej tanimi liniami. Z Krakowa mozna sie wybrac do Monachium, Stuttgartu albo Frankfurtu bo tam sa bezposrednie loty i to codziennie.Lily_Priscilla pisze:Czy ktoś z Krakowa bądź okolic wybiera się na któryś z europejskich koncertów BJ?
Dajcie znać, bo jeszcze się waham, na który koncert jechać![]()
Albo leciec do Dortmundu, a potem jakies pol godziny pociagiem do Gelsenkirchen.
Oczywiscie w kazdym przypadku niezbedny jest nocleg.
Chyba masz zwidy, ja widzę na Lipsk 60-70 euro za sztukęLily_Priscilla pisze:I czy ja dobrze widzę, że bilety na Eventimie są od 145 Euro w zwyż?Boże to zapłacę 1000zł za dwa tickety... Powiedzcie, że mam zwidy
http://www.eventim.de/cgi-bin/bon-jovi- ... 678$415259
She's a little runaway...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Hmm z mojej listy są osoby z Krakowa (2) pozatym Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Bytom, Bielko Biała, Jastrzębie itp z okolic bliższych i dalszych Krakowa. Wszyscy jadą do Lipska oczywiście.Czy ktoś z Krakowa bądź okolic wybiera się na któryś z europejskich koncertów BJ?
Dajcie znać, bo jeszcze się waham, na który koncert jechać![]()
Owszem Tanie linie lotnicze śa dobrym wyjściem, ale są one drogie w stosunku do autokaru, samochodu czy pociągu czyli tym czym ma zamiar wybrać się spora grupa z Polski do Lipska licząca obecnie około 40 osób.Jezeli chcesz szybko i wygodnie (i fundusze na to pozwalaja) to najlepiej tanimi liniami. Z Krakowa mozna sie wybrac do Monachium, Stuttgartu albo Frankfurtu bo tam sa bezposrednie loty i to codziennie.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jesli zorganizujesz taki autokar w Krakowie to nie ma sprawy może być z Krakowa.Zgadzam sie. Sam bym sie chetnie wybral taka grupa na koncert, gdyby byla PEWNOSC ze taki transport bedzie rowniez z Krakowa.
Czy jest juz jakis przewidywany koszt takiej podrozy z Krakowa?
Ja jednak jak będę się starał coś zorganizować to start będzie z Katowic. A do Katowic z Krakowa to jak rzut beretem (nawet moherowy doleci xD)
Racja, dosyc blisko, dlatego mam kolejne pytania ;P
1. Czy wiesz juz o ktorej mniej wiecej wyruszalby z Katowic i na ktora godzine bylby w Lipsku?
2. Czy autokar czekalby na nas w okolicach stadionu i zaraz po koncercie wracalibysmy nim do Katowic?
3. No i ostanie, jaka przewidywalna cena, zakladajac ze jechalo by +- 40 osob?
1. Czy wiesz juz o ktorej mniej wiecej wyruszalby z Katowic i na ktora godzine bylby w Lipsku?
2. Czy autokar czekalby na nas w okolicach stadionu i zaraz po koncercie wracalibysmy nim do Katowic?
3. No i ostanie, jaka przewidywalna cena, zakladajac ze jechalo by +- 40 osob?