Teledysk do "Lost Highway"

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Teledysk do "Lost Highway"

Post autor: Adrian »

Spekuluje się, że teledysk będzie nakręcony jeszcze w tym miesiącu. Już za niedługo pojawią sie pewnie pierwsze zdjęcia z planu .
Może wybór pioenki nie jest najlepszy ale osobiście mam spore oczekiwania dotyczące video. Może sprawi tak jak w przypadku MAM że znowu będe miał ochotę słuchać tej piosenki ? Oby
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Ja miałem podobie z Someday I'll Be Sutarday Night. Piosenka jest dobra ale nie przepadałem za nią. Rczecz w tym i jest to wyjatek, że to teledysk mnie do niej przekonał i obecnie bardzo ja lubię.

Napisąłem "podobnie", bo LH jest dość przeciętną piosenką. W każdym razie duzo gorszą :P A Samej piosence SIBSN jest bliżej do prawdziwych klimatów rock-country niż jakiejkolwiek pisence z LH.

Jeżeli zrobią dobry klip, może jakoś bedzie to wyglądać i zmieni się odbiór tej piosenki. Boje się jednak, ze bedzie to kolejny "sztywny" teledysk kierownay do nastolatek.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Witam ponownie po dluzszej nieobcnosci na forum:)
Co do wyboru Lost Highway jako teledysk to szczerze nie jestem szczesliwy , ale sadzilem ze wlasnie na ta piosenke padnie . Po pierwsze BJ prawie zawsze daja jako singiel pierwsza piosenke z plyty , oraz piosenke ktora nosi nazwe taka jak plyta (wyjatek Bounce , Unidived nie bylo singlem:( ).
Napisąłem "podobnie", bo LH jest dość przeciętną piosenką. W każdym razie duzo gorszą :P A Samej piosence SIBSN jest bliżej do prawdziwych klimatów rock-country niż jakiejkolwiek pisence z LH.
To jest 100% prawda. SIBSN jest prawdziwa piosenka rock-country , mi sie zawsze I'II Slep when I dead kojarzylo z klimatem country .Zadna z piosenek z LH nie dorasta do wyzej wymienionych.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

Co to znaczy "sztywny" teledysk? Tzn. jaki? :D A ja bym chciała żeby singlem było We Got It Going On, bo to taka pieśń z życiem :D:D
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

"I'll Speep(..)" .. mi sie zawsze I'II Slep when I dead kojarzylo z klimatem country
To raczej brzmi jak typowy rock n roll i z country ma niewiele chyba wspólnego. Może są pewne elementy, ale one bardziej świadczą poprostu na rzecz rock n rolla. ale kojarzyc Ci się moze :P

I'll spleep when I'm Dead jest przykładem prostej i przy tym bardzo oryginalnej piosenki (bo proste nie znaczy złe - oczywiście jak wiemy nie zawsze) // aha no i nawet dobry teledysk do niej jest (gdyby nie pare elementów :P )

"sztywny" - to chyba mówi samo za siebie :)
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

oraz piosenke ktora nosi nazwe taka jak plyta (wyjatek Bounce , Unidived nie bylo singlem:( ).
Bounce było singlem. Trzevcimi singlami były Distance - Japonia / AALYou - Europa albo Świat / Bounce - USA

Singlem było ale nie powstał teledysk.
To jest 100% prawda. SIBSN jest prawdziwa piosenka rock-country , mi sie zawsze I'II Slep when I dead kojarzylo z klimatem country .Zadna z piosenek z LH nie dorasta do wyzej wymienionych.
Eee tam.
ISWID - nigdy specjalnie mi się nie podobało i chyba każda piosenka z Lost Highway jest lepsza od tej.
SIBSN - coś na poziomie Lost Highway czyli ok ale nic specjalnego.
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Piotrek pisze:I'll spleep when I'm Dead jest przykładem prostej i przy tym bardzo oryginalnej piosenki (bo proste nie znaczy złe - oczywiście jak wiemy nie zawsze) // aha no i nawet dobry teledysk do niej jest (gdyby nie pare elementów )

no to pewnie ci chodzi o te panny w kolejce do Ryśka :D . A piosenka jest świetna i rzeczywiście bez obrazu słuchalo się tak sobie, ale kiedy zobaczyłam teledysk to się przekonałam, był absolutnie w klimacie i na luzie. Do tej pory to jedna z moich naj.. piosenek.
Co do LH, hmmm... Ja widzę dośc spore możliwości dla tego teledysku, mozna go zrobic naprawdę dobrze, a wszystko rzecz jasna będzie zależało od rezysera. mam nadzieję, że nie wezmą tego, który im kręcił klipy do BOUNCE, bo tam to porażka !!
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:D A ja bym chciała żeby singlem było We Got It Going On, bo to taka pieśń z życiem :D :D
Nie Ty jedna .
To raczej brzmi jak typowy rock n roll i z country ma niewiele chyba wspólnego. Może są pewne elementy, ale one bardziej świadczą poprostu na rzecz rock n rolla. ale kojarzyc Ci się moze :P
Pewnie i brzmi , ale kurde zawsze jak ja slucham to takie mam wrazenie jak pod country robione :cfaniak:
Bounce było singlem. Trzevcimi singlami były Distance - Japonia / AALYou - Europa albo Świat / Bounce - USA
Tego to nie wiedzialem. ALe chodzilo mi o to ze teledysk nie powstal.
Eee tam.
ISWID - nigdy specjalnie mi się nie podobało i chyba każda piosenka z Lost Highway jest lepsza od tej.
SIBSN - coś na poziomie Lost Highway czyli ok ale nic specjalnego.
-Tutaj sie z Toba mocno nie zgodzie , ale to Twoje zdanie.
-To co wyzej.
Co do LH, hmmm... Ja widzę dośc spore możliwości dla tego teledysku, mozna go zrobic naprawdę dobrze, a wszystko rzecz jasna będzie zależało od rezysera. mam nadzieję, że nie wezmą tego, który im kręcił klipy do BOUNCE, bo tam to porażka
Z HANDa takze podziekuje .
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Teledysk powinien byc lekki,latwy i przyjemny.Nie wymagam za wiele bo i piosenka jest srednia.Moze jazda samochodem przez autostrade ? :) Tico moze prowadzic,Jonny i Rich trzymaja gitarki i jedziemy ;]
AxeL pisze: mi sie zawsze I'II Slep when I dead kojarzylo z klimatem country.
Gdzie tam slyszysz country ? Bardzo fajna rock'n'rollowa prosta piosenka.
Adrian pisze:ISWID[...]chyba każda piosenka z Lost Highway jest lepsza od tej.
Ty to zawsze cos walniesz,ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac :)
Obrazek
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Teledysk powinien byc lekki,latwy i przyjemny.Nie wymagam za wiele bo i piosenka jest srednia.Moze jazda samochodem przez autostrade ? :) Tico moze prowadzic,Jonny i Rich trzymaja gitarki i jedziemy
A David gdzie ? W bagazniku?? :P
Gdzie tam slyszysz country ? Bardzo fajna rock'n'rollowa prosta piosenka.
Moze nie slyche , poprostu mi sie kojarzylo z coutnry.
Mi tez.
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Anka29 pisze:Co do LH, hmmm... Ja widzę dośc spore możliwości dla tego teledysku, mozna go zrobic naprawdę dobrze, a wszystko rzecz jasna będzie zależało od rezysera. mam nadzieję, że nie wezmą tego, który im kręcił klipy do BOUNCE, bo tam to porażka
Co do Bounce to z tego co mi wiadomo, nie powstal teledysk do tej piosenki :], zresztą przed chwilą pisał o tym Adrian:
Adrian pisze:Cytat:
oraz piosenke ktora nosi nazwe taka jak plyta (wyjatek Bounce , Unidived nie bylo singlem:( ).

Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

klipy do piosenek z albumu Bounce.
Mam nadzieję, że już wszystko jasne ;)
teledysk do MAM raczej wszystkim się podobał, moim zdaniem jest bardzo dobry, co daje nam nadzieję, że kolejny klip bedzie również ciekawy.
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Fakt...tak jasne ;), chociaż gorszy klip był do Have a Nice Day, lub Who Says... :]. Patrząc na MAM, można się spodziewać nienajgorszego teledysku...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Mi tez.
Przepraszam was, ze musicie czytać takie brednie no ale nie każdy jest obdarzony tak wspaniałym gustem jak wy.
Wy macie genialne gusta muzyczne które mogą posłużyć jako światowy wyznacznik tego co jest dobre ja niestety takiego nie posiadam, ale mogę wam przyrzec, że będę się starał słuchać tylko tego co Wy uważacie za dobre. Tylko musicie zrobić jakąś liste piosenek dobrych i złych.

A tak na serio nie obchodzą mnie wasze rozważani na temat mojego gustu muzycznego. Zauważcie, że jak z kimś się nie zgadzam to nie wyśmiewamy go za swoje poglądy (bo najważniejsze to je mieć) tylko przedstawiam swoje.

Jeśli jednak na waszym poziomie jest śmianie się z innych gustów, poglądów które nie są takie same jak wasze itp to oszczędzcie moją osobą i nie piszcie takich tekstów.

Wracając do tematu przewodniego.

Era po 2000 roku to jedne z ich lepszych teledysków w historii (Everyday, IMLife, HAND, Welcome TWYA, AALYou, SIISo, TYFLMe czy OWN Live 2001).
Znajdują sie też jednak małe wpadki jak np Misunderstood czy WDOA 2001/2003.

Drugie teledyski z płyty były zazwyczaj dobre (poza Misunderstood) wiec mam nadzieje, ze zajmie się tym Isham i powstanie świetny teledysk na miare WTWYAre, IMLife czy LOPrayer.
mi sie zawsze I'II Slep when I dead kojarzylo z klimatem country.
Osobiście nie słyszę tam nic z Country. Chociaż wiem, ze nie jesteś jedyną osobą której ta piosenka sie tak kojarzy wiec może coś w tym jest.
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

No, tylko mi się znowu nie kłócić o czyjeś gusta :nonono:
Mi osobiście podobają się teledyski, które klimatem pasują do piosenki lub w których jest jakaś krótka historia (jak jakiś film krótkometrażowy :) ) dlatego szczególnie It's my life mi się podoba, czy Misunderstood. A na przykład nie przepadam za teledyskiem do Everyday - goście stojący przed kamerą i śpiewający piosenkę... Jedynie pustynia i te błyskawice dodają coś do klipu.

To takie moje odczucia. Ale jakoś nie mam osobiście swojego wyobrażenia klipu do LH :whoeva:
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”