TRACKLISTA !!!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

TRACKLISTA !!!

Post autor: Adrian »

Tracklista nowego albumu.

1. Lost Highway
2. Summertime
3. Make a Memory
4. Whole Lot Of Leaving
5. We Got It Going On
6. Any Other Day
7. Seat Next To You
8. Everybody's Broken
9. Stranger (feat. Leann Rimes)
10. The Last Night
11. One Step Closer
12. I Love This Town

Wow
Podobają mi się tytuły. Poza tym tytuły mówią mi że to będzie spokojny album z balladami takimi spokojnymi (MAM) i rockowymi (AODay).

Whole Lot Of Leaving - To musi byc mocna dobra ballada.
Stranger - Już mi się podoba
Seat Next To You - Bardzo ciekawy tytuł.
One Step Closer - LP

Kurde tytuły mi mówią, ze to będą dobre rockowe ballady.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

A czemu mają się nie podobać?
Same tytuły nic nie mówią.
A One Step Closer - mało oryginalne... ;] LP

I Love This Town - moje utrapienie :PPPP Jednak jest.

Największe nadzieje pokładam w Whole Lot Of Leaving i Stranger. Obawiam się jedynie duetu (żeby nie było tak beznadziejnie jak w Livin' z TLFR).

Jak na początek albumu to Lost Highway trochę nie bardzo, bo na tle innych to jest raczej słabsza piosenka (choć jest dobra). Poza tym nie ma Holdin' On. Dziwne

Postaram się już nie słuchać żadnych demówek. To psuje całość.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Whole Lot Of Leaving -> Holdin On !! To jest ta sama piosenka. To jest pisane pod wpływem rozwodów i choroby ojc Ryśka więc myśle, ze JOn chciał oddać tytuł dokładnie do tekstu.
Obawiam się jedynie duetu (żeby nie było tak beznadziejnie jak w Livin' z TLFR).
Ja sie nie obawiam. wystarczy posłuchac piosenek Rimes i wiadomo, ze babka ma głos. Dla mnie leszy niż Jeniffer i Olivia razem wzięte.
Jak na początek albumu to Lost Highway trochę nie bardzo, bo na tle innych to jest raczej słabsza piosenka (choć jest dobra). Poza tym nie ma Holdin' On. Dziwne
Zauważ jak są osadzone piosenki. Myśle, ze gdzie indziej mołoby to nie pasować. Dla mnie jest ok.
Tracklista podoba mi się i tytuły mi sie b.podobają. Np Bounce czy nawet HAND mi się tak nie podobały (co niektóre).
Postaram się już nie słuchać żadnych demówek. To psuje całość.
Snippetom Mówie NIE.
Już mi to zepsóło MAM. Podob aą mi sie bardzo w snippecie a teraz jakoś tak tylko spox.

I jak ne posłucham snippetów to mam 5 piosenek które nie słyszałem i(pod rząd !!!) i kilka któe znam fragmenty więc powinno być dobrze.

Jestm pewny, ze bezie mi sie podobało więc na koniec I Love This Town będzie świetnym zakończeniem (takim radosnym :) )
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Zauważ jak są osadzone piosenki. Myśle, ze gdzie indziej mołoby to nie pasować. Dla mnie jest ok.
Tracklista podoba mi się i tytuły mi sie b.podobają. Np Bounce czy nawet HAND mi się tak nie podobały (co niektóre).
Możesz mieć trochę racji. Natomiast na koniec powinna być raczej jakaś piękna ballada, ale to tylko moje zdanie.

Co do Whole Lot Of Leaving - sądziłem że to będzie coś refleksyjnego i wolnego a tu Holdin' On. Jestem zdziwiony bo ten kawałek miał być związany z chorobą ojca Sambory itd... skąd więc coś tak lekkiego i beztroskiego?
Nie mówię, że mi się nie podoba ale wolałbym więcej piosenek w klimacie Make A Memory a mniej w stylu I Love This Town, a Holdin' On chyba do tego jest bliższe.

Czy z tej tracklisty może coś jeszcze wylecieć (np. Stranger na demo?
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Grzesiek pisze:Co do Whole Lot Of Leaving - sądziłem że to będzie coś refleksyjnego i wolnego a tu Holdin' On. Jestem zdziwiony bo ten kawałek miał być związany z chorobą ojca Sambory itd... skąd więc coś tak lekkiego i beztroskiego?
Nie mówię, że mi się nie podoba ale wolałbym więcej piosenek w klimacie Make A Memory a mniej w stylu I Love This Town, a Holdin' On chyba do tego jest bliższe.
Tak,ale są pewne choroby w których ważna jak już mówiłam jest psychika wiec jakby jego tata usłyszał jakas smutna...przytłaczajaca piosenke... mógłby nawet umrzeć
( szybciej) mysle ze oni chcą go podniesc na duchu pomóc mu własnie za pomoca mało refleksyjnej piosenki :D TaK mi sie wydaje jezeli Adam Sambora to wesoły gośc ( cóz jak spłodził Ryśka :P to trudno żeby nie był) to moze bardzo muuuu pomoc taka wesoła,lekka i beztroska piosenka ;) ale to tylko moje subiektywne bredzenie ;)
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Co do Holdin On to tytuł po prostu został źle przetłumaczony a był on wyłapany z wersji live.

Co do piosenki Whole A Lot Of Livin - Beztroska - TAK to jest Idealne okreśalenie tej piosenki. Zawsze coś mi chodziło po głowie i to jest to - beztroska.

Tekst
I'll bet it's warm in California
I think it's time to hit the road
I just might call that band of gypsies
Go searching for our pot of gold

Seems like there's a whole lot of dreamin going on

I close my my eyes and picture your hand in mine
I seem to hear your voice .....????

I've got a reason to be strong
Seems like there's a whole lot of dreamin going on
Jest beztroski "I'll bet it's warm in California / I think it's time to hit the road" I jest pełen nadziei "I've got a reason to be strong".
Jak na razie jest super.

Kurde wiadomość o tym, ze to jest o takich wydarzeniach nadaje tej piosence pewną magie jaką dla mnie mają piosenki z TDays.

No i nie mogli zrobić o tym piosenkę w stylu MAM bo normalnie człowiek żyje i "I've got a reason to be strong" bo nadzieja umiera ostatnia.

A co
Make A Memory a mniej w stylu I Love This Town, a Holdin' On chyba do tego jest bliższe
No co ty. Ta piosenka najbliżej mi pasuje do Any Other Day które też jest w podobnym klimacie chociaż takie bardziej o "trudnej miłości". Jest tam jednak wiara i nadzieja (I can tell the world that at least I’m trying). Dla mnie też jest beztroska.

Mysle, że te 2 piosenki będą takimi moimi DLS + I Am z HANDa. No ale jeszcze mam spore nadzieje związane z strangerem.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Mysle, że te 2 piosenki będą takimi moimi DLS + I Am z HANDa. No ale jeszcze mam spore nadzieje związane z strangerem.
Stranger już jest i z tego co wiem te nadzieje się rozwiały :( , choć sam nie słuchałem (bo nie chcę).

Any Other Day to jak narazie obok Make A Memory moi faworyci.
Podoba mi się również Summertime oraz We Got It Going On (choć wersja z promosqad trochę rozczarowuje).
Co do Whole Lot Of Livin' to znam zbyt krótki kawałek żeby oceniać, ale zapowiada się bardzo ciekawie.
Najsłabsze według mnie są I Love This Town i Lost Highway. Właściwie nawet lubię Lost Highway choć obecnie mam wrażenie że to zapychacz niestety. I Love This Town jest trochę obciachowe ale nawet chyba ciekawsze niż Lost Highway.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, o 18:30 przez Grzesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Wygląda na to, że Japończycy jak zwykle dostaną bonusiki:

1. LOST HIGHWAY
2. SUMMERTIME
3. MAKE A MEMORY
4. WHOLE LOT OF LEAVIN'
5. WE GOT IT GOING ON
6. ANY OTHER DAY
7. SEAT NEXT TO YOU
8. EVERYBODY'S BROKEN
9. TILL WE AIN'T STRANGERS ANYMORE
10. LAST NIGHT,THE
11. ONE STEP CLOSER
12. I LOVE THIS TOWN
13. LONELY
14. PUT THE BOY BACK IN COWBOY
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Super. Niech mają. Im więcej oni mają tym więcej słyszymy. Wole żeby mieli bonusy niż mieliby schować gdzieś te piosenki w piwnicy.
Szczerze to nie robi mi róznicy czy mam 2 piosenki więcej czy nie. Album to podstawowe piosenki a bonusy to mam w formie mp-3 albo z importowanych albumów zakupionych po odpowiedniej cenie.

A piosenke nr 14 my też dostaniemy na isnglu. Zastanawia mnie dlaczego innej im nie dali. Może jest taka dobra :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czyli nie znam jeszcze wogóle ośmiu piosenek!

Na iTunes jest tytuł "Stranger", nie wiem jak brzmi oficjalny.

Jak sądzicie - czy usłyszymy więcej demówek?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

8 Piosenek znam :( I to już praktycznie zna je w ostatecznej odsłonie ... niedobrze, nie dobrze ...

4 (normalny) + 2 (japonia) = 6 piosenek których jeszcze nie usłyszałem :) i do momentu aż nie dostane cały album na pewno nie posłucham (ani troche).

Trzeba się milr rozczarować. Brawa dla wytrwałych.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

4 (normalny) + 2 (japonia) = 6 piosenek których jeszcze nie usłyszałem :) i do momentu aż nie dostane cały album na pewno nie posłucham (ani troche).
Haha Adrian takie szczerze to watpie zebys wytrzymal :P Ja tak nie mowie bo wiem ze nei wytrzymam , cisnienie zbyt duze;P
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

Haha Adrian takie szczerze to watpie zebys wytrzymal Ja tak nie mowie bo wiem ze nei wytrzymam , cisnienie zbyt duze;P
ja słyszałam tylko 5 piosenek,reszte usłysze na albumie ;)) DAM RADE :D
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Ja tam poprostu jestem leń i niechce mi się szukać (ani otwierać żadnych linków itd. ;)) tych piosenek do ściągnięcia ;P w ten sposób wytrzymam...a te snippety...tylko wszystko psują, wole całość słuchnąć :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Ja tam chyba sobie sprezentuje wersje Japońską z bonusami :)
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”