Summertime, Any Other Day i Make A Memory - nowe utwory z LH

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja stawiam na Dry Country ;) .
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego aby wstawiliby tam drugą solóke. Z prostego powodu - to ma byc bardziej Country niż Rock. Ale nic nie wiadomo.
To przeczytaj co napisaleś gdzies tam wcześniej ;] Bo zdaje się, że Ty mowileś, iż Jon chce sobie otworzyć drogę na jakąś liste, bo gdzies zagrał MAM.
Piotrek przeczytaj uważnie co tam napisałem.
BJ nie występują na tym festiwalu aby umieścic MAM na Top Country tlyko w ramach promocji albumu LH. A to że ten występ sprawi że ona wejdzie na liste jest tylko moim domniemaniem. Osobiście uważam, że coś takiego nastapi.
ol a no taki, ze w dzisiejszych czasach nie ma juz praktycznie praktycznie muzyki rockowej, poza paroma dobrymi sespoomai w tym gatunku, ktore trzymają się swoich korzeni. Pozwstają natomiast rózne "badziewiaste" zespoły pseudorockowe, które podpinają się pod jakiś styl, albo style. No ale jak tobie to pasuje i uwazasz, ze to w porzędku to ok, twoja sprawa ;]
Nie przeszkadza. Niektóre nawet bardzo lubie. Ot choćby Killersów. Niby rock w czystej postaci a zawiera wiele elementów które w "klasycznym rocku" nie występują.
Ty "Walk This Way" do It's My life porównujesz ? ;| :|
Nie to był przykłąd do mieszanki stylów. Piosenki są bardzo różnego stylu.
No dobra soft rock w pełnym znaczeniu tego słowa.
Nie. Czysty rock. Prawdziwa rockowa piosenka. Pamiętam jak wyszła na rynek to dziwiłem się, że piosenka z taką mocna gitarą może królować wszędzie np w dyskotekach gdzie rzadko tego typu piosenki występją.
No to w sumie Missunderstood to Country. LOOOOOOL ;| Masz racje
Oj Piotrek widze, ze nic nie rozumiesz, albo starasz sie nie rozumieć.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Oj Piotrek widze, ze nic nie rozumiesz, albo starasz sie nie rozumieć.
Lol Przeczytaj co napisałeś wcześniej jeszcze raz. Skoro piszesz, ze Misundertood to pop/rock. A później, ze nowoczesne country to to samo co pop/rock to logiczne jest chyba, ze piosenke Missunderstood można podpiąc pod Country. Ja sie z tego nabijam poprostu i chyba Ty nierozumiesz, albo starasz sie niezrozumieć ;] :P

Bovi
Tutaj ciebei Piotrek lekko przegial
chyba zagiął :P
ale czym ta piosena rozni sie np od living on a prayer - takze rytmiczna , latwo wpada w ucho .
Ciezko powiedzieć, ale podejrzewam, ze dzis nie zrobilaby takiego szumu, o ile wogole ktoś by ja zauwazył i docenił. Dużo zalezy też w przypadku takiego singla od teledysku. Zwroć tez uwagę na to, że była ona wypuszczona na rynek w czasch gdy rock i jego odmiany (w tym sleze) jak to się 'królował'. Jedno jest pewne, Livin' wiele bliżej do rock n' rolla niż it's My Life :)
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Adrian pisze:Ja stawiam na Dry Country ;) .

Nie wyobrażam sobie czegoś takiego aby wstawiliby tam drugą solóke. Z prostego powodu - to ma byc bardziej Country niż Rock. Ale nic nie wiadomo.
Jak się porządnie zastanowiłem to stwierdziłem że właściwie sam w to nie wierzę :D
Piotrek pisze:podejrzewam, ze dzis nie zrobilaby takiego szumu, o ile wogole ktoś by ja zauwazył i docenił
Dziś pewnie nikt by jej nie zauważył.
A pomyślmy w drugą stronę - czy gdyby w 2000 wydano Have A Nice Day - to czy miało by to szansę na taki sukces jak IML? Kto wie...
Piotrek pisze:W tej piosence nie ma akcentów Country, a to ze pochodzi z płyty, która z założenia taka miała być, nie zmienia niczego.
Właśnie to jest interesujące, że piosenka która wcale nie ma wiele wspólnego z country stała się pierwszym, oficialnym singlem, zapowiedzią płyty country !!

Ale to daje nam nadzieje że nie polecą z tracklisty najlepsze pozycje bo nie pasują do reszty. Wręcz przeciwnie - na płytkę wejdzie We Got It Goin' On które również raczej niezbyt pasuje na płytę country, ale (chyba) jest dobre.
Nie mamy sytuacji jak na HAND - czyli na płytę poszło by pewnie I Love This Town, Lost Highway itp... a Make A Memory, a We Got It i wiele dobrych kawałków stało by się demami dla Japońców :PPPP). Ewentualnie dograli by jakieś Novocaine czy Wildflower. I mieli byśmy się na co wściekać :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A pomyślmy w drugą stronę - czy gdyby w 2000 wydano Have A Nice Day - to czy miało by to szansę na taki sukces jak IML? Kto wie...
Ja myśle, że tak
HAND nie jest takim "hitem" jak IML bo rynek jest już zapakowany takimi piosenkami. It's Mu life otawrła jakby opowiedzieć "nowy rozdział w muzyce".
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A moge wiedziec w jakim znaczeniu wplywa niewatpliwie ten bardzo powazny elemetn piosenki na to czy piosenka jest good or bad ?
Wpływa z tego względu, że jest długi klimatyczny wstęp a dopiero w połowie piosenki się rozkręca. Jednak nie jest to jak Ratti sądzi, ze każda piosenka w któej refren zaczyna się w 90 sekundzie jest dobra. Nie.
To zobaczymy , ale mam nadzieje ze masz racje . Chociaz gdy wydawali HANDA takze mieslismy dostep do urywkow wszytkich piosenek i pare z nim mnie pozniej zawiodlo a liczylem ze beda lepsze np story of my life
Dlatego snippetów się nie powinno słuchac. Gdy słucham snippetów to ustawiam sobie w głowie jak dana piosenka musi wyglądać itp. Potem mam problem gdy dostaje całą piosenke gdyż nie moge sie przestawić. Tak było np z OWNight 2001 która spodobała mi się bardziej od wersji z Crusha po 3 latach. Tak jest z piosenką HAND gdyż słuchałem wersje live i bardzo mi się podobałą, tak było z Bells Of Freedome którą pewnie bardziej lubiłbym gdybym nie słyszał snippeta. Niestety tak zapewne bedzie z piosenkami które słyszałem (Holdin On, Any Other Day, WGot It..).

Ja Story OML nie słyszałem i uważam, ze jest świetna, ale zapewne jakbym słyszał snippet teraz nie miałbym z niej tak dużo radości.
Napisales charaktrstyczna gitarka , to tworzy ta granice . Jakis element z country
Popatrz na to co ja napisałem i co ty napisaleś. 1dna gitarka i jest Country. /Brak gitarki i jest i w kategorii Pop i Rock. Teraz jest tak iż wystarczy dodać jedną gitarke do Living In Sin i mamy piosenke Country :) Wcześniej nikt by sie nie odważy coś takiego robić bo i tak by ich nie wpuścili na dana liste. Teraz jest zezwolenie i gatunki się mieszaja. Jak dla mnie nie jest to zły preceder. Ta granica jest bardzo cienkutka.
Tutaj ciebei Piotrek lekko przegial :P Najpierw piszesz ze graja MAM na Koncercie Country aby promowac ja jak country a teraz piszesz ze oni o tym nie decudyja . :>
Kurna. Jeszcze raz powoli. Na koncercie będą promowali płyte LH- Płyte Country. Tyle Wiemy. Reszte ja sobie dopisałem. Tzn wykonanją MAM i za tym pójdzie wejście na liste Country, ale nie wiemy czy na 100% ja wykonają ? To są moje mniemania. JA nie znam planó Jovisów. Czy jada na ten koncert aby wpuścić MAM na liste Country ? Ja nie wiem. Myśle, ze jada tam promować płyte i piosenke bez założeń aby weszłą na ttą czy tamtą liste.

Lol Przeczytaj co napisałeś wcześniej jeszcze raz. Skoro piszesz, ze Misundertood to pop/rock. A później, ze nowoczesne country to to samo co pop/rock to logiczne jest chyba, ze piosenke Missunderstood można podpiąc pod Country. Ja sie z tego nabijam poprostu i chyba Ty nierozumiesz, albo starasz sie niezrozumieć ;] :P
Dobra bo widze, ze nie kumasz.
Masz piosenke: She's Like The Wind - Patrika Swayze (Popowa ballada).
Masz piosenke: Baby One More Time - Britney Speara ( nie wiem czy to taki tytuł). Także Popowa piosenka.

Czym sie róznią ? Tym, ze to kompletnie inny Pop !! Pop ale z zupełnie innej półki. Kumasz ?

Dlatego wykonując piosenke rockową można być w kategorii Pop tak samo wykonując piosenke Country czy Dance itp.

Dlatego Misunderstood nie jest piosenka Country, Dance, HHpową tylko Popowo-Rockową.

JEśli dalej to nie jest jasne to sie poddaje.
\
Ciezko powiedzieć, ale podejrzewam, ze dzis nie zrobilaby takiego szumu, o ile wogole ktoś by ja zauwazył i docenił.
A ja uważam, że piosenka odniosłaby sukces a świadczą o tym sukcesy takich zespołów jak Lordi i Wig Wam.
czy gdyby w 2000 wydano Have A Nice Day - to czy miało by to szansę na taki sukces jak IML? Kto wie...
Może nie taki sam wielki sukces, ale większy niż osiagneła teraz.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

JEśli dalej to nie jest jasne to sie poddaje.
To sie poddaj. nie bedzie mi Cie specjalnie żal. To co napisałem jedt dośc logiczne i wynika z twoich zagmatwanych postów. Ale dzieki za wyjasnienia ;] |
|
|
Dobra bo widze, ze nie kumasz.
Masz piosenke: She's Like The Wind - Patrika Swayze (Popowa ballada).
Masz piosenke: Baby One More Time - Britney Speara ( nie wiem czy to taki tytuł). Także Popowa piosenka.

Czym sie róznią ? Tym, ze to kompletnie inny Pop Pop ale z zupełnie innej półki. Kumasz ?

Dlatego << ?? >> wykonując piosenke rockową można być w kategorii Pop tak samo wykonując piosenke Country czy Dance itp.

Dlatego Misunderstood nie jest piosenka Country, Dance, HHpową tylko Popowo-Rockową.
Parodia jakich mało Lol I chyba nie kumam, ale dzieki za jakże szerokie objasnienia ;]
Ta pioseka Swayze'ego pochodzi chyba z konca lat 70 tych !! !! KUMASZ ?? A kawałek Britney jest stosunkowo nowy, z 2000 ? więc czy wogole można je porównywać? Zestawiłeś bardzo dobra niegdyś popową ballade z fortepianem i perkusją itd do piosenki Pop-Dance z elektronicznymi bitami. (chyba tą różnice miałem skumać, dzieki) To chyba logiczne, ze czymś się różnia w takim porównaniu ;]
Reszte ja sobie dopisałem
Dopisuj dalej ;]
dodać jedną gitarke do Living In Sin i mamy piosenke Country
od kiedy ilość gitar okresla styl muzyki ? A tak na powaznie to dodajmy bonjo do kazdej piosenki BJ przerobmy wszystko na country ;] bo w koncu to zalezy od brzmienia jednej gitary ;/

A tak pozatym to prawdziwe amerykańskie Country w wykonaniu BJ to teledysk do Bang A Drum z ś.p. Chrisem Ledouix (czy ja to sie pisze) TO MASZ COUNTRY :) country rock
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Bovi pisze: o_0 stary bo to jest prawda , przeciez logiczne jest ze jest refren zaczyna sie w 93 sek to utwor ten stoi na wyskoim poziomie.
Ps. rattie napisz co sadzisz o nowych wypocinach ekipy z NJ :>
Jestem ciekaw twojego zdania :>
Dla mnie BJ skończyli sie na Kill'em All :P :P A tak poważnie, to każden jeden na tym forum zna moją opinię na temat nowych osiągnięć (a jesli się mylę to mała podpowiedź - weźcie argumenty Adriana [na temat nowych dokonań] i napiszcie do nich negatywne opinie i już będziecie znali moje zdanie :) ). Jeśli chodzi o mnie to bardzo lubię stare płytki, toż to był porządny hard rock (nie jakiś wybitny, genialny itd, ale prezentujący bardzo dobry poziom) a obecnie..... najzwyklejsza chęć nabicie sakiewki jeszcze większą ilością dudków.
Moje zdanie na temat kapel jest takie - granie w jakimś zespole zobowiązuje - skoro gra się heavy metal to należy go grać do końca, jeśli AOR, to AOR, hard rock - hard rock, itd.(albo odbić w niewiele odmiennym kierunku, ale tylko pod warunkiem, że będzie się to robić świetnie, a tego o BJ nie można powiedzieć) Wiem, że zaraz podniosą się głosy 'ale oni są wolni i mogą sobie grac co chcą' - nie bronię tego, mają prawo nagrywać co chcą, jak ich najdzie ochota to niech se nagrywają i czyste, wieśniackie disco polo w duecie z Mandaryną, ale na Boga nie pod szyldem Bon Jovi, które ludziom siedzącym w rocku trochę głębiej kojarzy się z porządną muzyką, a słuchając obecne 'pitu pitu bejbeeeeeee uuuuuuu' to aż chce im się płakać co dobra kapela ze sobą zrobiła.
I jeszcze jedno - coś tam było, że teraz tak robią żeby pozyskać nowych fanów (pomińmy już to, że za chiny ludowe nie kapuję po cholerę to robią). OK, niech sobie pozyskują, ale popatrzcie na to z drugiej strony (czyli strony fanów starego brzmienia) - to co prezentuje obecnie BJ to najzwyklejsza wiadomość dla ludzi słuchających ich od dawna i uwielbiających oryginalne brzmienie - 'Fajnie, że z nami byliście, kochaliśmy was, jesteście wspaniałymi ludźmi, ale era hard rocka się skończyła więc pocałujcie nas w dupę, teraz nagrywamy disco bo jest na topie i jak się wam nie podoba to wyp#$%^&lać!!'
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Rattie tego sie spodziewalem :D
Nie mowie ze mam takie same pogladay ale napewno w tym co mowisz jest prawda. Zawsze zostanie pytanie dlaczego wybrali ta sciezke , a nie utrata w latach 90 ( nie mowic ze czasy sie zmieniaja i muza tez , bo co ? Gdyby grali taka muze teraz to by ich powiesili?) Ja teraz podchodze do tego tak - BJ graja muze ktora sie niektorym podoba , niektorym mnie albo wcale . Ja naleze do grupy ktora lubi sluchac BJ nawet nowego lecz ciagle bardziej przedadam za przesloscia. Ale wg mnie nie mozemy narzekac ze wydaja plyte country ! Co by bylo gbydby przestali wydawac ? Gdyby nie bylo o nich slychac , a JOn gral by np w filmach zamiast tworzyc muze ? Cieszmy sie ze graja , bo gdbyby nie grali nie poznalisbysmy sie na forum oraz nie moglibysmy dyskutowac czy Lost Higaway jest dobrym pomyslem czy zlym.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Bovi pisze:Ale wg mnie nie mozemy narzekac ze wydaja plyte country ! Co by bylo gbydby przestali wydawac ? Gdyby nie bylo o nich slychac , a JOn gral by np w filmach zamiast tworzyc muze ? Cieszmy sie ze graja , bo gdbyby nie grali nie poznalisbysmy sie na forum oraz nie moglibysmy dyskutowac czy Lost Higaway jest dobrym pomyslem czy zlym.
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym :] BJ niestety tego nie wiedzieli i po prostu spieprzyli porządną reputację (bo legendą tego nie nazwę). Ale co zrobić... taką sobie ścieżkę wybrali, doprowadzili do tego, że Bon Jovi nie będzie sie ludziom kojarzyć z porządnym hard rockiem, tylko z taką muzyczką na potańcówki, coby wszyscy na niej byli zadowoleni (czyli - na moich urodzinach będzie ileś tam osób, część z nich lubi techno, część drum'n' bass, część rocka itd. co tu zrobić?? A zarzucę np. It's my life na składaka obok kawałków Linkin Park, Vanilla Ninja itp., nikt nie będzie narzekał, bo wszyscy to znają i bawią sie do tego na dyskotece)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

tylko z taką muzyczką na potańcówki, coby wszyscy na niej byli zadowoleni (czyli - na moich urodzinach będzie ileś tam osób, część z nich lubi techno, część drum'n' bass, część rocka itd. co tu zrobić?? A zarzucę np. It's my life na składaka obok kawałków Linkin Park, Vanilla Ninja itp., nikt nie będzie narzekał, bo wszyscy to znają i bawią sie do tego na dyskotece)
Wszystko ok ale ten fragment mi nie pasuje.

Wg tego rozumowania piosenkami na potańcówke są wszystkie największe RNRollowe hity. BO moga zarzucić IMLife a potem Linkin Park ale dalej mogą zarzucać Final Countdown, Britney Spears, HArd Rock Hallelujah, PAris Hilton, We Are The Champions, Tokio Hotel, Livin On A Prayer, Jeniffer Lopez itd...

No cóż taka jest rola hitów. Puszczane są wszędzie i na najrózniejszych imprezach. PIosenki są znane i lubiane przez wszystkich. Dlatego nie do końca kumam takiego podejścia.

/A reszta to mamy po prostu inne podejście do muzyki.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym :] BJ niestety tego nie wiedzieli i po prostu spieprzyli porządną reputację (bo legendą tego nie nazwę).
Masz racje BJ mogli odejsc "blaze of glory" wtedy gdby mnieli dobra reputajce (pytanie kiedy? Moze ktos zna?).
Ale przyznam szczerze ze jedan ciesze sei ze graja dalej , chociaz zgadzam sie ze ta muzyka troche niszcza zdobyte wrazenie . Osobisce wole zeby grali , gdyz nie wyobrazam sobie ze przestaja grac ( a trzeba przyznac ze nie graja tak tragnicznie zeby ich sluchac sie nie dalo ).
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adrian pisze: Wg tego rozumowania piosenkami na potańcówke są wszystkie największe RNRollowe hity. BO moga zarzucić IMLife a potem Linkin Park ale dalej mogą zarzucać Final Countdown, Britney Spears, HArd Rock Hallelujah, PAris Hilton, We Are The Champions, Tokio Hotel, Livin On A Prayer, Jeniffer Lopez itd...
Hahahahaha :D tylko czemu wymieniasz kawałki, które zostały napisane już sporo lat temu? Porównujesz 'We are the champions' do 'it's my life'? A poza tym to są POJEDYNCZE utwory, a BJ robią teraz takie PłYTY :]
PS. Skoro nazywasz 'Final Countdown' itp. rock'n'rollem to może zamiast pisać jakbyś to nie wszedł Jonowi bez wazeliny weź się za sprawdzenie definicji (wikipedia jest bardzo pomocna)
Adrian pisze: /A reszta to mamy po prostu inne podejście do muzyki.
Zgadza się, ja nie jestem zakochany w wokaliście zespołu :]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ahahahaha :D tylko czemu wymieniasz kawałki, które zostały napisane już sporo lat temu?
Hmm ? Czy Hard Rock Hallelujah jest aż takie stare ? Wybrałem akurat te aby Ci nświetlić temat jak najbardziej dosadnie.

Porównujesz 'We are the champions' do 'it's my life'?
Rozpatrujac to pod takim katem jaki ty naświetliłeś to te 2 piosenki nie róznią się niczym od siebie. Są przebojami któe mogą być puszczane zaraz po Britney Spears. Uwielbiają je HHopowcy, Technomaniacy czy fani Reggae :)

Zreszta "We Are THe Champions" zawdzieczam że dzisiaj słucham Bon Jovi. Dzięi niej kupiłęm swój pierwszy album w życiu (Best OF Queenów) i zwróciłem uwage na muzykre rockową.
A poza tym to są POJEDYNCZE utwory, a BJ robią teraz takie PłYTY :]
No tak. Z tego zdania wynika że hity pokroju Final Countdown czy We Are The Champions nie powinny nigdy powstać ? To ze zostały nagrane to jest porażka twórców ? To ze Jovisi potrafią nagrywać kilkadziesiat takich hitów a nie tylko jeden to jest problem ? Tak wynika z Twoich postów.
Skoro nazywasz 'Final Countdown' itp. rock'n'rollem to może zamiast pisać jakbyś to nie wszedł Jonowi bez wazeliny weź się za sprawdzenie definicji (wikipedia jest bardzo pomocna)
O jezuś. Nie wiem czy tak nazwałem bo nie chce mi się tego sprawdzać, ale dla Twojej dociekłości RNRollem jest jeśli weźmiemy szerszy zakres (to od czego dany gatunek się wywodzi). Ale piosenka jest w stylu Hard-Rocka. [/quote]
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adrianek, idź se poszukaj nowych tapet z Jonem, zamiast robić z siebie wielkiego znawcę :] Tego co pieprzysz to już sie nawet człowiekowi komentowac nie chce bo to już jest po prostu smieszne
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja tylko tak w skrócie
Dlatego nie do końca kumam takiego podejścia.
Trudno i szkoda zarazem (chyba dla Ciebie), ale to wiele wyjaśnia ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”