A moge wiedziec w jakim znaczeniu wplywa niewatpliwie ten bardzo powazny elemetn piosenki na to czy piosenka jest good or bad ?
Wpływa z tego względu, że jest długi klimatyczny wstęp a dopiero w połowie piosenki się rozkręca. Jednak nie jest to jak Ratti sądzi, ze każda piosenka w któej refren zaczyna się w 90 sekundzie jest dobra. Nie.
To zobaczymy , ale mam nadzieje ze masz racje . Chociaz gdy wydawali HANDA takze mieslismy dostep do urywkow wszytkich piosenek i pare z nim mnie pozniej zawiodlo a liczylem ze beda lepsze np story of my life
Dlatego snippetów się nie powinno słuchac. Gdy słucham snippetów to ustawiam sobie w głowie jak dana piosenka musi wyglądać itp. Potem mam problem gdy dostaje całą piosenke gdyż nie moge sie przestawić. Tak było np z OWNight 2001 która spodobała mi się bardziej od wersji z Crusha po 3 latach. Tak jest z piosenką HAND gdyż słuchałem wersje live i bardzo mi się podobałą, tak było z Bells Of Freedome którą pewnie bardziej lubiłbym gdybym nie słyszał snippeta. Niestety tak zapewne bedzie z piosenkami które słyszałem (Holdin On, Any Other Day, WGot It..).
Ja Story OML nie słyszałem i uważam, ze jest świetna, ale zapewne jakbym słyszał snippet teraz nie miałbym z niej tak dużo radości.
Napisales charaktrstyczna gitarka , to tworzy ta granice . Jakis element z country
Popatrz na to co ja napisałem i co ty napisaleś. 1dna gitarka i jest Country. /Brak gitarki i jest i w kategorii Pop i Rock. Teraz jest tak iż wystarczy dodać jedną gitarke do Living In Sin i mamy piosenke Country

Wcześniej nikt by sie nie odważy coś takiego robić bo i tak by ich nie wpuścili na dana liste. Teraz jest zezwolenie i gatunki się mieszaja. Jak dla mnie nie jest to zły preceder. Ta granica jest bardzo cienkutka.
Tutaj ciebei Piotrek lekko przegial

Najpierw piszesz ze graja MAM na Koncercie Country aby promowac ja jak country a teraz piszesz ze oni o tym nie decudyja . :>
Kurna. Jeszcze raz powoli. Na koncercie będą promowali płyte LH- Płyte Country. Tyle Wiemy. Reszte ja sobie dopisałem. Tzn wykonanją MAM i za tym pójdzie wejście na liste Country, ale nie wiemy czy na 100% ja wykonają ? To są moje mniemania. JA nie znam planó Jovisów. Czy jada na ten koncert aby wpuścić MAM na liste Country ? Ja nie wiem. Myśle, ze jada tam promować płyte i piosenke bez założeń aby weszłą na ttą czy tamtą liste.
Lol Przeczytaj co napisałeś wcześniej jeszcze raz. Skoro piszesz, ze Misundertood to pop/rock. A później, ze nowoczesne country to to samo co pop/rock to logiczne jest chyba, ze piosenke Missunderstood można podpiąc pod Country. Ja sie z tego nabijam poprostu i chyba Ty nierozumiesz, albo starasz sie niezrozumieć
Dobra bo widze, ze nie kumasz.
Masz piosenke: She's Like The Wind - Patrika Swayze (Popowa ballada).
Masz piosenke: Baby One More Time - Britney Speara ( nie wiem czy to taki tytuł). Także Popowa piosenka.
Czym sie róznią ? Tym, ze to kompletnie inny Pop

Pop ale z zupełnie innej półki. Kumasz ?
Dlatego wykonując piosenke rockową można być w kategorii Pop tak samo wykonując piosenke Country czy Dance itp.
Dlatego Misunderstood nie jest piosenka Country, Dance, HHpową tylko Popowo-Rockową.
JEśli dalej to nie jest jasne to sie poddaje.
\
Ciezko powiedzieć, ale podejrzewam, ze dzis nie zrobilaby takiego szumu, o ile wogole ktoś by ja zauwazył i docenił.
A ja uważam, że piosenka odniosłaby sukces a świadczą o tym sukcesy takich zespołów jak Lordi i Wig Wam.
czy gdyby w 2000 wydano Have A Nice Day - to czy miało by to szansę na taki sukces jak IML? Kto wie...
Może nie taki sam wielki sukces, ale większy niż osiagneła teraz.