Summertime, Any Other Day i Make A Memory - nowe utwory z LH
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Moim zdaniem jeśli będzie w iare dobra promocja (teledysk + kilka występów promujących). To ma szanse wdrapać sie do Top10 Country / Top 50 Billboard / i Top 10 UK.
Myśle, że ma potencjał. Dużo piosenek wolnych które wg mnie powinny odpaść w przedbiegach niespodziewanie stały się hitem (ot choćby "Feel" Williamsa czy "Don't Cha" Pussycat Dolls ).
[ Dodano: 2007-03-24, 09:48 ]
Mam takie pytanie zauwazyliście dziwną konstrukcje piosenki "Any Other Day " ?
Konkretnie chodzi o to, że zaczyna się od gitarki spokojnie tak jak wstęp piosenki a potem jest refren i ... solówka a potem znowu refren.
Czyżby konstrukcja była: 1Zwrotka - 1Refren - Solóka - 2Refren - Koniec ?
Myśle, że ma potencjał. Dużo piosenek wolnych które wg mnie powinny odpaść w przedbiegach niespodziewanie stały się hitem (ot choćby "Feel" Williamsa czy "Don't Cha" Pussycat Dolls ).
[ Dodano: 2007-03-24, 09:48 ]
Konkretnie chodzi o to, że zaczyna się od gitarki spokojnie tak jak wstęp piosenki a potem jest refren i ... solówka a potem znowu refren.
Czyżby konstrukcja była: 1Zwrotka - 1Refren - Solóka - 2Refren - Koniec ?
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie wiem czy znajdze sie na liscie country . Wg mnie tam nie ma ani jednego elementu country. Wiec fakt ze pochodzi z plyty country nic tutaj nie zmienia.To ma szanse wdrapać sie do Top10 Country
Co do Feel to sie nie zgadzam . Ta piosenka naprawde jest fajna.Myśle, że ma potencjał. Dużo piosenek wolnych które wg mnie powinny odpaść w przedbiegach niespodziewanie stały się hitem (ot choćby "Feel" Williamsa czy "Don't Cha" Pussycat Dolls ).
Kod: Zaznacz cały
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie, tylko ten snippet. No, ale tam jest tak, że jest początek z gitarką - zwrotka - refren - solówka - refren który jest ucięty i potem powtórzony refren jeszcze 2 razy.Slyszales cala Any other day? Ten kawalek co jest dostepny to tylko poczatek i refren jak sie nie myle.
W całej pierwszej części słychać początek piosenki i 2gi refren (przed którym jest solóka). Wychodzi na to, że solóka jest przed drugim refrenem czyli budowa odbiega od typowej piosenki. Budowa coś chyba s tylu Letter To Friend (gdzie brakuje mi 3go refrenu

Co do listy Country. Jovisi występując na festiwalu Country i pewnie promujac tam MAM otwieraja sobei droge tą pisoenką na tą liste.
A co do WIlliamsat to jak usłyszałem "Feel" to sobie pomyślałem "Jezus co za shit wydał na singiel promujacy". Ogólnie piosenka taka sobie (troche wymuszona jak dla mnie bez tej nutki przebojowości), ale mimo iż wg mojej opini nie powinna być hitem nim została.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
wszystko widze schodzi na psy. Country chyba też LoOl.
Jeżeli Make A Memory (ktora jest poprostu "słodką" balldą pop rockową i która w zadnym wypadku nie ma nic wspolnego z gatunkiem country) wejdzie na liste Country Top, to bedzie to kompletna degenarcja, juz po granice wszystkiego.. aż mnie ściska. Można by sie zastanawiać jeszcze, czy we spółczesnym świecie jest jeszce wogóle taki gatunek jak country (pomijam fakt, ze za prawdziwyn country, a w szczegoności jego popowymi tandetnymi odmianami nie przepadam
)
Jeżeli tobie Adrian podoba się promocja tej piosenki w każdy możliwy za przeproszeniem gówniany sposób, to moge wyrazic tylko swój "zal" hehe![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Szkoda, ze BJ, którzy uwazają sie za zespół rockowy, sami nie widzą juz chyba co robic, zeby wypromować piosenki, zbić jak najwięcej kasy i niemal popową (ale dobrą w sumie) ballade wciskają miedzy country za ciosem po WSYCGH. Dla mnie to ?A?OSNE ! ! !
Jeżeli Make A Memory (ktora jest poprostu "słodką" balldą pop rockową i która w zadnym wypadku nie ma nic wspolnego z gatunkiem country) wejdzie na liste Country Top, to bedzie to kompletna degenarcja, juz po granice wszystkiego.. aż mnie ściska. Można by sie zastanawiać jeszcze, czy we spółczesnym świecie jest jeszce wogóle taki gatunek jak country (pomijam fakt, ze za prawdziwyn country, a w szczegoności jego popowymi tandetnymi odmianami nie przepadam
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Jeżeli tobie Adrian podoba się promocja tej piosenki w każdy możliwy za przeproszeniem gówniany sposób, to moge wyrazic tylko swój "zal" hehe
Szkoda, ze BJ, którzy uwazają sie za zespół rockowy, sami nie widzą juz chyba co robic, zeby wypromować piosenki, zbić jak najwięcej kasy i niemal popową (ale dobrą w sumie) ballade wciskają miedzy country za ciosem po WSYCGH. Dla mnie to ?A?OSNE ! ! !
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Piotrek dla mnie takie marudzenie jest żałosneDla mnie to ?A?OSNE ! ! !
Oczywiste jest, że jak wydaje się singiel to się go promuje na wszelkie sposoby (w szczególności pierwszy singiel). Inaczej wydawanie singla nie miałoby większego sensu.
Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale chyba zauważyłeś, że róznica pomiędzy gatunkami się zatarławejdzie na liste Country Top, to bedzie to kompletna degenarcja,
A co do MAM to "tło" podchodzi pod muzyke Country (obecną). Posłuchaj sobie "współczesnego Country" które wiele się nie różni od Popu.
Posłuchaj sobie od choćiażby Billiego Falcona, Keitha Urbana, Leann Rimes czy Dixie Chixie (czy jakoś tak). Gdzie tam masz typowe country (czyli słoma banjo itp bo chyba tak uważasz). Popatrz na przykłąd piosenki "Everyday" nominacja w kategorii Pop a z drugiej strony oceniana przez krytyke jako Hard Rockowa piosenka.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja w tym kawlaku slysze tylko 1 zwrotke refren i solowke gitary , pozniej powtarzaja refren . A czy jego budowa odbiega od typowej piosenki to wg mnie NIE.Nie, tylko ten snippet. No, ale tam jest tak, że jest początek z gitarką - zwrotka - refren - solówka - refren który jest ucięty i potem powtórzony refren jeszcze 2 razy.
W całej pierwszej części słychać początek piosenki i 2gi refren (przed którym jest solóka). Wychodzi na to, że solóka jest przed drugim refrenem czyli budowa odbiega od typowej piosenki. Budowa coś chyba s tylu Letter To Friend (gdzie brakuje mi 3go refrenu)
Ale posluchaj tego ! Czy to ci chodz troche przypomina country ? Tak na chlopski rozum to wg mnie ta piosneka nie powinna sie znalesc na liscie coutnry tylko pop/rock i to calkiem wysoko.Co do listy Country. Jovisi występując na festiwalu Country i pewnie promujac tam MAM otwieraja sobei droge tą pisoenką na tą liste.
Jedno wg mnie moze zawazyc o tym ze MAM moze przejsc bez echa to to ze ludzie powiedza ze jest podobna np do ostaniej ballady BJ Welcome to wherwer you are. Tam jest to Weeellllcoooomeee a tutaj jest Maaakee a meemmmorrrryyy . Bardzo podobnie brzmi.
Piotrek nie zaczynajmy znowu klutni !Szkoda, ze BJ, którzy uwazają sie za zespół rockowy, sami nie widzą juz chyba co robic, zeby wypromować piosenki, zbić jak najwięcej kasy i niemal popową (ale dobrą w sumie) ballade wciskają miedzy country za ciosem po WSYCGH. Dla mnie to ?A?OSNE ! ! !
Ja juz sie pogodzilem ze graja taka muzyke i jestem ciekaw co z tego bedzie
Wg mnie gatunek country zajmuje obecnie wieksze szeregi niz w latach 90 . Coraz trudniej rozroznic czy to country czy nie .A co do MAM to "tło" podchodzi pod muzyke Country (obecną). Posłuchaj sobie "współczesnego Country" które wiele się nie różni od Popu.
Ale gdbym uslyszal MAM i nie wiedizal ze pochodzi z plyty country to bym nigdby nie powiedzial ze to jest country , bo dla mnie nie jest . Jest to slodka ballada o zarysach popu.
Widzę, że sie uczysz. Bo kiedys o tym mowiłem i przyznales mi racje. bravoNie wiem w jakim świecie żyjesz, ale chyba zauważyłeś, że różnica pomiędzy gatunkami się zatarła
Aaaha i twoim zdanem Bon Jovi ma sie przyczyniac do tego, jakby nie było złego procederu ? It's My life , ktore jest dobra poprockowa piosenką zrobiło swoje i wydawałoby się, ze na tym mogliby poprzetać
Czyzby ? No jasne nich jeszcze wrzucą go na liste disco polo, albo do kategorii czarny blues zeby i z tamtąd fanów posciągac LoOl buhaha. Świetna promocja. Na wszystkie sposoby, a ile kasy z tego.Oczywiste jest, że jak wydaje się singiel to się go promuje na wszelkie sposoby (w szczególności pierwszy singiel). Inaczej wydawanie singla nie miałoby większego sensu.
A tak serio. Jezli piosenka jest naprawde dobra (a MAM jest piosenką dobrą mimo, ze nawet niedokonca soft-rockową) to sama na siebie zwróci uwagę i sie wypromuje w odpowiednich środowiskach. Mam nadzieje, ze BJ nie będą wciskali jej gdzie się da, jak mowisz na listę Country, byle by nagłośnić. W tej piosence nie ma akcentów Country, a to ze pochodzi z płyty, która z założenia taka miała być, nie zmienia niczego.
:| No w sumie masz racje, niedlugo bedziemy mieli Bon Jovi, Shakirę, Modern Talking, Bacstreet Boys, Green day, Sugababes, U2 w wikipedi pod kategorią POP ....."bo gatunki się zacierają"A co do MAM to "tło" podchodzi pod muzyke Country (obecną). Posłuchaj sobie "współczesnego Country" które wiele się nie różni od Popu.

Ciekawe jak brzmi taki blues i co na to prawdziwi fani tego gatunku.
No fakt, najlepiej dać sobie wcisnąc co dają na tacy, nie marudzić, i potakiwać tobiePiotrek dla mnie takie marudzenie jest żałosne
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Hmm. Myśle, że ciężko byłoby Ci wymienić 5 piosenek w Całęj historii Bj któe mają budowe: 1 Zwrotka - Refren - Solówka.Ja w tym kawlaku slysze tylko 1 zwrotke refren i solowke gitary , pozniej powtarzaja refren . A czy jego budowa odbiega od typowej piosenki to wg mnie NIE.
No chodzi o to, ze obcene Country to właśnie Pop/Rock.Ale posluchaj tego ! Czy to ci chodz troche przypomina country ? Tak na chlopski rozum to wg mnie ta piosneka nie powinna sie znalesc na liscie coutnry tylko pop/rock i to calkiem wysoko.
Wogóle mi to nie przypomina. Zresztą Welcome przebojem nie było. Zresztą budowa tej pisoenki też nie jest typowa (tak jak Welcome) Gdyż refren występuje po około 1,5 minuty piosenki.Bardzo podobnie brzmi.
JAki zły proceder ? Powstało juz wiele przebojów zbudowanych z połączenia garunków (choćby Walk This Way) i jeśłi z tego powstaje piosenka która mi isę podoba to czemu miałbym byc przeciwny ? Bezsens.Aaaha i twoim zdanem Bon Jovi ma sie przyczyniac do tego, jakby nie było złego procederu ?
Jaki Pop-rock ? Rock czystej postaci. Tylko mówie o Rocku a nie HArd Rocku czy Soft Metalu. Pop-Rock masz w Misunderstood.It's My life , ktore jest dobra poprockowa piosenką
Hej . Oni nie decydują na jakiej liście znajdzie sie ich piosenka. Czy to bedzie na pop, rock, czy disco polo. To jest płyta Country i jak przedstawia pisoenki na festiwalu Country to jestem pewien że MAM wejdzie na ta liste choćbyu na 50tą pozycje.Czyzby ? No jasne nich jeszcze wrzucą go na liste disco polo, albo do kategorii czarny blues zeby i z tamtąd fanów posciągac LoOl buhaha. Świetna promocja. Na wszystkie sposoby, a ile kasy z tego.
Hmm. W każdym z tych zespołów można odnaleśc chociażby domieszke popu. U2 nagrali nawet taką płyte. Z tym, ze Pop w "Ooops I Did It Again" czy diomieszka Popu w "Misunderstood" jest na zupełnie innym poziomie.:| No w sumie masz racje, niedlugo bedziemy mieli Bon Jovi, Shakirę, Modern Talking, Bacstreet Boys, Green day, Sugababes, U2 w wikipedi pod kategorią POP ....."bo gatunki się zacierają"
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ta piosenka na bank bedzie bardziej rozbudowana . Mamy do posluchania tylko raptem 1.5 min ktore sie powtarza i to nie w calosci. Skad wiesz moze Any other day bedzie trwalo 6 min a reszta ktrora nie mozemy posluchac moze sprawdzi ze ta piosenka bedzie Dry country albo zniszczy to co slyszlesmy w tej urywce i bedzie kolejnym zapychaczem.Hmm. Myśle, że ciężko byłoby Ci wymienić 5 piosenek w Całęj historii Bj któe mają budowe: 1 Zwrotka - Refren - Solówka.
Na pewno istnieje jakas granica. Musi cos oddzielac oba gatunki , moze jest nie wielka ale nie mozna powiedziec ze country to pop/rock .No chodzi o to, ze obcene Country to właśnie Pop/Rock.
Ja nie mowie o podobienstwie tej piosneki pod wzgledem konstrukcji , tylko chodzilo mi o to ze slowa welcome oraz make a memory sa podobnie spiewane , tak "ciagniete" - nie mowe ze mi sie to nie podoba , wrecz przeciwnie.Wogóle mi to nie przypomina. Zresztą Welcome przebojem nie było. Zresztą budowa tej pisoenki też nie jest typowa (tak jak Welcome) Gdyż refren występuje po około 1,5 minuty piosenki.
A to ze welcome nie bylo hitem nie ma nic do rzeczy , ci ktorzy sie interysuja muzyka na pewno zapamietali WTWYA ktore czesto w radiach lecialo jak dobrze pamietam.
Tutaj musze stanac po stronie Adriana , wg mnie Its my life nie jest popowo rockowa , to czysty rock ale tylko rock.Moze crush jako calosc jest pop/rockIt's My life , ktore jest dobra poprockowa piosenką
Jaki Pop-rock ? Rock czystej postaci. Tylko mówie o Rocku a nie HArd Rocku czy Soft Metalu. Pop-Rock masz w Misunderstood.
19 czerwcaKidy ta plytka??
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
kurna, znowu się zaczyna.... ale przynajmniej można się pośmiać, szczególnie mi się podoba argument w stylu 'piosenka jest wspaniała bo refren zaczynają w 93 sekundzie, w przeciwieństwie do tej reszty muzycznej masy, gdzie refren zaczyna sie w 96 sekundzie' 
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Kurde Rattie gdzieś takie coś przeczytał ?piosenka jest wspaniała bo refren zaczynają w 93 sekundzie, w przeciwieństwie do tej reszty muzycznej masy, gdzie refren zaczyna sie w 96 sekundzie'
Jeśłi przypadkiem odnosisz sie do moich słów ( w co wątpie). Jednakże ja miałem na myśli, że Welcome nie jest podobne do MAM. MAM swoją drogą ma także inną strukture niż "normalna" Joviasta piosenka. A to że refren zaczyna sie a 90 sekundizie nie wpływa na to czy piosenka jest dobra / zła (wpływa ale w innym niż sądzisz znaczeniu).
Nie da sie z takiego frahmentu zrobić shitu. To jest niemożliwe.calosci. Skad wiesz moze Any other day bedzie trwalo 6 min a reszta ktrora nie mozemy posluchac moze sprawdzi ze ta piosenka bedzie Dry country albo zniszczy to co slyszlesmy w tej urywce i bedzie kolejnym zapychaczem.
WSYCGHome:Na pewno istnieje jakas granica. Musi cos oddzielac oba gatunki , moze jest nie wielka ale nie mozna powiedziec ze country to pop/rock .
- Wersja z albumu wygrywa w kategorii Rock (PCMAwards)
- Wersja z albumu wchodzi do Billboardu na liste Top POP songs.
- Wersja w duecie z dołożoną tylko charakterystyczna (dla Country) gitarka wygrywa Grammy w kategorii Country
Granica jeśli nawet jest to jest cienutka.
Tutaj musze stanac po stronie Adriana
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
To przeczytaj co napisaleś gdzies tam wcześniejHej . Oni nie decydują na jakiej liście znajdzie sie ich piosenka. Czy to bedzie na pop, rock, czy disco polo
JAki zły proceder ? Powstało juz wiele przebojów zbudowanych z połączenia garunków (choćby Walk This Way) i jeśłi z tego powstaje piosenka która mi isę podoba to czemu miałbym byc przeciwny ? Bezsens.
lol a no taki, ze w dzisiejszych czasach nie ma juz praktycznie praktycznie muzyki rockowej, poza paroma dobrymi sespoomai w tym gatunku, ktore trzymają się swoich korzeni. Pozwstają natomiast rózne "badziewiaste" zespoły pseudorockowe, które podpinają się pod jakiś styl, albo style. No ale jak tobie to pasuje i uwazasz, ze to w porzędku to ok, twoja sprawa
Ty "Walk This Way" do It's My life porównujesz ? ;| :|
No taki, w czystej postaci LOolJaki Pop-rock ? Rock czystej postaci.
No to w sumie Missunderstood to Country. LOOOOOOL ;| Masz racjeNo chodzi o to, ze obcene Country to właśnie Pop/Rock.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
o_0 stary bo to jest prawda , przeciez logiczne jest ze jest refren zaczyna sie w 93 sek to utwor ten stoi na wyskoim poziomie.kurna, znowu się zaczyna.... ale przynajmniej można się pośmiać, szczególnie mi się podoba argument w stylu 'piosenka jest wspaniała bo refren zaczynają w 93 sekundzie, w przeciwieństwie do tej reszty muzycznej masy, gdzie refren zaczyna sie w 96 sekundzie
Ps. rattie napisz co sadzisz o nowych wypocinach ekipy z NJ :>
Jestem ciekaw twojego zdania :>
A moge wiedziec w jakim znaczeniu wplywa niewatpliwie ten bardzo powazny elemetn piosenki na to czy piosenka jest good or bad ?A to że refren zaczyna sie a 90 sekundizie nie wpływa na to czy piosenka jest dobra / zła (wpływa ale w innym niż sądzisz znaczeniu).![]()
To zobaczymy , ale mam nadzieje ze masz racje . Chociaz gdy wydawali HANDA takze mieslismy dostep do urywkow wszytkich piosenek i pare z nim mnie pozniej zawiodlo a liczylem ze beda lepsze np story of my lifeNie da sie z takiego frahmentu zrobić shitu. To jest niemożliwe.
Napisales charaktrstyczna gitarka , to tworzy ta granice . Jakis element z country .WSYCGHome:
- Wersja z albumu wygrywa w kategorii Rock (PCMAwards)
- Wersja z albumu wchodzi do Billboardu na liste Top POP songs.
- Wersja w duecie z dołożoną tylko charakterystyczna (dla Country) gitarka wygrywa Grammy w kategorii Country
Granica jeśli nawet jest to jest cienutka.
MarzenieJa stawiam na Dry Country
Tutaj ciebei Piotrek lekko przegialHej . Oni nie decydują na jakiej liście znajdzie sie ich piosenka. Czy to bedzie na pop, rock, czy disco polo
To przeczytaj co napisaleś gdzies tam wcześniejBo zdaje się, że Ty mowileś, iż Jon chce sobie otworzyć drogę na jakąś liste, bo gdzies zagrał MAM.
Tutaj sie nie zgodze . Istnieje duzo zespolow o ktrych ty czy ja nie mamy pojeciea , a graja one rock i to dobry .CO do "badziewisatych" zepolow to tutaj masz racjelol a no taki, ze w dzisiejszych czasach nie ma juz praktycznie praktycznie muzyki rockowej, poza paroma dobrymi sespoomai w tym gatunku, ktore trzymają się swoich korzeni. Pozwstają natomiast rózne "badziewiaste" zespoły pseudorockowe, które podpinają się pod jakiś styl, albo style. No ale jak tobie to pasuje i uwazasz, ze to w porzędku to ok, twoja sprawa
Kto glosuje na Walk this way prosze wyslac sms pod nr 997 o tresci HWDPTy "Walk This Way" do It's My life porównujesz ? ;| :|
Natomiast kto na Its my life prsze wyslac sms pod nr 999 o tresci HWSZ
Racja its my life to soft rock , mowisz ze to zly Hicior . Masz racje ona dala BJ taka przylepke jak teraz , ale czym ta piosena rozni sie np od living on a prayer - takze rytmiczna , latwo wpada w ucho .o taki, w czystej postaci LOolNo dobra soft rock w pełnym znaczeniu tego słowa. Dla mnie to zwykły HICIOR w raczej negatywnycm znaczeniu tego słowa. To nie jest piosenka nad którą sie zastanawiasz, lub słuchasz skupieniu i uwadze itd. Słuchasz tego bo leci wkółko w radiu i jak jedziesz autem, zeby depnąc po gazie. Tyle. <-Jesli chodzi o to, jest genialna i ponadczasowa (to jest fakt) rytmiczna i wpada w słuch. Tyle tyko, że można ją wrzucić do kazdego kotła z przebojami i hiciorami. Czyli jest bardzo POPularna w róznych kręgach