2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

sobol_77 pisze:Jestem otwarty na nowe brzmienia - od 20 lat
sobol_77 pisze:1, 2 rodzaje brzmien powiadasz? Bzdura
Sobol, głównie miałem na myśli to, iż po prostu lubisz stare Bon Jovi (tak sądze po Twoim starych wypowiedziach). Nie miałem na myśli innych zespołów, czy to rockowych, czy hard-rockowych itp. I z tymi brzmieniami miałem na myśli to, że ludzie słuchający od bardzo dawna BJ, nie potrafią przeboleć tego, że BJ już nie nagrywa NJ 2, SWW 2 itp. Ja jestem otwarty na nowe propozycje od Bon Jovi i nie oczekuje od nich tego, co starsi fani.

PS. Celowo wyrwałem cytaty z kontekstu.
sobol_77 pisze:A nowe nagrania BJ sa plytkie. Po prostu. Nie ma w nich nic, zero wartosci artystycznych.
Są wartości artystyczne. Pokazują, że są wszechstronni nagrywając coraz to inną płytę. Choć pomysł country uważam za beznadziejny...

O piosence "I love this town" pisałem już, że jest obciachowa. O Make A Memory nie można już tego powiedzieć.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Pippo pisze:[

Sobol, głównie miałem na myśli to, iż po prostu lubisz stare Bon Jovi (tak sądze po Twoim starych wypowiedziach). Nie miałem na myśli innych zespołów, czy to rockowych, czy hard-rockowych itp. I z tymi brzmieniami miałem na myśli to, że ludzie słuchający od bardzo dawna BJ, nie potrafią przeboleć tego, że BJ już nie nagrywa NJ 2, SWW 2 itp. Ja jestem otwarty na nowe propozycje od Bon Jovi i nie oczekuje od nich tego, co starsi fani.

PS. Celowo wyrwałem cytaty z kontekstu.
A to Cie zaskocze. Lubie nowe nagrania. HAND w calosci jest srednia, ale jest kilka genialnych momentow. Plus utwory ktore nie weszly na ten album. A odrzuty z Bounce i Crush? Niektore sa powalajace, chocby Standing czy No Regrets. No i oczywiscie cala These Days. A stare BJ - wiadomo :).

Wg mnie naprawde w tych 2 fragmentach nie ma nic na miare BJ chocby z najgorszych momentow swojej kariery. Dla mnie to straszne, kawalki swoja prostota i nijakoscia mnie odrzucaja... A ja uwielbiam nowe brzmienia :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

A nowe nagrania BJ sa plytkie. Po prostu. Nie ma w nich nic, zero wartosci artystycznych.
Zgadzam się, chociaz nie chce byc az tak krytyczna. Cos tam dobrego na pewno się znajdzie. Wiem, mial byc album country, wiec nie moge marudzic, ze brakuje powera.
Problem z nowym BJ, polega na tym, że... "ale to już było..."
"..... i nie wróci więcej.." :D
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

I tez lubie Filippo Inzaghi'ego :D . Forza Milan!!!
Hehe. To w stosunku do Inzaghiego jest nas 3ech :) A co do Milanu już przynajmniej 4rech :)
Wg mnie naprawde w tych 2 fragmentach nie ma nic na miare BJ chocby z najgorszych momentow swojej kariery.
Zauważmy, że spadamy z duuuużego C. Tak więc jak zejda na troche niższy poziom niż ten co normalnie prezentują (poprzednie studyjne albumu) to nie zapominajmy o tym co było tylko przyjmijmy to tak, że jest to ich projekt artystyczny. Chcą się wykazać spoko. Potem niech się biora za normalny ROCKOWY album. I tyle.

Niech umierają ze świadomością, że byli wolni i mogli tworzyć to na co mieli ochote a nie to co musieli . Ja grając muzyke nie chciałbym, żeby ludzie kazali mi nagrywać 10ta wersje mojego najlepszego albumu tylko 1wszą wersje albumu na który miałbym akurat wene i ochote.
O piosence "I love this town" pisałem już, że jest obciachowa. O Make A Memory nie można już tego powiedzieć.
I Love TT jest Country a Make A Memory zalatuje starym-nowym (Czasy TD-Bounce) Bon Jovi :)
"..... i nie wróci więcej.."
Wróci. Za rok Best Of a potem rockowy album. Keep The faith
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Bon Joviatko
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Bon Joviatko »

Czy ja mogłabym równiez prosic o przysłanie tych piosenek? Oto mail jersey_girl88@wp.pl Będę bardzo wdzięczna :))
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Adrian: "nowoczesno-countrowy" Cpo to wogole jest ?? Sama nazwa odstręcza. Szajs na sprzedaż i tyle, 'muzyka dla mas' jak sie to potocznie mówi.
Ale co tam wg Ciebie zespół, który uważa sie za Bluesowy, a gra pop/blusa itd, czy zespół Country grajacy jakiś szajs... muzyke popową o takim 'posmaku', czy może jazzowy z dodatkiem techno, który również uważa, że gra jazz to jest w porzadku?? Wg mnie to bardzo niewporządku. Chyba nie mamy o czym gadać.
Dla mnie takie granie, imitowanie, podszywanie się to blama, brak prestizu, wlasnej wartosci i bezwzglednych chwyt na kase i reklame. Jon obwieszcza wszem i wobec, że tworzy muzykę country, ze znakomitymi duetami, w stolicy country itd, a w rzeczywistości mamy daremne przygrywki bez charakteru i jedynie przypominajace ten styl ( tak to sie zapowiada jak widać). Prawdziwie kowbojski styl, jak to określa Jon mamy na Blaze Of Glory. To samo jest z "rock n'rollem". To co obecnie grają Bon Jovi jedynie ociera sie o ten styl. No ale co tam, Jon jak twierdzi gra wspaniałego rock n'rolla;] , ludzie chcą się z czymś utożsamiać, a samo pojecie rock n'roll nabiera nowych i chyba złych wartości, naleciałości.

Rasowe granie zanika, a gatunki muzyczne schodzą na psy i zacierają sie. Pewnie z tego powodu mamy dziś legendy muzyki, które zawdzieczają swoje miano (poza swoim talentem i umiejetnościami ) właśnie trwaniu przy swoim stylu i niemałpowaniu innych i mody. Mamy legendy rocka, bluesa itd.

Co do albumu OWN. Oczywście nikt na forum nie słyszał tylu bootlegów co Ty Adrianie:). ....Ja trochę słyszałem. Moge zgodzić sie, że YGLABN było złym wyborem, że brakuje kilku piosenek (no ale zrób album 2-u płytowy i daj na to kase. Z tego co wiem takie były zamiary ze ztrony zespołu na początku i znalazłbyś tam pewnie swoje BTBMB ;] ).
Nie zgodze się z tym, że kolejny album (na poziomie takim jak I Love This Town, czyli wg Ciebie 'zadowalającym') bedzie lepszy i "zostawi go daleko w tyle"!! . Jak tak mozna powiedzieć wogóle ?? ;|. Pomijam już, że porównywałbyś rózne 'gatunki' muzyczne.
Na OWN znajdują się defacto dobre i bardzo dobre wersje live, bardzo dobrych, stricte rockowych piosenek, dzieki którym BJ zdobywali swoja pozycje. Zapewne można było wybrać 'lepsze' wersje. Ale moze były inne przeszkody, jak jakość dzwięku, zapisu itd. Tak czy inaczej wersje Keep The Faith, Wanted, czy genialne Something to Believe In i inne są bardzo dobre i w zupełności wystarczają na taki album. Samo It's My life w wersji OWN brzmi bardziej 'rockowo' i podane w taki sposób może zagościć w moim odtwarzaczu ;]
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Heh wszystkie albumy BJ są robione pod to aby a) wykazać sie artystycznie b) bo ludzie mówią, zaby nagrali c) zarobić trzeba. Robią (prawie) tak tez wszystkie zespoły, które chociaż mają fortuny biora pieniążki i chowają je do swojej kieszeni :)

Co do ogólnego określenia gatunku "nowoczesnego-Country" to ten jest teraz na topie. Tak nie jest to typowe Country. Czy dobre to jest ? Mówią, że płyta Springsteena jest dobra. Bon Jovi z WSYCGH zdobyli pierwsze miejsce itd. Wszystko jednak zależy od podejścia. Ja i min Pippo mamy inne podejście niz Ty. Lubie jak mieszają w gatunkach bo wychodzą dobre i ciekawe piosenki a nie tylko "odgrzewane kotlety".
a w rzeczywistości mamy daremne przygrywki bez charakteru i jedynie przypominajace ten styl
Sprawa gustu :) Uważasz tak i tak uważaj :)
Rasowe granie zanika, a gatunki muzyczne schodzą na psy i zacierają sie.
Z tym się zgodze, ale ja nie odbieram tego na minus. Chociaż jak słysze Disco-Popowy śpiew + niby rockowa gitara (pod jakże trafną nazwa zespołu) to rzeczywiście można mieć wątpliwości :)
Co do albumu OWN. Oczywście nikt na forum nie słyszał tylu bootlegów co Ty Adrianie:).
Nie przesadzaj :) Ale moge zrobić taką Best Of i kiedyś umieścić tutaj.

OWN - Po rostu nie przepadam za tym albumem i tyle. Mało brakło a przez ten album odszedłbym od Bon jovi (wtedy zaczynałem poznawac zespół).
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Nie moge juz tego wszystkiego czytac, bo az sie rzygac chce... Z jednej strony Adrian, ktory wciska wszystkim jacy to BJ są zajeb****...a z drugiej cała reszta, która wciska Adrianowi, jaki to z BJ tandetny zespol. No prosze Was... Jesli tak wam sie nie podoba to co obecnie tworzy BJ to po jakiego chu** ich sluchacie??!! Idzcie, wlaczcie se cos ambitniejszego i nie wypisujcie juz wkolko tego samego. Co by BJ teraz nie nagrali jest zle zle zle zle. Jak tak czytam wasze posty to sie zastanwiam czy mam az tak zjeb*** gust, ze mi sie te nowe fragmenty podobaja... ze Hand mi sie podoba??? czy to jest kur** zle? bo moze mi ktos napisze jakiej muzyki powinienem sluchac zeby sobie wstydu nie narobic!!!!! Olejcie BJ, to forum i bedzie swiety spokoj!

Adrian! jak sie o czyms nie ma pojecia to sie nie wypowiada! nie nauczył Cie nikt takiej zasady? Sam do tego nie doszedłes?... Jesli Ty uwazasz ze Springsteen gra " nowoczesne country" to autentycznie mi Cie żal!!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No prosze Was... Jesli tak wam sie nie podoba to co obecnie tworzy BJ to po jakiego chu** ich sluchacie??!! Idzcie, wlaczcie se cos ambitniejszego i nie wypisujcie juz wkolko tego samego. Co by BJ teraz nie nagrali jest zle zle zle zle. Jak tak czytam wasze posty to sie zastanwiam czy mam az tak zjeb*** gust, ze mi sie te nowe fragmenty podobaja... ze Hand mi sie podoba??? czy to jest kur** zle? bo moze mi ktos napisze jakiej muzyki powinienem sluchac zeby sobie wstydu nie narobic!!!!! Olejcie BJ, to forum i bedzie swiety spokoj!
Tutaj się w miare z Toba zzgadzam. Nie chodzi o to, żeby ktoś się nie wypowiedział tylko dlatego, że mu się coś nie podoba. Tylko jeśli ktoś mówi, że od 2000 roku nic wartościowego nie nagrali a biadoli o tym co drugi post od tego roku do teraz i jeszcze przez kilka lat, to to jest co najmniej dziwne :) Ale spoko mnie to z grubsza nie przeszkadza.
Z jednej strony Adrian, ktory wciska wszystkim jacy to BJ są zajeb****.
Widze, że nawet nie raczyłeś przeczytac co miałem do powiedzenia w tej sprawie a zaręczam, że nie przeczytałbys ani jeden fragment mówiacy o tym co wspomniałeś. Widze, ze jakbym zjechał zespól to Ty i tak byś to napisał. Pozatym jest co najmniej kilka osób wypowiadających się pozytywnie na temat nowych piosenek a ja i tak do albumu Country jestem sceptycznie nastawiony bo wolałbym żeby to był Rock. Nie oznacza to jednak, że musze wieszać na nich wszystkie psy. Więc daj se siana jak to się mówi :P
Adrian! jak sie o czyms nie ma pojecia to sie nie wypowiada! nie nauczył Cie nikt takiej zasady? Sam do tego nie doszedłes?... Jesli Ty uwazasz ze Springsteen gra " nowoczesne country" to autentycznie mi Cie żal!!!
Owszem nie znam tej płytki. Nie wiem jak jest nagrana itp chociaż Springsteena lubi. Przytoczyłem tutaj jednak pewien artykuł (odnoszący się do jednej z ostatnich płyt) i liste z magazynu "Mojo" w którym było o Springsteenie. Tylko pomyliłem się Springsteen nie zajął 3 miejsca tylko 5te :)

Masz tutaj czołówke:
# 05. Bruce Springsteen "Nebraska"
# 04. The Eagles "Desperado"
# 03. Emmylou Harris "Elite Hotel"
# 02. Gram Parsons "Grievous Angel"
# 01. The Byrds "Sweetheart Of Rodeo"

Jeśli chodzi o to "nowoczesne Country" to ta nie chodziło tutaj o ta płyte "Nebraska" tylko jakiś nowszy album. Nie pamiętam jaki, ale tak jak mówie napisałem "mówią że dobry album" bo przeczytałem artykuł i podpisy fanów/nie fanów pod artykułem.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Czemu każdy temat na tym forum sprowadza się do rozmowy o gustach i upodobaniach "niektórych :P " userów? O gustach się nie rozmawia.

A według mnie nie ma na co narzekać, kiedy mamy 2 pokawałkowane piosenki i to (wg mnie) nie najgorsze. Poczekajmy...

Poza tym nigdy się nie zgodzę że Make A Memory jest pozbawione jakiejkolwiek wartości artystycznej! To w takim razie These Days z Bouncem chyba też :( . Gdyby ta piosenka została wydana na BoxSecie jako odrzut z These Days to wszyscy by się nią zachwycali. A jak się "ktoś" dowie że to Lost Highways i jeszcze country, no to wiadomo - trzeba ponarzekać, bo inaczej nie wypada.

A poza tym jak można mieć pretensje do Adriana dla tego że mu się podobają nowe kawałki?, albo że lubi Open All Night.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A poza tym jak można mieć pretensje do Adriana dla tego że mu się podobają nowe kawałki?, albo że lubi Open All Night.
No widocznie można :) Jeśli ktoś nie ma takiego samego gustu to trzeba zjechać jego gust :)

Ale widze, że sa jeszcze osoby tolerancyjne (czyt mały współczynnik egoizmu :).

Dobra nie obrażać się tam.
Poza tym nigdy się nie zgodzę że Make A Memory jest pozbawione jakiejkolwiek wartości artystycznej!
A jak się "ktoś" dowie że to Lost Highways i jeszcze country, no to wiadomo - trzeba ponarzekać, bo inaczej nie wypada.
Tak sie przyjęło. Pamiętam zachwyty nad HANDem apotem te same osoby gadały coś zupełnie innego. Czemu ? Ano bo BJ się skończyli na Kill Em All (czyt TDays).

Pozatym zauważyłem , że są osoby u których powiązanie słowa "dzieło artystyczne" z BJ po 2000 to jest coś niewyobrażalnego. Wszystko następne będzie i tak będzie zwykłym shitem nastawionym na zyski (jakby tak wcześniej nie było :).

Mysle, że zmieniamy w złym kierunku z tematem i wracajmy do tematu.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Gdyby ta piosenka została wydana na BoxSecie jako odrzut z These Days to wszyscy by się nią zachwycali. A jak się "ktoś" dowie że to Lost Highways i jeszcze country, no to wiadomo - trzeba ponarzekać, bo inaczej nie wypada.
a ktoś tak mówił. Z tego co wiem, to wieszkszość tu powiedziaął, ze Make A Memory może być dobra piosenka, wiec o co chodzi ?? ;|

A co do "Open All Night" to bardzo dobra piosenka, ale ta z boxsetu, na tym polega ruznica ;] ( aranzacja, wykonanie i takie tam !!)
A tobie chyba pomyliło się z piosenką o podobnym tytule, ktora znajduje sie na Bounce i która również podoba sie ('bardzo' ?) Adrianowi ??:P A ta, na przykład wg. mnie jest bardzo słaba , a juz nie wspomne You Had me From Hello ( jest do pożałowania... jeden z najgorszych zapychaczy w całej dyskografi BJ ;/ ... chyba razem z Open... ale te jest ciutke lepsza chyba ;] )

[ Dodano: 2007-01-24, 15:51 ]
Wszystko następne będzie i tak będzie zwykłym shitem nastawionym na zyski (jakby tak wcześniej nie było .
przeczytaj to jeszcze raz i przemysl ;]
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Adrian pisze: Pozatym zauważyłem , że są osoby u których powiązanie słowa "dzieło artystyczne" z BJ po 2000 to jest coś niewyobrażalnego. Wszystko następne będzie i tak będzie zwykłym shitem nastawionym na zyski (jakby tak wcześniej nie było :).
Cos mam wrazenie ze pijesz do mnie :D . To wcale nie jest tak jak piszesz. Crush podobala mi sie srednio, ale kilka numerow od poczatku uwazalem za naprawde dobre kawalki. Bounce sluchalem przez kilka dni na sluchawkach wylapujac co sie da z wypiekami na twarzy (choc teraz podchodze do tego juz bez takich emocji), HAND przyjalem umiarkowanie cieplo - ale zadnej z tych plyt nie skreslilem w piec minut. Na kazdej znalazlem cos fajnego i w ogolnej ocenie zadna nie wypadla zle. Ale za chwile skoncze 30 lat, mam juz uksztaltowany w pewnym stopniu gust muzyczny i jestem w stanie przyjac BARDZO WIELE. Przesluchalem tysiace plyt z najbardziej skrajnych gatunkow muzycznym i wiem jedno - te dwa numery sa slabe, jedne z gorszych w karierze BJ i reprezentuja bardzo niski poziom artystyczny. Lata pracy w sklepie muzycznym, potem za barem, pozniej granie z zespolem - nauczyly mnie rozrozniac fajne rzeczy od marnej tandety. Wiec zdania nie zmienie - to slabe kawalki, a wydawanie albumu z taka zawartoscia to pomylka i samoboj.

Ide posluchac plytki jakich malo - Coverdale/Page - pyszny duet :). Polecam.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

i tylko czekać aż Adrian poraz N-ty zacznie pisać wypracowanie na temat "wy macie złe myślenie" :)
dla mnie te piosenki to crap gdzieś w tym wszystkim cieżko odnaleźć to co sie w muzyce kocha.
Szkoda ze bon jovi przestało sie przejmować swoimi fanami.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

i tylko czekać aż Adrian poraz N-ty zacznie pisać wypracowanie na temat "wy macie złe myślenie" :)
Czy ja tak kiedyś napisałem ? Macie inne podejście do zespołu który kiedyś (teraz może mniej) lubieliści, kochaliście (bez skojarzeń) itp. Tyle na ten temat.
Szkoda ze bon jovi przestało sie przejmować swoimi fanami.
Raz jedni mówią, że tak jest źle a teraz jak jest inaczej znowu źle. Nie dogodzi się wszystkim. Myśle, że jak weszli tutaj na forum dziadek Ryśka przeczytał kilka postów na temat ich płytki HANd i Jon z Ryśkiem powiedzieli - walić to. Tak się dla nich staraliśmy a tutaj tyle narzekania, robimy coś dla siebie, bo i tak nas nie docenią.
a ktoś tak mówił. Z tego co wiem, to wieszkszość tu powiedziaął, ze Make A Memory może być dobra piosenka, wiec o co chodzi ?? ;|
Może o te teksty, że nie ma wogóle niz artystycznego w sobie i że jest shitem itp Nie wiem, może o to mu chodziło :)
A ta, na przykład wg. mnie jest bardzo słaba ,
Kilka sprzeczek i już idziemy w dobra strone. Nie mówimy jest do bani bo to jest oczywiste, tylko wg mnie jest do bani. Od razu lepiej się czyta i ciśnienie nie podskakuje :)
przeczytaj to jeszcze raz i przemysl ;]
:) Zauwazyłem, że w obronie tego co teraz wg mnie jest dobre obrażam coś "starszego" które tez uważam, że jest dobre. "życie".
Cos mam wrazenie ze pijesz do mnie :D
Jak najbardziej NIE. Twoje posty miały sens i przedstawiłeś SWÓJ pogląd nie obrażając przy tym innych poglądów. Jeśli Ty pisałeś o braku artystyczności w piosenkach to rzeczywiście tutaj lekko przesadziłeś, ale wg mojej opini.

Wogóle jakoś poziom rozmowy się podnosi.
dla mnie te piosenki to crap gdzieś w tym wszystkim cieżko odnaleźć to co sie w muzyce kocha.
Keep The Faith
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”