Metallica nie nagrywa co prawda gównianych płyt wedle ich fanów, ale z tą ważnością to bym nie przesadzał.sobol_77 pisze:Bzdura. Maiden, Metallica nie okupują szczytów list - a ich koncerty są pełne fanów. Kompromitacją są gówniane płyty i to odstrasza potencjalnych kupców biletów. Bon Jovi od lat nie nagrali ważnego albumu i to ustawia ich w pozycji pachołków...
Europejska trasa 2010
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- I Believe
Czy mi się wydaje czy na tej stronie można kupić bilety na koncert BJ w Warszawie ?
http://www.bileteria.pl/wydarzenia-ocen ... ateFilter=
http://www.bileteria.pl/wydarzenia-ocen ... ateFilter=
-
- It's My Life
Osobiście uważam, że w Polsce byłby problem z zapełnieniem stadionu na koncert BJ, a w przykładowym Spodku nie zagrają. Osoby odpowiedzialne za planowanie trasy koncertowej doskonale o tym fakcie wiedzą, tak samo jak wiedzą o tym polskie agencje koncertowe. BJ to nie U2 czy Metallica, którzy mają w Polsce ogromną rzeszę fanów, BJ to również nie Madonna, na której show większość osób szła z ciekawości czy też dla samego "lansu"... dlatego, też nie robiłbym sobie większych nadziei w związku z faktem, że "takie gwiazdy u nas zagrały". Najlepszym momentem i obawiam się, że jedynym w którym była szansa na organizacje tego koncertu był rok 2000 kiedy na polskich listach przebojów szalało IML (był to chyba hit roku w RMF) i faktycznie wtedy myślę, że nie byłoby problemu... chociaż może był i dlatego do koncertu mimo zapowiedzi nie doszło.
Pamiętajcie, że tego typu przedsięwzięcie to wielka kasa i nikt nie będzie ryzykował, a dla samych BJ sytuacja w której koncert okazałby się klapą byłaby to też rysą na wizerunku, której nie potrzebują...
Pamiętajcie, że tego typu przedsięwzięcie to wielka kasa i nikt nie będzie ryzykował, a dla samych BJ sytuacja w której koncert okazałby się klapą byłaby to też rysą na wizerunku, której nie potrzebują...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Scroogie nie zgodzę się do końća. Połowa z tych ludzi co była na U2 chętnie wybrałaby się na Bon Jovi, a jakaś 1/4 z tych co była na Metallice też pewnie z chęcią wybrałaby się na Bon Jovi. Do tego dochodzą ludzie którzy chodzą na wszystkie najważniejsze koncerty (na U2 poznałem kolesia który pojechał na Bon Jovi do USA, aby ich zobaczyć) a ich też jest sporo. Do tego fani zespołu Ci co są z nimi teraz, ale także Ci co teraz ich nie słuchają, ale poszliby z sentymentu. Każdy z nas fanów zapewne zabrałby jakiś znajomych (ja miałbym przynajmniej kilku chętnych), którzy może nie znają twórczości, ale poszliby zobaczyć jeden z najważniejszych zespołów świata i zobaczyć wielkie show jakie oni oferują.
No i do tego duża część fanów BJ z krajów sąsiednich czyli Ukraina, Czechy, Słowacja, Słowenia, Niemcy itp dla któych pryjazd na koncert w Polsce mógłby być taniutki.
Do tego jeśłi dojdzie dobra promocja w radiu i TV polegajaca przede wszystkicm na uświadomieniu ludziom, ze Always, KTFaith, BAd Medicine, BTBMBaby, YGLABName, Runaway, IML itp to wszystko hity nie kilkunastu kapel a jednej i tej samej. No i promocja nowego albumu jeśli będzie udana to pozyska nowych fanów.
Wszystko zależy oczywiście od cen biletów i jeśli nie będą one z kosmosu jak początkowe ceny za koncert U2 to jest wiele powodów dla których stadion może być spokojnie wyprzedany. Głowa do góry.
No i do tego duża część fanów BJ z krajów sąsiednich czyli Ukraina, Czechy, Słowacja, Słowenia, Niemcy itp dla któych pryjazd na koncert w Polsce mógłby być taniutki.
Do tego jeśłi dojdzie dobra promocja w radiu i TV polegajaca przede wszystkicm na uświadomieniu ludziom, ze Always, KTFaith, BAd Medicine, BTBMBaby, YGLABName, Runaway, IML itp to wszystko hity nie kilkunastu kapel a jednej i tej samej. No i promocja nowego albumu jeśli będzie udana to pozyska nowych fanów.
Wszystko zależy oczywiście od cen biletów i jeśli nie będą one z kosmosu jak początkowe ceny za koncert U2 to jest wiele powodów dla których stadion może być spokojnie wyprzedany. Głowa do góry.
Adrian pisze:Scroogie nie zgodzę się do końća. Połowa z tych ludzi co była na U2 chętnie wybrałaby się na Bon Jovi, a jakaś 1/4 z tych co była na Metallice też pewnie z chęcią wybrałaby się na Bon Jovi. Do tego dochodzą ludzie którzy chodzą na wszystkie najważniejsze koncerty (na U2 poznałem kolesia który pojechał na Bon Jovi do USA, aby ich zobaczyć) a ich też jest sporo. Do tego fani zespołu Ci co są z nimi teraz, ale także Ci co teraz ich nie słuchają, ale poszliby z sentymentu. Każdy z nas fanów zapewne zabrałby jakiś znajomych (ja miałbym przynajmniej kilku chętnych), którzy może nie znają twórczości, ale poszliby zobaczyć jeden z najważniejszych zespołów świata i zobaczyć wielkie show jakie oni oferują.
adi... ale nie przyszło ci do głowy, że ci ludzie to nie koniecznie rózni tam wyznawcy a te same osoby?
Wiecie co, po tym co przeczytałam w Oncecie to wątpię żeby u nas w Polsce koncert mógłby się odbyć. Przeczytałam te komentarze i stwierdzam że w Polsce grono fanów Bon Jovi bardzo się skurczyło. Bardzo mnie zadziwił jeden komentarz że BJ powinni byli się wycofać z kariery po wydaniu płyty TD. Nie wiem skąd nasunął się taki wniosek tej osobie ale to pokazuje jaki Polska ma w większości stosunek do muzyki i twórczości BJ. Także nie wiem czy dałoby się wypełnić jakiś nasz stadion, być może tylko przy pomocy obcokrajowców. 
dzieckoewaika789 pisze:Wiecie co, po tym co przeczytałam w Oncecie to wątpię żeby u nas w Polsce koncert mógłby się odbyć. Przeczytałam te komentarze i stwierdzam że w Polsce grono fanów Bon Jovi bardzo się skurczyło. Bardzo mnie zadziwił jeden komentarz że BJ powinni byli się wycofać z kariery po wydaniu płyty TD. Nie wiem skąd nasunął się taki wniosek tej osobie ale to pokazuje jaki Polska ma w większości stosunek do muzyki i twórczości BJ. Także nie wiem czy dałoby się wypełnić jakiś nasz stadion, być może tylko przy pomocy obcokrajowców.
Polskie fora, a w szczególności to na onecie mają to do siebie, że jedzie się po każdym od tak dla sportu, o jakim artyście by nie napisali to zawsze więcej jest osób, które mają do powiedzenia coś na NIE, nawet jeżeli tak na dobrą sprawę o danym wykonawcy nic nie wiedzą
Inna sprawa, że faktycznie w Polsce BJ mają słabą renomę o czym z resztą wszyscy tu wiemy
Dla odmiany napiszę coś pozytywnego... po nowym GnR też jadą na forach, chyba bardziej nawet niż po BJ a jednak koncert był i to bardzo udany 
Inna sprawa, że faktycznie w Polsce BJ mają słabą renomę o czym z resztą wszyscy tu wiemy
tylko nie dzieckodzieckożartuje, ale dziecinnie myślisz, po jednym komentarzu jaki sobie ktos zamieścił na onecie, już oceniasz że nikt by nie przyszedł masakra
jakbyśmy mieli wszystko oceniać po komentarzach z tych portali to byśmy pozmieniali wszystko w swoich życiach
to nie tylko jeden komentarz ale wiele, min. na różnych portalach typu pudelek,lansik i inne. Chociaż takie portale są też baaardzo dużo warte