2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

OK ida w strone Country . Ale cos im to nie wychodzi bo jak sami piszecie ze Make a memory nie ma nic w sobie country to o co chodzi?? Moze BJ nie moge odejsc od swojego stylu , wszystkio podobne do siebie . Jak gramy country to gramy country a w Make a memory coutry nie slysze ( w sumie to dobrze , wolabym wogle nie slyszec country w wykoaniau BJ ) , zaznaczam ze Make a memory uznaje ze piosenke udana , ale jak gramy country to nie wplatamy tam piosnek pop - rock .
Po:

1.Jakby nagrali typowo swojskie Country mówilibyście, że zeszli kompletnie na dno a płytki wiekszośc ludzi nie byłaby w stanie przesłuchac chociaz raz (w tym i ja).

2.Po drugie zawsze znajdzie się punkt do zaczepienia więc można się doczepić. Co jest K... miała być wieśc a jest popowo-rockowa-wieś. Co jest ? Miałem tego nienawidzieć a te dodatki sprawiają, że piosenkimi się nawet odrobine podobają. Tak to nie może być. Jak Country to Country.

3.Przesłuchaj sobie WSPÓ?CZESNE - NOWOCZESNE Country. Bardziej to przypomina POP niż typowe Country. To jest DZISIEJSZE Country z Urbanem i Nettles itp na czele. Jeśli chcesz aby nagrali typowe Country to musieliby sie udac do korzeni Country, a oni zawsze grają to co jest na topie.

Country nie jest ściśle zamknięta dziedziną muzyki tak jak nie jest nim rock czy pop. Róznica między Keep The Faith a It's My Life jest ogromna a to i to to ROCK. Posłuchaj Casha i posłuchaj Sugaland. Zobaczysz jaka jest róznica w gatunku Country.

W Make A Memories nie słyszymy Country, ale ... i tego się obawiam piosenka jest pozbawiona efektów i najprawdopodobniej w wersji DEMO czyli bez dodatkowych gitar i efektów tj klawisze itp podkłady lecące pobocznie.
Wersja ostateczna najprawdopodobniej będzie posiadała jakiś typowy element Countrowy który mi osobiście będzie przeszkadzał.
Szczerze to jest zdanie idealne . Wedlug mnie .
Masz prawo do własnej opini. Chociaz nieukrywam, że w mojej opini jest ona nietrafna. Jaki fanatyk krytykuje album swojej ulubionej kapeli ? Jaki fanatyk krytykuje gitarzyste za coraz słabsze granie ? itp.
Ty wg mnie najwiekszy fanatyk BJ na forum krytykujesz plyte ktora uznaje ze dobre dzielo . Nie spodziewalem sie tego .
Myśle, że te 2 słowa jak najbardziej się wykluczają.
Ten twoj ponizszy tekst co najwyzej uswiadomil mi ze masz zdeka "dziwny"
gust muzyki.
Hmm tylko dlatego, że nie jest on taki sam jak Twój i paru innych osób ? Uwierz mi, że na gg jak rozmawiam ludzie mi mówią, że myśla podobnie jak ja, ale nie chcą się wypowiadać, bo zostaną zjechani tak jak ja jestem jechany.

Swoją drogą cieszy mnie, że Twój gust jed bardzo dobry i może uchodzić za wzór do nasladowania. Będe do niego dążył. Jak ktos powiedział niczyj gust nie jest wyznacznikiem tego co dobre. Nie chce Ci przypominac ale słuchamy zespołu który do 1995 był ogólnie (z wyjątkami) mieszany z błotem w tv, gazetach, serialach itp Głównie zarzucano że piosenki są prościutkie i o tyłku Maryny. Więc przykro mi, ale ogólnie nie słuchasz zbyt cenionej muzyki, czyli Twój gust nie jest wysoko ceniony tak samo jak mój :) Zreszta podobne teksty ale w formie żartu słyszałem od fanów HHopa i techno. Tak samo jes traktuje jak Twoją opinie. Twój gust jest najlepszy a ja nie mam co się odzywac.
Lubisz piosenki tylu Opel all night czy ta nowa , ktorej tekst jest banalny i polega na powtarzaniu Heeeyy .
Hmm. Czy tandetny tekst sprawia, że piosenka jest do bani ? Czy tylko tekst jest wyznacznikiem. Jest wiele utworów właśnie głównie z rocka które nie mają kompletnego sensu a pczęsto pisane sa na haju a piosenki stały się wielkimi hitami.

Open All Night uważam za bardzo ładną piosenke ze świetną oprawą i wokalną i gitarową. Lubie takie sentymentalne piosenki jak ta jak np TAAOANight, TOArms, Cold HH, It Just Me, Father Time, itp.

I po raz kolejny. Jak mam ją oceniac jako normalną piosenke to jest średnia chociaż sa momenty gdzie podoba mi się rytm i śpiew Jona, ale jak mam ją oceniac z perspektywy piosenek Country uważam, że jest bardzo dobra. Bo typowego starego Country nie przesłuchałbym nawet 2 razy.
Natomiast sadzisz ze kawalek dobrego rocka i dodatku wykonanego na zywo jest zla plyta
Ocena czy to "jest kawał DOBREGO rocka" jest tylko i wyłącznie Twoją opinią. Jest dobry, ale mógł być lepszy, bo mieli lepszy matreriał.
Natomiast sadzisz ze kawalek dobrego rocka i dodatku wykonanego na zywo jest zla plyta , to wypada sie spytac czy ty lubisz ROCK czy moze POP bo wg mnie piosenki ostatanio serwowane przez BJ pod takie podchodza.
Uwielbiam rock co nie znaczy, ze mam klapki muzyczne i nie moge posłuchac sobie dobrego w mojej opini Popu, Hard Rocka czy Heavy Metalu.
szczerze mówiąc HAND nie zrobił na mnie wrażenia myśle, że nie mieli juz co nagrac i odwalili płyte byle by była
It hurt. Jak możesz tak mówic o tej płytce z kawałem dobrej rockowej muzyki :)

A co do samego albumu Country to oczywiście wolałbym album rockowy dla odmiany coś w stylu New Jersey albo HAND 2. Jednak jeśli mieliby nic nie robic to wole dostac taki album nowoczesno-countrowy któy juz moge kupic dla samego Make A Memory.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
medżika
I Believe
I Believe

Post autor: medżika »

Jestem tu nowa. Właściwie zaglądam na forum juz od kilku miesięcy, ale tym razem temat "ruszył" nawet mnie. To co usłyszałam, to po prostu dramat. Może na rynku amerykańskim to się nawet sprzeda, oni lubia takie "przaśne " granie, ale w Europie?? No chyba, że jest to celowe odpuszczenie tzw. reszty świata. Zaczynam tęsknić za kilkuletnią przerwą na "naładowania akumulatorów", tylko obawiam sie, że to po prostu smutnu początek końca. Obym sie pomyliła!!
player_one
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: player_one »

mozna prosic o piosenki na alan91@poczta.onet.pl Będe wdzieczny :)
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Bardzo serdecznie proszę Was, którzy możecie przesłać piosenki na michalj21@interia.pl
Będę - pewnie tak jak player_one lub nawet bardziej - wdzięczny.
Starałem się szukać ich na youtube, ale niestety kto pierwszy, ten lepszy.
Później już nie dało rady, wiadomo z jakich powodów.
Poratujcie w potrzebie, pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Poszło do was!
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ok Adrian dla Ciebie HAND jest bardzo dobry dla mnie jest przeciętny, sa niektóre fajne kawałki przyznaje.;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
KondZik

Lost Highways

Post autor: KondZik »

Czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się co ja sam myślę nad tymi "kawałkami kawałków" :p Myśle że należy poczekać na pełne wersje bo okrojone wersje nie ma co zbytnio oceniać. Ale :p ja widze to tak: Make a Memory- jak dla mnie naprawde dobra balladka i nie zgodze sie że taka jak poprzednie np. z Bounce, jak dla mnie lepsza.Mi się widzi choć nie jest genialna. I Love This Town- całkiem inna pioseneczka.no właśnie tak pioseneczka lekka i przyjemna jak idziesz sobie to można zanudzić. Ale w miarę mi się podoba. Nie porównam do Make a Memory bo to co innego:p Ja tak to widzę. Oczywiście mogą się inni nie zgadzać ale każdy ma swoje zdanie i dla mnie najważniejsze że to kawałki BJ.
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Bardzo serdeczne dzięki dla Grześka i jovizny. Zabieram sie do słuchania, żeby móc potem zabrać głos w dyskusj, jeszcze raz wielkie dzienks.

[ Dodano: 2007-01-23, 10:01 ]
Kurcze, nie wiem jak dla mnie ten fragment Make a Memory ma jednak coś w sobie. Może się nie znam, ale to raczej nie jest klimat country.
Co do I Love This Town to ma to już więcej countrowego brzmienia, taka przyjemna, radosna pioseneczka. Z tych dwojga bardziej chyba wolę Make A Memory.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dla mnie cieniutkie......zupelnie Was nie rozumiem, na sile doszukujecie sie w tych nagraniach brzmienia Bon Jovi, a tam jest tego tyle co warzyw w zupce w proszku. Nijakie, meczace, papka masakryczna. Jak tak ma brzmiec Bon Jovi AD 2007 to ja sie wypisuje. I poslucham sobie Def Leppard, z ktorego tak szydziliscie swego czasu (podobno sie skonczyli i graja pop hehe), a ktorzy wydali rewelacyjny album "Yaeh!" pelen coverow z lat 70-tych. Pysznosci.
Wracajac do BJ. I co z tego, ze nie slyszalem calej plyty? Mnie sie nie podoba i jako fan Bon Jovi sluchajacy ich juz 18 lat jestem mocno zawiedziony. That's all.....
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Po przesłuchaniu kilku razy obu tych piosenek, dochodzę do wniosku że są kiepskie, owszem dla ludzi nie wymagających są lekkie, miłe itp., ale artyści tego pokroju jak Bon Jovi, legendarna kapela z blisko 25 letnim starzem, nie powinni dążyć na siłę do popularności (totalnie tego nie rozumiem ;/ ), jak napisali ostatnio o Bon Jovi w jednej z polskich gazet - "natrętnej przebojowości". Swoje najlepsze lata mają już za sobą (jeżeli chodzi o popularność), powinni nagrać coś naprawde wybitnego a zarazem nie komercyjnego, gdzie piosenki będą trwać od 5 do nawet 7 minut (jak Bed Of Roses, Dry County, Hey God czy These Days), gdzie solówki Richiego będą długie i genialne (jak mi ich brakuje na ostatnich płytach :( ). Myślę że taką grą by zyskali zdecydowanie większe uznanie wśród krytyków itp. naprawdę ostatnie albumy są kiepskie w porównaniu z tym czego ja oczekuje od tego zespołu, jestem zawiedziony. Jednak nie tracę wiary - bo wiem że stać ich nagrać taką płytę i mam nadzieje że jak najprędzej taką nagrają.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

to i jak tez prosze o te kawałki na teken020@wp.pl
usłysze i sie wypowiem na ich temat:)
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

teken020 pisze:to i jak tez prosze o te kawałki na teken020@wp.pl
usłysze i sie wypowiem na ich temat:)
Wysłałem, miłych wrażeń :). Choć o te będzie ciężko...
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

sobol_77 pisze:Dla mnie cieniutkie......zupelnie Was nie rozumiem, na sile doszukujecie sie w tych nagraniach brzmienia Bon Jovi, a tam jest tego tyle co warzyw w zupce w proszku.
Dla Ciebie cieniutkie, ok. Ale niby dlaczego doszukujemy sie BJ w tych nagraniach? Co ty sugerujesz? Moze po prostu inni sa otwarci na inne brzmienia, nizeli tylko na 1 lub 2 rodzaje. Mi odpowiada to, że nie graja ciagle tego samego, chociaz mimo wszystko slowo country mnie odstrasza. ;)

Pzdr.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Pippo pisze: Dla Ciebie cieniutkie, ok. Ale niby dlaczego doszukujemy sie BJ w tych nagraniach? Co ty sugerujesz? Moze po prostu inni sa otwarci na inne brzmienia, nizeli tylko na 1 lub 2 rodzaje. Mi odpowiada to, że nie graja ciagle tego samego, chociaz mimo wszystko slowo country mnie odstrasza. ;)

Pzdr.
Jestem otwarty na nowe brzmienia - od 20 lat :). Uwielbiam Toma Waitsa, Buddy Guya, Juniora Wellsa czy Bo Didleya, zasluchuje sie w The Gathering i Sigur Ros, szaleje przy Dream Theater, szeroko pojetym klasycznym rocku i metalu (wrzuccie tu sobie cale lata 70te, 80te, 90te i obecne), strasze mlodsze kuzynki Kingiem Diamondem, bawi mnie Cool Kids of Death... Uwielbiam genialnego pianiste Michela Petruccianiego - slyszales o nim?
Pomijam celowo grupy ewidentne, ktore pewnie wiekszosc z nas z tego forum slucha mniej czy wiecej...

A nowe nagrania BJ sa plytkie. Po prostu. Nie ma w nich nic, zero wartosci artystycznych. 1, 2 rodzaje brzmien powiadasz? Bzdura :). Zyje na tym swiecie juz troche i nim Ty z calym szacunkiem posluchasz tyle muzyki co ja uplynie jeszcze troche lat :D . Pracowalem przez caly ogolniak i studia w sklepie muzycznym i stalem za barem przez ostatnie 2 lata studiow. Nasluchalem sie sporo :P .

W tych nagraniach nie mozna zbyt wiele znalezc. I watpie, czy reszta utworow z tej plyty bedzie od nich znaczaco odbiegac. Dla mnie wydanie tego albumu bedzie smutnym wydarzeniem. A moze i koncem grupy.

I tez lubie Filippo Inzaghi'ego :D . Forza Milan!!!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Problem z nowym BJ, polega na tym, że... "ale to już było..." I faktycznie- nowymi dokonaniami BJ jestem zachwycony, nawet bardzo, ale przez... parę tygodni... That's all- owszem- to wszystko gdzieś mi dudni w głowie i nawet od czasu do czasu coś tam sobie nucę pod nosem, ale z roku na rok, jestem tego już pewien, BJ lata świetności mają za sobą ( żeby była jasność-słucham BJ od 1989 :))
Ten nowy fragment, balladkowy, brzmi naprawdę świetnie i puszczam to sobie w pętli non-stop... Tylko- wiem, że za parę dni, miesięcy, prędzej czy później wrócę do "Always", aniżeli do czegoś świeżego...
Fajnie to wszystko zrobione, ale zalatuje powtórką z rozrywki aż za bardzo...
Prawda o BJ- paradoks goni paradoks...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”