Po:OK ida w strone Country . Ale cos im to nie wychodzi bo jak sami piszecie ze Make a memory nie ma nic w sobie country to o co chodzi?? Moze BJ nie moge odejsc od swojego stylu , wszystkio podobne do siebie . Jak gramy country to gramy country a w Make a memory coutry nie slysze ( w sumie to dobrze , wolabym wogle nie slyszec country w wykoaniau BJ ) , zaznaczam ze Make a memory uznaje ze piosenke udana , ale jak gramy country to nie wplatamy tam piosnek pop - rock .
1.Jakby nagrali typowo swojskie Country mówilibyście, że zeszli kompletnie na dno a płytki wiekszośc ludzi nie byłaby w stanie przesłuchac chociaz raz (w tym i ja).
2.Po drugie zawsze znajdzie się punkt do zaczepienia więc można się doczepić. Co jest K... miała być wieśc a jest popowo-rockowa-wieś. Co jest ? Miałem tego nienawidzieć a te dodatki sprawiają, że piosenkimi się nawet odrobine podobają. Tak to nie może być. Jak Country to Country.
3.Przesłuchaj sobie WSPÓ?CZESNE - NOWOCZESNE Country. Bardziej to przypomina POP niż typowe Country. To jest DZISIEJSZE Country z Urbanem i Nettles itp na czele. Jeśli chcesz aby nagrali typowe Country to musieliby sie udac do korzeni Country, a oni zawsze grają to co jest na topie.
Country nie jest ściśle zamknięta dziedziną muzyki tak jak nie jest nim rock czy pop. Róznica między Keep The Faith a It's My Life jest ogromna a to i to to ROCK. Posłuchaj Casha i posłuchaj Sugaland. Zobaczysz jaka jest róznica w gatunku Country.
W Make A Memories nie słyszymy Country, ale ... i tego się obawiam piosenka jest pozbawiona efektów i najprawdopodobniej w wersji DEMO czyli bez dodatkowych gitar i efektów tj klawisze itp podkłady lecące pobocznie.
Wersja ostateczna najprawdopodobniej będzie posiadała jakiś typowy element Countrowy który mi osobiście będzie przeszkadzał.
Masz prawo do własnej opini. Chociaz nieukrywam, że w mojej opini jest ona nietrafna. Jaki fanatyk krytykuje album swojej ulubionej kapeli ? Jaki fanatyk krytykuje gitarzyste za coraz słabsze granie ? itp.Szczerze to jest zdanie idealne . Wedlug mnie .
Myśle, że te 2 słowa jak najbardziej się wykluczają.Ty wg mnie najwiekszy fanatyk BJ na forum krytykujesz plyte ktora uznaje ze dobre dzielo . Nie spodziewalem sie tego .
Hmm tylko dlatego, że nie jest on taki sam jak Twój i paru innych osób ? Uwierz mi, że na gg jak rozmawiam ludzie mi mówią, że myśla podobnie jak ja, ale nie chcą się wypowiadać, bo zostaną zjechani tak jak ja jestem jechany.Ten twoj ponizszy tekst co najwyzej uswiadomil mi ze masz zdeka "dziwny"
gust muzyki.
Swoją drogą cieszy mnie, że Twój gust jed bardzo dobry i może uchodzić za wzór do nasladowania. Będe do niego dążył. Jak ktos powiedział niczyj gust nie jest wyznacznikiem tego co dobre. Nie chce Ci przypominac ale słuchamy zespołu który do 1995 był ogólnie (z wyjątkami) mieszany z błotem w tv, gazetach, serialach itp Głównie zarzucano że piosenki są prościutkie i o tyłku Maryny. Więc przykro mi, ale ogólnie nie słuchasz zbyt cenionej muzyki, czyli Twój gust nie jest wysoko ceniony tak samo jak mój
Hmm. Czy tandetny tekst sprawia, że piosenka jest do bani ? Czy tylko tekst jest wyznacznikiem. Jest wiele utworów właśnie głównie z rocka które nie mają kompletnego sensu a pczęsto pisane sa na haju a piosenki stały się wielkimi hitami.Lubisz piosenki tylu Opel all night czy ta nowa , ktorej tekst jest banalny i polega na powtarzaniu Heeeyy .
Open All Night uważam za bardzo ładną piosenke ze świetną oprawą i wokalną i gitarową. Lubie takie sentymentalne piosenki jak ta jak np TAAOANight, TOArms, Cold HH, It Just Me, Father Time, itp.
I po raz kolejny. Jak mam ją oceniac jako normalną piosenke to jest średnia chociaż sa momenty gdzie podoba mi się rytm i śpiew Jona, ale jak mam ją oceniac z perspektywy piosenek Country uważam, że jest bardzo dobra. Bo typowego starego Country nie przesłuchałbym nawet 2 razy.
Ocena czy to "jest kawał DOBREGO rocka" jest tylko i wyłącznie Twoją opinią. Jest dobry, ale mógł być lepszy, bo mieli lepszy matreriał.Natomiast sadzisz ze kawalek dobrego rocka i dodatku wykonanego na zywo jest zla plyta
Uwielbiam rock co nie znaczy, ze mam klapki muzyczne i nie moge posłuchac sobie dobrego w mojej opini Popu, Hard Rocka czy Heavy Metalu.Natomiast sadzisz ze kawalek dobrego rocka i dodatku wykonanego na zywo jest zla plyta , to wypada sie spytac czy ty lubisz ROCK czy moze POP bo wg mnie piosenki ostatanio serwowane przez BJ pod takie podchodza.
It hurt. Jak możesz tak mówic o tej płytce z kawałem dobrej rockowej muzykiszczerze mówiąc HAND nie zrobił na mnie wrażenia myśle, że nie mieli juz co nagrac i odwalili płyte byle by była
A co do samego albumu Country to oczywiście wolałbym album rockowy dla odmiany coś w stylu New Jersey albo HAND 2. Jednak jeśli mieliby nic nie robic to wole dostac taki album nowoczesno-countrowy któy juz moge kupic dla samego Make A Memory.