BBC Radio 2 - Koncert

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

To jest TO !!

Czekałem na tą piosenkę najbardziej chyba z płyty. I jestem nią zachwycony, pomimo słabej jakości nagrania. To jest te BJ, które uwielbiam. Refren super! Jest początek refrenu, potem śpiewa kilka razy I'm With You, a potem najważniejsza cześć refrenu, po którym po prostu mnie kupili na całego, i po którym poczułem wielkie emocje !! Solówka jak dla mnie świetna. Jak dla mnie to musi być drugi singiel.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, o 16:21 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ponoć oprócz I'm with you, zagrali jeszcze ponownie IML i WAN oraz jeszcze jedną niewiadomą.
Obrazek
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Na początek napiszę tak – mnie się ogólnie podoba, momentami nawet bardzo, tylko problem w tym, że prawie każda piosenka mogłaby być o wiele, wiele lepsza gdyby nad nią troszkę popracować. Może tylko ja mam takie wrażenie, ale jak np. słucham niektórych starszych płyt, to nie zmieniłabym tam żadnej nutki, a tutaj albo jest czegoś za dużo, albo za mało i ciężko mi się cieszyć skoro wiem, że mogłoby być lepiej. Bo naprawdę ich na to stać. Ale do rzeczy:

Army of One – muzycznie naprawdę bardzo fajnie, świetny wstęp, ciekawa gitara w refrenie, solo i gitarowe outro, wszystko na plus. Ale sama linia melodyczna strasznie nudna, szczególnie w refrenie. Jakby chociaż tempo podkręcić, to może dałoby to trochę życia tej piosence. Nie znając tekstu raczej nie pomyślałabym, że to ma być kawałek zachęcający do tego, aby się nigdy nie poddawać. 4,5/10

What’s Left of Me – fajne, z każdym razem coraz bardziej mi się podoba. Super ten główny motyw, ciekawa aranżacja, do ideału brakuje mi trochę bardziej wyraźnej gitary prowadzącej, ale w sumie bardzo pozytywna piosenka. Jak dla mnie powinni ją często grać na koncertach. 7/10

What About Now – czemu tu nie ma żadnego solo? Czemu tak płasko? Trochę poprawek i mogłaby to być naprawdę super rockowa piosenka w nowoczesnym wydaniu i to w dobrym tego słowa znaczeniu. A tak, troszkę zabrakło mocy. 7/10

That’s What The Water Made Me – najbardziej podobała mi się po pierwszym przesłuchaniu. Baby, baby, baby dalej pozostaje beznadziejne, w niektórych miejscach bardzo brakuje ostrzejszej gitary i na koniec aż prosi się o jakąś porządną solówkę. Ale poza tym jest super energia, fajne tempo, ciekawie śpiewane zwrotki, ogólnie znam już na pamięć :)) 8,5/10

Amen – absolutnie przepiękna. 9/10

Wow! Kurczę, nie wiem czy słuchać.. może poczekam jeszcze trochę... Ale dzięki za wiadomość :))
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, o 16:24 przez Dorota, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

To jest TO

Czekaęm na tę piosenkę najbardziej chyba z płyty. I jestem nią zachwycony, pomimo słabej jakości nagrania. To jest te BJ, które uwielbiam. Refren super! Jest początek refrenu, potem śpiewa kilka razy I'm With You, a potem najważniejsza cześć refrenu, po którym po prostu mnie kupili na całego, i po którym poczułem wielkie emocje Solówka jak dla mnie świetna. Jak dla mnie to musi być drugi singiel.
Zgadzam się w 100% Druga częśc refrenu miażdży!!
K**a miałem nie słuchać ;D Ok. Przesłuchałem ją tylko raz i następny raz dopiero na płycie!! MAGIA!!
Oczywiśćie progresja jak w TSTown i podobne do Boulevard Green Day, ale coś mi się wydaje, że ma szanse być dla mnie lepsza niż obie. Czekam z niecierpliwością!!

[ Dodano: 2013-01-25, 17:29 ]
btw jak na ten moment widzę 2 single lepsze niż Because (I'm with you i Left Of Me)!!
adam2311
It's My Life
It's My Life

Post autor: adam2311 »

dzięki,kurde to jest rewelacja!!!takie kocham Bon Jovi.niech graja do końca swiata i jeszcze dzien
kowal
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

OK, Im'm with you jest fantastyczne. A na płycie pewnie brzmiało jeszcze lepiej. Chyba mój faworyt jak na tę chwilę :))
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

I'm With You>Amen>What's Left Of Me>Army Of One>What's What The Water Made Me>What About Now>Because We Can

Przed wysłuchaniem I'm With You nie wiedziałem czego oczekiwać cały czas mówiono, że ma być to ballada, a ostatnio, że bardziej rocker.. Naprawdę bardzo mi się podoba. Kilka razy już przesłuchałem. I jak na razie żadna z nowych piosenek za pierwszym razem mnie tak nie porwała. Amen było fajne, naprawdę fajne, What's Left Of Me też. Ale tylko przy I'm With You tak mnie mocno porwali, że pieję z zachwytu. Chciałbym w Stuttgarcie w lepszej jakości to usłyszeć, i czekam na albumową wersję. ;)

Po tytułach czekałem najbardziej na I'm With You, Amen i Pictures Of You. Z dwóch pierwszych jestem zadowolony, zobaczymy jak wyjdzie POY, może usłyszymy ją jutro?
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

I'm with you - dobre.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Po tym co usłyszałem poniższa strona będzie odwiedzana codziennie ;D
http://hasitleaked.com/2013/bon-jovi-what-about-now-2/
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

I'm with you jest świetne... czuje stare, dobre brzmienie zespołu w tej piosence...
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Oooo, I'm With You naprawde dobre!
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Powiem tak, inne były wczoraj wrażenia i emocje gdy słuchaliśmy pierwszy raz w radiu, inne są dzisiaj po obejrzeniu materiału live, inne będą po wysłuchaniu płyty a jeszcze inne jak obejrzymy videoclip.
Na czas teraźniejszy u mnie wygląda to tak:
1. Army Of One
2. I’m with you
3. What's Left Of Me
4. Thats What The Water Made Me
5. What About Now
6. Because we can
7. Amen

Czekam z niecierpliwością na tą płytę, choćby nie wiem jaka była lepsza czy gorsza. Zawsze mogę włączyć sobie i posłuchać to, na co w danej chwili mam ochotę, czy to będzie SWW czy WAN. Dlatego przestałam już narzekać, że wolę więcej gitary, że denerwuje mnie tekst w stylu baby, baby czy hej, hej czy jęczący czasami głos Jona. Takie te utwory są i będą i nic na to nie poradzimy, choć uważam, że są dobre a niektóre genialne choćby Army Of One i I'm with you.
Dlatego cieszmy się, że możemy kolejny raz przeżywać emocje związane w nowym materiałem muzycznym BJ, a to, że w pełni nie spełnia naszych oczekiwań to trzeba się z tym pogodzić. Czasy się zmieniają, trendy się zmieniają, ludzie się zmieniają – życie się zmienia. Nic nie stoi w miejscu, a nasi chłopcy po prostu się starzeją (trzeba to głośno powiedzieć) i grają to co uważają, że jest w obecnej chwili dla nich lepsze, odpowiednie i być może prostsze. Podsumowując moje wywody twierdzę, że BJ nadal jest moim najukochańszym zespołem i nic tego nie zmieni. Choćby nagrali płytę disco polo czy pieśni religijne czy śpiewali wierszem, zawsze coś znajdę takiego co mnie wzruszy, wzmocni, rozbawi i podniesie na duchu, że odkryje coś dla siebie samej i będzie to tylko moje!
I TO JEST PIĘKNE! :))

Ps. Możecie się śmiać, ale tak właśnie ze mną jest. ;]
BJ - It's my life - Always !
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

I'm With You jest super! Co do reszty nie mogę się zdecydować, na pewno What About Now jest w czołówce, Army Of One gdzieś na końcu, jakoś mnie nie przekonuje ten dźwięk zerżnięty z zespołów takich jak Fun, którego nie trawię. Poza tym tekst refrenu - bez komentarza. Nad resztą się muszę zastanowić, ale na pewno na plus.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, o 17:51 przez kejt93bub, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

I'm with You jest moim faworytem nie wiem jednak na jak długo bo nie znamy całej płyty, ale oby kilka piosenek ją przebiło!
Amen wpadło mi w ucho mimo iż kojarzy mi się z Hallelujah jednakże dobrze się go słucha.
What's Left on Me i What's What the Water Made Me również nie są najgorsze.

Na szczęście nie każda piosenka jest podobna do Because We Can a pierwsze dwie z powyżej wymienionych są moimi ulubionymi z WAN dlatego śmiem sądzić, że ten album jest rozstrzelony we wszystkie strony. Kontrastuje z nowoczesnymi i starającymi się być na czasie kawałkami oraz z nowoczesnością w której jednak słychać lekkie szumy z wcześniejszego stylu grania zespołu.

Moim zdaniem wczorajszy koncert był dobry lecz Jon wydawał mi się na początku trochę nierozśpiewany.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

harriet pisze:Na szczęście nie każda piosenka jest podobna do Because We Can a pierwsze dwie z powyżej wymienionych są moimi ulubionymi z WAN dlatego śmiem sądzić, że ten album jest rozstrzelony we wszystkie strony. Kontrastuje z nowoczesnymi i starającymi się być na czasie kawałkami oraz z nowoczesnością w której jednak słychać lekkie szumy z wcześniejszego stylu grania zespołu.
W sumie to mi się najbardziej podoba, chociaż nie wszystkie kierunki mi odpowiadają :> Ale jestem dobrze nastawiona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”