BBC Radio 2 - Koncert

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

dobek994 pisze:takie What About Now, jest bardzo w porządku, ale bez kopa, a szkoda.
Znowu sie uczepie refernu, gdyby tam była moc to byłby świetny numer. Tak jakby zwrotki napędzają emocje a przy refrenie wszystko opada. Podobne zarzuty miałem co do Bullet.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Dand pisze:Widze,że przy tych nowych utworach może być tak jak przy Because we can. W pierwszym dniu masa krytyki a z każdym kolejnym powoli to sie wycisza a teraz już nikt sie nie czepia za bardzo ;p Chyba wielu z nas musi sie nauczyć odbierać to pierwsze przesłuchanie bardziej na chłodno, na pewno ja.
Nie żebym nagle uznawał te numery za dzieła sztuki ale tragedii na pewno nie ma. Left of me jest naprawde całkiem niezłe. Gdyby to było na 100mln fans to pewnie byłoby jedną z lepiej ocenianych piosenek.
Mi Amen od razu się spodobało. What's Left Of Me po częsci też. Nie ma rewelacji, ale jest ok..

[ Dodano: 2013-01-25, 12:13 ]
Dand pisze: Znowu sie uczepie refernu, gdyby tam była moc to byłby świetny numer. Tak jakby zwrotki napędzają emocje a przy refrenie wszystko opada. Podobne zarzuty miałem co do Bullet.
Mi WAN też się to nie podoba w tym aspekcie.. Więcej powera i byłby spoko kawałek.
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian nie czuje się urażony :) To w sumie nie było do Ciebie tyle co do innych osób, które wchodzą na chwile, skrytykują krytykujących ( :P ) i zero argumentów i tyle.

NEVER GIVE UP !! Siedzi mi to :P
Od rana śpiewam sobie
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

mam nadzieję, że ktoś zgrał koncert na dysk? - bo jest już niedostępny...
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Jakby ktoś chciał, zebrałem wszystkie nowe utwory na YT

Amen

http://www.youtube.com/watch?v=xv18AMhCcuk

That's What The Water Made Me

http://www.youtube.com/watch?v=_xUkeEW9jt4

What's Left On Me

http://www.youtube.com/watch?v=lGXVZPa96wI

Army Of One

http://www.youtube.com/watch?v=zVy265aGdKc

Because We Can - live brzmi lepiej :)

http://www.youtube.com/watch?v=TPmWtre-9F8

What About Now

http://www.youtube.com/watch?v=9zbB7_0unUo

A to link do wszystkich nowych z wczoraj w jednym video

http://www.youtube.com/watch?v=2btmcF_W3eI
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
KondZik

NEVER GIVE UP !!
Sesja idzie...
NEVER GIVE UP!!
:lol:
To mi wpadło masakrycznie :P
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

A ktoś chce bootlega? :) Zrobiłem tylko z nowych kawałków (raz, że miałem poobcinany film z całości, dwa, że te stare wszyscy znamy, no i jakoś rewelacyjnie to one nie wypadły) więc jak ktoś chce - mówić tu lub na PW ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
KondZik

Wrzuć Ricky to sobie ludzie pościągają o ile możemy
I dzięki bardzo ;)
EVENo

Post autor: EVENo »

Adrian pisze:Dla mnie Eveno nie jesteś fanem obecnie zespołu, raczej fanem pewnej twórczości. To moja ocena i wcale nie chcę Cię obrazić tym. Czuje, że jesteś tutaj z przywiązania i możesz spędzić fajnie czas (np wyzywając zespół) i jest to całkiem ok. Zdanie o koncercie jest dla mnie idealnym potwierdzeniem, że miłości nie ma a jest przywiązanie budzące agresje i frustracje.
Nie mam prawa czuć się obrażony, bo tak jest. Nie jestem fanem zespołu, a ich twórczości. I to tej twórczości nie granej na koncertach. Oczywiście, jakby chociaż 25% tracklisty uzupełniały piosenki, na których mi zależy i zostałyby wykonane solidnie to pamiętałbym ten koncert do końca życia, ale wiem, że nie ma na to najmniejszych szans. Bed Of Roses, Wanted, Bad Name i może jedna, dwie niespodzianki. Do tego wykon... Wydaje mi się, że odechciało mi się koncertu Bon Jovi po ostatniej trasie, kiedy zagrali Wild Is The Wind w taki sposób, że nie dotrwałem do końca pierwszego refrenu. Może to i słaba jakość nagrania nie oddała rzeczywistości, ale nie wydaje mi się, aby mogło to brzmieć dużo lepiej.

Jest jeszcze indywidualny problem, że od koncertów oczekuję rozpierduchy. Tym jest dla mnie koncert rockowy. A to jest wielkie wydarzenie z mieszanką różnych ludzi, niekoniecznie fanów, którzy będą sprawiać wrażenie dalekich od dobrej zabawy. Często drapię się po głowie i myślę "Jak można stać pod sceną i nawet nie drgnąć?". Przykro mi, ale zacząłem preferować koncerty, z których ciężko wrócić bez siniaków :P

Agresja i frustracja? Chyba zostanę poetą, jeśli naprawdę daję wrażenie agresywnego i sfrustrowanego. Albo po prostu walnę milion emotikonek do każdego zdania :D :o :jupi: :brawo: :lol: :PPP :P Zapewniam Cię, że panuje u mnie pełen luz. O Because We Can mogę nawet powiedzieć, że "bit średniawka, ale flow nie do podj**ania".

Więc jeśli Cię i wszystkich tu zgromadzonych to pocieszy to od teraz nie będę mówił "Kocham Bon Jovi", a "Kocham muzykę Bon Jovi". Bo nawet z nowego krążka zapewne coś mi się spodoba. A jeśli nie... wtedy naprawdę będę sfrustrowany :P
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Jako ten wiecznie marudzący powiem tak.

Panie i Panowie - That's What The Water Made Me <3 <3 <3

LOVE IT!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

EVENo pisze: Nie mam prawa czuć się obrażony, bo tak jest. Nie jestem fanem zespołu, a ich twórczości. I to tej twórczości nie granej na koncertach. Oczywiście, jakby chociaż 25% tracklisty uzupełniały piosenki, na których mi zależy i zostałyby wykonane solidnie to pamiętałbym ten koncert do końca życia, ale wiem, że nie ma na to najmniejszych szans. Bed Of Roses, Wanted, Bad Name i może jedna, dwie niespodzianki. Do tego wykon... Wydaje mi się, że odechciało mi się koncertu Bon Jovi po ostatniej trasie, kiedy zagrali Wild Is The Wind w taki sposób, że nie dotrwałem do końca pierwszego refrenu. Może to i słaba jakość nagrania nie oddała rzeczywistości, ale nie wydaje mi się, aby mogło to brzmieć dużo lepiej.

Jest jeszcze indywidualny problem, że od koncertów oczekuję rozpierduchy. Tym jest dla mnie koncert rockowy. A to jest wielkie wydarzenie z mieszanką różnych ludzi, niekoniecznie fanów, którzy będą sprawiać wrażenie dalekich od dobrej zabawy. Często drapię się po głowie i myślę "Jak można stać pod sceną i nawet nie drgnąć?". Przykro mi, ale zacząłem preferować koncerty, z których ciężko wrócić bez siniaków :P
Fajnie wytłumaczyłeś. Masz do tego prawo. Bon Jovi mają prawo grać i robić to co oni kochają.
Jako ten wiecznie marudzący powiem tak.

Panie i Panowie - That's What The Water Made Me <3 <3 <3

LOVE IT!!
<3 <3 <3 ;)
KondZik pisze:NEVER GIVE UP
Sesja idzie...
NEVER GIVE UP!!

To mi wpadło masakrycznie
Mnie to od wczoraj trzyma.. ;D
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ja dzisiaj katuje te 5 piosenek. :P

Tak jak od początku najbardziej podobało mi się Amen i What's Left Of Me, tak wciąż najbardziej mi się podoba, ale.. co raz bardziej podobają mi się That's What The Water Made Me i Army Of One. Tylko wciąż na tym samym poziomie jest What About Now..

Wygląda to tak chyba: Amen>What's Left Of Me>Army Of One>What's What The Water Made Me>What About Now>Because We Can
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

I'm with you
http://www.youtube.com/watch?v=z8WKAS8LPs8

Niby koncert trwał jeszcze pół godziny po skończeniu transmisji w radiu.
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

czy ktos zna link do całego koncertu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”