Summertime, Any Other Day i Make A Memory - nowe utwory z LH

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Mi sie MAM jako singiel podoba i jeśli miałbym ustawiać w kolejności to Welcome TWYA i MAM jest na 1wszym miejscu jesśli chodzi o ballady od 2000 roku.
Moze nam się podobać, ale dobrze wiemy, że spustoszenia na listach przebojów(zwłaszcza polskich) to ta piosenka raczej nie zrobi ;]
Jak dla mnie- blłąd by pierwszym singlem była ballada.

Ta wersja, którą podałam jest chyba dłuższa niż ta z crushmagazine.es
serwer na bj.com wysiada od natłoku ludzi chcących jej posłuchac :)

Jeszcze jedno: czy mogłabym prosić was o niestosowanie skrótow piosenek? przynajmniej zapodajcie pierwszy wyraz, bo potem nei chce m isię zastanawiac co oznacza skrót THIOSHRTK. Dziekuje :D
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Genialne to MAM nie jest. No ale nie ma co narzekać, jest i tak znacznie lepsze, niż się spodziewałem, nawet można rzec że DOBRE ;) Na plus mruczanka Ryśka, na minus - brak solówki... ale niech będzie, nastawiam się pozytywnie przed albumem :)

A najlepszymi balladami od 2000 roku są These Open Arms i I Am :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

hehehehe przed chwila ogladalem teleexpres i mi maciej orlos powiedzial ze "19czerwca grupa BJ wydaje nowa plyte o nazwie Lost Highways". jak to szybko sie wiesci roznosza ;d
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

No dobraaaa skusiłem sie na sciagniecie Meka a memory ale TYLKO DLATEGO ZE MA TO BYC SINGEL, wiec i tak bym wczesniej uslyszal to piosenke gdzie indziej pewnie :D :D <zawsze jakies wytlumacznie :P >
Wlasnie, 5 sekund temu przesluchalem ja pierwsza raz w calosci.. i jak dla mnie to jest to poprostu PIEKNE !! Wreszcie cos innego, czego ja jeszcze u Bon Jovi nie slyszalem !! Nie no jak na tym poziomie bylyby wszystkie piosenki to poprostu cudnie:) przynajmniej dla mnie :) Ide dalej sluchac!!
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

"19czerwca grupa BJ wydaje nowa plyte o nazwie Lost Highways".
Ok. bądżmy drobiazgowi ;) tak dla wyjasnienia, gdyż każdy pisze inaczej.
ALBUM BęDZIE NAZYWA? SIę LOST HIGHWAY ;)
A najlepszymi balladami od 2000 roku są These Open Arms i I Am
Ja obstawiam all about lovin u :P
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

hmm powiedzmy ze pisalem z pamieci :P ale mysle ze nie ma co sie czepiac ;> a tak na marginesie - Lost Highways brzmi nawet lepiej :PPP
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Adrian
Mi sie MAM jako singiel podoba i jeśli miałbym ustawiać w kolejności to Welcome TWYA i MAM jest na 1wszym miejscu jesśli chodzi o ballady od 2000 roku.
To się rozumiemy :P ;]

Jovizna
Po wysłuchania całego Make A Memory moge osobiście powiedzieć, że jest to chyba 'najlepsza' ballada BJ od 2000 roku

Grzeszysz make a memory to prosta piosenka, nie to, że jej nie lubie, ale mogłoby być oczywiście lepiej
I w tym jest chyba jej duzy plus. Nie jest "aż" tak cukierkowa. Mam nadzieje ,że nie zrobią tak beznadziejnego teledyku jak do Thank You For Loving Me aha .. o ile wogole zrobią :P
A fakt faktem, że lepiej mogłoby być ;] zawsze mogłoby być lepiej :P
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Make A Memory jest po prostu przecudowne. To jest jedna z piękniejszych rzeczy jakie kiedykolwiek nagrali! Zrobiło na mnie wrażenie mimo że już to słyszałem (nie całe).

Wreszcie coś genialnego - jak za dawnych czasów. Ja już nie mogę się doczekać jak usłyszę to w pełnym brzmieniu.

Jednym słowem genialne. I tak szlachetnie brzmi (w przeciwieństwie do All About.. i These Open Arms).
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Grzesiek napisał:
Jednym słowem genialne. I tak szlachetnie brzmi (w przeciwieństwie do All About.. i These Open Arms).
Zgadzam sie :) piosenka jest piekna :) A All about lovin you i These open arms jak dla mnie to jedne z gorszych ballad BJ.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

A ja sie nie zgodze co do All about.. i These open arms według mnie sa bardzo dobbre ;) lecz to tylko moje zdanie. Make a memory jest równiez super ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy ktoś wie coś na temat piosenki knee deep in it?
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy ktoś wie coś na temat piosenki knee deep in it
Nic nie słyszałem.
I nie chcę już kolejnych kawałków bo nie będzie na co czekać. Gdybym nie znał wcześniej Make A Memory to słuchało by mi się jej dziś o wiele przyjemniej. I tak jest super.
A ja sie nie zgodze co do All about.. i These open arms według mnie sa bardzo dobbre lecz to tylko moje zdanie. Make a memory jest równiez super
Są bardzo dobre, też je lubię, ale do Make A Memory im brakuje klimatu i szlachetności brzmienia. Same melodie były pewnie nie gorsze. Ale wykonanie i aranżacja - na pewno słabsze.

Piosenka jest wykonana świetnie i dobrze wyprodukowana. Jeśli reszta będzie tak dobra to ja nawet wolę takie country niż "nieświeży" i nudny (bez pomysłu) album rockowy. Te piosenki zapowiadają się lepiej niż kawałki z HAND'a jak chodzi o poziom artystyczny. Świetne wokale (więcej wysiłku i emocji) i świetne kompozycje to jest to czego brakowało na ostatnich płytach.

Lost Highways paradoksalnie może okazać się jednym z lepszych albumów Bon Jovi !!
Mam wrażenie że Make A Memory było by nawet jedną z lepszych piosenek na These Dasy (gdyby się tam znalazło).

Moja opinia może nie być obiektywna bo jestem pod wrażeniem. Słucham tego wkółko i coraz bardziej mi się podoba, więc jeśli przesadzam - wybaczcie ;) .
Awatar użytkownika
k.t
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: k.t »

Grzesiek pisze: Wreszcie coś genialnego - jak za dawnych czasów. Ja już nie mogę się doczekać jak usłyszę to w pełnym brzmieniu.
O jak dawnych czsach mówisz?? Bo jesli o czasach SWW czy NJ to chyba nie mówisz o BJ. Co do These Open Arms uwazam to uwazam je ani za lepsze ani gorsze, tylko zupelnie inne. Dobrze pamietam czas jak na forum ukazal sie These Open Arms, okrzyknieto go jedno glosnie najlepsza ballada od czasow always, wiec teraz darujcie sobie te uwagi ze make a memory jest tak super, bo nie ma co ich porównywac.
Grzesiek pisze:Mam wrażenie że Make A Memory było by nawet jedną z lepszych piosenek na These Dasy (gdyby się tam znalazło).
mogło by... tylko pasowało by do reszty kawałków jak świni siodło :P
Grzesiek pisze:Moja opinia może nie być obiektywna bo jestem pod wrażeniem. Słucham tego wkółko i coraz bardziej mi się podoba, więc jeśli przesadzam - wybaczcie ;) .
Wybaczamy... bo przesadzasz :cfaniak:
k.t
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Grzesiek
to ja nawet wolę takie country
Gdzie Ty tu album country widzisz ?! Przejrzyjcie trochę na oczy !
Jak narazie jedynymi oznakami tego gatunku na nadchodzącym albumie są 'I Love This Town', 'Lost Highway' i byc może 'Holding On' ( ktorą mieliśmy okazje słyszec live w bardzo kiepskiej jakości ) przyczym piosenki te są chyba z pogranicza. W pozostałych utworach jakie znamy nie ma nawet śladu po "słomie" ;] I całe szczęście.

Moim zdaniem szykuje nam sie niezły MIX ;]

Przypomniał mi sie wątek, kiedy mówiło sie na forum o tym, że tytułowa piosenka nie znajdzie się na albumie, bo jest zbyt 'rockowa' i ze za mało w niej country. Tymczasem znalazła się ona chyba w mniejszości piosenek podchodzących pod ten gatunek. Dziwne. Oczywiście to tylko narazie takie moje hipotezy. Ale jesli nie, to niełzy burdel w mediach narobił Jon & ... ... :P
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

k.t pisze:O jak dawnych czsach mówisz?? Bo jesli o czasach SWW czy NJ to chyba nie mówisz o BJ. Co do These Open Arms uwazam to uwazam je ani za lepsze ani gorsze, tylko zupelnie inne. Dobrze pamietam czas jak na forum ukazal sie These Open Arms, okrzyknieto go jedno glosnie najlepsza ballada od czasow always, wiec teraz darujcie sobie te uwagi ze make a memory jest tak super, bo nie ma co ich porównywac.
Miałem na myśli lata 90'.
Jak już mówiłem These Open Arms jest bardzo dobre i również bardzo je lubię. Mówiłem głównie o brzmieniu - że Make A Memory brzmi szlachetniej niż ostatnie ballady. Po prostu przypomina mi niektóre kawałki z TD, także jak chodzi o wykonanie (większe zaangażowanie i ekspresja).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”