@Anka29
Facet ma 50 lat - czy myślał, że jego rodzice będą życ wiecznie? Owszem, zmarł jego ojciec - żal, smutek, ale śmierc jest naturalną koleją rzeczy, zwłaszcza, że tato Richiego dożył sędziwego wieku i jego śmierc nie była dla nikogo zaskoczeniem, wszyscy byli na nią przygotowani. Richie sam dochodzi do wieku, kiedy zacznie się żegnac z tym światem, zwłaszcza przy jego trybie życia

więc dlaczego "rozpacza" jak dziesięciolatek?
Podpisze sie pod slowami Jovizny :
Wybacz Aniu, ale teraz piszesz głupoty
Piszesz jakby smierc dla Ciebie byla codziennoscia . A chyba nie jest?
No i teraz ten klip na potwierdzenie wrażliwego serca naszego rockmena. Takie publiczne rozpaczanie i pokazywanie swego cierpienia jest dla mnie co najmniej niesmaczne.
Publiczne rozpaczanie teraz ci sie zrobilo niesmaczne? Przeciez Jon to nie jest np Axl Rose , Jon przeciez co album wypuszcza single o milosci , piekny i ogolony ( Thank you ... , All about loving you np ) Wiec raczej dla szerszej publiki nie wyrobil sobie marki - "zjad
acza kotow" na koncertach. Czyli taka postawa w teledysku powinna nie szokowac.
Chociaz moim zdaniem ta cała rozpacz jest tylko i wyłącznie "robiona" pod publikę.
Z takim nastawieniem artysta nie moglby nic przekazac , poniewaz wszystko bylo by zrobione pod publike . Wg mnie pod publike "rozpacz" Jona robiona nie jest gdyz nie jest az tak widoczna czy rozglosniona .
@Bartek
eee a gdzie tam coś takiego napisałem? Napisałem, że chcę hitów na miarę it's my life , które zawojowały by listy na świecie i w naszym kraju, a nie piosenek identycznych jak it's my life...
Ja chce hitow na miare its my life ale ambitniejszych , po ktorych ludzie nie beda kojarzyc po paru latach a to ci od "xyz" pff :|
ojejku....może jest może nie...dopóki Jon nie powiedział o co chodzi z kartami czy z biltem, to równie dobrze może chodzić o ryśka, jak i o koniec świata czy wzrost ceny papieru toaletowego czy pensji babci klozetowej....każdy ma własną interpretacje do czego ma pełne prawo oczywiscie, ale to głebsze przesłanie....nie przesadzałbym
No a ja wlasnie chcialem poznac Wasze interpretacje na ten temat:)
to Jon z igły robi widły poprzez takie teledyski
Jeden teledysk zrobil i to nie tak perfidnie widoczny ze to dla Richego ,a odrazu mowisz ze Jon robi z Sambory obraz nieszczęścia .
Teraz jednej rzeczy nie rozumiem. Gdy wydawali Bounce i Handa wiekszosc narzekała ze teksty nie sa "glebokie" dorosle , dramatyczne . Wtedy pisaliscie ze nie ma takiej sytuacji aby takowe teksty postawaly. Teraz gdy taka muzyka , teksty powstaly (chodz nie w takim stopniu jak za TD) to znowu sa narzekania ze to pod publike ze to nie prawidzwe. TO o czym maja pisac? Jak to i to nie pasi.
Odrazu zaznaczam ze nie pragne aby rodzina polowy zespolu wymarla i zeby pisali dramaty .
@Adrian
MAM było ostatnio tak dogłębnie analizowane a TWASA i LH przeszły bez echa.
TWASA I LH to denne teledyski . MAM I WALOL to teledyski z jakms przeslaniem.
W teledysku nie występuje zespół, ale teledysk jest o Richiem i o zespole. Jon jest tutaj postacią poboczną mimo iż występuje cały czas na ekranie.
I to mi sie podoba w nim.
@Anka29
Something to belive in albo My Guitar.... to czlowiekowi ciary szły po plecach i czuło sie ten ból, rozpacz i cierpienie. A tu wszystko jest mdłe, ugładzone , smętne, robione jakby na odwal się.
Ma byc plyta country wiec raczej piosenki w takim klmacie jak ty wymienilas nie wchodza w rachube , wszystkiego mieć nie mozna.