bylem we wtorek to byli na 11mrok pisze:oo całkiem nieźle a w Naszych Empikach jest w 20 ?
Lost Highway na listach
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- Save a Prayer
Ja tam się nigdy nie przejmuję jak schodzi w Polsce bo Polacy są dziwnie pod względem słuchania muzyki ...
Słuchają albo dobrej,głębokiej ... porządnej ... albo jakiejś kompletnie kiczowatej,bez melodii albo z melodią bardzo uproszczona...
To dobry wyniki a nie wiesz ile się mniej wiecej w Polsce sprzedało?
Słuchają albo dobrej,głębokiej ... porządnej ... albo jakiejś kompletnie kiczowatej,bez melodii albo z melodią bardzo uproszczona...
To dobry wyniki a nie wiesz ile się mniej wiecej w Polsce sprzedało?
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Policzmy - ja jedną, Ty jedną, moje dzieciaczki z oddziału po jednej... setka bedzie jak nicmrok pisze:To dobry wyniki a nie wiesz ile się mniej wiecej w Polsce sprzedało?
Tydz temu byłam w warszawskim merlinie, zapytałam sie jak sie lansuje LH. Nie wiem, czy pan który udzielał mi odpowiedzi to wiarygodne źródlo info, w każdym bądź razie - tam na 13. W zasadzie to prawie jak na pierwszym
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
-
- Save a Prayer
Numer #6 w USA i sprzedaz 55,000, więc 4 tydzien w TOP10 - to jest najlepiej sprzedajacy sie album Bon Jovi od lat w USA, od wielu lat 
Dla porównania "Lost Highways" po miesiacu na liscie Billboardu sprzedalo sie w ilosci ok. 560,000 - podobny nakład osiągnął "Bounce" z tym że dopiero po roku czasu (bo mimo dobrego debiutu wypadl juz po tygodniu na #12 miejsce a po miesiacu poza pierwsza 20). 4 tygodnie już w TOP10 jeszcze tylko 42 brakuje do "Slippery When Wet"

Dla porównania "Lost Highways" po miesiacu na liscie Billboardu sprzedalo sie w ilosci ok. 560,000 - podobny nakład osiągnął "Bounce" z tym że dopiero po roku czasu (bo mimo dobrego debiutu wypadl juz po tygodniu na #12 miejsce a po miesiacu poza pierwsza 20). 4 tygodnie już w TOP10 jeszcze tylko 42 brakuje do "Slippery When Wet"

- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Oto i zesiawienie za czerwiec - Lost Highway na 21 miejscu
http://www.zpav.pl/top100.asp?lang=pl
http://www.zpav.pl/top100.asp?lang=pl
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
mrok napisał/a
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
No może tekstami zachacza, jednak są one juz monotonne i monotematyczne. Nie ma w nich nic odkrywczego czy godnego szczegolnej uwagi.
Chyba nie chcesz powiedzieć, że LH zalicza sie do tej pierwszej grupySłuchają albo dobrej,głębokiej ... porządnej ... albo jakiejś kompletnie kiczowatej,bez melodii albo z melodią bardzo uproszczona...
No może tekstami zachacza, jednak są one juz monotonne i monotematyczne. Nie ma w nich nic odkrywczego czy godnego szczegolnej uwagi.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tak samo jak TDays, KTFaith, Bounce, Fahrenheit czy HAND. Nie wszystko muis być odkrywcze aby było dobre."?ycie"Nie ma w nich nic odkrywczego czy godnego szczegolnej
uwagi.
Podsumowanie 5 tygodnii na listach
USA: 1 3 4 6
Billboard Comprehensive Albums 1 3 4 6
Top Internet Albums 1 1 3 5
Top Rock Albums 1 1 1 3
Billboard Digital Albums (2) ? 2 5 ?
Polska 33 11 13 19 19
Świat: 2 1 3 2 4
EU 1 1 1 1 4
UK 2 4 13 29
Australia 5 7 10 20 23
Japonia 1 3 12 12 10
Kanada 1 1 1 2
Szwajcaria 1 1 1 1 1
Austria 1 1 1 2 2
Niemcy 1 2 2 2 4
Holandia 1 2 ? ?
Hiszpania 1 2 6
Taiwan 1 ? ? ?
Dania 39 13 5 2 1
Argentyna 3 71 11 ?
Finlandia 3 3 3 4
Szwecja 4 8 15 21 23
Irlandia 5 7 17 28 31
Norwegia 7 8 16
Chorwacja 8 3 2 ? 2
Greecja 8 8 5 4
Czechy 10 9 13 10
Włochy 12 10 23 40 36
Brazylia 20 27 20
Portugalia 20 19 16 29
Węgry 24 6 4 4
Nowa Zelandia 27
Belgia 33 11 7 7 10
Francja 39 55 79 110
Ale nie było na kupe, jak to sie mówi. Jezeli chodzi o strone tekstową, bo o tym mówimy, to ciężko wymyśleć w tej materii coś odkrywczego. Teksty mogą być bardzo dobre lub poetyckie, bąc kiepskie czy średnie. Za to uzyka moze byc odkrywcza. A mówiąc o teskatch z LH miałem na mysli, ze od ładnych paru lat spiewają o tym samym w taki sam sposób. Porónaj to sobie z latami 90tymi, gdzie było spore zróznicowanie tekstów ekspresi i nastrojów. Nawet jak spiewali o miłości to robili to w ciekawy sposób np: If I was Your Mother itdTak samo jak TDays, KTFaith, Bounce, Fahrenheit czy HAND. Nie wszystko muis być odkrywcze aby było dobre."?ycie"
Prosze Cię zebys nie wyciągał zdnan z kontekstu
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie wiem czy wczytywałeś się w teksty do LHighways ale jak najbardziej są one róznorodne. Masz tutaj tekst o przyszłoiści zespołu na 2 rózne sposoby (Lost Highway/We Got It Going On) o przykrych wydarzeniach (Whole Lot Of Leaving), o mieście (ILTTown) o roterkach człowieka (AODay) czy o miłości na różne sposoby (Till We Not... , Last Night)Ale nie było na kupe, jak to sie mówi. Jezeli chodzi o strone tekstową, bo o tym mówimy, to ciężko wymyśleć w tej materii coś odkrywczego. Teksty mogą być bardzo dobre lub poetyckie, bąc kiepskie czy średnie. Za to uzyka moze byc odkrywcza. A mówiąc o teskatch z LH miałem na mysli, ze od ładnych paru lat spiewają o tym samym w taki sam sposób. Porónaj to sobie z latami 90tymi, gdzie było spore zróznicowanie tekstów ekspresi i nastrojów. Nawet jak spiewali o miłości to robili to w ciekawy sposób np: If I was Your Mother itd
Prosze Cię zebys nie wyciągał zdnan z kontekstu
Lata 90te to wiara i miłośc. Lata 00 to miłośc, życie a lata 80te są jak najbardziej jednorodne bo praktycznie tlyko o miłości na 200 różnych sposobów.
NO, ale to nie na temat.
Wracając do tematu to ciekawe jak na sprzedaż wpłynie drugi singie któy wyjdzie 18tego sierpnia w NIemczech.