Listy przebojów- We Weren't Born To Follow

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

W którymś temacie zaczęliście rozmawiać (Nie pamiętam, w którym i nie mogę go znaleźć) o tym, że przeciętny polak kojarzy, że IML śpiewał Jon Bon Jovi.

Otóż dzisiaj miałam korepetycje z matematyki i zapomniałam wyłączyć przed przyjściem nauczyciela radio( rmf fm), no i po prostu tak sobie cicho grało.
Przy Bardzo trudnym zadaniu usłyszałam WWBTF i powiedziałam
'W Końcu to puścili' , bo nie leciało przed tym nic ciekawego.
Nauczyciel się na mnie patrzy i pyta 'kto to śpiewa?',
Ja: 'Bon Jovi, ich nowa piosenka' ,
On: ' Jak, jak? Jon Bon Jovi?''
Ja: 'Nie, Bon Jovi to zespół, a JBJ To tylko wokalista'
On: 'Tak?? :o A ja myślałem, że jest tylko wokalista, bez zespołu. A on Śpiewał też...'
Ja: 'It's my life?'
On 'Tak i..'
Ja: 'LOAP?'
On: 'tak ;] '
No i rozmowa się tak toczyła także o latach 80.
No ale wiedział, że są ok. 20 lat na senie. Oczywiście poprawiłam go, że 25.

Czytając wasze komentarze, że przeciętny polak Kojarzy IML z Jonem Bon Jovi i odwrotnie, nie za bardzo mi się chciało wierzyć. Wystarczył mi jeden przypadek przeżyty osobiście i UWIERZY?AM!

Przykre :lol:
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

A jeśli chodzi o mnie to gdy pierwszy raz zobaczyłem videoklip You Want To Make A Memory w vh1, (a podpisane było Bon Jovi- czyli normalnie) myślałem że sie coś im sie chyba pomyliło, bo ten zespół nie istnieje już od 2000r. i że on śpiewa solo od tamtej pory.
A jeszcze niesłyszałem wtedy o Have a Nice Day i Bounce (jako albumach)
Osiem zapałek
Scrooge

Post autor: Scrooge »

JasonJovi13 pisze:A jeśli chodzi o mnie to gdy pierwszy raz zobaczyłem videoklip You Want To Make A Memory w vh1, (a podpisane było Bon Jovi- czyli normalnie) myślałem że sie coś im sie chyba pomyliło, bo ten zespół nie istnieje już od 2000r. i że on śpiewa solo od tamtej pory.
A jeszcze niesłyszałem wtedy o Have a Nice Day i Bounce (jako albumach)
W rubryce masz wpisane, że słuchasz BJ od 2000, nie czaje jakim cudem zobaczyłeś w 2000 roku You Want... :PPP
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

Bo spodobał mi sie ten zespól w 2000r.
Bo oprócz albumu Crush miałem okazje usłyszeć LOAP'a,Bad Medicine, i Always

Ale w domu na kompie lub innym sprzęcie; zacząłem słuchać dopiero w 2007r.
Osiem zapałek
EVENo

Post autor: EVENo »

Nareszcie komp wolny!!!!!!! xD No to ludziska mamy cały weekend na glosowanie. ?adnie Pan Darek zapowiedział: "A teraz niespodzianka. Na 19 nowość - Bon Jovi i We Weren't Born to Follow. Gratuluje znakomitego wyboru."
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

BoVi pisze:On: 'Tak?? :o A ja myślałem, że jest tylko wokalista, bez zespołu.
To samo odpowiedział mój brat kiedy go ostatnio uświadomiłam. Dodał jeszcze, że zawsze myślał, że Jon Bon Jovi to coś takiego jak Enrique Iglesias…

A odnośnie głosowania: nic dodać, nic ująć. Ja też swoje trzy grosze dołożę :))
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Nareszcie komp wolny!!!!!!! xD No to ludziska mamy cały weekend na glosowanie. ?adnie Pan Darek zapowiedział: "A teraz niespodzianka. Na 19 nowość - Bon Jovi i We Weren't Born to Follow. Gratuluje znakomitego wyboru."
ale w weekend nie na Poplisty :) Ale od poniedziałku głosowanie a we wtorek będzie wielkie świętowanie że WWBTF będzie na pierwszym miejscu :D
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Myślę, że EVENo chodzilo o glosowanie przez net.

A ja akurat wczoraj wracałam autobusem z Warszawy i leciała Poplista. Bon Jovi wreszcie na liście - miłe zaskoczenie :))
EVENo

Tatiana pisze:Myślę, że EVENo chodzilo o glosowanie przez net.
Dokładnie. Może przypomne adres:

http://www.rmf.fm/au/?a=poplista#
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

ewaika789 pisze:Ale od poniedziałku głosowanie
Glosowanie cały czas ! nie czekac na poniedziałek. Mam nadzieje , że sie zmobilizujemy i w poniedziałkowym wydaniu Jovsi bedą już pare oczek wyżej.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dandi pisze:Jovsi bedą już pare oczek wyżej.

Parę??????????? Co najmniej w pierwszej trójce :D
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ewaika789 pisze:Parę??????????? Co najmniej w pierwszej trójce :D
a ja tam obstawiam, że od razu wylecą po pierwszym notowaniu :D
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

a ja tam obstawiam, że od razu wylecą po pierwszym notowaniu :D
ty to jak zawsze, pesymista. No to jeszcze zobaczymy kiedy gdzie i jak wylecą :P :P
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

A mnie zamiast mizernej znajomości BJ przez zwykłego Kowalskiego ciekawi inna sprawa. Dlaczego to niektórych z Was tak okropnie boli, że ktoś tam myśli, że BJ=JBJ?
Tak to już jest nazywać kapelę od jakiegoś nazwiska ;)
A znajomość 2, góra 3 numerów? Tak samo jest z Queen, Zeppelinami, Warrantami, Kissami itp. Założe się o skrzynkę wódki, że przy jakimś spotkaniu tudzież zlocie, zapytani przeze mnie o np. Metallicę niektórzy (podkreślam NIEKTÓRZY) z Was odpowiedzą 'nooo...... Nothing else Matters było fajne'
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
EVENo

Rattie pisze:A mnie zamiast mizernej znajomości BJ przez zwykłego Kowalskiego ciekawi inna sprawa. Dlaczego to niektórych z Was tak okropnie boli, że ktoś tam myśli, że BJ=JBJ?
Tak to już jest nazywać kapelę od jakiegoś nazwiska ;)
A znajomość 2, góra 3 numerów? Tak samo jest z Queen, Zeppelinami, Warrantami, Kissami itp. Założe się o skrzynkę wódki, że przy jakimś spotkaniu tudzież zlocie, zapytani przeze mnie o np. Metallicę niektórzy (podkreślam NIEKTÓRZY) z Was odpowiedzą 'nooo...... Nothing else Matters było fajne'
Może i racja, ale z drugiej strony - BJ jest, może nie popularniejsze, ale raczej bardziej lubiane od Metallici, a i tak niewielu może powiedzieć o nich cos więcej.

Przypomina mi się taki program "Dubidu" (taki trochę bzdurny, ale zabawny), w którym różne gwiazdy braly udział w różnych konkurencjach. I tak w jednym odcinku w konkurencji przypominającej "Jaka to Melodia", gdy zabrzmiało LOAP Jedna drużyna nie napisała nic, a druga (w ktorej jak dobrze pamiętam była Tatiana Okupnik) napisała jedynie "Jon Bon Jovi" (ale czemu nie samo Bon Jovi? Może też nie jest świadoma istnienia Rycha, Davida i Tica? No i jeszcze wtedy Aleca)
Za to w innym odcinku w "Kalamburach" ktoś (nie pamiętam kto) dostał Jona. Ja, będąc ciekaw co pokaże - zawiodłem się, bo jedynie usłyszałem "DALEJ!".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”