Przeprosiny przyjeteAdrian pisze: Przepraszam was, ze musicie czytać takie brednie
Hehe jak moglem o nim zapomniecAxeL pisze:A David gdzie ? W bagazniku??
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Moze nakreca teledysk podobny jak maja RHCP , jada autostrada troche skacowaniFakt...tak jasne, chociaż gorszy klip był do Have a Nice Day, lub Who Says... :]. Patrząc na MAM, można się spodziewać nienajgorszego teledysku...
Ja wysmiewam twoje poglady? Stary ty wypowiedziales sie tak , a ja tak . Nie wysmiewalem Twoich , poniewaz znam je i szczerze powiem ze jak dla mnie sa troche inne niz moje (ja nie lykam wszytkich kawalkow BJ) ale to moje zdanie , oraz akceptuje Twoje.Przepraszam was, ze musicie czytać takie brednie no ale nie każdy jest obdarzony tak wspaniałym gustem jak wy.
Wy macie genialne gusta muzyczne które mogą posłużyć jako światowy wyznacznik tego co jest dobre ja niestety takiego nie posiadam, ale mogę wam przyrzec, że będę się starał słuchać tylko tego co Wy uważacie za dobre. Tylko musicie zrobić jakąś liste piosenek dobrych i złych.
A tak na serio nie obchodzą mnie wasze rozważani na temat mojego gustu muzycznego. Zauważcie, że jak z kimś się nie zgadzam to nie wyśmiewamy go za swoje poglądy (bo najważniejsze to je mieć) tylko przedstawiam swoje.
Jeśli jednak na waszym poziomie jest śmianie się z innych gustów, poglądów które nie są takie same jak wasze itp to oszczędzcie moją osobą i nie piszcie takich tekstów.
Everyday - Zabki , klata roba dla mnie tragiczne wrazenie . Za to te telewizory sa charakterystyczne dla tego klipu , co uznaje za plus.Era po 2000 roku to jedne z ich lepszych teledysków w historii (Everyday, IMLife, HAND, Welcome TWYA, AALYou, SIISo, TYFLMe czy OWN Live 2001).
Znajdują sie też jednak małe wpadki jak np Misunderstood czy WDOA 2001/2003.
Ja na tak dobry teledysk nie licze , boje sie ze wywala z czyms podobnym jak Who says..Drugie teledyski z płyty były zazwyczaj dobre (poza Misunderstood) wiec mam nadzieje, ze zajmie się tym Isham i powstanie świetny teledysk na miare WTWYAre, IMLife czy LOPrayer.
W mojej opinii albumy "Californication" i "By the Way " to płyty jak najbardziej pod publike czyt komercyjne .i styl obu kapel troche sie rozni (czyt, RHCP bardziej odwazni , mniej robia wszystko pod publike - TAKIE MOJE ZDANIE).[/u]
Ja wysmiewam twoje poglady? Stary ty wypowiedziales sie tak , a ja tak . Nie wysmiewalem Twoich , poniewaz znam je i szczerze powiem ze jak dla mnie sa troche inne niz moje (ja nie lykam wszytkich kawalkow BJ) ale to moje zdanie , oraz akceptuje Twoje.
No ja jednak widzę, że mnie wyśmiałeś a prowokującym tekstem "ja nie lykam wszytkich kawalkow BJ" szukasz kolejnej zwady. Jakbym łykał wszystko to nie byłoby tej dyskusji (ILSWID dla informacji).Ty to zawsze cos walniesz,ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac
dla mnie ta klata i ząbki nadaja estetyki.JOn nie ma wyrzeźbionej klaty itp wiec mi taka koszulka nie przeszkadza. Jedyny minus tego teledysku to właśnie dla mnie te "kiczowate" spadajace (jakże wytrzynmałę) telewizory. Podoba mi się przesłanie, wykonanie., kolorystyka, zdjęcia, ubiory, sprzęt itp. Czyli całą reszta. No i dynamiznm jest tutaj dużym plusem.Everyday - Zabki , klata roba dla mnie tragiczne wrazenie . Za to te telewizory sa charakterystyczne dla tego klipu , co uznaje za plus.
Który został teledyskiem roku przez najbardziej prestiżowe nagrody muzyki Country. Ludziom sie podobał i wygrał. Ja osobiście do niego nic nie mam, ale też nie jest jakimś specjalnie ulubionym.Ja na tak dobry teledysk nie licze , boje sie ze wywala z czyms podobnym jak Who says..
Styl sie rózni? To wogole inna muzyka i pod tym katem nie można ich w ogole porównywać.Cytat:
i styl obu kapel troche sie rozni (czyt, RHCP bardziej odwazni , mniej robia wszystko pod publike - TAKIE MOJE ZDANIE).[/u]
W mojej opinii albumy "Californication" i "By the Way " to płyty jak najbardziej pod publike czyt komercyjne .
Californication ? By the Way moze tak , ale pierwszy album w mojej opini napewno nie .W mojej opinii albumy "Californication" i "By the Way " to płyty jak najbardziej pod publike czyt komercyjne .
Osobscie sadze ze u BJ to glupota . Zaraz mi pewnie wywalisz cyferki z miejscami na listach , ale zaznaczam ze gow.. mnie obchodza .Odwaga ? Tak ale na pewno mniejsza niż pójście Bon Jovi w strone Country.
Wysmialem ? Poprostu sam sprawiasz wrazenie dla osoby ktora nie czyta kazdego postu na tym forum , ze kochasz Bon Jovi niczym wlasne dziecko , ze jestes mu wierny , oraz lubisz kazda piosenke . Ja znam twoje podejscie troche lepiej , faktycznie sa piosenki bj ktore uwazasz za gorsze . Co mnie najbardziej dziwi to to ze to gorsze piosenki u Ciebie , dla mnie znacza duzo wiecej niz pop/rock/county piosenki ktore uwazasz z wspaniale. ZAZNACZAM ZE AKCEPTUJE TWOJE ZDANIE .No ja jednak widzę, że mnie wyśmiałeś a prowokującym tekstem "ja nie lykam wszytkich kawalkow BJ" szukasz kolejnej zwady. Jakbym łykał wszystko to nie byłoby tej dyskusji (ILSWID dla informacji).
Dla mnie przez ta klate teledysk jest pedalski jak zaden inny.dla mnie ta klata i ząbki nadaja estetyki.JOn nie ma wyrzeźbionej klaty itp wiec mi taka koszulka nie przeszkadza.
Te telewizory , maja pokazac ze wszedzie sluchaja/ogladaja BJ . Szkoda ze zaden w Polsce nie wyladowal.Jedyny minus tego teledysku to właśnie dla mnie te "kiczowate" spadajace (jakże wytrzynmałę) telewizory.
Dynamizm - to musze przyznac Ci racje.Podoba mi się przesłanie, wykonanie., kolorystyka, zdjęcia, ubiory, sprzęt itp. Czyli całą reszta. No i dynamiznm jest tutaj dużym plusem.
Wiesz jak mnie obchodza nagrody muzki country? Adrian , ja bym chcial aby Bon Jovi nie dostali zadna nagrode z komercje , moga nie wydawac teledyskow, tylko zeby nagraja pozadna plyte rockowa (like These days) , oraz aby zagrali koncert w polsce.Który został teledyskiem roku przez najbardziej prestiżowe nagrody muzyki Country. Ludziom sie podobał i wygrał. Ja osobiście do niego nic nie mam, ale też nie jest jakimś specjalnie ulubionym.
Nie wiem nie bylem , nie bede ocenial. Ale sluchajac najnowszy album ich przyznaje ze wszytko jest na "jedno kopyto" , nawet sie nie kapnelem kiedy piosenka sie zaczyna a kiedy konczy.Styl sie rózni? To wogole inna muzyka i pod tym katem nie można ich w ogole porównywać.
Dla mnie ret hoci sa bardzo wtórni. Uzywają tych samych "motywów" itd. Moge tylko powiedzieć, ze mam takie wrażenie, bo nie słyszałem wszystkiego, ze tak powiem. A to co słyszlaem nie skłoniło mnie by sięgnąć po więcej. Do tego dochodzi złe wrazenie jekie zrobili na mnie na koncercie. Mnie osobiscie nie podobało sie zbytnio. Do tego dochodzi zero kontaktu z publicznością. Można powiedzieć, że odwalili konert |fuche| i zeszli ze sceny. Tutaj BJ moga sie popisać i szacunek.
Z innej strony, objektywnie RHCP pokazali się dobrze ze strony technicznej i jakości wykonania.
Dla Ciebie głupota a dla nich to było ryzyko. Chcieli wykazać się w muzyce Country z którą już mieli wcześniej doczynienia i którą słuchali w dzieciństwie.Osobscie sadze ze u BJ to glupota . Zaraz mi pewnie wywalisz cyferki z miejscami na listach , ale zaznaczam ze gow.. mnie obchodza .
Jeśli akceptujesz to nie pisz takich tekstów jakie spowodowały tą sprzeczke.ZAZNACZAM ZE AKCEPTUJE TWOJE ZDANIE .
I spox. Dla mne jak mówiłem o wiele bardziej pedalski jest I&OOLoveDla mnie przez ta klate teledysk jest pedalski jak zaden inny.
Tak. Wszystko byłoby ok gdyby te telewizory leżały na ziemi a nie spadały z nieba.Te telewizory , maja pokazac ze wszedzie sluchaja/ogladaja BJ . Szkoda ze zaden w Polsce nie wyladowal.
Widzisz ja mam troche inaczej moge się cieszyć nagrodami i świetną płytką.Wiesz jak mnie obchodza nagrody muzki country? Adrian , ja bym chcial aby Bon Jovi nie dostali zadna nagrode z komercje , moga nie wydawac teledyskow, tylko zeby nagraja pozadna plyte rockowa (like These days) , oraz aby zagrali koncert w polsce.
Okey wykazali sie , teraz niech wroca na swoje naturalne drogi (czyt.rockowe), biorac pod uwage info o tym ze album rockowy powstanie w niedalekiej przyszlosci mozna zyc nadzieja.Dla Ciebie głupota a dla nich to było ryzyko. Chcieli wykazać się w muzyce Country z którą już mieli wcześniej doczynienia i którą słuchali w dzieciństwie.
Na poczatku byla mowa o albumie country , teraz jest album z elementami country , co dla mnie u BJ jest brakiem zdecydowania .Ryzykowali to iż po nagraniu tej płyty mogliby sie odwrócić od nich fani którzy nie trawią takiej muzyki. Później jak wiadomo poszli troche w innym kierunku robiąc album "inspirowany" muzyką Country co dało świetny efekt.
Aby posluchac album , trzeba bylo go najpierw kupic . Calosc poznaje sie dopiero po przesluchaniu . Nie mowie ze LH jest zla , plytke mozna sluchac (oprocz.Seat Next To You), ale jak dla mnie te dzwieki , styl tworzenia piosenek jest uklepany u BJ.Zresztą co mogą myśleć jeśli album któy miał być porażką wśód fanów okazuje sie ich jednym, z najlepiej sprzedających się albumów o wiele lepiej niż poprzednie rockowe dokonania.
Akceptuje , ale tutaj jest forum , a na forum dyskutuje sie na rozne tematy czy upodobania .Jeśli akceptujesz to nie pisz takich tekstów jakie spowodowały tą sprzeczke.
DLa mnie w tym teledysku "troszke" pedalskie to sa tyko ruchy Jona na scenie .Tak ogolnie to teledysk jest smieszny , podobny do I'II sleep when I dead. A dlaczego sadze ze Everyday jest podalski , przelacz sobie na koniec popatrz sobie na usmieszek Jona , zabki . Dla mnie ten moment w tym teledysku jest najgorszy , pedalski .I spox. Dla mne jak mówiłem o wiele bardziej pedalski jest I&OOLove
Moze jakas lotnicza dostawa telewizorow miala problemy z stabilnym bagarzemTak. Wszystko byłoby ok gdyby te telewizory leżały na ziemi a nie spadały z nieba.
Ja nie przywiazuje wiekszej wagi do nagrod , poniewaz sadze ze rozdawanie ich jest conajmniej dziwne. Ludzie BJ dostalo gramy za piosenke country , w dziale countryWidzisz ja mam troche inaczej moge się cieszyć nagrodami i świetną płytką.
A co do koncertu w Polsce to proponuje prestać narzekać tylko pójśc do pracy, zebrać kase i pojedziemy razem na GHits Tour w 2008 roku.
A dla mnie jest to po prostu brak wiedzy w tym temacie. Wiele razy Jon powtarzał w wywiadach radiowych, prasowych etc. że będzie to płyta z typowym brzmieniem Bon Jovi z domieszką country. Nie kształtujcie swojej opinii na ten czy inny temat na podstawie "wiedzy" kilku osób, które się tu wypowiadają! Bo Jacuś powiedział, że Wacuś powiedział...Na poczatku byla mowa o albumie country , teraz jest album z elementami country , co dla mnie u BJ jest brakiem zdecydowania .
A mnie weżmiesz z sobą?A co do koncertu w Polsce to proponuje prestać narzekać tylko pójśc do pracy, zebrać kase i pojedziemy razem na GHits Tour w 2008 roku.
Moze sie myle , ale na poczatku byla mowa o plycie country. Dopiero pozniej Dzon powiedzial ze bedzie to plyta z elementami country.A dla mnie jest to po prostu brak wiedzy w tym temacie. Wiele razy Jon powtarzał w wywiadach radiowych, prasowych etc. że będzie to płyta z typowym brzmieniem Bon Jovi z domieszką country. Nie kształtujcie swojej opinii na ten czy inny temat na podstawie "wiedzy" kilku osób, które się tu wypowiadają! Bo Jacuś powiedział, że Wacuś powiedział...
odnieście się do żródła i potem dyskutujcie.
Moge jechac z Wami ?!! Prosze prosze proszeA mnie weżmiesz z sobą?
Jon mówił, że będą próbować nagrać album Country. Nie obiecywał że się uda tylko że spróbuje. Od początku zakładał, ze może się nie udać. Po takich piosenkach jak "Lonely", "Walk Like A MAn" czy "Put Boy Back To Cowboy" można zauważyć, ze mogli zrobić album stricte country, ale dobre że nie zrobili bo te piosenki średnio mi sie podobaja (Lonely jeszcze jako tako).Na poczatku byla mowa o albumie country , teraz jest album z elementami country , co dla mnie u BJ jest brakiem zdecydowania .
W początkowych wywiadach Jacuś ewidentnie stwierdzał "IDZIEMY NAGRAC P?YTE COUNTRY" . Styl Country ma tak jak rock swoje odmiany i np "Put Boy Back To Cowboy" czy "lonely" s przykładami piosenek Country.A dla mnie jest to po prostu brak wiedzy w tym temacie. Wiele razy Jon powtarzał w wywiadach radiowych, prasowych etc. że będzie to płyta z typowym brzmieniem Bon Jovi z domieszką country. Nie kształtujcie swojej opinii na ten czy inny temat na podstawie "wiedzy" kilku osób, które się tu wypowiadają! Bo Jacuś powiedział, że Wacuś powiedział...
Dziwne. Czyli coś takiego jak piractwo czy peer-to-peer nie istnieje ? A ja myślałem, ze obniżenie statusu Złotej płyty w Polsce z 50 tys na 10 tys było spowodowane piractwem.Aby posluchac album , trzeba bylo go najpierw kupic .
No rozmawia, ale Ty podsumwałęś to jednym zdaniem i wyśmiałeś mnie nie przedstawiając żadnych argumentów przeciw. Po prostu olewka w jednym zdaniu. Albo dyskutujemy, albo piszemy chamskie riposty.Akceptuje , ale tutaj jest forum , a na forum dyskutuje sie na rozne tematy czy upodobania .
I had a dream ... a później sie obudziłeśCo do koncertu , kiedys bede widzial BJ live .
Jak spełnisz te warunki to tak:A mnie weżmiesz z sobą?
A dla mnie jest to po prostu brak wiedzy w tym temacie. Wiele razy Jon powtarzał w wywiadach radiowych, prasowych etc. że będzie to płyta z typowym brzmieniem Bon Jovi z domieszką country. Nie kształtujcie swojej opinii na ten czy inny temat na podstawie "wiedzy" kilku osób, które się tu wypowiadają! Bo Jacuś powiedział, że Wacuś powiedział...
Wlasnie o to mi chodzilo . Tak sadzilem ze na poczatku byla mowa o albumie country, jako calosc . Szczerze to moze i fajnie by bylo gdyby wyszedl caly album country , Jon potrafi robic cos nowego , o charakterystycznym stylu ( blazo of glory - album w calosc o dziki zachodzie).W początkowych wywiadach Jacuś ewidentnie stwierdzał "IDZIEMY NAGRAC P?YTE COUNTRY"
Slyszalem tylko ostatnia , nic specjalnego.Po takich piosenkach jak "Lonely", "Walk Like A MAn" czy "Put Boy Back To Cowboy"
Mowie o normlanych fanach ,ktorzy predziej czy pozniej kupia to plyte.Dziwne. Czyli coś takiego jak piractwo czy peer-to-peer nie istnieje ? A ja myślałem, ze obniżenie statusu Złotej płyty w Polsce z 50 tys na 10 tys było spowodowane piractwem.
Pirat , piratNie chce tu wychodzić na pirata, ale album słyszałem już kilkadziesiąt razy a pojedyncze piosenki kilkaset a albumu oryginalnego nie mam. NIe mieszczę sie w Twojej teorii
Dobrze , przepraszam moze przesadzilem, ale nie uwazam to co napislem za chamska riposte.No rozmawia, ale Ty podsumwałęś to jednym zdaniem i wyśmiałeś mnie nie przedstawiając żadnych argumentów przeciw. Po prostu olewka w jednym zdaniu. Albo dyskutujemy, albo piszemy chamskie riposty.
Jak bym przyjechali do polski to nawet wieksza suma niz 300 zl zostala by pokonana. Ale Ty i ja wiemy ze to daleka przyszlosc.I had a dream ... a później sie obudziłeśTrza sie wziąść do roboty i zarobić na koncert bo większość mówi "chcemy koncertu w Polsce" a jak przyjdzie co do czego to zaczną se lamenty w stylu "300 zł to za dużo" nie ide, nie mam kasy.
Proponuje zacząć wszystkim zbierać kase. Potem wszyscy wykupimy Backstage j złatwie tanio autokr i wyjedziemy "Polska armią" na wspólny koncert z flagami a na każdej napisy w stylu Polska ciągle czeka itp i zespołowi będzie głupio jak cały czas będzie zerkał na flagi a tu na każdej jakieś wyrzuty.
Jon to kłamca jakich małoAxeL pisze: Moze sie myle , ale na poczatku byla mowa o plycie country. Dopiero pozniej Dzon powiedzial ze bedzie to plyta z elementami country.
Tak naprawde to tych elementow nie ma za duzo :Lost Highway,Whole Lot Of Leaving,Til We Ain't Strangers Anymore,I Love This Town - na moj sluch tam mozna wylapac country .
Ojjjojoj. Powinieneś się cieszyć i sam jeszcze dopłacić za towarzystwo tak wspaniałej fankiJak spełnisz te warunki to tak:
1.Kupisz sobie bilet na koncert
2.Zpłacisz za przejazd
3.apłacisz mi za fatyge
No to możemy wtedy romawiać
Nie szukam zaczepki chciałam tylko zapytać co w twoim mniemaniu oznacza "pedalski "AxeL pisze:Dla mnie przez ta klate teledysk jest pedalski jak zaden inny.