2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Jestem gorzko nierozczarowany. 1 piosenka w mojej opini jest ..... poprostu tragedia, ale można było sie spodziewać czegos na takim poziomie.
troche kiczowata łatwo wpadająca w uszko.
troszke ?? :P:P

Z drugą piosenką sprawa ma się inaczej. Jest to kolejna ballada.. ale i zarazem nie "kolejna" jak dla mnie. Na pierwszy żut oka wydaje mi się, że brzmi świeżo, jakby inaczej, ....jakbym czuł tu jakieś "inne" inspiracje ?? (Zobaczymy po jakimś czasie :P może takie pierwsze mylne wrazenie ;] ) Nie jest to żadna rewelacja, ale jak na ballade moge powiedzieć, ze mi sie spodobała ;] Przypomina mi trochę piosenki pokroju Cold Hard Heart czy It's Hard czyli ładna kołysanka, przytulanka :)
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2007, o 14:50 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

a według mnie nie jest źle ;) spodziewałam sie czegoś gorszeego. Zawsze mogło być gorzej i bardziej kiczowato;] Jest dobrze ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Pierwsza piosenka jest sympatyczna, ale nie trochę tylko bardzo kiczowata. Od WSYCGH o wiele słabsza wg mnie. A druga - rzeczywiście przypomina klimaty Bounce'a a nawet TD! Brawo za nią! :brawo:

Czy ktoś zna autorów tych kawałków? Ciekawy jestem czy to kompozycje
Jona i Richiego, solo, czy jeszcze z kimś.

Ciekawe który z tych dwóch, jakże różnych stylów zdominuje Lost Highways? Obawiam się że ten pierwszy :( (oby nie!). Ale bądźmy dobrej myśli - jednym słowem - KTF !!
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

heh ktoś usunął te piosenki z youtube. Ciekawe dlaczego ;]
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A czy na YouTube były w pełnej wersji czy nie?
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Obcięte też niestety i z powtórzonym refrenem czyli bez ewentualnej solówki ;/

Ale to pewnie kwestia czasu jak pojawi się pełna wersja i moze inne piosenki. Gdzieś coś 'przeciekło' więc już musztarda po objedzie jak to sie mówi :P hehe
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czyli nic nie straciłem ;) . Spoko.
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

Jovizna nadal masz te piosenki ? :P
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy wolno tu umieścić link którego można to ściągnąć?
Mam link i piosenki jeżeli ktos chce.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

no dawaj te linki :P ja miałem okazje słuchać tylko online :P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A ja się wypowiem tak:

To mam być płyta Country ! Jeśli oni mi serwują takie Country jak to to biore w ciemno :) Jest to "nowoczesne" popowo-rockowe Country, które jeszcze u mnie ujdzie. Jakby to było typowe Country to byłbym zawiedziony a tak mam już 2 piosenki które będe w stanie słuchac.

I Love This Place - Powiem szczerze. Słucham i słucham tego fragmentu piosenki-> bez wstępu, solówki, 2ch zwrotek itp i podoba mi się. Szczerze mówiąc już ją lubie. Troche Country w niej jest a rytm taki Twistowy. Śpiew Jona spoko. Myśle, że jak dodadzą efekty i zmiksują ją to będzie murowany hit na liście Country :)

Make A Memory - Wystarczy lekko podrasować (poprawić jakość) i będzie super piosenka na singielek. Zgadzam sie z osobami któe mówią, że zajeżdża klimatem z TDays + These Open Arms (HAND) + TAAOANight z Box-setu. Podoba mi się śpiew Jona. Ta piosenka nie przypomina mi Country w żadnym fragmencie ! :)

Podsumowując: Zapowiada się, że płyta nie będzie zła. Ba ona nie będzie tą najgorszą :) OWNLive i TLFRight to juz przebija po tych 2ch piosenkach :)

Z drugiej strony nie wiem jaki będzie efekt końcowy, bo jakośc piosenek jest słaba, brak specjalnych efektów, brak zwrotek, brak wstępów itp.

Takie Country mi się podoba :)

ps
Piotrek - to ma być płyta Country :) Nie wiem jakich piosenek chcesz jak na album Country, ale myśle, ze jak na piosenki Country prezentują się iście średnio Countrowo co jest plusem :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

no więc . 'Przytrafiało' mi się słuchać "legend" muzyki country i nowy kawałek Bon Jovi pod tytułem "I Love This Place" wypada słabo, i dodam, że wole WSYCGH. Jeżeli zabrali się za robienie albumu country, to mogliby zrobić go doporządku w stylu COUNTRY !! . No ale jak widać mamy raczej do czynienia z gitarową muzyką popową, która tylko imituje ten styl. Do tego co napisałem należy oczywiście podejść z pewnym dystansem, ale niestety tak to sie wszystko ogólnie "rysuje" jak narazie. Mam tylko nadzieje, ze zespół nie zrobi z tego, czy innej tego typu piosenki singla na rynek europejski :zly:
Z innej strony nie chce wyciągać zbyt pochopnych wniosków po przesłuchaniu jednego demka ;] (które niekoniecznie musi znaleźć się potem na albumie ;] )
Jeśli oni mi serwują takie Country jak to to biore w ciemno
hehe mogłbym przytoczyć cała mase wypowiedzi Ratta. ;p
Piotrek - to ma być płyta Country Nie wiem jakich piosenek chcesz jak na album Country, ale myśle, ze jak na piosenki Country prezentują się iście średnio Countrowo co jest plusem
niewiele z tego wynika, ale chyba skumałem o co Ci chodzi :P
Odpowiedz na to masz na samym poczatku ;] :P

Co do drugiej propozycji zespołu... jestem za. Była by to raczej dobra pozycja na album rockowy. Oczywiście z zachowaniem odpowiednich proporcji 2 dobre typowe balladki a reszta.... wiadomo ;] Czekam z niecierpliowścia na kolejny album Bon Jovi ale jako ZESPO?U !!!! :P ;]
Awatar użytkownika
maDZia_14323
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: maDZia_14323 »

to ma ktoś te linki??
- Bon Jovi? Myślałam że to Ci już przeszło.
- To nigdy nie przechodzi
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Wszyscy już chyba zdązyli zedrzeć te piosenki z neta, jesli jeszcze sa spoznialscy to moge wyslac na pw.

Piosenki.. łatwo wpadają w ucho i nie mam zbyt wielu zastrzeżen co do linii melodycznej, nawet jesli jest to tylko kawalek songa, to nie uważam by były zle. Jednak texty- są tragiczne! Ciagle powielanie tego samego. Płytkie! żadnej swiezosci i czegos nowego! Nie nastawialam sie na wiele, wiec tez nie czuje sie zbytnio rozczarowana. Obecnie dla mnie bardziej liczy sie dobra trasa koncertowa w ktorej moge uczestniczyc, niz to jakie piosenki pragną te dziadki nagrywac :P
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

Powiem tylko jedno: :brawo: :jupi: nie wiem w jakim stylu śpiewa Jasiek: country, rockowe cuntry - jak go zwał tak go zwał, dla mnie to mało istotne, jak sie nazwie. Dla mnie ważniejsze jest to, czy te nutki działają na mnie - a DZIA?AJ? :)
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”