Whole lot...Poplista

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

ty chyba jakiś głupi jestes? wyraźnie napisałem na samym poczatku, że nie będziemy glosowac po pare razy jak w przypadku make a memory
Po 1 chlopcze - nie obrazaj mnie ;] a po 2 - czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalem o glosowaniu pare razy tylko w ogole o jakimkolwiek glosowaniu. Czasy ustawiania poplisty jako strony startowej minely. Uwazam rowniez ze ciezko bedzie utrzymac WLOL na popliscie nawet przez pare dni. Rob co sie Tobie podoba. Ale nie musisz przy tym obrazac innych ;] powodzenia ;] Trasa LH i tak juz jest zamknieta i dopieta na ostatni guzik. I uwazam za dziwne probe promowania zespolu singlem, ktory nawet nie wszystkim fanom-fanatykom odpowiad. Ale looz - sprowadz BJ do Polski w ten sposob to jako 1 przyjde do Ciebie z polowka vodki i przeprosinami.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

PePe pisze:Po 1 chlopcze - nie obrazaj mnie ;]
gdzie cie obraziłem? pokaż, zapytałem sie czy głupi jestes, zapytałem, nie stwierdziłem, wiec nie obraziłem, chłopcze
PePe pisze:a po 2 - czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalem o glosowaniu pare razy tylko w ogole o jakimkolwiek glosowaniu.
ty czytaj ze zrozumieniem, bo już 2. raz nie przeczytałeś dobrze, wiedziałem ze sie przyczepisz wiec napisałem po tym głosowaniu pare razy, ze mozecie nie glosowac ani razu, nie widziałes? to zapraszam do okulisty moze,nie wiem juz
PePe pisze:Ale nie musisz przy tym obrazac innych ;]
to ty obrazasz mnie nie szanując i nie doceniając inicjatywy jaką podjełem
PePe pisze:Trasa LH i tak juz jest zamknieta i dopieta na ostatni guzik
czy ja coś powiedziałem o trasie lh? wątpie, nawet jej nie miałem na mysli, a nie mów, że jest zamknieta, bo zawsze za odpowiednie pieniądze można zrobić wszystko
PePe pisze:uwazam za dziwne probe promowania zespolu singlem, ktory nawet nie wszystkim fanom-fanatykom odpowiad
masz lepszy pomysł? jak tak to dawaj, a nie obrazasz mnie, nic lepszego zrobic nie moge, wiec próbuje w sposób jaki moge, aby uświadomić ludziom że bon jovi jeszcze istnieją poprzez radio

jak masz jeszcze jakieś uwagi to prosze nie zaśmiecaj tematu, tylko napisz mi na gadu, chetnie pogadam konstruktywnie bez obrażania siebie nawzajem tutaj :)
Awatar użytkownika
Mika
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Mika »

bartekbb23 pisze:a myślałem, że sprowadzenie zespołu do Polski jest priorytetem, ale widze, że sie myle, a pamiętajcie, że im głośniej o nich tym lepiej i nie ważne czy utwór jest dobry czy nie
No nie powiedziałabym, że to jest nieważne :) . Według mnie to czy chcesz promować zespół dobrym utworem czy złym jest bardzo istotne..... w końcu możesz zrobić równiedobrze dobrą reklamę jak i złą ;/ .... powiedzmy sobie szczerze- piosenka o której mówimy jest średniej klasy-a taka raczej nie obudzi w Polsce rzeszy fanów takich jak my, którzy pomogą w sprowadzeniu do nas Bon jovi.

[ Dodano: 2008-04-28, 18:10 ]
bartekbb23 pisze:normalnie sam jasno(czarno)widze wy chyba jesteście mózgiem 'mas' skoro wiecie czy by sie spodobało...czekać na kolejne it's my life?...czekamy już 8 lat i ni ma, a piosenki w stylu everyday nie stały sie hitami, więc kto wie, a nuż by sie spodobało...fani zespołu...żal.....
Jestem ciekawa Twojej oceny gustu muzycznego tych, którzy głosują na te wszystkie listy przebojów. Posłuchaj radia to się przekonasz.
:whoeva:
bartekbb23

Mika pisze:Jestem ciekawa Twojej oceny gustu muzycznego tych, którzy głosują na te wszystkie listy przebojów. Posłuchaj radia to się przekonasz.
:whoeva:
mam gdzieś tą liste i co na niej jest, chodzi mi o to żeby nowa piosenka była puszczana w najbardziej popularnym polskim radiu
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

ok. Stonesi jakos na naszych listach nie krolowali kiedy przyjechali z koncertem. Kazda proba jest dobra - z tym sie zgodze. Ale blagam wez pod uwage to jaki jest polski rynek i zobacz ze taka piosenka jak WLOL moze bardziej ludzi zrazic do zespolu niz przyciagnac! Nie potepiam Twojej akcji samej w sobie. Potepiam to jakim tworem chcesz zespol promowac. Wszyscy jestesmy zdesperowani ale trzeba na to patrzec rowniez pod katem tego jak ludzie zareaguja. Lepiej byloby druknac kilka ulotek ze Smirkiem i adresem naszej petycji. Czy teraz wiesz o co mi chodzi?
A co do Twojego tekstu z pytaniem o moja glupote - tam skad ja pochodze takie pytanie jest obrazliwe ;]
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Nie zaszkodzi spróbować, wysłanie kilku maili nie zaszkodzi. A może ludziom się spodoba, niezbadane są wyroki Polaków (weźmy taką Mandarynę :P ), więc czemu nie WLOL?
To super, że Bartek wychodzi z inicjatywą i chce pokazać innym, że taki zespół jak BJ jeszcze istnieje (bo ostatnio spotkałam się z dziwnym pytaniem: "a oni jeszcze grają?"). Każda akcja jest dobra :)
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
bartekbb23

PePe pisze:Nie potepiam Twojej akcji samej w sobie. Potepiam to jakim tworem chcesz zespol promowac.
no to skoro tak to rozpatrujesz, to co, wogle nie wpomniec o takiej płycie jak LH? bo z tego co wiem, to mało kogo satysfakcjonuje wybór singli dotychczasaowych, trzeba próbowac promować tym co jest, trudno, a moim zdaniem nawet zła reakcja jest lepsza niż ignorancja i obojętność jak to w życiu
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

A po co?
Zeby się Bon Jovi kojarzyło ludziom z nienajlepszą pioseneczką? Chyba lepiej naprawdę poczekac na następne IML - wiadomo, że coś w tym stylu zainteresuje ludzi, a przy Whole lot... większośc ludzi przełączy na inną częstotliwośc...
A ma kojarzyć z kolejnym tanim przebojem jak IML z tekstem, ktory rozumieja dzieci w podstawówce?

Przy Pink Floyd tez większośc ludzi przełącza. I co z tego?

(oczywsiście nie porownuje Whole lot.. do kawałków Pink Floyd puszczanych w radiu)
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Cóż, póki piosenka nie pojawi się chociaż w propozycjach do Poplisty nigdy się nie dowiemy czy by się spodobała większości słuchaczom czy nie. Teraz możemy tylko dywagować. Gusta są różne.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Mika
Save a Prayer
Save a Prayer

Tak w ogóle, tym którzy znają Bon Jovi tylko z radia (mam na myśli te popularniejsze stacje) zespół kojarzy się nie tylko z IML, ale też z Livin' On A Prayer. Chyba lepiej żeby było tak w dalszym ciągu niż mieli by się kojarzyć z "Whole lot....". Nie przecze, że przydało by się "przypomnieć" wszystkim o tym zespole- właśnie przez jakąś popularną stację radiową- ale utworem "Whole lot..." było by to przypomnienie krótkotrwałe.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Mika napisał\a
powiedzmy sobie szczerze- piosenka o której mówimy jest średniej klasy
PePe napisał:
na LH jest mnostwo swietnych piosenek. niestety single sa kompletnie (moim zdaniem) zle dobrane.
ze co ???? ze WLOL sredniej klasy?? co Ty gadasz? fakt gusta sa rozne, ale moim zdaniem to jest piosenka na poziomie piosenek z TD. Oni od dawna nie nagrali nic tak emocjonalnego. To samo Make a memory. Dwie naprawde dobre piosenki.

co do tego co napisał PePe... zły dobor singli. Wg mnie na single dali dwie najlepsze piosenki jakie sa na albumie (MAM i WLOL). Jakie to sa wg Ciebie te inne swietne piosenki? nie przecze sa inne fajne utwory na LH ale te dwie , czyli MAM I WLOL to jest DOKLADNIE to co chcialbym w tej chwili slyszec w ich wykonaniu, biorac pod uwage ich wiek i to, ze nie sa juz chloptasiami po 30 lat.

I jeszcze... kiedys po premierze LH w METAL HAMMER ukazala sie recenzja tej plyty, gdzie byla ona bardzo dobrze przyjeta. W pewnym momencie padlo haslo " dawno nie slyszalem nic tak szczerego w wykonaniu BJ "
Zgadzam sie z tym w pelni. Dopiero teraz po prawie roku w pelni doceniam ta plyte. Jakies to wszystko prawdziwe, nie liczac We got it going on ktore wogole nie pasuje do LH, w to miejsce powinno wskoczyc Walk like a man.
Nijak do tej plyta ma sie HAND czy badziewny Bounce.
Co do klimatu country... nie wyobrazam sobie WLOL bez tej gitary w refrenie.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2008, o 19:51 przez studentmibm, łącznie zmieniany 2 razy.
bartekbb23

studentmibm pisze:w to miejsce powinno wskoczyc Walk like a man.
ja bym wrzucił Lonely ;)
studentmibm mam nadzieje, że wyślesz maila, może sie uda :))
Awatar użytkownika
Mika
Save a Prayer
Save a Prayer

studentmibm pisze:powiedzmy sobie szczerze- piosenka o której mówimy jest średniej klasy
Zacytuję sama siebie ..... no cóż nie do końca chodziło mi o to co napisałam :PPPP . Nie mam na myśli tego, że jest to utwór do kitu pod względem instrumentalnym czy jakim kolwiek innym. Nie o klasę piosenki mi chodziło, ale o jej możliwości w nagłośnieniu zespołu Bon Jovi. Czasami bywa tak (chciała bym żeby tylko "czasami" :) ) że dużo gorsze pod względem muzycznym utwory są puszczane w radiu. Ale mimo to uważam, że Whole lot.... nie zrobiło by piorunującej promocji zespołu. Nie ma szans. To nie jest piosenka na miarę przeboju. Możecie brać mnie za jakiegoś niewiernego fana ;] ale uważam, że nie jest to arcydzieło w dorobku tego zespołu. Cieszę się, że Jasiek odnalazł się w takiej muzyce jaką teraz grają, skoro jak wiadomo nie może pozwolić sobie na takie "wydzieranie" :) jak dawniej, ale mi bliższa jest muzyka którą tworzyli kiedyś i ten fakt jest pewnie źródłem mojego braku aprobaty dla piosenki "whole lot..." Oczywiście wolę ten klimat od tego, który dominuje np. na płycie Crush.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

A ja uważam, że pomysł Bartka był w porządku i w ogóle nie rozumiem czemu się na niego rzucacie. Jak nie chcecie to się do tego nie przykładajcie i już. Po co tyle zamieszania i bezsensowne, przekomarzające się wzajemnie dyskusje? :P Chcecie to głosujcie, nie chcecie to nie głosujcie. Nie ma nic prostszego...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

A ja uważam, że pomysł Bartka był w porządku i w ogóle nie rozumiem czemu się na niego rzucacie.
Moze i w porzadku , ale sposób tworzenia przez niego niektorych postow jest wkurzajacy. Chcecie ITL 2 ? Widac ze lubicie powtorki z rozrywki. Chcesz robic reklame BJ? czlowieku to jest BON JOVI i wiesz mi co jak co ale ludzie ich znaja ;) I jak maja przyjechac to przyjada , jak nie to ruszmy dupy do niemiec ;)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”