2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

To ktoś po prostu puścił szybciej (w rezultacie wyżej - tzw. resampling). Dla tego jego głos brzmi wyżej, jest "cieńszy" kawałek jest lekko wyraźniejszy ale to dokładnie to samo. Wystarczy wziąć "starą wersję" :D i przyspieszyć. Sami spróbujcie!

A to dwa komentarze z YouTube. Mówią same za siebie

friggin awesome, best ballad by BJ since Always

I think this song is one of the best bon jovi ballads ever !! I love it !!

P.S.: Do Kasiuni: Wysłałem Ci tą wersję i prosiłbym żebyś napisała co o tym sądzisz.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

domysliłem się już :)

Dobrze, że to zwyczajnie tylko wersja przyspieszona, bo puszczona szybciej straciła na swoim klimacie i uroku.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Mówiłam przecież, że są takie same :P Heh.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Oczywiście że ta sama. I wcale nie brzmi lepiej. Brzmi jakoś głupio i cukierkowo.
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

Wszystkim zainteresowanych odsylam do tych 2 linkow, raczej warto.......

http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 4F0954EFF4

http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... D0369E56F7
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Holding On jak na piosenke Country brzmi bardziej konkretnie, bardziej country. Nie wiem dlaczego, ale troche kojarzy mi się z Cinderellą i troszke z Blaze, ale bardziej to pierwsze ;]

Ze względu na jakość dzwięku i fakt, że jest to live, mogę się mylić :P
medżika
I Believe
I Believe

Post autor: medżika »

Wprawdzie u mnie jakość odbioru jest więcej niż słaba, ale mimo to wydaje mi się, że gdyby cały album brzmiał mniej więcej tak, to nawet nie byłoby źle. A gdyby tak jeszcze zrezygnowali z banalnych refreników jak w I love this town, to takiego pop-rock-country mogłabym nawet posłuchać i to chyba nawet bez zastanawiania się co chwila: jeszzce słuchać, czy juz dać sobie spokój?
These open arms will wait for you
These open arms can pull us through
Between what's left and left to do
These open arms will wait for you
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Memory - ?adne wykonanie. Jon świetnie sobie radzi wyciągając,ale nie lubie jak tak to wyciąga chociaż to wyciągnięcie pod koniec jest naprawde dobre.

Holdin On - nareszcie typowe Country. Tzn w dobrym tego słowa znaczeniu. Chyba, że to nie ich piosenka (to dobre wykonanie Coveru:).

I jeśl imiałbym wybierać to HOldin On na razie lepiej się zapowiada niż I Love This town
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Make A Memory - moim zdaniem tez JBJ swietnie sobie radzi. Ogolnie dobre wykonanie, ale gdyby jakosc byla lepsza...

Holdin On - pierwsze wrazenie... "czy ja znajduje sie na kurzej fermie?" :|
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Make A Memory - to wykonanie pokazuje ze Jon umial , umie i bedzie umial spiewac. Naprawde ladnie wykonana piosenka . Szkoda ze umieszczony jest ten fragment co w mp3 zamieszczonej jakis czas temu , chcialbym posluchac calego make a memory , oby nie trwala tylko 3 min

Holdin On - trudno sie tutaj wypowiedziec , slaba jakosc dzwieku oraz zbyt krotki fragment . Wg mnie to zwykla prosta piosenka o charakterze country ale ja sie wiecej nie spodziewalem
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Jestem zawiedziony, rozczarowany, zmartwiony i mógłbym jeszcze tak długo wymieniać. Gdzie się podziała ta ikra, ten duch rockowego zespołu, jest naprawde kiepsko. No dobra, może i panowie chcieli nagrać coś innego, ale na boga - country? (z całym szacunkiem dla muzyków i fanów tej muzyki), to się totalnie mija z celem, po jaką (zaprzeproszeniem) cholerę? Naprawde jak słucham ostanich wydawnictw Bon Jovi - This Left Feels Right, Have A Nice Day i teraz Lost Highways to stwierdzam że panowie chyba zapomnieli jak się gra pożądnego rocka (no może z wyjątkiem Have A Nice Day na którym znalazło się, a i tak zaledwie kilka tylko niezłych kawałków). Gdzie ten rockowy temperament jaki można było usłyszeć na These Days (np. Damned czy Hey God), gdzie te ciężkie gitary, jak na płycie Bounce (np. Undivited czy Hook Me Up), gdzie te piosenki z rockowym pazurem jak Homebound Train z New Jersey. To co Bon Jovi teraz prezentuje to poprostu kicha, aż przykro mi to mówić, ale niestety taka jest prawda...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Nic dodać, nic ująć.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Chce się zapytać o wasze zdanie dotyczące troche innego tematu niż ten, ale pasujący tutaj więc nie zakładam nowego.

Patrząc na to co BJ serwują nam od jakiegoś czasu (Hall Of Fame) zastanawiam się co będzie z tego co słyszeliśmy na singlu i na płycie.

1.Lost Highways - Piosenka puszczona podczas spotkania po przyjęciu do HAll Of Fame. Piosenka tytułowa i ... Myśle, że była ona przeznaczona na pierwszy singiel, ale zrezygnowali z niej. Dlaczego miałabyć singlem : a) Piosenka tytułowa (KTF, TD,, HAND) b) Puszczona jako pierwsza (zabieg z HANDEM). Ale po usłyszeniu opini, że to nie Country tylko jak piosenka z HANDa myśle, że może nie być singlem i nie zdziwie się jak ją wywalą z albumu. A szkoda bo wszystkie tytułowe piosenki lubie (wręcz uwielbiam (TD, KTF, DA, OWN, Bounce...).

2.I Love This Town - pewnie miało iść na singla na fali WSYCGHome. Domyslam sie, ze jednak opinie na temat tej piosenki nie były często zbyt dobre więc i tutaj porzucono ten pomysł. (Nie zagrali jej live)

3.Holdin On - Pewniak na album i ... może na singla. Typowe dobre i żwawe Country. Wydaje się być chwytliwe. Na pewno najbardziej Countrowate z dotychczas zaprezentowanych. Czemui pewniak na album ? Jon nie na darmo uczyłby się tekstu tej piosenki jeśli niemiałaby sie znaleść na albumie. Myśle, ze też chcieli sprawdzić jak zostanie odebrana.

4.Make A Memory - dla mnie pewniak na pierwszy lub drugi singiel. Opinie są przeważnie dobre a i zagrali ją live co świadczy, że tak jak w przypadku HANDa może być to pierwszy singiel.

Co wy o tym mysłicie ? (tylko odpowiadać na temat jesli będziecie odpowiadać na moje pytanie - bez narzekania :P )
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No masz racje Adrianie.
Dobrze ująłeś fakty ;]

Widzę też, że zszedłeś trochę z tonu "wychwalającego" :P czy jak to nazwać
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

No ja narzekal nie bede... bo mi sie juz nie chce :). Nic nie mysle o tych kawalkach, wole o nich zapomniec. To juz wole pamietac numery z HAND (do czego to juz doszlo) :P , sam sie sobie dziwie hehe...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”