Summertime, Any Other Day i Make A Memory - nowe utwory z LH

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Mam skromne pytanko:
czy ja jestem nie na bieżąco, czy jedyne Make A Memory którym dysponujemy to monofoniczne zgranie z bonjovi.com ?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

wszystko super ale mógłbys to chociarz powierzchownie przetłumaczyc gdyz zapewnie nie kazdy to zrozumiał .
Hmm w konktrakcie nie mam klauzuli o tłumaczeniu teksów. Za to mi nie płacą :)

Tak powierzchownie. -> Bon Jovi są gotowi do wydania nowego albumu a MAM jest ich najnowszym singlem. Jest to zaskakująca i intymna ballada o 2ch byłych kochankach (on i ona :P) którzy sa razem ponownie.
Gitary, pianino itd no i najbardziej emocjonalny wokal Jona od wielu lat. Są też odniesienia do lat 80tych za sprawą linijki tekstu "I dug up this old photograph/Look at all the hair we had" - coś w stylu "Odkopałem (odnalazłem - w tym sensie) to stare zdjęcie / Zobacz jakie włosy mieliśmy". Jest to klasyczny Bon Joviasty hymn, melodyjny itp. Odniesie sukces i wejdzie do Top 40 Billboard.

Tak w skrócie i na szybko.

Autor: Nieznany. Jakiś recenzent billboard.com
czy ja jestem nie na bieżąco, czy jedyne Make A Memory którym dysponujemy to monofoniczne zgranie z bonjovi.com ?
Całkiem możliwe. Wersja nie jest rewelacyjnej jakości.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ja mam całkiem dobrą wersje z emule , nie wiem czy idealną ale na pewno lepszą niż na bonjovi.com
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

ja mam całkiem dobrą wersje z emule , nie wiem czy idealną ale na pewno lepszą niż na bonjovi.com
Czy moglbys umiescic tutaj link do piosenki ? ( wrzuc na rashpa:P)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Wybacz ale nie umiem xD :D . Mówie powaznie nie wiem o co chodzi z tym ras..cos tam. Jak powiesz dokładnie jak i co mam zrobic to zrobie to
Kingu-Śnieżka
It's My Life
It's My Life

Post autor: Kingu-Śnieżka »

Adrian pisze:"Odkopałem (odnalazłem - w tym sensie) to stare zdjęcie / Zobacz jakie włosy mieliśmy".
No jakie? Lepsze niż teraz :PPPP

Z Panem Anonimem, autorem recenzji nie bardzo się zgadzam.

"klasyczny bonjowiasty hymn"
Ta piosenka szczerze pisząc jest mi obojętna ale nie chciałabym, żeby była ona, no własnie "bonjoviastym hymnem", lepiej będzie jeśli Bj ludziom kojarzyć się będą jak to jest teraz, głównie z 'Livin on a prayer' czy 'wanted dead or a live'.
"And I know nothing good comes easy
All good things take some time "
bartekbb23

piosenka jest dobra iwartosciowa gdyż Jon śpiewa wniej dajac z siebie wszystko, wkładajac w to swoje serce i uczucia tak jak to było niegdzys. Po nad to utwór jest bardzo melodyjny i wpada łatwo w ucho tak jak dawne utwory, myśle że dlatego gosciu nazwal make a memory hymnem bj- z powodu nastawienia jona i melodii.
Kingu-Śnieżka
It's My Life
It's My Life

bartekbb23 pisze:utwór jest bardzo melodyjny i wpada łatwo w ucho tak jak dawne utwory
co nie znaczy, że jest równie dobry.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:iosenka jest dobra iwartosciowa gdyż Jon śpiewa wniej dajac z siebie wszystko, wkładajac w to swoje serce i uczucia tak jak to było niegdzys
Sądzę dokładnie tak samo. Wokalnie, najbardziej niesamowity jest ostatni refren oraz moment w którym Jon wydusza z siebie "If You Don't Know If You Should Stay... (zaraz przed ostatnim refrenem). Jon na prawdę się przyłożył :brawo: . To słychać, nie tylko w Make A Memory.
bartekbb23

Kingu-Śnieżka pisze:
bartekbb23 pisze:utwór jest bardzo melodyjny i wpada łatwo w ucho tak jak dawne utwory
co nie znaczy, że jest równie dobry.
ja bym tego nie porównywał w ten sposób" równie dobry". Jest to inny kawałek o innej stylistyce niż np utwory z TD, ktore były rockowe. To jest utwór country xD-rockowo-popowy, wiec takie porównanie nie ma dla mnie sensu. Mi tam sie podoba napewno bardziej niz kawałki z ostatniej płyty, na której moim zdaniem nie było naprawde szczerego i uczuciowego wokalu, czyli tego co najbardziej cenie u BJ i dzieki czemu wogle ich słucham.
Kingu-Śnieżka
It's My Life
It's My Life

Dla mnie wokal jest również ważnym 'elementem' BJ.
Ale to za co cenie tych facetów przede wszystkim to teksty i ogólne brzmienie.
Nie należę do 'przeciwników' tego jeszcze nie wydanego zresztą albumu.
Wydaje mi się jednak, że to nie będzie płyta, o której ktoś będzie pamiętał za nie mówie 15,20 ale nawet 5 lat.
A make a memory nie wywołuje u mnie tego uczucia ciągłej potrzeby słuchania jednej piosenki od nowa i od nowa. Ani nie nuci mi się ona pod nosem.
Do mnie ten 'przekaz' Bj po prostu nie trafia ale fajnie, ze do niektórych tak.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dzięki Bartkowi mam Make A Memory w lepszej jakości. Jeśli ktoś chce to chętnie poślę dalej.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Wybacz ale nie umiem xD :D . Mówie powaznie nie wiem o co chodzi z tym ras..cos tam. Jak powiesz dokładnie jak i co mam zrobic to zrobie to
Wejdz http://www.filefront.com/ tam po srodku masz Quick Upload i daj Przegladaj znajdz MAM i daj Upload poczekaj chwile i masz link :D
bartekbb23

Kingu-Śnieżka pisze:Dla mnie wokal jest również ważnym 'elementem' BJ.
Ale to za co cenie tych facetów przede wszystkim to teksty i ogólne brzmienie.
Nie należę do 'przeciwników' tego jeszcze nie wydanego zresztą albumu.
Wydaje mi się jednak, że to nie będzie płyta, o której ktoś będzie pamiętał za nie mówie 15,20 ale nawet 5 lat.
A make a memory nie wywołuje u mnie tego uczucia ciągłej potrzeby słuchania jednej piosenki od nowa i od nowa. Ani nie nuci mi się ona pod nosem.
Do mnie ten 'przekaz' Bj po prostu nie trafia ale fajnie, ze do niektórych tak.
No tak w zasadzie masz troche racji ale czy ktos dzisiaj poza nami pamieta These Days?? Wszyscy z poza kręgu fanów Bj znaja tylko It's my life i ewentualnie Always + moze cos tam jeszcze ale rzadko. Może sie łudze że Make a emory przyjmie sie u nas dobrze ale uwazam ze ten uutwór ma to coś czego potrzebuje nasz rynek. W radiu to bardzo dobry utwóri jeżeli tylko będzie przyzwoita promocja to mysle ze to mogłby byc całkiem popularny utwór. No to moje zdanie a raczej wileka nadzieja ale kto wie kto wie.

Bovi pisze: Wejdz http://www.filefront.com/ tam po srodku masz Quick Upload i daj Przegladaj znajdz MAM i daj Upload poczekaj chwile i masz link :D

prosze bardzo oto link: http://files.filefront.com//;7091763;;/
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No tak w zasadzie masz troche racji ale czy ktos dzisiaj poza nami pamieta These Days?? Wszyscy z poza kręgu fanów Bj znaja tylko It's my life i ewentualnie Always + moze cos tam jeszcze ale rzadko. Może sie łudze że Make a emory przyjmie sie u nas dobrze ale uwazam ze ten uutwór ma to coś czego potrzebuje nasz rynek. W radiu to bardzo dobry utwóri jeżeli tylko będzie przyzwoita promocja to mysle ze to mogłby byc całkiem popularny utwór. No to moje zdanie a raczej wileka nadzieja ale kto wie kto wie.
Zgadzam sie co do tej kwesti. Sadze ze MAM ma cos co MOZE sie spodobac ale nie musi.
Podziekowal :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”