2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

studentmibm pisze:RATTIE !!!! Dlaczego zmieniles mojego posta !! To że Sobol sie osmiesza to nie moja wina...
Ja sie osmieszam? o co Ci chodzi dziecinko?? ;/
Wyrazilem swoja opinie, ktorej nie zmienie. A Tobie odrobina kultury by sie przydala. I rozumu...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

studentmibm pisze:RATTIE !!!! Dlaczego zmieniles mojego posta !! To że Sobol sie osmiesza to nie moja wina...
Sobol się ośmiesza? Kłóciłbym się... powinieneś mi jeszcze podziękować, że oszczędziłem Ci wstydu, bo post jaki napisałeś był na poziomie.... kurde, on w ogóle poziomu nie miał.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Jovizna chyba troszkę cię poniosło . Kompletnie nie zgadzam sie z twoją wypowiedzią.
A czy kiedykolwiek się zgadzałeś młodzieńcze ? :P
To nie jest tak, że to BJ się zmieniają, że obrali sobie inną droge. Nie można trwać całe życie w latach '80 jeżeli mamy już rok 2007!!
Hand a new jersey to dwie różne bajki. Ta druga ma swój klimat..czego o pierwszej powiedzieć nie można. Oczywiście, ze nie będą ciągle żyć przeszłością i tworzyć tego samego, bo byłoby to raczej niemozliwe, dlatego też mówię, że takie hiciory jak kiedyś mieli- już się nie powtórzą! wiec po co mówić, ze za 2 lata nagrają kawał dobrego rocka..bla bla la.
NIE NAGRAJ?! I to nie tylko działa w ich przypadku. Jest mnóstwo zespołów ich pokroju, które kiedyś potrafiły stworzyć coś konkretnego a teraz robią masło maślane.

"... ale to juz było i nie wróci więcej..."

Nie rozumiem teraz tego ciągłego narzekania i kłótni. Jakby to cokolwiek miało zmienić. Każdy miał prawo wypowiedzieć się w temacie- co sądzi o 2och nowych piosenkach. Z tym, ze znowu jest ten sam schemat- Adrian nieustannie z uśmiechem na twarzy próbuje nawrócic wszystkich wątpiących w bj a Piotrek będzie wykłócał się o to kto ma tak naprawdę racje ;]
Dobry muzyk, dobry zespół potrafii odanleźc sie każdej dekadzie swojej twórczości! Myślę, że BJ robią to świetnie. POtrafią swtorzyć album na miare swoich czasów, nie patrząc wstecz.
Moim zdaniem nie odnajdują się tak do końca, ale jest to ich własny wybór!
I czy będzie to kiepska płyta country czy album z pastorałkami to ja i tak będę stała za nimi murem :P

Chociaż też żalłuję trochę, że chcą dopasować się do "obecnych czasów i trendów" a nie grają tego, co zawsze chcieli- prawdziwego rock n rolla!

Cóz..pozostaje mi się z tym pogodzić.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

jovizna pisze:Dobry muzyk, dobry zespół potrafii odanleźc sie każdej dekadzie swojej twórczości! Myślę, że BJ robią to świetnie. POtrafią swtorzyć album na miare swoich czasów, nie patrząc wstecz.
Zgadzam się. Sam żałuję że już nigdy pewnie nie usłyszę od BJ czegoś takiego jak Dry Country, Bed Of Roses czy Santa Fe. Z drugiej strony szkoda byłoby mi słuchać wkółko takich Livin' i IML i You Give Love. Gdyby się nie zmienili nie znalibyśmy I Am, Dirty Little Secret ani choćby Make A Memory, ani żadnej z tych nowych a jakże pięknych ballad. Przecież było by szkoda ich nie mieć. Ktoś się nie zgodzi?

Poza tym znam wiele osób które śmiały się z Bon Jovi (że tam In & Out Of Love, Bad Medicine, You Give Love) - mówlili że to jest obiciachowe. A jak usłyszeli Complicated czy Have A ND to zaraz poczuli respekt :cfaniak: . Właśnie sam zaobserwowałem jak BJ zdobyliza sprawą Hand'a przynajmiej 4 fanów z mojej klasy, na których ani TD ani SWW nie robiło żadnego wrażenia (wypowiedzi typu "ale obciachowe smęty" itp.). Lubią oni posłuchać kilka kawałków z Crusha czy z Bounce ale HAND uznają za super wypasiony album.

I co wy na to? Jednym się nowe BJ nie podoba a inni się do niego przez te nowe kawałki przekonują. Ci ludzie w życiu nie rozgryźli by TD ani KTF. Dla takich też się coś gra, a BJ pokazują że można to robić z klasą (to nie musi być techno ani disco-polo).

To samo z country. Jak robią płytkę to dla tych bardziej "wtajemniczonych" jest Make A Memory a dla radia takie I Love This Town. Pewnie będzie na tej płycie trochę fajnch rzeczy, a kilka pięknych. Mniej więcej tak jak na HAND - przewaga takich lekkich i przyjemnych rzeczy (odpowiedniki np. Complicated, Last Cigarette) i kilka perełek jak I Am, Bells Of Freedom czy Welcome. To co na razie mamy jest tylko próbką klimatów jakie na nas czekają. Aczkolwiek nie ukrywam, że piosenek formatu Dry Country na 99% (albo i 100%) nie będzie ;] . Z tym się trzeba pogodzić.

P.S. Nie podoba mi się przedwczesna krytyka nadchodzącego albumu ze strony choćby Piotrka i Sobola, więc ja również nie chcę tej płyty zbyt wcześnie wychwalać (choć mój długaśny post być może na to by wskazywał) :D .
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jako iż nie chce robic telenoweli czy tym podobnych rzeczy odpowiem krótko.
Ludzie mają RÓ?NE gusta i podejście do muzyki. Bon Jovi na przestrzeni lat zmieniało swój styl kilkakrotnie zgarniając nowych fanów i często nowymi dokonaniami odrzycając starych.

W tej dyskusji widac jak óznych fanów ma zespoł Bon Jovi. Ja mam inna filozofie (dla mnie zespól BJ nie musi grac typowego rocka), Piostrek ma inne podejście (tylko typowy i dobry rock) a inni mają jeszcze inne podejście.

Zespół wszystkich fanów nie zadowoli i zawsze dla jednych płyta HAND będzie płytą z "pioseneczkami" a dla drugich płytą z piosenkami często lepszymi niż wspomniane i wychwalane pod niebiosa piosenki "Dry County" czy "Bad Medicine".

Tylko nie widze sensu się wyzywac, kłócić czy ingerowac w posty (Rattie -> chyba, że miałeś dobre podstawy do tego).

Jedno jest pewnie kazda płyta będzie miała swoich przeciwników i zwolenników. Kto będzie za a kto przeciw zalezy tylko jaka droge obiorą w dalszej swojej karierze.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

a ja poprosze na maila te 2 utworki
potem sie wypowiem
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

:P a nastepnym razem prosze o niewysylanie piosenek i problemow nie bedzie z klotniami :) po problemach bedzie
C'mon
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Post autor: Cryin »

Stonsii Buahah co Ty gadasz. Zespól jest legenda rocka prawie od załozenia. A to dzięki temu, że trzyma się swojego. Muzyka sie troche zmieniła, zmienił sie sposób nagrywania, sprzęt idt ale to cały czas stare dobre The Rolling Stones... ostatni album A Bigrer Bang to nic innego jak stere The Rollin Stones. A jednak można "odgrzewać kotlety" z ambicją. Mozna ich lubieć i nie, ale jest wiele zarzutów, których nie można skierowac pod ich adresem, aktore kieruje, kierujemy do BJ. Wiec
Nie moge z Tobą prowadzić rozmów skoro mało wiesz na temat na jaki się wypowiadasz! Z twojej wypowiedzi wynika że nie znasz albumów Stonesów!! Uważasz, że każda płytka jest jak poprzednia! Kompletna bzdura!! Nie wiem czy wiesz ale są 3 albumy stonesów w stylu country! Jest album w stylu Reage!! Nawet jest utór w stylu dance!! Jestem też fanem Stonesów więc proszę cie nie mów że Stonesi się nie zmieniają. Swój styl zminili już na początku lat '70, nastepnie '80, 90 itd. Jeżeli chodzi o A bigger bang to jest kolosalna róznica pomiędzy np Bridges To babylon. Wszystko co mam do powiedzenia na ten temat.
We don't need a Civil War!! Let's drink for hard working people!
Bon Jovi - Forever
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kompletna bzdura!! Nie wiem czy wiesz ale są 3 albumy stonesów w stylu country!
Hmm sugerujesz że Stonesi tez się sprzedali i to potrójnie ? Dla kasy ? Popularności ? Hmm ... Ale o ile wiem fanów nie stracili :)
Jest album w stylu Reage!!
Bosh nawet nie chce myśleć co by się tutaj działo jakby Jovisi chcieli nagrac album Reggae.
Jest album w stylu Reage!!
Ja tez jestem fanem Stonesów, ale twórczośc znam wyrywkowo. Mógłbyś podac mi tytuły tych albumów country i reggae ? Jestem bardzo ciekaw jak im to wyszło. W końcu to "dinozaury rocka" a też poszli w country i w ... reggae :)
Jeny ludzie dajcie se po razie i wam ulży ..;|
ps. jakby były jakieś aluzje, że kontynuuje telenowele, to mnie po prostu to co Cryin bardzo zaciekawiło i chce więcej informacji.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Za bardzo to może uogólniełm, bo mój post, na który tak obszernie odpowiedziałeś zawiera zaledwie kilka ogólnych zdań w tym temacie. Ale masz poniekąd rację, że nie znam dokadnie dyskografi, biografi Stonsów itd. Znam za to przekrojowo różnie piosenki, z różnych okresów lub pożyczałem płyty od znajomych. Ogólne pojęcie chyba mam, bo był okres, ze sie nimi trochę interesowałem. To co napisałem, było w kontekście całej rozmowy i ni jak ma sie do tego co napissłeś, bo zacznie sie znowu nowy temat. A o stonesach nie bedziemy rozmawiać, bo to chyba na inny "temat" . Nie pisałbym tez nic, gdybym nic nie wiedział, a zarzucasz mi to ;]

Poza tym porównaj sobie dorobek Stonsów, gdzie wydali oni chyba z niespełna 40 albumów, niektóre pod rząd w jednym roku, a dyskografie BJ liczacą 11 albumów wydawanych średnio co 2 lata, gdzie poziom i założenia czy ideologia jakiej BJ uwaza, zę sie trzyama nadal, ni jak ma sie do tego, co pokazują nam na albumach od kilku lat ;] .
Jak też przy liczbie ok. 40 wyglada jeden album dance, czy ragge.
Uważasz, że każda płytka jest jak poprzednia
gdzie tak napisałem, chłopie ! ;] Chodzi Ci o te "kotlety" ??

Zacytuje siebie:
Ich "Muzyka sie troche zmieniła, zmienił sie sposób nagrywan"

Nie wiem dlaczego tak sie uczepiłeś ?? ;| O co tyle piany, skoro to w sumie napisałem.

P.S. "Jest album w stylu Reage".... jestes pewien ?? a nie przypadkiem raggae ? :P ;]

[ Dodano: 2007-01-25, 16:43 ]
Bosh nawet nie chce myśleć co by się tutaj działo jakby Jovisi chcieli nagrac album Reggae.
loL , ja wiem, ty byś też połknął i tyle ;]
"Eksperyment" Bon Jovi w stylu country Ci leży, wiec prosisz o albumy Stonesów w tym stylu w zelu zapoznania sie z tą ciekawostką. Ciekawe czy podobnie by było gdyby sprawa dotyczyła ragaae ;]
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Sobol_77 napisał:
Lata pracy w sklepie muzycznym, potem za barem, pozniej granie z zespolem - nauczyly mnie rozrozniac fajne rzeczy od marnej tandety. Wiec zdania nie zmienie - to slabe kawalki, a wydawanie albumu z taka zawartoscia to pomylka i samoboj.
PARODIA!! co Ty jestes najwiekszym znawca dobrego smaku i gustu muzycznego !!!??? Rozumiem, ze to co Ty powiesz, że jest dobre to jest dobre, a co zle to zle !!?? (ktos tu jakies zapędy dyktatorskie ma..) I to nawet nie potrzebujesz calych utworów tylko w zupelnosci wystarczaja Ci fragmenty:D ...30 lat i takie rzeczy wypisawac...

A pozatym to calkiem ciekawe... temat o dwoch nowych fragmentach piosenek BJ, a tutaj dyskusje o Stonsach prowadzone buahahaa :D
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2007, o 16:20 przez studentmibm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Studentmibm Twój post jest troszkę nie na miejscu.
Szukasz po prostu zaczepki w dziwny sposób.
Sobol wyraził tylko swoją opinię na temat dwóch nowych piosenek, i nie zauważyłam, żeby cokolwiek komuś narzucał.
(w przeciwieństwie do niektórych pseudo znawców)

Strasznie dziwni jesteście ;]
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Jovizna napisała:
Studentmibm Twój post jest troszkę nie na miejscu.
Nie na miejscu tu jest 70 % postów, bo z tematem maja tyle wspolnego co...

Jovizna napisała:
Sobol wyraził tylko swoją opinię na temat dwóch nowych piosenek, i nie zauważyłam, żeby cokolwiek komuś narzucał.
Wyrazić, wyraził...ale zyje w przekonaniu, ze to co on napisze (na jakikolwiek temat dotyczacy muzyki) to jest to jedna jedyna przenajswietsza prawda i zadna inna nie ma racji bytu. Koniec kropka.

A jeszcze jednak nie koniec:P... Sobol i Rattie tak po mnie pojechaliscie łuuhhh. Nic tylko sie zapasc pod ziemie:D
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie na miejscu tu jest 70 % postów, bo z tematem maja tyle wspolnego co...
Z pretensjami to do władzy...
Wyrazić, wyraził...ale zyje w przekonaniu, ze to co on napisze (na jakikolwiek temat dotyczacy muzyki) to jest to jedna jedyna przenajswietsza prawda i zadna inna nie ma racji bytu. Koniec kropka.
To chyba tylko Twoje odczucie :]
Każdy tu wyraża swoje zdanie.Jedni w mniej inni w bardziej dosadny sposób.
Sobol mówi konkrety co i dlaczego mu się nie podoba i nei obrzuca się błotem z resztą.
Nie wiem w ogóle skąd ta przyczepka, skoro masz takie odczucia względem postów pana A to powinienes przyczepić się jeszcze do pana B i C.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jovizna myśle, ze Sobol popełnił tutaj mały błąd. Mianowicie najpierw wyraził swoje poglądy min:
a tam jest tego tyle co warzyw w zupce w proszku. Nijakie, meczace, papka masakryczna.
A nowe nagrania BJ sa plytkie. Po prostu.
A w miedzyczasie wypowiedział kilka kwesti któe moga swiadczyć, że stawia się jako osoba o tym co wie najlepiej co jest dobre itp
Zyje na tym swiecie juz troche i nim Ty z calym szacunkiem posluchasz tyle muzyki co ja uplynie jeszcze troche lat :D
Pracowalem przez caly ogolniak i studia w sklepie muzycznym i stalem za barem przez ostatnie 2 lata studiow. Nasluchalem sie sporo
No i jeszcze kilka wypowiedzi. Takie słowa można odebrac wtak jak student to odebrał.

Ja nie mam nic do Sobola bo wyraził swoje zdanie. Jednak widze co mógł zauważyc student i jakbym Sobola nie znał (w sensie jego opinie itp) to pewnie te słowa traktowałbym tak samo jak traktuje podobne wypowiedzi Piostrka.

Ale rzeczywiście od kilkudziesięciu postów nie ma nic o głownym temacie :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”