Lost Highway na listach

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Tak się zastanowiłem i wydaje mi sie że taka duża sprzedaż to kwestia MARKI jąką bez wątpienia są już od pewnego czasu Bon Jovi. Przeciez muzycznie płyta nie powala na kolana (chyba ze sie myle a chcialbym :cfaniak: ), dodatkowo promocja jest nie wielka jak już wspomniał wyżej Adrian - a debiut najlepszy w całej historii tej kapeli :D . Powód więc może być tylko jeden - marka, uznanie, symbol made in america ;] , legenda, dinozaury rocka hmm... itp.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Marka marką, ale marka nie wprowadziła HANDA i Bounce na 1 miejsce mimo iż singie promujące dobrze się promowały a marka była taka sama jak w przypadku LH

Ba do tego recenzje Bounca były bardzo dobre (HANDA terż w sumie).

Nie wiem, ale ten album ma coś co sprawia, ze Singiel (najwyższy debiut w historii zespołu), płytka złoto w tygodniu premiery w Niemczech, rekord sprzedaży w USA, w UK w drugim tygodniu nie wypadli poza 10tke (4#) :), wysokie miejsca na listach itp mimo niezbyt przebojowego singla promującego.

Jeszcze zrozumiałbym jakby była super promowana (jak było w przeszłości), Jakby promował ją wielki przebój lub taki jak np Everyday czy nawet jakby płytka była wychwalana przez krytyke.

Singiel w paru krajach w top 10, promocja to taka srednia (na pewno gorsza niż poprzednie płyty), płytka nie jest chwalona przez krytyke jak chociażby Bounce a jednak bije rekordy ... nic tylko się cieszyć.
Przeciez muzycznie płyta nie powala na kolana (chyba ze sie myle a chcialbym :cfaniak: ),
Muzycznie mnie powalają tutaj 3 kawałki to i tak o 3 więcej niż na innych płytach (niekoniecznie Bon Jovi.
Swoją droga np Linkin Park wydało swoje najgorsze dzieło i sami fani mówią że płytka to szajs a sprzedaje się rewelacyjnie i dopiero Wilbursi i Bon Jovi ich detronizują.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Tak więc stało się!
Lost Highway #1 ze sprzedażą 285,397 :)
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tak więc stało się!
Lost Highway #1 ze sprzedażą 285,397 :)
Ja nie uwierze na 100% jak nie dadzą tego na Billboard.com

Ale to jest na 99,99999% pewne wiec
- Lost Highway stało się pierwszym albumem w historii Bon Jovi który zadebiutował na 1 miejscu !
- LH jest najlepiej spredającym sie albumem w historii grupy w pierwszym tygodniu
- Jest to 3 album Bon Jovi który osiągnął 1wsze miejsce w Ameryce !!
- Jest to pierwsze miejsce od 19 lat !!

285 tys to o ponad 80 tys więcej niż ich dotychczasowy najlepszy debiut (HAND 202 tys).

Swoją droga dalej nie moge dojść do tego jak ? Przecież to miał być album przejsciowy . Obwiałem się czy wyjdzie z niego jakikolwiek singiel i czy wejdą gdziekolwiek na listy a tutaj podbijają cały swiat i biją swoje rekordy.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Szczerze mówiąc trochę ciężko uwierzyć w te statystyki, ale jeśli są prawdziwe to ja jestem bardzo mile zaskoczona i pod wielkim wrażeniem! Świetnie, mam nadzieję, że to dopiero początek sukcesu :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Błogosławieni ci, którzy nei widzieli a uwierzyli :P
Na billboard.com info pojawi się jutro.

Bon Jovi Nabs First-Ever #1 Debut, White Stripes, Brad Paisley Debut Top 5 June 26, 2007

For Bon Jovi, the highway is anything but lost. Jon and the gang, including longtime cohorts Richie Sambora, Tico Torres and David Bryan, used a bit of country flavor to debut their new Island album, Lost Highway, at #1 on this week’s HITS album chart. It’s their first-ever bow at the top, and first #1 album since 1988’s New Jersey, with a nifty total of 285k.

Give a tip of the old cowboy hat to sheriff L.A. Reid, Steve Bartels and company for pulling off the biggest-ever first week for the venerable Joisey boys. Thanks to performances on American Idol, The Today Show and MTV Unplugged, as well as an innovative Ticketmaster promotion offering a free digital download of the album, Lost Highway found its way to the top of the charts.

That turns out to be more than enough to beat back WB rockers White Stripes’ Icky Thump at #2, with 212k, followed by SBMG Nashville’s Brad Paisley, whose 5th Gear, sporting 197k in sales, puts two country albums in the Top 5, as last week’s chart-topper, Show Dog Nashville/UMG’s Toby Keith, lands at #4.

WB’s Linkin Park is next at #5, with Hear Music’s Paul McCartney (#6), Universal Republic’s Amy Winehouse (#7), A&M/Octone’s Maroon 5 (#Cool, Def Jam/IDJ’s Fabolous (#9) and Jive/ZLG’s T-Pain (#10) rounding out the Top 10.

Other chart newcomers include Geffen’s Lifehouse (#11), Universal Republic’s Shop Boyz (#13), Jive/ZLG’s Huey (#23), Def Jam/IDJ’s Chrisette Michele (#25) and The Firm Music’s Mandy Moore (#32).
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Są drudzy na globalnej liście sprzedazy

http://muzyka.interia.pl/szukaj/news/sw ... 3278[quote]
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Axl »

Moge im tylko pogratulowac takiej sprzedazy przy "hitach" na niej zamieszczonych ;] Najbardziej mnie boli, ze teledyski zaczynaja byc robione na zasadzie piekny Jon, piekna kobieta i jaki to on nie jest kochajacy ...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Moge im tylko pogratulowac takiej sprzedazy przy "hitach" na niej zamieszczonych ;] Najbardziej mnie boli, ze teledyski zaczynaja byc robione na zasadzie piekny Jon, piekna kobieta i jaki to on nie jest kochajacy ...
Spokojnie to na razie tylko jeden teledysk i do tego dobrze przyjety przez wiekszośc fanów.
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

No w sumie jak piosenka jest o milości, związku z kobietą to teledysk jaki ma byc???
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Nie w kazdym ich teledysku musi byc fabula ! Nie moga pokazac calego zespolu ? Przeciez BJ to nie tylko Jon ... Poza tym najbardziej to ja bym chcial mocny rockowy kawalek a nie pitu pitu ... I Rycha na pierwszym planie, super solowki jak za czasów Dry County ... Tego bym wlasnie chcial... A u nich coraz wiecej peruwianskich telenowel i w teledyskach i w muzyce ...
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Najbardziej mnie boli, ze teledyski zaczynaja byc robione na zasadzie piekny Jon, piekna kobieta i jaki to on nie jest kochajacy ...
Ej Jon zawsze był piękny :P i miał fajnych aktorów w swoich teledyskach :D nic się nei zmieniło przez 20 lat.
Axl pisze:Nie w kazdym ich teledysku musi byc fabula ! Nie moga pokazac calego zespolu ?
:hmmm: wydaje mi się jednak, że mamy więcej teledysków gdzie pokazany jest cały zespół na scenie niż tych z konkretną fabułą.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

No dobra. Z teledyskami odrobinke przesadzilem :) Ale wynika to z rozgoryczenia faktem iż kierunek, który obrał ten zespól mnie mocno irytuje - jak drzazga w pupci ... Tak jak mogę słuchać starych płyt, tak nie potrafię znaleźć nic ciekawego w tym, co mi teraz proponują ..
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Hey I finally found my way
Said goodbye to yesterday
Goodbye to all my yesterdays
Goodbye, so long, I’m moving on
i wieeele jeszcze innych tekstow, które powtarza Jon od paru lat.

Dajcie już spokój z tym narzekaniem. To co było już nie wróci i albo się pogodzicie, albo zmieńcie zainteresowania, gdyż BJ stylu jaki ostatnio obrali na pewno nie zmienią tylko i wyłącznie dla polskich niezadowolonych fanów :)
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dajcie już spokój z tym narzekaniem. To co było już nie wróci i albo się pogodzicie, albo zmieńcie zainteresowania, gdyż BJ stylu jaki ostatnio obrali na pewno nie zmienią tylko i wyłącznie dla polskich niezadowolonych fanów :)
Jovizna ja bym proponował napisać dużymi literami na prześcieradle.

"16 fanów z Polski nie chce waszej smetnej płyty nagrajcie coś starego np kopie TDays albo NJersey a reszty fanów nie słuchajcie . PLEASE !!"

Myśle że mogliby posłuchać. Ba myśle, ze dobre recenzje krytyki, nbagrody, pierwsza grammy, dobra psrzedaż, rekordy poipuarnosci, najbardziej dochodowa trasa, fani oznajmujący, ze kochają ich ostatnie płyty ... itp zaczerniają im obraz i kładą "klapki" na oczac a MY dobrze wiemy, ze tak nie jest ... Nie ?? W końcu 16 Polskich fanów nie może si mylic ....

Hahahah
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”