Ja prezentuję swój najnowszy zakup, czyli Bon Jovi - Lost Highway Japan Edition (CD+DVD)
Już na dwa tygodnie przed premierą Lost Highway można było ściągnąć pełen album w świetnej jakości. Mając w pamięci zepsutą niespodziankę Bounce i TLFR postanowiłem zarówno w przypadku HAND jak i LH poczekać na premierę.
Cóż jednak się okazało? W sklepach nie można dostać nawet wersji z książeczką nie mówiąc o bonusowych ścieżkach czy płytach. Postanowiłem więc zaszaleć i.... zamówić za pośrednictwem fan.pl wersję japońską z bonusowym DVD za jedyne 131,95 zł.
Płytę zamówiłem 12 sierpnia. Ponieważ jest sprowadzana musiałem wpłacić zaliczkę w postaci 30% kwoty. Już 7 września płyta była w magazynie, a 11 września po wcześniejszej wpłacie reszty należności dostałem ją do rąk.
Oto tracklista:
Płytka CD
1. Lost Highway
2. Summertime
3. (You Want To) Make A Memory
4. Whole Lot Of Leavin'
5. We Got It Going On'
6. Any Other Day
7. Seat Next To You
8. Everybody's Broken
9. Till We Ain't Strangers Anymore
10. The Last Night
11. One Step Closer
12. I Love This Town
13. Lonely
14. Put The Boy Back In Cowboy
Płytka DVD:
1. Bon Jovi in the studio making Lost Highway in Nashville
2. Bon Jovi on the set of the video shoot for (You Want To) Make A Memory
3. (You Want To) Make A Memory Video
4. Performance Of (You Want To) Make A Memory live (Walmart Performance)
Zanim przystąpiłem do rozpakowywania i słuchania porobiłem trochę zdjęć:
Płyta przed rozpakowaniem z przodu

Płyta przed rozpakowaniem z tyłu

Płyta po rozpakowaniu. Po lewej tekturowe pudełko, po prawej pudełko z płytą, na dole pocztówka

To samo tylko na odwrocie

W środku są dwie książeczki: jedna zwyczajna po angielsku oraz dodatkowa po japońsku

Małe porównanie książeczek

Podobno jest to tekst Lost Highway, zrozumiałem tylko "Hey, hey"

Płytki po wyjęciu

Jeszcze raz samo pudełko tekturowe z listą ścieżek już po rozpakowaniu

Jak na razie jestem bardzo zadowolony, książeczka podoba mi się, DVD już obejrzałem i miło jest dowiedzieć się coś więcej od chłopaków na temat piosenek. Płytkę z piosenkami zostawiam sobie na wieczór i postaram się na jutro zrobić mini recenzję.
Jesli macie kolekcjonerskie wydawnictwo to dzielcie się i zamieszczajcie swoje zdjęcia. Pokażmy zawartość naszych półek