Zabawa polega na tym, by ułożyć płytę składającą się z 12 najlepszych niewydanych przez BJ utworów (włącznie z utworami Jona i Richiego). Preferowane byłyby kawałki, które NAPRAWDĘ nie doczekały się oficjalnego wydania - a zatem nie takie, które zostały oddane innym artystom (a było tego sporo!), wydane jako n'ty bonus na japońskiej edycji czy B-side na singlu. A już na pewno nie te, które pojawiły się na Box-secie "100,000,000 Bon Jovi Fans Can't Be Wrong"! Mam jednak świadomość, że nie wszyscy muszą być zorientowani szczególnie w materii B-side'ów, więc po prostu... ułóżcie płytę ze swoich ulubionych odrzutów
A zatem, oto moje "Back To The Roots":
1. Love Is War - wydane już jako B-side w erze TD, ale... jest to jeden z moich ulubionych kawałków BJ, więc nie wyobrażałbym sobie bez niego takiej płytki - no i to musiałby być pierwszy singiel!
2. Growing Up The Hard Way
3. River Of Love
4. Backdoor To Heaven
5. Love Hurts
6. The Sole Truth
7. Game Of The Heart
8. Nothing - wprawdzie to nagrał już Bo Bice, ale... jakoś mnie nie przekonuje, w przeciwieństwie do innych kawałków napisanych przez BJ i oddanych choćby Cher, Alice'owi Cooperowi czy Gorky Park...
9. Lonely Is The Night
10. Life's Too Short For Days Like These
11. Maybelline (Richie Sambora on vocals)
12. Never Enough - i w tym kawałku można by zrobić fajny jamming gitarowy na koniec płytki...
A jaką tracklistę Wy byście ułożyli?