Która lepsza?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Która lepsza?

Post autor: wiki525 »

Który album lepszy???TD czy KTF???
Ja jestem bardziej skłonna ku TD, więc uważam że jest lepsze ale tylko troszkę :))
A co Wy sądzicie? :P
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Fajny temat, ale staraj się nieco bardziej argumentować swoje poglądy :) Dlaczego TD jest lepsza, według Ciebie? ;)

Jeśli chodzi o mnie to These Days jest moją ulubioną płytą BJ w ogóle. Nie ma więc dla mnie cienia wątpliwości czy jest ona lepsza od Keep the Faith.
These Days ma w sobie świetne emocje, a do tego są one bardzo różnorodne. Zawsze, gdy słucham tych utworów mam poczucie, że są one bardzo szczere i prawdziwe. Powstały z jakiegoś powodu, każdy z osobna. Nie są to piosenki robione "na siłę", co teraz tak często się zarzuca zespołowi. Ponadto każdy utwór z TD po prostu uwielbiam...zupełnie jakby mówił za mnie. Świetna płyta, na każde samopoczucie. Kocham do niej wracać bo jest po prostu najlepsza w dorobku Bon Jovi.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

O kurcze...Ale wybor..Dwa absolutnie wspaniale wydawnictwa.. 'These Days' jest albumem dojrzalszym. Ale i na 'Keep The Faith' nie brakuje powazniejszych akcentow. Faith jednak bylaby ciezsza, bo wiecej typowych hardrockowych utworow, ale na TD z rockerow Hey God i przewspaniale Damned. Gdybym wybral KTF to dlatego, ze na niej sa numery typowo na dobry humor jak 'Blame It On The Love Of Rock & Roll'. Powaznie strasznie ciezkie pytanie... Hmm.. Dwa albumy eksperymentalne, bym powiedzial, TD chyba bardziej.

Powiedzialbym tak, 'These Days' uwazam za plyte ambitniejsza. Teksty, aranzacje. Taki opus magnum naszego zespolu, ale trzeba miec do niego odpowiedni nastroj, a KTF przyjemniej sie slucha przy dobrym humorze chyba, wiec naturalniej wychodziloby, ze czesciej...

Obie kocham, TD lepsze, ale KTF nie odstaje az tak i jest czesciej przeze mnie sluchana xD

These Days to album 'natchniony'. Jak 'Stranger In This Town' Richie'ego i 'Blaze Of Glory' Jona, jak lubie o nich myslec, bo na kazdej z tych trzech plyt slychac niesamowite emocje.
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Płytę "These Days" ciężko oceniać, choćby z tego faktu, że dla wielu fanów jest uważana za szczytowe osiągnięcie Bon Jovi. Fak faktem jest to dobra płyta. Momentami świetna. W całości tylko dobra. Nie wiem, może ogrom mateiału. Być może niemal wyłącznie balladowa zawartość, ktorym przeciwstawia się jedynie muskularny "Hey God". Może jedno i drugie. Moim zdaniem "These Days " jako całości najbardziej brakuje balansu. Plusem wydaje się to, że chyba nikt takiej płyty po Bon Jovi się nie spodziewał ale... dla mnie ewidentnie czegoś zabrakło. (moja ocena:3,5)

"Keep The Faith" to obok "Slippery..." mój ulubiony długograj w dyskografii Amerykanów. Jest tu w zasadzie wszystko. Nasycone brzmienie, dużo feelingu, slide'owe zagrywki, spiętrzone solówki, wokal na wysokim poziomie, świetna praca bębnów, tłusty bas, sporo klasycznego riffowania i mnóstwo luzu. Szata graficzna też trzyma poziom. Album dla ludzi zorientowanych na dobrą rockową muzykę. (moja ocena:4,5)
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Agata BJ pisze:Fajny temat, ale staraj się nieco bardziej argumentować swoje poglądy :) Dlaczego TD jest lepsza, według Ciebie? ;)

Jeśli chodzi o mnie to These Days jest moją ulubioną płytą BJ w ogóle. Nie ma więc dla mnie cienia wątpliwości czy jest ona lepsza od Keep the Faith.
These Days ma w sobie świetne emocje, a do tego są one bardzo różnorodne. Zawsze, gdy słucham tych utworów mam poczucie, że są one bardzo szczere i prawdziwe. Powstały z jakiegoś powodu, każdy z osobna. Nie są to piosenki robione "na siłę", co teraz tak często się zarzuca zespołowi. Ponadto każdy utwór z TD po prostu uwielbiam...zupełnie jakby mówił za mnie. Świetna płyta, na każde samopoczucie. Kocham do niej wracać bo jest po prostu najlepsza w dorobku Bon Jovi.
Dobra, więc argumentując swoje poglądy ;) uważam , że TD jest lepsza ponieważ:
-posiada piosenki z większym przesłaniem,
-jest lepsza pod względem brzmienia jak dla mnie :P
-na tej płycie jest HG-moja ulubiona piosenka BJ i TD przy której człowiek może dostać nagłego ataku wzruszenia :beksa:
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
With no name
Antistar
It's My Life
It's My Life

Post autor: Antistar »

Kolezanko

lepszoscią to mozna mierzyc jakosc wódki a nie sztuki .

tytul wątku delikatnie mowiac kiepski .
2001 Wieden
2003 Erfurt
2003 Wieden
2010 Londyn
2010 Londyn
2011 Wiedeń
2013 Sofia
2013 Gdańsk
2013 Praga
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Antistar pisze:Kolezanko

lepszoscią to mozna mierzyc jakosc wódki a nie sztuki .

tytul wątku delikatnie mowiac kiepski .
Cooo... :whoeva:
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
With no name
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”