Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Damned pisze:Naprawili tytuł na BonJovi.com po mojej wczorajszej interwencji u Matta
https://twitter.com/TheDamnedTV/status/ ... 2706051072
Brawo Filip! :brawo:
To kolejny dowód na to, że nie można gęgać w stylu "nic się nie stało i tak JBJ to Bóg"
Założę się, że jakby "truł"-fani nie łykali wszystkiego jak pelikany tylko szczerze pisali co im się podoba, a co nie to nie mielibyśmy dużo takich potworków jak BWC, Take Back the Night czy KO... Casus damned/matt pokazuje, że jednak liczą się z fanami. No, ale jak 99% łyka wszystko z zachwytem to potem Jon mówi, że robią to czego fani oczekują...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Nie z nami te numery. Pewnie była to tylko pomyłka webmastera. Lecz stuprocentowej pewności mieć nie możemy. Nie zdziwiłbym się, gdyby było to celowe działanie. W gruncie rzeczy, taki podpis nie mijał się z prawdą, bo nie od wczoraj BonJovi.com jest platformą do promowania działalności jednej postaci. Wystarczy przejrzeć archiwum newsów, lub przypomnieć sobie jak to wyglądało od 2014 roku.

Najważniejsze, że liczą się ze zdaniem fanów. To optymistyczna wiadomość na przyszłość. Dla nich z kolei, jasny sygnał, że fani czuwają :)
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Wiecie co mi się właśnie przypomniało? Jak dałem sobie wmówić Adrianowi, że ten album był przygotowywany długo, w spokoju i komfortowych warunkach, więc będzie solidnym produktem, przygotowanym bez pośpiechu i dopracowanym... HAHAHAHAHAHA

Zupka chińska, znacie to? To takie w saszetce, zalewasz wodą i gotowe. Zawsze smakuje tak samo. Zawsze jest nijakie, bez jakichkolwiek wartości odżywczych i zrobione w 5 minut. Kupujemy to, bo jakiś Ching Shanks Chong dodał tam jakąś przyprawę i w miarę da się to jeść.

Porównuję Bon Jovi do jedzenia, no bo nie jest tak, że więcej ludzi chodzi do McDonalda czy innego KFC, zamiast za podobną cenę kupić sobie, no nie wiem, obiad? Nie nie nie, nie zatrudnimy kucharza, który robi cuda. Tam masz przepis, tu masz składniki. Nie smakuje? Dowal sosu. Jedzenie bez sosu jest bez sensu. Jedzenie ma smakować sosem, niczym więcej.

Jon jest sosem. David makaronem, oczywiście. Tico warzywami. Rodzaj mięsa niby się zmienił, ale kucharz sprawił, że i tak smakuje tak samo. Z resztą i tak czuć tylko sos. I klienci nie przychodzą do restauracji dla jedzenia. Przychodzą dla sosu. Ten może być pikantny, łagodny, meksykański, czy słodko-kwaśny, to nie ma znaczenia. Jest dobry, ludziom smakuje.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Brand New EVENo pisze:Wiecie co mi się właśnie przypomniało? Jak dałem sobie wmówić Adrianowi, że ten album był przygotowywany długo, w spokoju i komfortowych warunkach, więc będzie solidnym produktem, przygotowanym bez pośpiechu i dopracowanym... HAHAHAHAHAHA

Zupka chińska, znacie to? To takie w saszetce, zalewasz wodą i gotowe. Zawsze smakuje tak samo. Zawsze jest nijakie, bez jakichkolwiek wartości odżywczych i zrobione w 5 minut. Kupujemy to, bo jakiś Ching Shanks Chong dodał tam jakąś przyprawę i w miarę da się to jeść.

Porównuję Bon Jovi do jedzenia, no bo nie jest tak, że więcej ludzi chodzi do McDonalda czy innego KFC, zamiast za podobną cenę kupić sobie, no nie wiem, obiad? Nie nie nie, nie zatrudnimy kucharza, który robi cuda. Tam masz przepis, tu masz składniki. Nie smakuje? Dowal sosu. Jedzenie bez sosu jest bez sensu. Jedzenie ma smakować sosem, niczym więcej.

Jon jest sosem. David makaronem, oczywiście. Tico warzywami. Rodzaj mięsa niby się zmienił, ale kucharz sprawił, że i tak smakuje tak samo. Z resztą i tak czuć tylko sos. I klienci nie przychodzą do restauracji dla jedzenia. Przychodzą dla sosu. Ten może być pikantny, łagodny, meksykański, czy słodko-kwaśny, to nie ma znaczenia. Jest dobry, ludziom smakuje.
Solidny produkt wg czyjej opinii? Wiesz że piszesz czysto subiektywnie.
Od razu mówiłem, że jak Jon mówił o "Back To Roots" to chodziło o sposób powstawania dem i ogrywania ich (razem w studio) a nie to jak bęą brzmieć (drugie SWW czy TD).
Dla mnie tytułowy singiel jest spoko. Knockout nie słyszałem ale według Twoich porównań to słyszałem, że jest tam masa makaronu z dodatkiem krewetek (bas) czyli nie sam sos.
Ja jestem pewien że album nie zadowoli ani Ciebie ani np Sobola. Po prostu dam sobie rękę uciąć. Jeżeli np takie TIL TILife czy Who Would You Die For nie dało rady co niektórych zadowolić to żaden następny album nie zadowoli.
Na szczęście ani Ty nie musisz słuchać nowego Bon Jovi ani Jon nie musi grać tak jakbyś Ty czy ktoś inny chciał.
Spodoba mi się płyta będe wałkował codziennie. Nie spodoba to włączę sobie Bring Me The Horizon czy Lady Pank. Nie ma co sobie robić krzywdy katując się muzyką która nie powstała dla mnie (jako słuchacza).
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Adrian, muszę Ci przyznać - świetnie to ująłeś ;)

Swoją drogą, czy nie lepiej po prostu POCZEKAĆ na cały album? Póki co wiemy tyle, że niemal nic nie wiemy. Zabawne jest to, że niektórzy ludzie wyrabiają sobie opinie na podstawie dwóch singli bądź jarają się "mocą" tytułów... :whoeva:

BON JOVI NIGDYna dobrą sprawę zespołem wybitnie gitarowym czy nie wiadomo jak technicznym NIE BYŁ! Wystarczy to porównać choćby z podobnie brzmiącymi Van Halen, Skid Row czy choćby Guns N'Roses. Zresztą... c'mon! Czy w momencie premiery jakakolwiek ich płyta (poza bodajże "Crushem") miała dobrą prasę? Zawsze czegoś brakowało. Albo spandex, albo "metal dla dziewczynek", albo "odejście od brzmień 80s" albo country, &%^ i włochate węże ;)

Progres brzmieniowy to zapewne czynnik, który pozwolił im przetrwać te 30 lat. Gdzie są inni z tamtej epoki? Niektórych co jakiś czas ktoś odkurzy, inni wyciągani są z lamusa, a jeszcze inni to już prehistoria... Tylko "MY" (i to nie wszyscy bo jak tutaj znaleźć jakiś mianownik dla pokolenia NJ, KTF - np. ja i Crusha?) nadpisujemy sobie jakieś ideologie. Life goes on...

Album wszystko zweryfikuje. Ale tak naprawdę powinien zweryfikować NAS, a nie zespół. Zespól bowiem - pisząc nieco "pokrętnie" - jest obecnie w tym miejscu w którym jest. W 1984 był w 1984, w 1988 w 1988, a w 2000 na pewno nie w czasach "These Days". A jeśli ktoś z takich czy innych powodów utkwił w przeszłości bądź zaczynając przygodę w 2000 zaliczył krok wstecz do 1995 to ani nieżyjący Bruce Fairbarn, ani Richie Sambora, ani JBJ czy Jezus Chrystus nic tutaj nie poradzą.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Tomker pisze:
Damned pisze:Naprawili tytuł na BonJovi.com po mojej wczorajszej interwencji u Matta
To kolejny dowód na to, że nie można gęgać w stylu "nic się nie stało i tak JBJ to Bóg"
Założę się, że jakby "truł"-fani nie łykali wszystkiego jak pelikany tylko szczerze pisali co im się podoba, a co nie to nie mielibyśmy dużo takich potworków jak BWC, Take Back the Night czy KO... Casus damned/matt pokazuje, że jednak liczą się z fanami. No, ale jak 99% łyka wszystko z zachwytem to potem Jon mówi, że robią to czego fani oczekują...
Oj Tomuś Tomuś ale Ty jesteś dziwny. Myślisz, że fanom się chce pisać brednie do ludzi z BJ, że coś jest cudne i wspaniałe jak nie jest? Zrozum wreszcie, że są ludzie którym dany kawałek się podoba. Czy to jest naprawdę aż tak bardzo skomplikowane, że twój umysł tego nie ogarnia?

Poza tym, nie każdy jest tak nawiedzony, żeby molestować swojego idola 15 tweetami dziennie ( co minutę! a znam takich). Mnie się np nie chce, więc nie będę do nich pisać, żeby nagrali drugie These Days ( bo i tak nie spełnią mojej prośby ;) )
usunięty użytkownik 4858

kikusia28 pisze:
Tomker pisze:
Oj Tomuś Tomuś ale Ty jesteś dziwny. (...) Czy to jest naprawdę aż tak bardzo skomplikowane, że twój umysł tego nie ogarnia?
powiem tak: zabrzmiało chamsko.
Ja nikomu imiennie nie ubliżam i nie robię indywidualnych wycieczek, mówiąc co mi się podoba, a co nie.
Ale widzę, że forum wróciło do starych zasad: albo się chwali w 100% wszystko czego dotknie Jon, albo jest straszna afera i obrzucanie ad personam. Piaskownica :P
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Kto będzie chwalił ten będzie chwalił zawsze, a moze faktycznie im się podoba ? Ja średnio lubie wyrażać niepochlebne opinie, jesli mam coś powiedzieć złego wolę to częstokroć przemilczeć. Ewentualnie powiedzieć raz i nie dorabiać coraz to nowych teorii i wałkować tego w koło. Nie lubie? Nie lajkuje, nie komentuje, nie polecam, nie udostępniam, czy nie kupuje. Oni zwracają uwagę na swoje błedy i je poprawiają, ale nie zmienią swojej muzyki tylko dlatego, że 5/10 osobom się ona nie podoba, maja taką renomę, ze moga nagrywać cokolwiek, nikt im nie odbierze tego co zrobili i nie muszą nikogo prosić o łaskę, czy słuchać kogokolwiek i się podporządkowywać (fanom).

A w ogóle to, no właśnie chyba zapomnieliśmy, że jeszcze albumu nie słyszelismy ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Ja bym nie chciał drugiego TD. TD jest jedno. Nie chce by robili podobne kopie poprzednich albumów. Chcę by nagrywali coś nowego zawsze ale z rozpoznawalnym dla Bon Jovi brzmieniem. Lubie jak co album wejdą w jakiś gatunek muzyczny w którym 20 lat temu nikt by nawet ich o to nie podejrzewał. Lubie jak później dyskusja na forach wzrasta do 7800 Fa...... Bardzo mi się podobają dwa nowe single i jestem ciekawy całego materiału. Nawet moja 3,5 letnia córka uwielbia te dwa nowe single. 2 lata temu spodobał jej się LOAP i tak jak mój to też jej ulubiony kawałek.
Ostatnio zmieniony 13 września 2016, o 20:49 przez Bon Jovi, łącznie zmieniany 1 raz.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze: powiem tak: zabrzmiało chamsko.
Ja nikomu imiennie nie ubliżam i nie robię indywidualnych wycieczek, mówiąc co mi się podoba, a co nie.
Ale widzę, że forum wróciło do starych zasad: albo się chwali w 100% wszystko czego dotknie Jon, albo jest straszna afera i obrzucanie ad personam. Piaskownica :P

Oj tam źle to zinterpretowałeś ;)

Chodzi mi tylko o to, dlaczego nie potrafisz zrozumieć, że komuś coś może się podobać. Pamiętaj, że nie każdy jest taki jak Ty, nie każdy ma taki gust jak Ty. Potrafię pojąć to, że pan X lubi "Keep The Faith" a pani Y "I'll be there ..." bo każdy lubi coś innego! Ale never ever nie pojmę biadolenia, że fanki BJ ( bo cały czas te osoby masz na myśli) chwalą wszystko co JBJ pod szyldem BJ stworzy.

P.S Ja niby robię piaskownice? Pamiętaj, że zawsze brzydziłam się piaskownicy i basenu, bo tam są zarazki :D Puść sobie dla rozluźnienia meczyk, bo nasi strzelają :P
usunięty użytkownik 4858

kikusia28 pisze:
Tomker pisze: powiem tak: zabrzmiało chamsko.

Chodzi mi tylko o to, dlaczego nie potrafisz zrozumieć, że komuś coś może się podobać. Pamiętaj, że nie każdy jest taki jak Ty, nie każdy ma taki gust jak Ty. Potrafię pojąć to, że pan X lubi "Keep The Faith" a pani Y "I'll be there ..." bo każdy lubi coś innego! Ale never ever nie pojmę biadolenia, że fanki BJ ( bo cały czas te osoby masz na myśli) chwalą wszystko co JBJ pod szyldem BJ stworzy.
i znowu osobiste wycieczki i wmawianie mi osądów, które powstały tylko i wyłącznie w twojej głowie Karolina... I po co?
Dobranoc! ;)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze: i znowu osobiste [font=cursive]wycieczki[/font] i wmawianie mi osądów, które powstały tylko i wyłącznie w twojej głowie Karolina... I po co?
Dobranoc! ;)
Pamiętaj, że mam to we krwi :D

Znamy się 3 lata więc już wiem co autor, w swoich postach ma na myśli ;)

Sleep well!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Co was w ogóle tak obchodzą czyjeś opinie ? Ja zawsze chętnie poczytam co sądzi o nowej piosence cała ekipa forum ale nigdy nie wpłynie to na mój odbiór i nigdy nie będę się tym przesadnie przejmować. Co więcej, wole jak ktoś ma swoje, nawet mocno kontrowersyjne zdanie, bo otwiera to furtkę do dyskusji. Jakbyśmy się tu wszyscy lizali po przysłowiowych fiutach to było by to bez sensu. Dyskutujmy, krytykujmy, chwalmy ale koniec końców niech każdy cieszy się z tych aspektów muzyki Bon Jovi, które go najbardziej kręcą. A to,że każdy znajduje coś dla siebie świadczy to,że się tu wszyscy o odmiennych gustach jednak spotykamy.
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

kikusia28 pisze:
Tomker pisze: i znowu osobiste [font=cursive]wycieczki[/font] i wmawianie mi osądów, które powstały tylko i wyłącznie w twojej głowie Karolina... I po co?
Dobranoc! ;)
Znamy się już 3 lata więc już wiem co autor, w swoich postach ma na myśli ;)
niech żyje kreowanie własnych wyobrażeń! ;P
Pozostanę jednak przy tym, żebyś na podstawie domysłów z kosmosu nie robiła osobistych wycieczek nie na temat :)
Temat o muzyce to mówmy o muzyce, a nie obrażajmy kogoś kto nie chwali Jona 24/24
Ostatnio zmieniony 13 września 2016, o 21:48 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Odnośnie nowych albumów i oceniania czy nam to się podoba bo to napisał JBJ - niech każdy odpowie sobie na pytanie:

Czy byłbym tu na forum, jakbym o istnieniu Bon Jovi dowiedział się dzięki THINFS i KO? A może to WAN sprawiłby, że zainteresowałbym się tym zespołem?

A także, dlaczego 99% ludzi odpowiedziałoby sobie NIE ;)
It's my life!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”