Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: Damned »

Dand pisze:W sumie ciekawe pod jakim szyldem będzie wydana nowa płyta bo jak ktoś podał na jovitalku wchodząc na bonjovi.com mamy informację,że jest to oficjalna strona nie Bon Jovi a Jon Bon Jovi czyli "BonJovi.com - The official site of Jon Bon Jovi". Ciekawe czy tak też będą promowane koncerty.
Na okładce płyty jest napisane wyraźnie Bon Jovi, a nie Jon Bon Jovi. Wyraźnie była też mowa o integralności zespołu. Dlatego mnie osobiście się to nie podoba. Już od 2014 roku zauważyłem pewne zmiany w profilach społecznościowych polegające na nasileniu promocji i lansowania jednej osoby. Dla przykładu była wzmianka o każdym występie Kings of Suburbia, Runaway Tours czy nawet jakichś nie mających nic związanych z muzyką spotkaniach z Hillary Clinton, ale już np. ani słowa o nowej kolekcji ubrań Tico, czy o występie Davida w słynnej Carnegie Hall w Nowym Jorku. Małymi krokami Bon Jovi z zespołu staje się jednoosobowym ciałem. Nie mam wątpliwości, że gdyby Tico, David i Hugh jutro odeszli z zespołu, tzw. zespół Bon Jovi nagrywałby dalej pod tym samym szyldem.
Adrian pisze:Przecież zawsze to była strona robiona przez ludzi od Jona. Wchodząc do fanklubu zawsze było Backstage with JBJ a nie with BJ.
Myślę, że nic się nie zmieniło. Może projektant strony nie ogarnął że BJ to zespół a nie solowy artysta ;D
15 lat temu Backstage posiadało własną stronę BackstageJBJ.com. Dopiero kilka lat później włączono ją do BonJovi.com. Wszystko się zmienia, ale powoli, małymi krokami, dlatego wiele osób nie dostrzega tych zmian... lub je akceptuje bez żadnej refleksji.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Troche trollowałem z tym pod jakim szyldem wydadzą płytę ale nie zmienia to faktu,że takie działania są niepokojące. Najpierw odejście gitarzysty i współtwórcy większośći utworów a teraz to. W złą stronę to zmierza.
Adrian pisze: Przecież zawsze to była strona robiona przez ludzi od Jona.
Może i zawsze robią to ludzie od Jona, ale tego nie widziałem nigdy :
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Obrazek
Awatar użytkownika
tribe94
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: Keep The Faith

Post autor: tribe94 »

Dand pisze:Troche trollowałem z tym pod jakim szyldem wydadzą płytę ale nie zmienia to faktu,że takie działania są niepokojące. Najpierw odejście gitarzysty i współtwórcy większośći utworów a teraz to. W złą stronę to zmierza.
Adrian pisze: Przecież zawsze to była strona robiona przez ludzi od Jona.
Może i zawsze robią to ludzie od Jona, ale tego nie widziałem nigdy :
Co jak co, ale to już przegięcie.
"Everybody's got their cross to bear these days..."
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Rzeczywiście lipa z tym tekstem na oficjalnej stronie, ale ja bym się zbytnio nie martwił. Nic innego na stronie nie wskazuje, że to tylko strona o Johnie. W tle jest dużo zespołu, na koszulkach i gadżetach jest napisane Bon Jovi a nie Jon Bon Jovi ani John Bongiovi. Zobaczymy co będzie dalej... Na razie mówią o integralności, na teledysku też jest dużo zespołu, jest Phil i Hugh. Kiedy powiedzą oficjalnie o rozpadzie to wtedy będę się martwił. Na ten czas to są pierdółki. Być może Jon nawet nie wie, że twórca strony tak napisał. Jedno tylko twardo uważam, że w zakładce o płytach - jeżeli są albumy Johna to powinny być też solowe krążki Davida, a Richiego (opcjonalnie). To, że tego nie ma to jest chamskie ze strony Johna (chyba, że jak w przypadku oficjalnego wpisu nawet frontman tam nie klikał), ale David powinien się oburzyć.
Dla mnie największym znakiem zapytania i oczekiwania jest to, czy nowa płyta będzie w miarę dobra, a przynajmniej nie wstydliwa. Reszta wyjdzie w praniu.
Inna rzecz - to może jest to rzeczywiście oficjalna strona Jona opowiadająca o jego zespole z wyraźną aprobatą tego stanu rzeczy reszty bandu. Na pewno dużo okaże się podczas ustalania, czy w trasę wyruszy John Bongiovi i jego śmieszne grajki czy będzie normalny skład z Tico, Davidem, Hughem i Philem.
...and just only rock...
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Na stronie T.Love są odnośniki do projektów i solowych dokonań wszystkich obecnych, a także byłych członków zespołu, a fanpage często dba o to, aby newsy z tychże projektów nie ominęły fanów. Oczywiście jeśli chodzi o wizerunek zespołu, często jest przedstawiany w postaci samego Muńka Staszczyka, ale nie ma takiej opcji, żeby tylko jego solowa płyta była wymieniona w dyskografii.
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

może to zwyczajna pomyłka a wy się doszukujecie głębszego dna :P
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Fromasz1899 pisze:może to zwyczajna pomyłka a wy się doszukujecie głębszego dna :P
Otóż to.
Ja widzę 2 opcje:
1.Jest to po prostu niedopatrzenie osoby projektującej stronę. Jon jest zamawiającym usługę i ktoś mógł tak to wpisać przyjmując automatycznie że jest to strona jego zleceniodawcy.
2.Ekipa uporządkowuje trochę sprawy na rożnych płaszczyznach po zmianach kontraktowych z wytwórnią. I tak mamy wytwórnie Captain Kidd (czemu nie Bon Jovi), mamy stronę która może pełnić zarówno funkcje strony o zespole jak i o Jonie itp.

Dla mnie osobiście to pierdółka. Najważniejsze jest i tak to co usłyszę na płycie ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adrian pisze:Dla mnie osobiście to pierdółka. Najważniejsze jest i tak to co usłyszę na płycie ;)
Chciałbym żeby to była pomyłka, która zostanie wkrótce naprawiona. Ale jak wytłumaczyć obecność solowych płyt Jona wśród dyskografii zespołu na BonJovi.com? Dlaczego nie ma tam płyt Richiego i Davida, pomimo, że jeszcze kilka lat temu były? Czy jeżeli za 5 lat usłyszymy że "Slippery When Wet" jest albumem solowym, to też będzie pierdółka? Obawiam się, że będzie już za późno na jakąkolwiek interwencję... a wszystko do tego zmierza...

Taki scenariusz jest z resztą najwygodniejszy dla Jona. To on będzie wygranym, a afery w stylu tej Aleca i Hugh przestaną być istotne, bo co to za różnica kto grał na basie na albumie solowym?
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Damned pisze: Czy jeżeli za 5 lat usłyszymy że "Slippery When Wet" jest albumem solowym, to też będzie pierdółka? Obawiam się, że będzie już za późno na jakąkolwiek interwencję... a wszystko do tego zmierza...

Taki scenariusz jest z resztą najwygodniejszy dla Jona. To on będzie wygranym, a afery w stylu tej Aleca i Hugh przestaną być istotne, bo co to za różnica kto grał na basie na albumie solowym?
może dzięki tej sztuczce Jonowi łatwiej będzie wejść do RnR Hall of Fame niż z "zespołem" ;D
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

W 1983 Jon podpisał kontrakt z wytwórnią sam(de facto jako solowy artysta). Reszta członków była sukcesywnie dopisywana do umowy(coś na kształt aneksu).
Teraz może być identycznie, tylko że np. Tico i Dave nie muszą podpisywać aneksu a może bezpośrednio mają umowę z Jonem jako osobą prawną.
Wytwórnia więc nie będzie promować na oficjalnej stronie innych wytwórni i mało ich interesuje twórczość pozostałych.
Oczywiście może to być pomyłka i niedopatrzenie bo nie wiem kto prawnie odpowiada za bonjovi.com.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Naprawili tytuł na BonJovi.com po mojej wczorajszej interwencji u Matta
https://twitter.com/TheDamnedTV/status/ ... 2706051072
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Damned pisze:Naprawili tytuł na BonJovi.com po mojej wczorajszej interwencji u Matta
Tak jak sądziłem żadna konspiracyjna teoria tylko pewnie błąd tworzącego. A takie pierdółki ciężko wyłapać. Wiem bo sam tworzyłem kiedyś strony :)

DAMNED idź za ciosem! Powiedz że w zamian za Nothing i Color Me In zrobisz im profesjobalne grafiki z tekstem do Knockout i THINFSale! Zrób przykładową i mu podeślij :) co Ty na to??
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Adrian pisze:
Damned pisze:Naprawili tytuł na BonJovi.com po mojej wczorajszej interwencji u Matta
Tak jak sądziłem żadna konspiracyjna teoria tylko pewnie błąd tworzącego. A takie pierdółki ciężko wyłapać. Wiem bo sam tworzyłem kiedyś strony :)

DAMNED idź za ciosem! Powiedz że w zamian za Nothing i Color Me In zrobisz im profesjobalne grafiki z tekstem do Knockout i THINFSale! Zrób przykładową i mu podeślij :) co Ty na to??
A co jeśli Nothing wcale nie wyciekło w kiepskiej jakości, tylko Shanks testował produkcję, którą wykorzysta za 10-15 lat?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Brawo Damned za interwencję. Niech wiedzą, że fani czuwają :)
Obrazek
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

No i super ! Widziałam właśnie, że pisałeś. Czyli niedopatrzenie, biedny Matt widać nie skumał i pewnie całą noc siedział i wpisywał bonjovi.com w Google ;(
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”