Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

madm pisze:
Tomker pisze:
Damned pisze:[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dB6CGiUaTzc[/BBvideo]

:ok: :ok: :ok:
nawet 10 latka udowodniła, że pójście w disco tylko zmarnowało potencjał K.O.... :O
Brawa za ten cover! :brawo:
i jej tata na gitarze ...lepszy od Philla ;D

A to nie jest czasem chłopiec? :D
Nie bądźmy seksistami ;) ALE! Ma damska bluzeczkę, kolczyki i nosi żeńskie imię Margo :P
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Mniejsza z płcią wokalisty :D

Jakby KO zostało tak nagrane jak THINFS miałoby szansę nawet zawitać przez chwilę na jakiejś liście przebojów. Ale niestety, po raz kolejny Jon serwuje nam silnik Audi włożony do Trabanta i wmawia, że to Ferrari.
It's my life!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

madm pisze:Mniejsza z płcią wokalisty :D

Jakby KO zostało tak nagrane jak THINFS miałoby szansę nawet zawitać przez chwilę na jakiejś liście przebojów. Ale niestety, po raz kolejny Jon serwuje nam silnik Audi włożony do Trabanta i wmawia, że to Ferrari.
Ja nie słuchałem KO. Patrząc jednak na opinie i porównania do Codlplay, IDragons czy OneRepublic to powiem tak.. Coldplay ze swoimi 3 singlami z ostatniego albumu rządzili na listach, ORepublic ostatnio również szaleją po listach... o THINFSale tego powiedzieć póki co nie można ;]

To co nam się podoba niekoniecznie ma uznanie w szerszym gronie słuchaczy. Ile to osób wieszało psy na Bad Name, Livinie, KTF, BORoses, Always, IMLife czy WSYCGHome... a ilu fanów się odwracało szczególnie od 1992 roku, a mimo wszystko BJ świetnie radzili sobie na listach z tymi kawałkami... Do odważnych świat należy i Jon, Shanks i wytwórnia wiedzą o tym doskonale.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja tam zupełnie nie słyszę Coldplay, nic a nic. IDragons raczej też nie bo KO mi się podoba a IDragons nie cierpię. Tę bębny może trochę w stylu One Republic.
Dam Ci Adrian kolejną opcję do rozmyślania bo mi się to trochę kojarzy z Unbreakable gdyby utwór z ery HAND nie miał gitary i wokal Jona był gorszy. Zdaje sobie sprawę,ze nikt się w tym ze mną jednak nie zgodzi :p
Obrazek
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Przecież ta piosenka jest dokładnym przeciwieństwem tego, co robi Coldplay. Jak można tam ich słyszeć?!
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ja się odnosiłam do Coldplay w znaczeniu, że gdyby BJ szli w nowoczesność jak Coldplay to byłoby spoko, ale tutaj jest odwrotny efekt :D Dragonsów tez nie słyszę, podobnie jak Dand najwyżej trochę One Republic.

W ogóle Adrian chyba już powinieneś wiedzieć jak ten utwór brzmi, po tych wszystkich opisach, po prostu włącz play i tyle ;D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Adrian już dawno słyszał, tylko nas tu trochę ściemnia, żeby udowodnić że ma silną wolę :D ;)

Z tym One Direction jest coś na rzeczy, bo "Knockout" programował Szwed, niejaki Carl Falk, który skomponował i wyprodukował kilkanaście utworów tego boysbandu. Przypomina mi to nieco zatrudnienie popowego superproducenta Maxa Martina, choć jego wkład w utwór "It's My Life" był raczej znacznie większy. Tutaj mamy po prostu kolejnego człowieka w cieniu innych nazwisk. Swoją drogą, to te Credits pokazują jaki sztab ludzi pracuje nad jednym niewinnym utworem...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

monjovi pisze:Ja się odnosiłam do Coldplay w znaczeniu, że gdyby BJ szli w nowoczesność jak Coldplay to byłoby spoko, ale tutaj jest odwrotny efekt :D Dragonsów tez nie słyszę, podobnie jak Dand najwyżej trochę One Republic.

W ogóle Adrian chyba już powinieneś wiedzieć jak ten utwór brzmi, po tych wszystkich opisach, po prostu włącz play i tyle ;D
No właśnie tak mi się wydaje, że pogoda wam nie służy od Bonnie Tyler do Unbrekable od Backstret Boysów do 7800* Fahrenheit.

Jakbyście się skupili i prześłuchali utworu na spokojnie to wysżłoby jaka to pisoenka.
Przy THINFSale nie byłoby większych problemów. Konkluzja z waszych (mojej też) opini była prosta - Typowy post 2000 "live your life" rocker. Mocniejszy od BWC i lekko przypominajacy HAND. Takie można by odnieśc wrażenie po większości opinii. Przy Knockout co nowsza opinia tym bardziej oddalona od opinii innych.
Przynajmniej na Sobola mogę liczyć.. dla niego to kolejne gówno ;D
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Damned pisze:Adrian już dawno słyszał, tylko nas tu trochę ściemnia, żeby udowodnić że ma silną wolę :D ;)

Z tym One Direction jest coś na rzeczy, bo "Knockout" programował Szwed, niejaki Carl Falk, który skomponował i wyprodukował kilkanaście utworów tego boysbandu. Przypomina mi to nieco zatrudnienie popowego superproducenta Maxa Martina, choć jego wkład w utwór "It's My Life" był raczej znacznie większy. Tutaj mamy po prostu kolejnego człowieka w cieniu innych nazwisk. Swoją drogą, to te Credits pokazują jaki sztab ludzi pracuje nad jednym niewinnym utworem...
Aa no tak ! Tylko z nas takie małe trolle i specjalnie mieszamy z tą piosenką żeby nie domyślił się prawdy :D A to po prostu Livin 2016 ;)

Właśnie gdy sprawdzałam współkompozytorów reszty piosenek to każdy z nich jest pisarzem Country ... Nie wiem o co chodzi z tym gatunkiem muzycznym, ale nieraz mam wrażenie, że USA to stan umysłu :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Damned pisze:Adrian już dawno słyszał, tylko nas tu trochę ściemnia, żeby udowodnić że ma silną wolę :D ;)

Przysięgam, że nie słuchałem i nie mam zamiaru nic ruszyć z podstawowej 12. Co więcej jak się uda załatwić gramofon to THINFSale będzie pierwszym albumem który przesłucham po raz pierwszy na VINYLU!!
Będzie czad ;D

Obecnie wałkuje ostatni album Bring Me The Horizon (genialny), The Last Shadow Puppets, Garbege, James i pewien tajemniczy album o którym mówić chyba nie mogę ;D

Po co sobie psuć pierwsze odsłuchanie jak BBridges wyszło niedawno temu, wałkowałem pierwszy singiel a i Reunion też słuchałem. Teraz jest czas na innych artystów a za miesiąc będzie czes Bon Jovi ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Adrian, masz silną wole. Ja tam przesłuchałem obydwie wiele razy i każda z nich jest totalnie inna i zarazem świetna. W "Knockout" Jon śpiewa zwrotke prawie tak samo jak w "It's My Life", tylko inaczej brzmiącym wokalem z racji wieku. Myśle że się powinno Tobie spodobać.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Jak donosi sklep Fan.pl, wersja winylowa nowego albumu będzie dostępna w naszym kraju dopiero od 25 listopada 2016.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Tomker pisze:
Damned pisze:[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dB6CGiUaTzc[/BBvideo]

:ok: :ok: :ok:
nawet 10 latka udowodniła, że pójście w disco tylko zmarnowało potencjał K.O.... :O
Brawa za ten cover! :brawo:
i jej tata na gitarze ...lepszy od Philla ;D
Numer jest tak słaby że trzeba ratować go kowerami i to na samym początku promocji... he he. Rozumiem. Gdyby Sambora był w zespole mógłby spokojnie w czasie tego numeru pójść na kawę. Wiedział chłopak kiedy się katapultować z tej muzycznej mielizny. Zaczyna to wszystko nabierać sensu... a powyższe nagranie fajowskie.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

W sumie ciekawe pod jakim szyldem będzie wydana nowa płyta bo jak ktoś podał na jovitalku wchodząc na bonjovi.com mamy informację,że jest to oficjalna strona nie Bon Jovi a Jon Bon Jovi czyli "BonJovi.com - The official site of Jon Bon Jovi". Ciekawe czy tak też będą promowane koncerty.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:W sumie ciekawe pod jakim szyldem będzie wydana nowa płyta bo jak ktoś podał na jovitalku wchodząc na bonjovi.com mamy informację,że jest to oficjalna strona nie Bon Jovi a Jon Bon Jovi czyli "BonJovi.com - The official site of Jon Bon Jovi". Ciekawe czy tak też będą promowane koncerty.
Przecież zawsze to była strona robiona przez ludzi od Jona. Wchodząc do fanklubu zawsze było Backstage with JBJ a nie with BJ.
Myślę, że nic się nie zmieniło. Może projektant strony nie ogarnął że BJ to zespół a nie solowy artysta ;D
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”