Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Tak btw będzie to pierwszy album od czasu 7800°Fahrenheit, na którym nie znajdzie się żaden utwór, który został napisany przez Desmonda Childa.
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
i pierwszy od Bon Jovi na którym nie będzie ani jednej piosenki napisanej przez Richiego.Smolek pisze:Tak btw będzie to pierwszy album od czasu 7800°Fahrenheit, na którym nie znajdzie się żaden utwór, który został napisany przez Desmonda Childa.
Cóż, nowe czasy...
Jestem bardzo ciekawy albumu, singiel ok ale zbyt nachalne 'coming home' i trochę 'nadprodukcję' Shanksa słychać. ale to tylko singiel. Zobaczymy resztę.
Natomiast BJ koncertowego bez Richiego niestety nigdy nie zaakceptuję. No nie da się, sorry...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Wracając do alternatywnej wersji "This House" udostępnionej przez Trójkę, to wygląda na to, że jest to pierwotna wersja utworu. Billy Falcon, współautor utworu, podczas akustycznego wykonania zaśpiewał ten sam alternatywny tekst, co potwierdza, że jest to oryginalna wersja.
Tekst musiał zostać zaktualizowany do znanej powszechnie postaci już po wysłaniu pierwszych oryginalnych kopii do niektórych rozgłośni radiowych. Trójka już od lat nie stawia na Bon Jovi, więc być może sami nie są świadomi że udostępnili taki rarytas. Fajnie byłoby usłyszeć całość, ale utwór musiałby wskoczyć na wysokie miejsce na liście PR3 lub zostać zagrany przez któregoś z redaktorów, a Ci niestety nie palą się do zaprezentowania tego utworu.
Tekst musiał zostać zaktualizowany do znanej powszechnie postaci już po wysłaniu pierwszych oryginalnych kopii do niektórych rozgłośni radiowych. Trójka już od lat nie stawia na Bon Jovi, więc być może sami nie są świadomi że udostępnili taki rarytas. Fajnie byłoby usłyszeć całość, ale utwór musiałby wskoczyć na wysokie miejsce na liście PR3 lub zostać zagrany przez któregoś z redaktorów, a Ci niestety nie palą się do zaprezentowania tego utworu.
Okazuje się, że będziemy mieli 4 nowe piosenki jako bonusy! Według universal-music.de, w bonusach znajdą się też: I Will Drive You Home i Goodnight New York. Ta pierwsza chyba nie pojawiła się na ASCAP, przynajmniej nie pamiętam, żeby ktoś o niej wspominał. W ogóle dużo BJ nagrali piosenek na album według ASCAP, więc nie dziwne, że będzie tyle bonusów. Ale znając życie będę żałował, że niektóre bonusy nie znalazły sie na normalnej wersji albumu (jak, np. na HAND, takie kapitalne piosenki jak Dirty Little Secret czy These Open Arms..).
Auch das Tracklisting des kommenden Bon Jovi Albums steht nun fest. Die Standard-Version enthält 12, die Deluxe-Version ganze 17 Songs:
"This House Is Not For Sale" Standard-Edition
This House Is Not for Sale
Living With The Ghost
Knockout
Labor Of Love
Born Again Tomorrow
Rollercoaster
New Year's Day
Devils In The Temple
Scars On This Guitar
God Bless This Mess
Reunion
Come On Up To Our House
"This House Is Not For Sale" Deluxe-Edition mit 5 zusätzlichen Tracks
13. Real Love
14. All Hail The King
15. We Don't Run
16. I Will Drive You Home
17. Goodnight New York
http://www.universal-music.de/bon-jovi/ ... t-for-sale
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Aż strach pomyśleć w takim razie, ile bonusów dostaną żółtki tym razem 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Pewnie dostaną Rage of Angels.Ricky Skywalker pisze:Aż strach pomyśleć w takim razie, ile bonusów dostaną żółtki tym razem
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja tak czekam na Rage of Angels,ze żadne inne bonusy na mnie wrażenia nie robią, nawet jakby ich 10 podali. Zwłaszcza, że te tytuły bonusów brzmią słabo.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Powiedzmy sobie szczerze...
Bonusy pozwolą mi przetrwać czas bez słuchania utworów z płyty ;D Przesłucham singlowe THINFSale i Reunion bo w sumie ją w dużej mierze znam
Natomiast 0 snippetów podstawowej płyty a w zamian wysłucham wszystkie snippety bonusów i ich pełne wersje przed premierą albumu (jeśli wycieknął) ;D
Cieszą mnie tytuły bonusów, bo mi się podobają (czy będą to dobre numery to tego oczywiście nie wiemy).
Japonia oby też coś dostała! No i ten soundrack bodaj dla Netflixa.
Na ten moment wiem, ze dostane 14! Zupełnie nowych utworów! WOW + THINFSale + Reunion + WDRun (nie wiadomo czy ta sama wersja).
Bonusy pozwolą mi przetrwać czas bez słuchania utworów z płyty ;D Przesłucham singlowe THINFSale i Reunion bo w sumie ją w dużej mierze znam
Natomiast 0 snippetów podstawowej płyty a w zamian wysłucham wszystkie snippety bonusów i ich pełne wersje przed premierą albumu (jeśli wycieknął) ;D
Cieszą mnie tytuły bonusów, bo mi się podobają (czy będą to dobre numery to tego oczywiście nie wiemy).
Japonia oby też coś dostała! No i ten soundrack bodaj dla Netflixa.
Na ten moment wiem, ze dostane 14! Zupełnie nowych utworów! WOW + THINFSale + Reunion + WDRun (nie wiadomo czy ta sama wersja).
To głosujemy, głosujemyDamned pisze:Wracając do alternatywnej wersji "This House" udostępnionej przez Trójkę, to wygląda na to, że jest to pierwotna wersja utworu. Billy Falcon, współautor utworu, podczas akustycznego wykonania zaśpiewał ten sam alternatywny tekst, co potwierdza, że jest to oryginalna wersja.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Właśnie na Trójce leci THINFS :-)
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
A zagrali wersję z normalnym tekstem?yanni pisze:Właśnie na Trójce leci THINFS :-)
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Nie. Ta wersja która jest na stronie trójki. Ale inny jest tylko drugi wers pierwszej zwrotki. Reszte bez zmian.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
Zaczyna się co raz więcej dziać. 
@TheMattBongiovi: Lots of big things to come the next two weeks. Won't be getting much sleep
Płacz i zgrzytanie zębów. This House Is Not for Sale nie dostało się nawet do poczekalni LP3. Po 22:00 zobaczymy czy zostało odnotowane w "Szczęśliwej 13".
Trochę mnie to dziwi, bo Saturday Cośtam Nawet Nie Pamiętam Tytułu dotarło do 49. miejsca mimo słabizny w dźwięku, braku promocji singla, kiepskiej reakcji wśród słuchaczy Trójki i totalnej bezczynności tutaj na forum.
Edit: Bon Jovi na 55. miejscu.
Trochę mnie to dziwi, bo Saturday Cośtam Nawet Nie Pamiętam Tytułu dotarło do 49. miejsca mimo słabizny w dźwięku, braku promocji singla, kiepskiej reakcji wśród słuchaczy Trójki i totalnej bezczynności tutaj na forum.
Edit: Bon Jovi na 55. miejscu.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Mamy z kolei dobre wieści z Antyradia, gdzie THINFS pnie się powoli w górę. Obecnie jest już na 7. miejscu, a więc głosujmy dalej:
http://www.antyradio.pl/Radio/Turbo-Top ... owanie-850
http://www.antyradio.pl/Radio/Turbo-Top ... owanie-850
News z portalu odnośnie Phila X, i piosenek, w których brał udział. Niestety nie grał na żadnej z trzech na które najbardziej czekam, czyli God Bless This Mess, Scars on This Guitar, i Devils in the Temple. Jedna z tych czterech piosenek z jego udziałem jest bonusem. Czyli na standardowej wersji albumu trzy piosenki, tak więc tylko 1/4 całego standardowego albumu. Choć po Teardrop to the Sea, Who Would You Die For, i Fingerprints, wcale to nie oznacza, że piosenki, w których grał Phil będą lepsze, od tych, w których grał Shanks.
Oficjalny fanklub Phila X podał tytuły utworów z albumu „This House Is Not For Sale” do których nagrywał on swoje partie gitar. 3 utwory znajdą się na standardowej track-liście, a jeden będzie bonusem. Wszystkie piosenki będziemy mogli już niedługo wysłuchać i porównać z gitarami nagranymi przez J.Shanksa (prawdopodobnie on nagrał pozostałe partie gitar na albumie).
Piosenki nagrane przez Phila X:
Knockout
Born Again Tomorrow
Come On Up To Our House
All Hail The King (Bonus)