Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

chodzi o to że niby Beautiful World jest podobne do jednej piosenki, owszem podobne, ale tylko rytm śpiewania, reszta jest inna, oczywiście to moje skromne zdanie, reszta ma inne poglądy ...
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Agata BJ pisze:Tomker, szybko zmieniasz swoje obiekty westchnień ;)

Ja wiem, że w ostatnich tygodniach wiele spraw związanych z BJ mnie ominęło, ale nie słyszałam nawet o żadnej sprawie z plagiatem. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodziło?
Agata, no niestety, ale kobiety z mężami mogę oficjalnie TYLKO lubić... ;)

Co do BW to po prostu odkryłem, że jego pierwowzorem był "How Far We've Come" Matchbox20, pół dnia maglowaliśmy to na forum... :D
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Tomker pisze:pół dnia maglowaliśmy to na forum... :D
i pół nocy, i pół kolejnego dnia...Kurczę coś słabo nas kontroluje ten Junior Admin Redhead...Nic nie wiedziała do tej pory... :D
A tu wszyscy się wypowiadali na ten temat, największe gwiazdy w tym moi klienci(Bartek, Adrian etc)...Dziwna sprawa...Ja mam dosyć tego tematu już...Enough is enough! ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Wybaczcie, nie jestem w stanie czytać wszystkiego czasami :) Jest też opcja, że czytałam to nocną porą (jak to ja) i niewiele do mnie z tego dotarło :D Ja kontroluję jak trzeba, wypraszam sobie!
Dzięki Tomker za wyjaśnienie, później sobie tę wiedzę skonfrontuję i porównam utwory :) Wtedy wyrażę zdanie niezależnie od tego czy Prezes ma dosyć tematu czy też nie :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

prezes1 pisze: największe gwiazdy w tym moi klienci(Bartek, Adrian etc)..
Jak to brzmi :D Mam nadzieję , że zakodowałeś , że stawka za Bartka wzrosła ? Po wczorajszym ostatnim jego poście nie wiem nawet czy nie przebiła Adriana :D

P.S Coś nie potrafię się trzymać tematu...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Kolejna recenzja z wp.

"What About Now" to raczej sygnał do świata o treści "wciąż żyjemy" niż album, dzięki któremu Bon Jovi powróci do łask.

Napisanie recenzji nowej płyty Bon Jovi to wcale nie takie proste zadanie, jak mogłoby się wydawać. Powiedzieć przecież, że "What About Now" wypełniają zgrabnie wyprodukowane, chwytliwe, poprockowe, stadionowe kawałki to nie powiedzieć tak naprawdę nic, bo można to odnieść do każdej wydanej w 30-letniej już karierze bandu płyty. Skupić się na zmianach? Też jakoś nie bardzo, bo umówmy się, Bon Jovi nie należy do zespołów, od których można oczekiwać jakiś rewolucji. Przecież nawet flirt z country na "Lost Highway", był tak naprawdę jedynie drobniutkim liftingiem.

To może odnieść się do dotychczasowego dorobku formacji? Wydaje się to być najrozsądniejszym podejściem. W takim razie trzeba powiedzieć - płyta trzyma poziom kilku poprzedniczek. Poziom, niestety, mocno średni. Od czasów wydania w 2002 roku krążka "Bounce" Bon Jovi specjalizuje się w nagrywaniu nijakich i tak naprawdę nikomu (poza członkami zespołu, ale w to także powątpiewam) niepotrzebnych płyt. I "What About Now" jest kolejnym dowodem na to, że zespół gdzieś po drodze się zwyczajnie pogubił. Nawet wielokrotne obcowanie z płytą, nie sprawi, że w głowie zostanie nam coś więcej. Czasem pojawi się jakieś fajniejsze solo ("I'm With You") czy partia smyków ("Amen"), która zwróci na chwilę naszą uwagę, jednak ostatecznie i tak wszystkie utwory zlewają się w jedną, mało przekonującą całość. A przecież mówimy o specach od hitów, które nuciło się pod nosem. Taki utwór tytułowy, ze zwrotką przywodzącą na myśl "In These Arms", nie ma nawet połowy uroku tamtego kawałka.

Naprawdę szkoda, bo niebywałym sentymentem darzę czasy, w których formacja raz za razem dostarczała przeboje, które nie schodziły z ramówki MTV. Tęsknie za czasami "Keep The Faith", "Bed Of Roses" czy "This Ain't a Love Song". "What About Now" niestety dowodzi, że czasy te już dawno minęły i nigdy nie powrócą. PS. Tak czy siak, na koncercie w Gdańsku pojawić się trzeba.
Let's get rocked!
usunięty użytkownik 4858

michael pisze: "What About Now" niestety dowodzi, że czasy te już dawno minęły i nigdy nie powrócą. PS. Tak czy siak, na koncercie w Gdańsku pojawić się trzeba.
Tak jak mówiłem, recenzenci marudzą, ale na koncert i tak przyjdą... Mają doczepiony magnes? czy chcą mieć materiał do obsmarowania koncertu...
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Tomker pisze:
michael pisze: "What About Now" niestety dowodzi, że czasy te już dawno minęły i nigdy nie powrócą. PS. Tak czy siak, na koncercie w Gdańsku pojawić się trzeba.
Tak jak mówiłem, recenzenci marudzą, ale na koncert i tak przyjdą... Mają doczepiony magnes? czy chcą mieć materiał do obsmarowania koncertu...
Obstawiam to drugie.
Ale koniec końców dobrze, że przynajmniej do koncertu nie zniechęcają.
usunięty użytkownik 4858

byle tylko obok takiego nie mieć miejsca...
Ogłaszam 19 czerwca dniem bez zrzędzenia na temat Bon Jovi !!
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Tomker, przed koncertem nie można, czy po?
Why so serious?
usunięty użytkownik 4858

Yossarian pisze:Tomker, przed koncertem nie można, czy po?
A całego dnia nie wytrzymasz? :D
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

lepiej by było zrobić okres ochronny :D
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
usunięty użytkownik 4858

Din_Winter pisze:lepiej by było zrobić okres ochronny :D
to mamy napis na transparent ;)
kara za naruszenie - przesłuchanie calutkiego Old Habits Die Hard :D
Awatar użytkownika
marslon
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: Keep The Faith

Post autor: marslon »

To może i ja się wypowiem w kwestii nowej płyty. Płyta nie rzuca na kolana - NIESTETY! Osobiście uważam, że ostatnią płytą z tych wielkich było "These Days". Ostatnie krążki to chyba tylko metoda na zarobienie kasy. No może jeszcze z ostatnich płyt warte uwagi są "This Left Feels Right" i "The Circle" No cóż, chłopaki się starzeją i nie ma co oczekiwać, że znów będą grać rocka. Chociaż, tak na marginesie, taki Bono to ma powera, a jest starszy od JBJ. Na nowej płycie najbardziej wpadły mi w ucho "I'm With You" i "Army of One". Wiele osób fascynuje się "Amen", a ja uważam, że czasy rewelacyjnych ballad też dawno minęły. "Never Say Goodbye", "Living in Sin", "Bed of Roses", "This Ain't a Love Song" to były prawdziwe cudeńka.
usunięty użytkownik 4858

hmm... czy naprawdę Bono ma jakąś nową piosenkę lepszą od nowego BJ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”