Ciekawa jestem czy Richie skomentuje całość nowej płyty BJ
Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
-
- Have A Nice Day
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" (2016
HA, HA, HA ! Mam nadzieję, że szczere te gratulacje!
BJ - It's my life - Always !
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Czyli informacja o tym,że Jon rozmawiał z RS przez telefon i wszystko sobie wyjaśnili jest prawdziwa. Dobrze. Widać czas leczy rany i złej krwi jest coraz mniej, jeśli w ogóle jest. Ciekawe,że Sambora wymieniając ekipę z imienia wymienił też Phila. To już w ogóle pokazuje,że nie ma najmniejszego problemu,że BJ grają dalej bez niego.

bardzo sympatyczny filmik, brawo Richie, mega pozytywna sprawa. Ale mogę się założyć, że hejterzy Sambory i tak będą gadać swoje...
I mamy odpowiedź Jona za pośrednictwem oficjalnego profilu BJ na Twitterze:
@BonJovi: @TheRealSambora thanks Richie and Orianthi . Look forward to hearing your record too...all the best, JBJ
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Dla Richiego to też nowa sytuacja, kiedy może usłyszeć premierowo nową muzykę zespołu w którym spędził 30 lat w internecie... Na dodatek w teledysku zespół sprawia wrażenie twardo stąpającego po ziemi. Aż się nie chce wierzyć, że Richie choć trochę nie tęskni. Fajnie że nagrali ten film 
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Nawet jeśli to tylko pod publikę, to przysporzyło mi wiele radości, Richie wymienił też Phila i Phil również podziękował:
''Phil X @TheRealPhilX 2 godz
Phil X podał/a dalej RICHIE SAMBORA
thx a lot @TheRealSambora & @orianthi great to see you backstage at @jeffbeckmusic last week.''
Co lepsze, panowie prawdopodobnie spotkali się tydzień temu u Jeffa Becka
''Phil X @TheRealPhilX 2 godz
Phil X podał/a dalej RICHIE SAMBORA
thx a lot @TheRealSambora & @orianthi great to see you backstage at @jeffbeckmusic last week.''
Co lepsze, panowie prawdopodobnie spotkali się tydzień temu u Jeffa Becka
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
skąd ta pewność że nie tęskni?Damned pisze:Dla Richiego to też nowa sytuacja, kiedy może usłyszeć premierowo nową muzykę zespołu w którym spędził 30 lat w internecie... Na dodatek w teledysku zespół sprawia wrażenie twardo stąpającego po ziemi. Aż się nie chce wierzyć, że Richie choć trochę nie tęskni. Fajnie że nagrali ten film
skąd wy macie takie informacjemonjovi pisze: Co lepsze, panowie prawdopodobnie spotkali się tydzień temu u Jeffa Becka
przesłuchałem to kilka razy i nadal mi się nie chce wierzyć, dla mnie jakieś to takie sztuczne szczególnie jak Ori się odezwała.. ale mogę się tylko czepiać.. znowu Richie rośnie nam na Boga na forum
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
God makes no mistakes
This House Is Not For Sale trafiło dzisiaj do zestawu propozycji do mojej listy, co oznacza, że od teraz będę tego słuchał codziennie. Po ponad pół roku prowadzenia prywatnego dziennika muzycznego wiem, że to idealny sposób na sprawdzenie która piosenka nudzi się szybko, a która nie. Są takie utwory, które debiutują na pierwszym miejscu, ale wypadają z listy po kilkunastu notowaniach, a są też takie, które kręcą się gdzieś w środku stawki, ale za to mogą to robić przez kilka miesięcy. Zobaczymy jak poradzi sobie Bon Jovi.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Jak to skąd - Phil X: thx a lot @TheRealSambora & @orianthi great to see you backstage at @jeffbeckmusic last week.Fromasz1899 pisze:skąd wy macie takie informacjemonjovi pisze: Co lepsze, panowie prawdopodobnie spotkali się tydzień temu u Jeffa Becka![]()
przesłuchałem to kilka razy i nadal mi się nie chce wierzyć, dla mnie jakieś to takie sztuczne szczególnie jak Ori się odezwała.. ale mogę się tylko czepiać.. znowu Richie rośnie nam na Boga na forum
Oj tam od razu boga, nie w tym rzecz.
Ale swoje ugrali Billboard już podłapał
http://www.billboard.com/articles/news/ ... tter-video
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
no ładnie
to chyba o to chodzi żeby zainteresować media tym wszystkim
nie chciałem nikogo urazić pisząc o Richiem, mnie też by cieszyło gdyby odnowili kontakt i Richie stanął by na scenie
nie chciałem nikogo urazić pisząc o Richiem, mnie też by cieszyło gdyby odnowili kontakt i Richie stanął by na scenie
I'm still living, yeah, semper fi!
God makes no mistakes
God makes no mistakes
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Ja mam totalnie odmienne odczucia co do tych gratulacji od Richiego i Ori..
Od pierwszej sekundy zalatuje mi to sztucznością i bezczelnością
Nie wiem, zwyczajnie nie przemawia do mnie ich ton, gesty, cały ten pomysł z gratulacjami "pod publikę". Gdyby wszystko było między nimi ok to zadzwoniłby do Jona i chłopaków i pogratulował im normalnie jak przyjaciel przyjacielowi, zamiast robić internetową szopkę. Tak to niestety dla mnie wygląda..
Jednakowoż mogę się oczywiście mylić, a filmik jest naładowany szczerymi intencjami, których ja zwyczajnie nie widzę
Od pierwszej sekundy zalatuje mi to sztucznością i bezczelnością
Jednakowoż mogę się oczywiście mylić, a filmik jest naładowany szczerymi intencjami, których ja zwyczajnie nie widzę
Mega!Dand pisze:Kolejne świetne foto :
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Agata ja uważam,że skoro tak szybko na filmik RS odpowiedział JBJ i Phil to ta rozmowa telefoniczna gratulacyjna, o której mówisz też się odbyła. Dla mnie wygląda na to,że normalizują swoje stosunki i chcieli to też pokazać fanom, stąd też ten filmik. JBJ rzadko się fatyguje na twittera więc czuje,że było to przygotowane PR-owo. Ani zespołowi ani RS nie zależy na konflikcie bo takowy może się ujawniać przy ocenie ich nowych projektów ( fani RS dają łapkę w dół na youtube dla singla BJ i to samo by było od fanów JBJ dla Sambory jeśłi w końcu wyda singla ).

a mi komentarze hejterów Richiego na necie układają się niestety w bardzo prosty schemat:
cokolwiek Richie powie to źle, bo na pewno miał złe intencje, a jak milczy to jeszcze gorzej, bo na pewno milczy w złych intencjach
cokolwiek Richie powie to źle, bo na pewno miał złe intencje, a jak milczy to jeszcze gorzej, bo na pewno milczy w złych intencjach

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
To, że ludzie skrajnie będą odbierać filmik Richiego było raczej oczywiste. Co więcej, nie trudne było przewidzenie, że fani Richiego będą w większości zachwyceni, a ludzie, których Richie irytuje przynajmniej od kwietnia 2013 roku, będą jeszcze bardziej zirytowani.
W mojej ocenie gest był istotny i bardzo potrzebny. Zwłaszcza w chwili, w której zaczyna narastać fala "hejtu" już nie tylko wobec Sambory i Orianthi, ale i wobec Bogu ducha winnemu, Phila-X. Jeden hejtowany jest za to że odszedł, drugi za to że przyszedł.
Złożenie wszem i wobec "wyrazów serdeczności" przez Richiego i Orianthi, to ważne i jasne stanowisko, ale przede wszystkim dobra próba rozładowania złej atmosfery w mediach społecznościowych.
Ponadto, dzięki tym filmowym życzeniom, dowiedzieliśmy się od Phila, że ten miał okazję zobaczyć się z Samborą podczas koncertu Jeffa Becka, o czym wspominała już Monika. Było to najprawdopodobniej pierwsze w historii spotkanie "twarzą w twarz" Phila i Richiego, bowiem jeszcze w zeszłym roku X mówił, że nigdy w życiu nie widział się z Samborą!
Zadziwiający jest fakt, że wymiana tych Twitterowych serdeczności miała miejsce w dniu 30-stych urodzin najważniejszego albumu BJ. Symbolika jest tu wręcz przytłaczająca...
Takie sytuacje, to ważny krok w lepszą, zdrowszą przyszłość. Bez względu na to, czy wygląda to "sztucznie" czy "autentycznie", to jeżeli udało się tym gestem przekonać choć małą część hejterów, że "wojna" z Richiem lub Philem nie ma sensu, to jest to wielki sukces, bo nie kosztował nikogo z zainteresowanych wiele wysiłku.
W mojej ocenie gest był istotny i bardzo potrzebny. Zwłaszcza w chwili, w której zaczyna narastać fala "hejtu" już nie tylko wobec Sambory i Orianthi, ale i wobec Bogu ducha winnemu, Phila-X. Jeden hejtowany jest za to że odszedł, drugi za to że przyszedł.
Złożenie wszem i wobec "wyrazów serdeczności" przez Richiego i Orianthi, to ważne i jasne stanowisko, ale przede wszystkim dobra próba rozładowania złej atmosfery w mediach społecznościowych.
Ponadto, dzięki tym filmowym życzeniom, dowiedzieliśmy się od Phila, że ten miał okazję zobaczyć się z Samborą podczas koncertu Jeffa Becka, o czym wspominała już Monika. Było to najprawdopodobniej pierwsze w historii spotkanie "twarzą w twarz" Phila i Richiego, bowiem jeszcze w zeszłym roku X mówił, że nigdy w życiu nie widział się z Samborą!
Zadziwiający jest fakt, że wymiana tych Twitterowych serdeczności miała miejsce w dniu 30-stych urodzin najważniejszego albumu BJ. Symbolika jest tu wręcz przytłaczająca...
Takie sytuacje, to ważny krok w lepszą, zdrowszą przyszłość. Bez względu na to, czy wygląda to "sztucznie" czy "autentycznie", to jeżeli udało się tym gestem przekonać choć małą część hejterów, że "wojna" z Richiem lub Philem nie ma sensu, to jest to wielki sukces, bo nie kosztował nikogo z zainteresowanych wiele wysiłku.