Greatest Hits

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

"This Is Love This Is Life" najbardziej mi się spodobała z tych nowych utworów.
Widzę że Jasiek nie zrezygnował z "Ooo".
Solówka bardzo na tak.
Co do "No Apologies " miła,skoczna dla ucha,taka mała odskocznia przy tych cholernych pogodach.
Może jakąś furorę w radiu typu Radio Zet,Rmf fm zrobi.

Przywykłam już do takiego grania Bon Jovi i nie sądze by powrócili do grania "ostrzejszych " kawałków sprzed Crusha.
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Własnie wysłuchałem The More Things Change.
Po pierwszym przesłuchaniu miałem mieszane uczucia.
....Cholera już to słyszałem... !!!
Zacząłem sobie na szybko przesłuchiwać stare dokonania BJ....
I załapałem.....
Moim zdaniem jest to w jakimś sensie zlepek różnych kawałków, melodie, poszczególne frazy, zwrotka, refren... już to kiedyś było.
Wydaje mi się że to celowe posunięcie i na tym polega cała zabawą tą piosenką....
Mnie to intryguje.....
Nie będę się wypowiadał na temat aranżu. elektronika wpleciona w rockowy kawałek, loopy, mnie się podobają i to kwestia gustu.....
W The More Things Change nie ma tego akurat za dużo....
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

The more things changes kojarzy mi się z Who says ... też szybko przeplatane słowa i też takie sia la la ....

This is life za to bajka. Ma to czego mi brakowalo czyli odrobinę zacięcia, nutkę dobrego wokalu i solo
C'mon
kowal11
It's My Life
It's My Life

Post autor: kowal11 »

mnie sie podoba!!the more things to dla mnie takie aktualne i'll sleep when i'm dead.najgorsza z nowych piosenek ale nie jest zle!fajne utwory,wiadomo ze wielu z was nie tego od nich oczekuje ale dla mnie utrzymuja wysoki poziom i wkoncu troche solowek wrocilo
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Posłuchałam raz i wystarczy na razie. Ani pozytywnie ani negatywnie. Piosenka po prostu przeleciała i tyle... Myślę, że wrócę do niej za kilka dni, by nabrać świeżego spojrzenia.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Moj komentarz do tych dwoch kawalkow:

..............

No apologies nadal najmniej smierdzi ze wszystkich.

A tych ktorzy gadaja, ze TMTC jest jak Sleep when dead powinno sie dac od razu do gazu. Zero litosci. Nie wiem w czym widzicie podobienstwo. Chyba w nazwie zespolu ktory to wykonuje..... :whoeva:

Tyle.
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

"The more things changes"... Nigdy nie sadzilem, ze jakikolwiek utwor BJ tak mi sie nie spodoba! Boze! To juz setki ich dem sa o niebo lepsze, niz ten kawalek... W zasadzie to powinno byc tylko demo.. albo jakis b-side... nie piosenka na GH... Nie...

I pisze to z ciezkim sercem... Szkoda... "This Is Love This Is Life"... Jak pisalem poprzednio- wtorny i troche nijaki numer. Przelecial...

No to juz wszystko wiadomo :) A "GH" i tak kupie... :) Fanem pozostalem i pozostane zawsze! Ale rozczarowanie jest potworne!

Pozostalo "No Apologies"- sam jestem w szoku ze to moj faworyt...! I ze chwycil mnie ten song dosc mocno...!
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

"The more things changes" - too many things have changed
"This Is Love This Is Life - bez komentarza
"No Apologies" -bez rewelacji ale i tak najlepsze z całej trójki
KondZik

Post autor: KondZik »

Występ z wczorajszego X-factor w UK.
http://www.youtube.com/watch?v=o1dWlMjt9aU
Widac zmeczenie o ktorym mowil tez Jon w wywiadzie w Brazylii, oczywiscie wystep półplayback jak zwykle w programach TV.
Zastanawiam się czy zamierzaja wlasnie Livin' promowac nowe wydawnictwo bo sadzilem ze zagraja What do you got?. W niedziele MTV EMA i zobaczymy co zagrają. Mam nadzieje ze pokaża sie z dobrej strony, lepiej niz dzis.
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

DiamentowaDusza pisze:"This Is Love This Is Life" najbardziej mi się spodobała z tych nowych utworów.
Solówka bardzo na tak.
Co do "No Apologies " miła,skoczna dla ucha,taka mała odskocznia przy tych cholernych pogodach.

Przywykłam już do takiego grania Bon Jovi i nie sądze by powrócili do grania "ostrzejszych " kawałków sprzed Crusha.
Bon Jovi nigdy (poza Hey,God , If I Was Your Mother)mocno ani ostro nie grali.Raczej tanecznie...[/b]
KondZik

Sam Bora pisze:
DiamentowaDusza pisze:"This Is Love This Is Life" najbardziej mi się spodobała z tych nowych utworów.
Solówka bardzo na tak.

Bon Jovi nigdy (poza Hey,God , If I Was Your Mother)mocno ani ostro nie grali.Raczej tanecznie...[/b]
Bounce jako płyta miała takie 3-4 kawałki, wiadomo o jakich mowa ;)
Dlatego wolałbym BJ z czasów Bounce'a a nie HAND czy jak teraz.
EVENo

Post autor: EVENo »

Noł Apolodżajz jeszcze ujdzie. I praktycznie tyle mogę skomentować. Reszta piosenek to praktycznie to samo co We Weren't Born To Follow tyle, że bez Yeah yeah.
KondZik

bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Reklamówka GREATEST HITS!
http://www.youtube.com/watch?v=eGef8Z_Jws8
ale shit.... gimnazjalista robił im tą grafikę?...bez obrazy dla gimnazjalistów, wielu z nich by to lepiej zrobiło pewnie. Ponad to, tam w jednym' pokoju' bardzo bogato urządzonym zresztą w ramce za ryśkiem jest okładka Bounce, z którego, z tego co pamiętam, nie ma żadnego utworu na GH. Nie obwiniam zespołu, raczej mają niewiele do gadania, zwłaszcza, że Jonowi się niewiele chce już i jest przemęczony, a GH jest tylko zobowiązaniem w zamian za pozwolenie na wydanie Lost Highway parę lat temu, o czym w tym artykule poniżej, parę ciekawych rzeczy w nim jest.

http://www.guardian.co.uk/theobserver/2 ... a-politics
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

Pomijając już samą grafikę... to jest niewyobrażalnie drętwe, zero emocji.
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”